Vinkøleskab test 2023 – Få den bedste temperatur på din vin, kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 8 bedste vinkøleskabe på markedet, når man skal ud og købe et ny vinkøleskab. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-8-liste med de bedste bedømte vinkøleskab. Disse 8 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, kølekapacitet, kølezoner, lydniveau, ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Caso CS630 WineDuett 21

På førstepladsen kommer dette vinkøleskab ind, den har en fin energiklasse, den har desuden også en fin kølekapacitet til et normalt forbrug. Du får et vinkøleskab der ikke har noget vildt ekstraudstyr, du får et vinkøleskab som kan det den er designet til, til en overkommelig pris på kun 2.290 kr. hvilket de fleste der går op i vin burde have råd til.

Energiklasse

Det er ikke et vinkøleskab med den bedste energiklasse, derimod er det heller ikke den dårligste, men den bruger lidt mere strøm end gennemsnittet. Med energiklassen som hedder C, bruger den årligt 235 kWh i strøm, hvilket giver et totalbeløb på din elregning på 564 kr.

Kølekapacitet

Caso CS630 WineDuett 21 har en fin kapacitet, hvor der er plads til 21 flasker vin i alt, fordelt på 2 forskellige kølezoner. Netop på grund af de 2 forskellige kølezoner, er det muligt at langtidsopbevare vin, eller have serveringsklar vin på køl så du hurtigt kan finde en flaske frem.

Kølezoner

Der er 2 forskellige kølezoner som kan indstilles i forskellige temperaturer, den ene kølezone har plads til 6 flasker vin, og er optimal til vin der skal serveres. Mens den nederste kølezone har plads til 15 flasker vin, så du kan langtidsopbevare din vin uden bekymring.

Lydniveau

Ofte bliver et vinkøleskab stillet ud i en gang, hvor man ikke opholder sig, eller i et skur væk fra det hele. Det er ikke ofte man ser et vinkøleskab stå frit fremme, men hvis man ønsker dette, skal det have et lavt lydniveau. Dette vinkøleskab kommer ind med et lydniveau, på kun 45 dB hvilket ikke er særligt højt, hvis man ønsker at den skal stå fremme.

Ekstraudstyr

Har LED-belysning indvendigt, som kan stå tændt eller slukket som man har lyst, det er et af de eneste stykker ekstraudstyr den har.


Caso CS635 WineDuett

Bliver leveret i et stilrent design som passer ind i de fleste hjem, det er et flot vinkøleskab som er designet så den er pæn at se på. Den har en fin kapacitet til et normalt forbrug, samt en okay energiklasse, 2 forskellige kølezoner, sidst men ikke mindst så har den et rigtig fint lydniveau. Derfor har den fået en andenplads på vores liste, da den kommer med et fint prisskilt på kun 2.219 kr.

Energiklasse

Den er ikke designet til at være skånsom imod miljøet eller din pengepung, der har den med energiklassen C, et forbrug på 235 kWh årligt. Hvis du skal omregne det i kroner, kommer den til at koste 564 kr. årligt, hvilket er 228 kr. højere end gennemsnittet.

Kølekapacitet

Der er plads til at få kølet 21 flasker ned, dette er fordelt på 2 rum, hvor det ene rum er større end det andet. Dette er gjort så du kan køle vin ned i lang tid, eller have dem serveringsklar, så du kan tage dem ud og drikke med det samme.

Kølezoner

Caso CS635 WineDuett er bygget med 2 forskellige kølere, så du kan sætte en vin på køl i længere tid, eller sætte på køl så du kan servere den hurtigt. Det mest optimale er at have det øverste rum, til serveringsklar vin da det er det mindste rum, mens det nederste er det største rum.

Lydniveau

Har et rigtig fint lydniveau, som ikke larmer særligt meget, derfor kan den sagtens stå fremme hvor du kan vise den frem til dine gæster. Da den med et lydniveau på 45 dB, ikke er højere end en samtale imellem to personer, hvilket måler 60 dB.

