Videokamera Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste videokameraer på markedet, når man skal ud og købe et nyt videokamera. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte videokameraer. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, maksimal video opløsning, pris, optisk zoom, design og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Canon LEGRIA HF G26

Ønsker du et videokamera, som er lidt mere professionelt, så er denne model en god mulighed. Der kan næsten ikke, købes bedre kvalitet end, dette videokamera fra Canon. Hvis du er Youtuber, som dagligt optager videoer, så kan dette videokamera hjælpe dig gevaldigt. Til at optage mere professionelle videoer i høj kvalitet, dette kan den gøre fordi, den har en god maksimal videoopløsning. Det har dog også, en pris som er lidt høj, hvilket ikke skal være en overraskelse. Det er tidligere blevet, nævnt at dette videokamera, har et professionelt design. Hvis du livestreamer at, du spiller computerspil eller lignede, så er det her også et meget godt valg, da det kan bruges som webcam til din live udsendelse.

[afp id=”775″]

Maksimal videoopløsning

Vil du have videoer, som er meget flydende, samt i høj opløsning. Så er det et videokamera, som det her du skal vælge, det optager videoer i HD kvalitet. Det er muligt for dig at, optage videoer i 1920 x 1080. Hvilket er i HD kvalitet, samt kan du optage, disse videoer med 50 billeder i sekundet.

Pris

Den eneste ulempe ved, det her videokamera kan kun, være prisen på dette videokamera. Den er nemlig ret høj, hvilket gør at de fleste, ikke har råd til at købe det. Derfor skal du være sikker, på at du har brug for det, hvis du skal ud og købe et videokamera til 6.999 kr.

Optisk zoom

Der følger et objektiv, med når du køber, Canon LEGRIA HF G26. Som har en stor optisk zoom, der er dog også digital zoom, det optiske zoom er på x20. Men det digitale zoom, er på hele x400 som, betyder at du kan optage videoer på lang afstand i meget høj opløsning.

Design

Det her videokamera har, et design som ligner, et meget professionelt videokamera. Det har en lille skærm, som du kan se hvad, du præcis filmer hele tiden. Det har en bredde, som er på 115 millimeter, højde på 84 millimeter, en dybde på 231 millimeter og vejer 880 gram.

Ekstraudstyr

Der er en kop til objektivet, et objektivdæksel og en vekselstrømsadapter med når du køber dette produkt.


Canon LEGRIA HF R88

Høj kvalitet kan også, købes til et lille beløb, hvilket dette videokamera er et bevis på. Det er et videokamera, som eksperterne har rost, til at være både effektiv og holdbar. Forbrugerne som også har, købt det her videokamera, har også rost den til at være meget god. Den har en god maksimal videoopløsning, som giver dig et klart og tydeligt billede, dette kan den gøre med mange billeder i sekundet. Det er et billigt videokamera, men som stadig er i, en rigtig høj kvalitet. Der er automatisk fokus, på det objektiv som, er med ved køb af dette kamera, som har en god optisk zoom. Det er et simpelt design, så du ikke har et videokamera, der er indviklet at bruge.

[afp id=”776″]

Maksimal videoopløsning

Med videoer som er i høj opløsning, kan du optage enormt, gode videoer hele tiden. Der er også natfunktion, så du kan optage videoer, selvom det er mørkt. Alt dette kan du gøre, med en maksimal videoopløsning, som er på 1920 x 1080. Selvom der er sne, kan du også optage, videoer uden at det forstyrrer billedet.

Pris

Kvalitet skal som sagt, ikke være alt for dyrt, som denne er et bevis på. Det er et videokamera, som optager videoer i høj opløsning, men stadig kan købes til en fornuftig pris. Canon LEGRIA HF R88, koster selvfølgelig lidt penge, men er stadig billig og koster kun 2.499 kr.

