Ventilator test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste ventilatorer på markedet, når man skal ud og købe en ny ventilator. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte ventilatorer. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, lydniveau, pris, størrelse og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


DYSON AM07

Den første på vores liste er den her super stilrene model, som ikke bare er en meget flot ventilator, men også ekstremt effektiv. Det er en anmelderrost ventilator, som egner sig meget til alle hjem, hvilket også gør den til en innovativ ventilator med mange smarte funktioner. Den har en lav effekt, som gør den meget strømbesparende, mens den stadig kan sende meget luft ud. Den har et ret højt lydniveau, men stadig ikke noget som vil forstyrre dig, Dyson er et ret dyrt mærke men du får meget høj kvalitet. På grund af designet, så fylder den ikke ret meget i hjemmet, da det kun er i højden den fylder noget.

Effekt

For at du skal bruge så lidt penge, på strøm hvert år, så er det vigtigt at det produkt du køber har en lav effekt. Den her ventilator har en effekt, som lyder på kun 56 Watt under drift, dette har dog ikke nogen påvirkning af hvor kraftig den er. Fordi den har et innovativt design, betyder dette også at den er meget kraftig, så du får afkølet dit rum på meget kort tid.

Lydniveau

Den her ventilator har fået reduceret sit lydniveau med 60%, så den har et meget lavt lydniveau, som gør at du ikke vil blive forstyrret. DYSON AM07 har et lydniveau, som kun lyder på 64 dB under drift, hvilket kun er 4 dB højere end en normal samtale imellem to voksne mennesker.

Pris

Det kan godt lyde som mange penge, når du skal ud og betale en sum af 2.490 kr. men du betaler også for meget høj kvalitet. Dyson er kendt for deres høje kvalitet, af produkter til hjemmet, som sjældent holder under 10 år selvom de bliver brugt meget.

Størrelse

Denne ventilator til hjemmet, har en ledning som er 2 meter lang, den vejer desuden 2,85 kg, imens den kun er 101 centimeter høj. Højden gør at den ikke fylder ret meget, selvom den står fremme.

Ekstraudstyr

Bliver leveret med en fjernbetjening, så du kan styre den på afstand.


DYSON AM09

Dette er den anden ventilator fra Dyson, denne ventilator kan både køle og varme, hvilket gavner dig om sommeren men også om vinteren. Den er utrolig let at rengøre, fordi der ikke er nogle vinger eller lignede, som skal tørres af. Den har en effekt som er varierende, som kommer an på om du vil køle, eller om du vil varme rummet op. Det samme gælder lydniveauet, fordi den skal bruge forskellige styrker, alt efter om du skal køle eller varme. Selvom den har nogle meget gode funktioner, så er den ikke særlig dyr at købe, imens det er en lille og kompakt ventilator der ikke fylder ret meget.

Effekt

Fordi den både kan køle, men også varme det rum den står i op, så har den forskellige effekter. Når den kører på maksimal styrke, fordi den skal køle et rum ned, så har den en effekt på kun 30 Watt, hvilket gør den billig i strøm. Hvis den skal varme rummet op, så bruger den en del mere strøm, fordi det kræver mere styrke at producere varme, derfor har den også en effekt på 200 Watt når den bruger maksimal styrke.

Lydniveau

Det larmer mindre når den skal varme rummet op, under drift har den et lydniveau på kun 53 dB, når den varmer. Dog når den er ved at køle rummet, så blæser den mere, hvilket også betyder den har et højere lydniveau, som under drift har et lydniveau på 64 dB, som stadig ikke er specielt højt.

Pris

Som tidligere nævnt, så er det ikke en dyr ventilator at købe til hjemmet, den koster faktisk kun 2.190 kr. for et produkt af høj kvalitet, som du umuligt kan blive skuffet over.

Størrelse

Med en højde på 59,5 centimeter, så fylder den ikke særligt meget, den vejer desuden 2,7 kg. Denne vægt gør at den ikke vælter så let, ved at man pludselig kommer til at gå ind i den.

Ekstraudstyr

Der medfølger en fjernbetjening, samt en ledning på 1,8 meter.


Honeywell HO-5500RE

Det her er en roterende tårnventilator, som har 3 forskellige hastigheder, hvor der kan vælges hvilken styrke, den skal blæse den kølige luft ud med. De forskellige hastigheder kan blæse forskellige mængder luft, hvor den første hastighed kan blæse 1.500 m3 luft ud i timen, imens det andet kan blæse 1.920 m3 luft ud og det sidste kan blæse 2.400 m3 luft ud i timen. Den har en utrolig lav effekt, imens lydniveauet også er helt i bund, som desuden også er utrolig billig i indkøb, den fylder ikke ret meget så den kan let stå i et hjørne og blæse luft ud så rummet er køligt.

