Vaskemaskine Test 2024 – Find den bedste og billigste

Når man skal ud og handle vaskemaskine, så er det vigtigt at man kigger markedet igennem, da man jo gerne vil have en vaskemaskine som fungere, selv efter mange års brug. Herunder har vi udvalgt 10 vaskemaskiner, som har modtaget de bedste anmeldelser på markedet, på den måde får du et lettere overblik over de bedste vaskemaskiner. Disse vaskemaskiner er vurderet ud fra energiklasse, vandforbrug, kapacitet, pris og centrifugerings evne.


Bosch WAT2869ISN 

Denne vaskemaskine er den bedste vurderede vaskemaskine på markedet, den har vundet flere bedst i test priser, den har automatisk dosering af vaskemiddel som betyder at du ikke skal fylde på hele tiden, men bare fylde en hel flaske med vaskemiddel på ad gangen.

Prisen

Prisen på denne maskine ligger i den normale ende af priser på vaskemaskiner, den koster nemlig kun 4.399 kr. som er billigt i forhold til at den ligger nummer 1 på listen af test af vaskemaskiner.

Energiklasse

Bosch WAT2869ISNhar en energiklasse som hedder A+++ som betyder at den ligger i toppen, den er født med noget som hedder Activewater plus, som selv tilpasser hvilken mængde vand der er brug for.

Vandforbrug

Når der bliver foretaget test af vandforbrug, så vælger man at der i gennemsnit bliver foretaget 220 vaske årligt, i denne test vil vaskemaskinen bruge 11.220 liter vandt om året.

Kapacitet

En normal vaskemaskine har en kapacitet på 9 kg, hvor denne har en kapacitet på 9 kg som gør at den er velegnet til familier, som foretager mange vaske hvert år. Den større kapacitet gør også at den er god til at vaske jakker, dyner, som bliver tunge når de får tilført vand.

Centrifugering

På en skal som går fra A til G, i centrifugeringsevne og her får denne vaskemaskine en god placering, med en karakter som næsten er i toppen med et B. Den kan centrifugere med 1.400 omdrejninger i minuttet, som efterlader dit tøj med en fugtighedsprocent på 53%.

Lydniveau

Bosch WAT2869ISNer født med en kul fri motor, som i øvrigt har en garanti på 10 år, dette gør at den er meget støjsvag i forhold til en traditionel motor til en vaskemaskine, på sit højeste lydniveau ved centrifugering er den blevet målt til sølle 75 dB.

Ekstrainfo

Der er LED lys inde i maskinen så man ikke misser noget når den skal tømmes, den er frontbetjent med et stort LED touch panel, har et lynprogram som vasker tøjet på kun 15 minutter, et program der renser tromlen så du undgår at der ophober sig beskidt tøj.


AEG L7FBM862E

Denne vaskemaskine kommer ind på en stærk andenplads af maskiner som er blevet testet, den har et klassisk look med en stor drejeknap på frontpanelet, hvor du kan holde øje med tiden der er tilbage af vasken, hvor du også kan vælge vaskeprogram. Den er også udstyret med en dampfunktion, så du kan vaske dine skjorter og undgå at de bliver krøllet.

Prisen

Prisen for AEG L7FBM862Eligger på ingen måde i den dyre ende, du kan finde den helt ned til 3.999 kr. her får du en driftssikker maskine, som ikke koster mange penge at erhverve.

Energiklasse

Maskinen har en energiklasse på A+++ som gør den billig i drift, men også meget miljøvenlig da den ikke bruger meget strøm i brug, dette er godt for miljøet og godt for din konto.

Vandforbrug

Den her maskine har ikke Activewater plus, men har stadig ikke noget højt vandforbrug som betyder at du ikke skal punge flere penge ud, dens vandforbrug er på 10.999 liter om året, hvilket er lavere end nummer 1 på listen, men relativt tæt på samme forbrug hvert år.

Kapacitet

Kapaciteten på denne maskine er på hele 8 kg, som gør sig egnet til en familie på 4-5 personer som vasker tøj dagligt, dette gør at der er plads til en stor portion tøj hver vask, så undgår du at skulle vaske ligeså mange gange.

