Ældre og internetbrug

Internettet er kommet for at blive, og de fleste af os, bruger det med største velbehag. Mange af os er vokset op med det, og kender ikke til en verden uden. Men for den ældre generation kan internettet virke skræmmende. For dem er det en helt ny verden, som de ikke kender og ikke helt forstår. Selvfølgelig er der ældre der snildt kan surfe rundt på nettet, med ligeså stor en flair som dem der er vokset op med det. Men for dem det ikke falder naturligt, er det svært at overskue. Er du en af dem, så kan lære mere om sikker internetbrug i denne artikel. 

Gode råd til bedre sikkerhed på nettet 

Når du færdes i den digitale verden, skal du se dine kodeord og password som din husnøgle. Det er den nøgle der kan låse op, så du får adgang til indholdet, og derfor må du aldrig dele dine passwords med fremmede. Derfor skal du lave et kodeord, der for dig er nemt at huske, men det skal ikke være hverken dit fulde navn eller Cpr. Nr.

Men selvom du er en ansvarlig bruger, der har adgangskoderne i orden, kan hackere få fat i dine oplysninger og data på din computer. 

Hvordan sikrer du dine informationer og data på din computer mod hacker angreb 

Du skal selvfølgelig beskytte din computer mod virus, ved at have et antivirusprogram på din computer. Men dette sikrer ikke altid mod hackerangreb. Men her kan VPN være en god måde at forbedre din computer sikkerhed på. Der er flere muligheder, og der er også et fornuftigt udvalg af Gratis VPN.

Når du har installeret VPN på din computer, er det ikke muligt for uvedkommende at opsnappe dine data. Det kan de ikke da brugen af en VPN-forbindelse, er med til at skabe en tunnel til dine data, når du er på nettet. I denne tunnel er din data krypteret, hvilket betyder at det er rigtig svært, nærmest umuligt for uvedkommende at få adgang til dine data. Får de adgang til dine data, vil dataen være ubrugelig grundet krypteringen. 

Er VPN lovligt 

Ja, som udgangspunkt er VPN lovligt. Men det bunder selvfølgelig ud i, hvad du bruger din VPN-forbindelse til.  Det er selvfølgelig ikke lovligt at bruge en VPN-forbindelse til at udføre ulovlige handlinger med, men du er ikke en kriminel for at beskytte mod ulovlig tilgang af dine oplysninger og data på din computer.