Effekt

Selvom den er meget effektiv, så har den et lavt strømforbrug, der gør at den ikke koster mange penge om året i strøm. Den har en effekt som kun er på 40 Watt, dette er målt fra maksimal styrke, dog hvis man kun bruger den mindste hastighed, så bruger den også mindre strøm.

Lydniveau

Når den kører med maksimal kraft, så den blæser mest muligt luft ud i timen, så har den kun et lydniveau på 52 dB. Som ikke er noget lydniveau, der vil påvirke dig selvom du er tæt på ventilatoren, så vil du let kunne have en samtale med et andet mennesker eller snakke i telefon.

Pris

På trods af de mange gode kvaliteter, så skulle man tro at det er en ventilator som koster mange penge, det er slet ikke tilfældet med en model som Honeywell HO-5500RE. Den koster kun 888 kr.  som betyder at selv, hvis du er studerende så vil du have mulighed for at finde pengene, til at kunne købe en ventilator når det er meget varmt.

Størrelse

Det er en meget praktisk ventilator, som kun fylder noget i højden, men som er meget smal. Den har en højde der lyder på 103,5 centimeter, imens den kun er 30,5 centimeter bred.

Ekstraudstyr

Den er udstyret med timer, så den selv slukker efter 4 timer, imens der medfølger en fjernbetjening.


Honeywell QuietSet

Er pengene ikke særlig store, så kan det være svært at finde råd til at købe en ventilator, med den sommer som vi har disse år, så er det næsten nødvendigt med en blæser. Den kan styres med 5 forskellige hastigheder, imens den har en meget lav effekt, der er god imod miljøet men også din pengepung. Fordi den har forskellige hastigheder, så er lydniveauet også svingende, men den har alligevel et lavt lydniveau uanset. Det er desuden en meget billig ventilator, som gør at alle kan finde råd til den, den fylder utrolig lidt da den har nogle mindre mål hvilket gør den let at skjule.

Effekt

Den har en utrolig lav effekt, som bruger meget lidt strøm, hvilket er godt for en studerende. Den har en effekt på kun 30 Watt, der bruger minimalt strøm hvert år, imens der også kan sættes timer på. Timeren kan sættes i forskellige længder, der kan nævnes 1, 2, 4 og 8 timer, som kan vælges imellem.

Lydniveau

Når den kører på fuld styrke, så har den et lydniveau på 48 dB som er i den lave ende, imens under normal drift har et lavere lydniveau, hvilket også kan ændres alt efter hvilken hastighed du vælger at bruge.

Pris

Det er en meget billig ventilator, som kan købes for kun 699 kr. hvilket gør at studerende, eller hvis du er på en offentlig indkomst, så kan du finde råd til at købe den. På grund af den varme, som kommer nogle år, så kan en ventilator være meget behjælpelig til at køle hjemmet ned.

Størrelse

Honeywell QuietSet har en højde på 83,4 centimeter, en dybde på 27,3 centimeter og en bredde på kun 20,9 centimeter.

Ekstraudstyr

Af ekstraudstyr kan der nævnes af den er oscillerende, samt der medfølger en fjernbetjening.  


Honeywell Chillout

Det her er den første ventilator på vores liste, som ikke er beregnet til at stå på gulvet, men beregnet til at stå på bordet. Det er også grunden til at det hedder en bordventilator, som har nogle meget små mål og gør at den er let at flytte rundt på, hvis det skulle blive nødvendigt. Den har en lav effekt, som betyder den er billig i strøm, men som stadig er meget kraftig og kan blæse meget luft. På grund af størrelsen, så har den selvfølgelig også et meget lavt lydniveau, det er også den billigste overhovedet på denne liste. Den har en lav og en høj indstilling, så styrken kan være lav eller om den skal være høj.

Effekt

Denne ventilator til bordet, har en effekt på 31 Watt, som selvfølgelig koster meget lidt om året i strøm. Dette ændrer dog ikke på, at den kan blæse 750 m3 luft ud i timen, så du ikke overopheder imens du sidder ved et skrivebord.

Lydniveau

Når du anvender den med lav styrke, så har den et lydniveau, som ligger på cirka 45 dB. Når du bruger den på høj styrke, så har den et lydniveau som kun ligger på 50 dB. Hvilket er i den lave ende, af hele vores liste, så du ikke vil bemærke at den er i brug.

Pris

På grund af størrelsen, har den også en lav indkøbspris, hvis du vil købe den koster den kun 316 kr. som er en meget lav pris, for en ventilator der er meget effektiv. Så den ikke er særlig dyr at købe den ind til kontoret eller til dit sengebord.

Størrelse

Fordi det er en bordventilator, så er det ikke en særlig stor ventilator, som også betyder at den ikke fylder særligt meget. På den måde kan du tage den med over alt, hvis du har behov for det.

Ekstraudstyr

Der er ikke behov for noget ekstraudstyr, da den bare skal blæse.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste ventilatorer i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, lydniveau, pris, størrelse, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige ventilatorer når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse ventilatorer, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige ventilatorer  og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.