Centrifugering

På skalaen der går fra A-G har denne maskine scoret topkarakter og fået et A, når den centrifugere efterlader den tøjet med en fugtighed på 44% som er det laveste på markedet, dette er meget velegnet til familier, da tøjet tørrer hurtigere når fugtigheden er så lav som denne maskine kan levere.

Lydniveau

AEG L7FBM862E er udstyret med en kul fri motor, som gør at den har mindre sliddele som betyder mindre vedligeholdelse, desuden gør det også maskinen mere støjsvag, hvor denne maskine på sit højeste niveau rammer 77 dB, som gør at den ikke er en larmende maskine.

Ekstrainfo

Med sit klassiske look er dette en maskine som alle kan finde ud af at håndtere, den store knap på frontpanelet gør den let at betjene, dampfunktionen har et program som kaldes opfriskning så undgår du at skulle stryge noget tøj bagefter vask.


Miele WDB020NDS

Den her maskine som kommer ind på en tredjeplads, er en helt normal maskine som har alle de traditionelle funktioner, men som har fået de bedste komponenter som gør at den netop ender på tredjepladsen over vaskemaskiner i test.

Prisen

Prisen på denne maskine ligger 4.777 kr. som gør den lidt dyrere end de andre maskiner i top-3, men stadigvæk ikke nogen høj prisen for en vaskemaskine i høj kvalitet, da det er en maskine i top-3 får man en vaskemaskine i høj kvalitet.

Energiklasse

Energiklassen på Miele WDB020NDSer A+++ som betyder at du får en maskine, som er billig i drift men også god for miljøet, den ligger på toppen af energiklasser sammen med de andre maskiner på top-3.

Vandforbrug

Vandforbruget som denne maskine bruger, er lavere end de andre på toppen af listen, dette betyder at det koster mindre at bruge den hvert år, Vandforbruget er på omkring 10.340 liter.

Kapacitet

Kapaciteten på denne maskine er på 7 kg som er lavere end de andre på top-3 men dette gør også at vandforbruget er lavere, men gør at du i sidste ende kan risikere at skulle foretage flere vaske.

Centrifugering

Centrifugeringsevnen på denne maskine har fået karakteren B, hvor karaktererne måles fra A-G dette betyder at dens centrifugerings evne er høj og dit tøj ender med en fugtighed på 53% efter endt vask. Dette betyder at tøjet ikke er lang tid at tørre, enten om det er i tørretumbler eller på tøjstativ.

Lydniveau

Med sin kulfrie motor gør det Miele WDB020NDS støjsvag, som gør at maskinen på sit højeste kun udgiver et lydniveau på 74 dB, dette betyder at du får en maskinen som ikke larmer når den centrifugere.

Ekstrainfo

Med sin kulfrie motor gør det at maskinen ikke skal vedligeholdes, ligeså meget som en maskine med en traditionel motor, den har også et vaskemiddelkammer som er selvrensende efter hver eneste vask, på den måde efterlader den ikke nogen rester af sæbe i sæbekammeret så der slipper du for at skulle rense den indimellem.


LG Q4J5TN4W

Denne maskine levere mere end det gennemsnitlige som en normal husstand har brug for i hverdagen, dette gør denne maskine til et solidt køb, LG er et populært mærke inden for vaskemaskiner.

Prisen

Prisen for LG Q4J5TN4W er helt i bund, den kan erhverves for en pris på sølle 2.777 kr. som er en pris som er skruet helt ned, normalt siger man at pris og kvalitet hænger sammen, men det gør det ikke i dette tilfælde da kvaliteten er høj men priser er lav.

Energiklasse

Den her maskine ligger side om side med de andre der er blevet nævnt, i niveau på energiklasse den har et energiniveau på A+++ som er helt i toppen af energiklasser, dette betyder at den er billigt i drift men skånsom mod miljøet.

Vandforbrug

Vandforbruget på den her maskine, er lavere end de andre som ligger højere rangeret end denne, dette betyder at du sparer penge hvert år ved at have et lavere vandforbrug, den bruger i gennemsnit 10.700 liter om året ved 220 vask.

Kapacitet

Den her maskine kan rumme 8 kg tøj, som betyder at den er velegnet til en normal familie størrelse på 4-5 personer, som bruger deres vaskemaskine dagligt, så du kommer til at undgå at vaske flere gange netop fordi den kan vaske 8 kg ad gangen.