Ekstraudstyr

Har UV-beskyttelse i lågen, så din vin ikke starter sin iltningsproces, på den måde bibeholder du smagen. Der er desuden og LED-belysning ind i vinkøleskabet, så det er let at se hvilken vin du skal tage frem.


Caso CS660

Med en meget god energiklasse, samt en stor kapacitet til mange flasker, plus at den er meget flot designet. Du får et vinkøleskab der er flot at kigge på, som er billig i drift, den koster lidt mere end de to andre før denne. Den har et prisskilt på ligger en smule højt, med en pris på 5.579 kr. egner den sig til vinentusiasten, som godt kan lide at gå op i hvilken vin de drikker. Så de også bliver holdt på den rigtige temperatur, på den måde ændrer smagen sig ikke.

Energiklasse

Har en meget god energiklasse, som er god imod miljøet men også skånsom imod din pengepung, den har fået energiklassen A. Det årlige strømforbrug ligger på 153 kWh, hvilket giver en pris på 367 kr. som er 69 kr. billigere end gennemsnittet på vores liste.

Kølekapacitet

Det her vinkøleskab har en meget stor kapacitet, der er plads til hele 66 flasker, fordelt på 2 forskellige rum. Den gør sig særdeles velegnet til en person, som går meget op i vin og gerne vil have den bedste temperatur på dem.

Kølezoner

Caso CS660 er udstyret med 2 forskellige kølezoner, den ene er til at køle vinen ned, så den kan holde sig lang tid. Det andet kølerum køler vinen til så den er perfekt til servering, på den måde kan du tage den lige fra skabet, imens du ved at den har den rigtige temperatur.

Lydniveau

Med et lydniveau der er lavere end gennemsnittet, får du et vinkøleskab der ikke støjer ret meget, som nemt kan stå fremme uden du bemærker støjen fra den. Vinkøleskabet har et lydniveau på kun 41 dB, hvilket gør den støjsvag i hvilket som helst rum, uden at du skal blive forstyrret af larm.

Ekstraudstyr

Har UV-beskyttelse i lågen så din vin ikke bliver påvirket af sollys, den har desuden også LED-belysning indvendigt, så du let kan udvælge din vin.


Caso CS650

Er en model der hurtigt kan få kølet en ny flaske vin ned, på grund af dens ventilerede køl, er hele køleren den samme temperatur uden at det svinger i grader. Har en flot energiklasse med et lavt energiforbrug, har desuden også et lavt lydniveau, samt en stor kapacitet til en god pris. For en pris på kun 4.139 kr. får du et super effektivt vinkøleskab, som kan holde i rigtig mange år ud i fremtiden.

Energiklasse

En god energiklasse der ligger rigtigt højt på skalaen, sørger du for at være miljøvenlig, plus den er billig i strøm. Energiklassen ligger på A, som er en god energiklasse, som bruger 141 kWh om året. Den koster gennemsnitlig 338 kr. om året på din elregning.

Kølekapacitet

Hvis man ikke har meget plads, men gerne vil have et vinkøleskab som er flot at se på, er det her en god konkurrent. Den har plads til hele 37 flasker vin, hvilket er mere end rigeligt til et normalt behov, den køler hurtigt en ny flaske vin ned.

Kølezoner

Der er som sagt plads til 37 flasker, hvilket hurtigt kan blive kølet ned med ventileret køl, dette gør at den kølige luft bliver sendt rundt i vinkøleskabet. De forskellige flasker kan blive fordelt i 2 rum, som kan holdes på 2 forskellige temperaturer uafhængigt at hinanden, temperaturen vælger du selv.

Lydniveau

Med et vinkøleskab som ikke larmer mere end et normalt køleskab, kan du roligt lade den stå frit, uden at være bange for at den larmer for meget. Lydniveauet ligger faktisk kun på 40 dB, får du næsten ikke et mere stille vinkøleskab.