Optisk zoom

Der er digital zoom, på dette videokamera mens, der også er optisk zoom på objektivet. Det optiske zoom er på 32x, så du kan optage på afstande, men stadig få rigtige gode videoer, som der ikke er at sætte en finger på. Den digitale zoom er på 1140x, men du får ikke samme kvalitet, hvis du zoomer uden objektivet.

Design

Dette videokamera er ikke bare effektivt, men det er også flot, når det kommer til design. Det er dog også, et simpelt videokamera som, er enormt let at anvende. Det er et lille og kompakt videokamera, bredden er på 5,3 centimeter, dybden på 11,6 centimeter, 5,8 centimeter og så vejer den også kun 240 gram.

Ekstraudstyr

Der er inkluderet bred konverterings objektiv, vekselstrømsadapter og et HDMI kabel når du køber dette produkt.


Canon LEGRIA GX10

Går du rigtig meget, op i at dine videoer, skal være i højeste kvalitet. Så er det her toppen af poppen, hvad angår et videokamera, får du ikke et som er i bedre kvalitet. Det er et videokamera, som optager videofilm i meget høj opløsning, som man bruger til mange former for professionelt brug. Det her videokamera, er det videokamera på den her liste, som har den højeste maksimale videoopløsning. Det er dog også, det videokamera som har, en pris der er meget høj, hvilket kan skræmme kunderne væk. Det er udstyret med, et objektiv som har, en rigtig god optisk zoom. Det er som sagt, et meget professionelt videokamera, som kræver lidt til at lære at bruge. Dog når du har lært at, bruge et produkt som det her, så vil du lynhurtigt kunne bruge den.

[afp id=”777″]

Maksimal videoopløsning

Et videokamera som Canon LEGRIA GX10, kan optage videoer som, er i højeste opløsning. Du kan optage videoer, så det føles som om at, dem som ser den faktisk er der. Det har en maksimal videoopløsning, som ligger på 3840 x 2160, hvilket også kaldes en 4k opløsning som er det højeste overhovedet muligt.

Pris

En høj pris betyder ofte at, der bliver solgt et mindre antal, netop fordi prisen er høj. Du vil aldrig fortryde at, du køber et videokamera, som det her da det er virkelig godt. Du skal dog kun købe det, hvis du er sikker på at, du kommer til at bruge det meget. Fordi en pris på 14.999 kr. er en ret høj pris, for et kamera du måske ikke bruger ret meget.

Optisk zoom

Selvom du zoomer en del ind, så kan du stadig optage, videoer i 4k opløsning. Det er muligt at zoome meget, det har nemlig en optisk zoom, der er op til 15x. Du kan endda optage, meget små ting såsom insekter eller lignede, da den mindste fokusafstand, kun er på 1 centimeter.  

Design

Dette videokamera er et, videokamera som er meget teknisk, hvilket betyder at du skal bruge lidt tid, på at lære at bruge det. Dog falder det meget naturligt, når du har afprøvet det, et par gange og optaget film. Du kan faktisk styre det, via en fjernbetjening på afstand, så du ikke skal rejse dig hver gang.

Ekstraudstyr

Der er en kop til dit objektiv, samt den omtalte fjernbetjening, hvilket gør dine optagelser hurtigere at lave, mens det også gør det lettere.


Canon LEGRIA HF R806

Det her simple og enkle videokamera, som er enormt brugervenlig, men på samme tid er virkelig godt. Det har rigtig gode funktioner, som gør at du kan, bruge den rigtig mange steder. Den kan optage videoer, af selv hurtig bevægende objekter, mens du også kan, optage videoer af meget små insekter eller lignede. Den maksimale videoopløsning er, rigtig godt så du kan, optage videoer i høj opløsning. Det er en kæmpe fordel at, du får et videokamera, som ikke er alt for dyr at købe. For at du kan optage videoer, af ting som ikke er lige foran dig, så kræver det at du har et godt zoom objektiv. Det er tidligere omtalt at, det her er et simpelt videokamera, som er meget brugervenlig.