Centrifugering

Maskinen kører i gennemsnit med 1400 omdrejninger i minuttet når den centrifugerer, når den er færdig med at centrifugere tøjet, vil tøjet have en fugtighed på 44% som er en af de laveste på markedet, dette gør at dit tøj tørrer hurtigere efter du har vasket det.

Lydniveau

Når LG Q4J5TN4W yder sit højeste lydniveau, levere den et lydniveau på 73 dB som gør at den ikke larmer meget, lyden er så lav fordi den er leveret med en kulfri motor som gør at maskinen larmen en del mindre end, hvis den havde en normal motor til en vaskemaskine.

Ekstrainfo

Den har et lyn program som vasker dit tøj grundigt på bare 30 minutter, dette program gør at du hurtigt kan få vasket meget tøj på kort tid, levetiden på motoren er lang og der er 10 års garanti på den.


LG F4J5QN4W


Denne LG-maskine blev nummer 2 i testen af alle LG-vaskemaskiner, blev nummer 5 i testen af 67 forskellige vaskemaskiner, dette er et meget godt resultat når maskinen ikke koster mere end den gør.

Prisen

Hvis man vil have en vaskemaskine som er billig, men hvor kvaliteten er i top skal man helt klart vælge LG F4J5QN4W, da den er billig men er af meget høj kvalitet, gør at den ligger i front af maskiner hvis budgettet ikke er højt.

Energiklasse

Maskinen har en energiklasse som hedder A+++ som gør at du sparer penge hvert år, skåner miljøet ved at bruge mindre energi på at vaske tøj, denne maskine har også en automatisk sensor som opfanger hvor meget tøj der er puttet i maskinen.

Vandforbrug

Den her maskine er en af dem på listen som bruger allermindst vand, dette gør at du sparer penge og ikke spilder vand, maskinen bruger i gennemsnit cirka 9.200 liter vand om året ved omkring 220 vaske. Så vil du skåne miljøet men stadig gerne vaske dit tøj effektivt, så er det her maskinen du skal vælge.

Kapacitet

Maskinen her har en kapacitet på 7 kg, som gør at den holder lidt mindre tøj end de andre, men vasker det stadig effektivt netop på grund af den sensor, som den er leveret med. Dette gør at selvom der ikke er 7 kg tøj i maskinen, så læser maskinen hvor mange kilo tøj der er i den.

Centrifugering

Denne maskine kører med 1400 omdrejninger, som gør at tøjet mister meget af sit vand, når den er færdig med at centrifugere vil restfugtigheden være på 44% som er i den laveste ende af skalaen, dit tøj vil tørre hurtigere i tørretumbleren eller på tøjsnoren, den har modtaget karakteren A som er den bedste karakter den kan få.

Lydniveau

LG F4J5QN4Wyder på sit laveste støjniveau 55 dB, når den er på sit højeste yder den 73 dB som gør at du får en meget støjsvag maskine men den er stadig meget effektiv i sin vask.

Ekstrainfo

Regulere selv forbruget af vand ved brug af en sensor, som registrerer hvor meget tøj der er lagt i den, dette gør at du skånsom overfor miljøet, mange forskellige vaskeprogrammer som gør at du indstille den til netop dit behov.


AEG L8FBG864E

Denne AEG-vaskemaskine blev nummer 2 på listen af 10 forskellige AEG-vaskemaskiner, den blev nummer 6 ud af 68 forskellige vaskemaskiner på markedet, dette gør at du får en stabil vaskemaskine som vasker dit tøj effektivt, men stadig sparer dig en del penge.

Prisen

På vores liste er denne maskine den dyreste, dette betyder at du skal punge ud med en del flere penge end hvad den billigste maskine koster, du får en vaskemaskine af høj kvalitet men du betaler også en del mere for den.

Energiklasse

Denne vaskemaskine har energiklassen A+++ som er den bedste en vaskemaskine kan have, dog yder maskinen kun 97 kWh som er en af de laveste på listen, på den måde sparer du en penge ved at købe denne, men du skåner også miljøet ved at købe denne.

Vandforbrug

Det årlige vandforbrug for AEG L8FBG864E, er taget efter et gennemsnit på cirka 220 vaske hvert år, dette betyder at maskinen cirka bruger 10.999 liter vand om året.