Ekstraudstyr

Bliver leveret med sikkerhedsglas, som har indbygget UV-beskyttelse samt LED-belysning indvendigt.


Vestfrost FZ414W

Er et vinkøleskab som har plads til rigtig mange vinflasker, på trods af den store kapacitet er den billig i strøm, det er et meget innovativt vinkøleskab. Den har fået en flot energiklasse, samt en masse ekstraudstyr der også gør at prisen er den højeste på vores liste. Det her vinkøleskab har en rimelig høj pris, men du får en enormt meget plads, en del ekstraudstyr til en pris på kun 12.295 kr.

Energiklasse

Selvom den har en stor kapacitet, skulle man tro at den kostede mange penge i strøm, det er slet ikke tilfældet her. Den har en energiklasse der ligger på A+, som betyder at den kun bruger 129 kWh om året, hvilket giver en elregning fra dette vinkøleskab på 309 kr. årligt. Det er over 100 kr. om året man sparer, bare ved at købe dette vinkøleskab, som også inkludere meget ekstraudstyr.

Kølekapacitet

Med ventileret køl kan du hurtigt få temperaturen, ned til et punkt som er ideel til dine vinflasker. Ventileret køl sender den kolde luft rundt, inde i vinkøleskabet hele tiden så der ikke ophober sig noget varme nogle steder. Der er plads til hele 197 flasker vin, hvis man stabler dem korrekt, det er dog de færreste der bruger alt den plads til så mange flasker.

Kølezoner

Er udstyret med 2 forskellige kølezoner, det ene kan holde vinen køling så den kan holde i mange år, uden at miste nogen former for smag eller andet. Den andet kølezone holder temperaturen, så du kan servere den lige fra vinkøleskabet, uden at skulle tænker over om den er for kold eller for varm.

Lydniveau

Selvom den har en god energiklasse, som er rigtig god til at hold vin kold, så er det også en af de mere stille vinkøleskabe. Den har et lydniveau på kun 40 dB, som vibrerer meget mindre, da den er designet til at holde vinen så frisk som overhovedet muligt.

Ekstraudstyr

Er udstyret med sikkerhedsglas i lågen, som har indbygget UV-beskyttelse. Der er også inkluderet en vendbar låge, sidst men ikke mindst er der LED-belysning.


Caso CS645 WineMaster 24

Ligner et meget eksklusivt vinkøleskab, fordi den har en front i rustfrit stål samt træhylder indvendigt, inklusiv en del ekstraudstyr. Dette vinkøleskab har en rigtig god energiklasse, det har også en god kapacitet til et normalt behov. Du kan købe dette vinkøleskab, for kun 4.194 kr. som burde være overkommeligt, for de fleste som er søgende efter et vinkøleskab.

Energiklasse

Er blevet bygget med en god energiklasse, som betyder at du sparer penge på strøm i forhold til gennemsnittet, samt meget miljøvenlig. Denne model har en energiklasse der ligger på A, der bruger 141 kWh om året, den koster i omegnen af 338 kr. i strøm.

Kølekapacitet

Caso CS645 WineMaster 24 har plads til 24 flasker, som er fordelt på 4 hylder i træ, som hurtigt bliver kølet ned. Grunden til at de 24 flasker vin hurtigt bliver kølet ned, er på grund af ventileret køl som sender kold luft. Dette kan styres på fronten, som er brugervenlig så alle kan finde ud af at bruge den.

Kølezoner

Med en 2 forskellige rum, som har forskellige kølezoner så du kan frit vælge imellem, hvilken temperatur du vil have. Om det er vin der skal holdes i lang tid, eller om det er vin du forventer at du vil servere inden for kort tid.

Lydniveau

Caso CS645 WineMaster 24 har et lavt lydniveau, som kun ligger på 39 dB. Det er lavt hvis man sammenligner, det med en samtale imellem to almindelige voksne, det ligger på cirka 60 dB.