[afp id=”778″]

Maksimal videoopløsning

Det er aldrig sjovt at, købe et videokamera som, optager videoer i dårlig kvalitet. Det vil du ikke opleve, med Canon LEGRIA HF R806, det optager videoer i høj opløsning. Den højeste opløsning som, også kaldes den maksimale videoopløsning, som dette videokamera kan optage med er 1920 x 1080.

Pris

Selvom det optager film, som har en høj opløsning, så er det faktisk et billigt videokamera. Du kan købe det her, videokamera som er i god kvalitet, til en formidabel pris på kun 1.539 kr. Hvilket gør at, hvis du ikke har mange penge, så kan du stadig få råd til at købe den.

Optisk zoom

Der kan ved nogle modeller, købes et objektiv som kan zoome, hvilket der også kan ved det her videokamera. Det objektiv som følger med, har et optisk zoom på 32x, som giver dig mulighed for at, zoome rigtig meget ind, når du skal optage videofilm.  

Design

Om du vil lave video logs som også bliver kaldt Vlogs, så kan det her kamera bruges, da den lille skærm kan vendes. Så du kan se præcis, hvad den optage når, du har kameraet rettet mod dig. Det er desuden også, et enormt simpelt videokamera, som næsten bare er press and play så kører det hele.

Ekstraudstyr

Når du skal sætte videoerne, over på din computer, så medfølger der disse stik med i handlen, hvilket heldigvis er meget normalt.


Sony Action Cam Mini HDR-AZ1

Det her fine videokamera, er beregnet til at, tage med på farten. Det kan bruges over alt, faktisk er det det eneste, som kan bruges under vandet. Når man kigger på, disse 5 forskellige videokameraer, på den her liste. Det fylder desuden minimalt, så det ikke er tungt at, tage med rundt omkring på ferien. Selvom det er lille, så kan den stadig optage, videoer i HD kvalitet. Derudover er den også billig, så du ikke skal, bruge alt for mange penge på et videokamera. Det har intet optisk zoom, hvilket ikke er nødvendigt. Den har desuden et, meget flot design som, gør den let at tage med rundt og starte dine optagelser. Det her er et, videokamera som er perfekt, til at tage med på ferie, da den tåler selv hårde områder.

[afp id=”774″]

Maksimal videoopløsning

Det er muligt at, optage videoer i HD kvalitet, dette videokamera har nemlig, en sensor opløsning på 16,8 megapixel. Som gør at du kan, optage videoer i høj kvalitet, som hedder 1920 x 1080. Dog er den effektive, video opløsning kun på 11,0 megapixel, som stadig giver dig meget gode optagelser.

Pris

Hvis du ikke har mange penge, men stadig ønsker et, meget godt videokamera. Så er det her, med garanti det sikre valg, fordi det er billigt. Du kan købe det, her videokamera fra Sony, for en lav pris på kun 1.499 kr. det er en pris, som de fleste kan, være med på når de skal købe et videokamera.

Optisk zoom

Der er desværre ikke, noget optisk zoom på, det her videokamera. Dog er det selvfølgelig, stadig muligt at zoome en smule, men det forringer dog kvaliteten. Den minimale fokusafstand er på, omkring 30 centimeter hvor, den fokusere selv uden at, du skal gøre noget for det.

Design

En kæmpe fordel ved, Sony Action Cam Mini HDR-AZ1, det er størrelsen på det. Det fylder nemlig enormt lidt, det har en højde på 3,6 centimeter, en dybde på 7,4 centimeter, en bredde på kun 2,42 centimeter og så vejer det også kun 48 gram. Dette gør det enormt let at, tage med overalt, selv på dine ferie da det vejer lidt i din kuffert.

Ekstraudstyr

Der følger en adapter for stativ med ben, et undervandshus, samt klæbende montering, når du køber det her produkt.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 videokameraer i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom, maksimal video opløsning, pris, optisk zoom, design, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige videokameraer når de skal ud og købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse videokameraer, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige videokameraer og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.