Kapacitet

Standardkapaciteten på vaskemaskiner er cirka 7 kg, den her maskine kan rumme hele 8 kg som betyder at du kan vaske større portioner tøj, når du har vasket tøj 7 gange vil du have sparet en hel vask ved at vælge en kapacitet på 8 kg.

Centrifugering

AEG L8FBG864Eher kan centrifugere med 1.600 omdrejninger i minuttet, som betyder at den tvinger meget mere vand ud af tøjet, når du er færdig med at centrifugere så restfugtigheden kun på 44% hvilket gør at dit tøj tørrer meget nemt efter vask.

Lydniveau

Maskinen er udstyret med en kulfri motor som betyder at den er meget støjsvag, ved normal vask har den et støjniveau på 51 dB, hvor højeste lyd er ved centrifugering hvor den rammer 77 dB. Det skal siges at når to personer har en samtale er lydniveauet cirka 60 dB, så den er ikke meget højere end dette.

Ekstrainfo

Som mange andre nye AEG-vaskemaskiner, er denne også udstyret med en dampfunktion men den er også udstyret, med AEG’s helt egen ÖKOMIx funktion som blander sæben og vand før det pumpes ind i maskinen, dette er meget sundere for tøjet og skåner det på bedst mulige måde.


Bosch WAN280L7SN

Denne maskine har fået meget gode anmeldelser og er ideel for den lille familie, som ikke har tid til at skulle vente lang tid på at tøjet er færdigvasket, den klarer dagligdagens udfordringer med gode karakterer.

Prisen

Bosch WAN280L7SNer i den billige ende af maskinerne på listen, den koster nemlig kun 2.691 kr. som gør at du får en billig men meget solid vaskemaskine, det er en kvalitets maskine som kan klare hverdagens problemer.

Energiklasse

Energiklassen er A+++ som er det bedste en vaskemaskine kan have, dette betyder at du skåner din pung mens også miljøet for at spild af energi, den bruger 157 kWh om året som giver en elpris på cirka 1.7 kr. pr vask.

Vandforbrug

Vandforbruget i denne maskine er meget lavt, i hvert fald i forhold til de andre vaskemaskiner på denne liste, den bruger nemlig kun 9.020 liter om året ved et gennemsnit på 220 vaske, dette betyder at du sparer penge på dit vandforbrug, men også at du ikke kommer af med meget spildevand.

Kapacitet

Kapaciteten i denne maskine følger den normale standard der er indenfor maskiner, som er cirka 7 kg tøj som den kan rumme, dette gør den egnet til en familie på 2-3 medlemmer, så til en familie med 1 barn vil den være ideel at have.

Centrifugering

Ud af karaktererne på centrifugeringsskalaen har den modtaget B, denne skala går fra A-G hvor A er det bedste, så dens evner inden for centrifugering er gode, den kan centrifugere med 1.400 omdrejninger i minutter og dit tøj ender med en restfugtighed på omkring 50%.

Lydniveau

Lydniveauet i Bosch WAN280L7SNer på sit højeste 75 dB som er under centrifugering, hvor den på sit laveste vil være cirka 54 dB. En af de ting der er medvirkende til det lave støjniveau er at den er født med en kulfri motor, som gør at der er mindre komponenter som skal arbejde.

Ekstrainfo

10 års garanti på den kulfri motor, den har elektronisk spærring af lågen under vask som gør at du ikke kan åbne den, før den er blevet tømt for vand.


Indesit EWE71483W

Denne maskine er ideel hvis man ikke har ejet en vaskemaskine før, så er det en meget god starter maskine hvis man lige er flyttet hjemmefra, da selv en studerende kan få råd til den.

Prisen

Prisen for Indesit EWE71483W er lav nok til at hvis du er studerende eller på anden offentlig indkomst, at du faktisk har råd til at kunne købe den fra ny, dette gør ikke maskinen dårligere overhovedet, da den har fået meget gode anmeldelser.

Energiklasse

Maskinen her er meget miljøvenlig, netop fordi den har fået energiklassen A+++ som er det bedste en vaskemaskine kan få, dette gør at du får en vaskemaskine som er billig i drift men også i indkøb.

Vandforbrug

Det årlige vandforbrug for denne maskine er cirka 10.840 liter, som betyder at du i gennemsnit cirka bruger 3,3 kr. på en vask, dette er næsten gennemsnitsprisen på en vask.