Ekstraudstyr

Er udstyret med ventileret køl, udstyret med en glaslåge i sikkerhedsglad, samt UV-beskyttelse. Den er også bygget med LED-belysning indvendigt, så du hurtigt kan få et overblik over hvilken vin der er på køl.


Caso CS662

Er et stilrent og flot vinkøleskab, der er udstyret med en god energiklasse, samt et lavt strømforbrug. Det har en meget stor kapacitet, hvilket gør den egnet til en vinentusiast, med ventileret køl så du holder temperaturen. Det her vinkøleskab kan købes for kun 6.499 kr. hos forskellige forhandlere.

Energiklasse

Har fået en flot energiklasse, som sørger for at den ikke koster mange penge, årligt på din strømregning. Energiklassen den har modtaget er A, imens det årlige energiforbrug ligger på 153 kWh at bruge så lille en mængde strøm koster dig 367 kr. om året.

Kølekapacitet

Med 7 forskellige hylder lavet i træ, for at undgå vibrationer fra motoren, der holder vinen kølig til når du skal bruge den. Der er plads til 66 flasker vin, som er blevet fordelt på de 7 hylder, hvor der er 3 hylder i et rum mens der er 4 i et andet rum.

Kølezoner

Kommer med 2 forskellige kølezoner, hvor temperaturen kan indstilles i 2 forskellige grader, med det formål. Det ene run er lavet til at holde en temperatur, der holder vinen serveringsklar, mens det andet holder vinen kølig og langtidsholdbar.

Lydniveau

Det gennemsnitlige lydniveau et vinkøleskab har, ligger på cirka 42 dB, Caso CS662 har et lydniveau på 41 dB. Hvilket er en lille smule lavere end gennemsnittet, men du vil stadig ikke ligge mærke til at den står fremme.

Ekstraudstyr

Er designet med LED-belysning, Sikkerhedsglas med UV-beskyttelse, plus ventileret køl som tidligere er blevet beskrevet.


Caso CS665 WineMaster 126

Er et stort og rummeligt vinkøleskab, der har en okay energiklasse der ikke er tung for pungen, dette er den sidste på vores liste over vinkøleskabe. Du kan købe dette vinkøleskab for en pris på 7.579 kr., dog kan prisen variere lidt blandt de forskellige forhandlere.

Energiklasse

Med en energiklasse som hedder B, får du et vinkøleskab der ikke er den mest energivenlige, men heller ikke den dårligste. Den bruger cirka 215 kWh strøm om året, hvilket giver en totalpris bare for denne på din strømregning på 516 kr.

Kølekapacitet

Har som ifølge navnet på denne model plads til hele 126 flasker vin, som bliver fordelt på 2 forskellige rum, det ene er større end det andet. Det første rum er til at køle vinen ned til en temperatur så den er serveringsklar, mens det andet er til at holde den kold i en lang periode, så den ikke mister smag eller bliver dårligere kvalitet.

Kølezoner

Med 2 forskellige kølezoner, vil du frit kunne vælge imellem, om du vil have mange forskellige vin klar til brug. Eller om du gerne vil have et stort parti, klar til fest eller du holder et arrangement hvor man skal bruge mange liter vin.

Lydniveau

Er helt gennemsnitlig i lydniveau, da gennemsnittet ligger på 42 dB under drift, hvilket Caso CS665 WineMaster 126. Dette betyder at du får et vinkøleskab, som ikke larmer men hvis du lytter efter den, vil du godt kunne høre den.

Ekstraudstyr

Når du køber den bliver den leveret med ventileret køl, som sender den kolde luft rundt i vinkøleskabet. Der er også LED-belysning så du hurtigt kan skabe dig et overblik, over hvad de forskellige vine hedder. Sidst men ikke mindst, er der UV-beskyttelse i lågen, samt kan du vende lågen så den åbner den anden vej end oprindeligt.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 8 bedste vinkøleskab i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, kølekapacitet, kølezoner, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige vinkøleskabe når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse vinkøleskabe, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige vinkøleskabe. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.