Kapacitet

Når du køber denne vaskemaskine får du en rummelighed på 7 kg, det betyder at den er perfekt til 2 personer, dette gør at hvis du bor alene at du kan vælge at vaske 1-2 gange i ugen.

Centrifugering

Ud af karakterskalaen som går fra A-G, hvor A er det bedste og G er det dårligste, har den her maskine modtaget karakteren B, som er den næstbedste i rækken, den kan centrifugere med 1.400 omdrejninger i minuttet.

Lydniveau

Støjniveauet på Indesit EWE71483W er cirka gennemsnitligt, hvor den under en normal vask vil være på cirka 54 dB, hvorimod den på sit højeste vil være på cirka 78 dB, En samtale imellem to personer er cirka på 60 dB.

Ekstrainfo

Dette er en fantastisk maskine som første gangs maskine, dog hvis man skal ud og købe helt ny, vil jeg anbefale en af de maskiner som har fået bedre placering på listen. Denne maskine lever op til standarden, af hvad et par skal bruge en vaskemaskine til.


Bosch WAY32899SN

Hvis man køber den her maskine, får man maskine af meget høj kvalitet som er perfekt til større familier, med sin store kapacitet egner den sig til den større familie, den er også udstyret med en kulfri motor.

Prisen

Prisen på denne maskine ligger som den anden dyreste på denne listen, men du får også en maskine som holder i mange år, som levere rent tøj hver eneste vask som ikke efterlader pletter på tøjet, prisen på denne maskine er 6.029 kr.

Energiklasse

Bosch WAY32899SN har en energiklasse som hedder A+++ som er det bedste en vaskemaskine kan modtage, grunden til dette er at den er udstyret med en kulfri motor, at den har den nyeste teknologi inden for besparelse af energi.

Vandforbrug

Ved et vandforbrug på 11.220 liter om året, med et gennemsnit på 220 vaske om året så er prisen på en vask cirka 3,4 kr. pr vask i vandforbrug, dette gør at den næsten rammer gennemsnittet inden for denne skala.

Kapacitet

Denne maskine har en stor kapacitet på 9 kg, som gør at den er velegnet til større familier hvor man foretager flere vaske hver dag, dette gør at man kan foretage et mindre antal vaske da man kan have en større portion tøj med i vasken.

Centrifugering

Med sine 1600 omdrejninger i minuttet gør Bosch WAY32899SN, har fået en centrifugers karakter på A, som er det bedste en maskine kan modtage da skalaen går fra A-G, når maskinen er færdig med sit program efterlader den tøjet med en restfugtighed på 44%, som betyder at tøjet bliver hurtigere tørt i enten tørretumbleren eller på tørrestativet.

Lydniveau

Under vask kommer denne maskine kun med et lydniveau på 47 dB som er 7 dB lavere end gennemsnittet, når den er på sit højeste som er under centrifugering udgiver den et lydniveau på 73 dB som er 3 dB lavere end gennemsnittet, dette gør at maskinen er meget støjsvag.

Ekstrainfo

Maskinen er udstyret med elektronisk børnesikring, den er desuden også udstyret med noget som hedder Aquastop, som er en vandsikring som sidder uden på slangen i stedet for inde i maskinen, den slår automatisk til hvis den registrere nogle fejl.


Bosch WAW325I9SN

Denne model fra Bosch er en af deres bedste på markedet, kun overgået af få andre modeller fra Bosch af, den er udstyret med en kulfri motor som har 10 års garanti, maskinen er meget velegnet til familier på over 5 medlemmer.

Prisen

Prisen følger meget med gennemsnittet på vores liste af priser på vores liste, den koster nemlig kun 4.749 kr. som er en meget fair pris når man tænker på det er en maskine som er egnet til større familier.

Energiklasse

Med sin energiklasse på A+++ er Bosch WAW325I9SN i toppen af energibesparende maskiner, det sparer på din pengepung men sparer også på mest muligt på miljøet, så hvis du går op i dette så er det maskinen du skal vælge.

Vandforbrug

Med sit gennemsnit på 11.220 liter om året, hvis der bliver foretaget 220 vaske foretaget i gennemsnit, det giver en totalpris på 659,1 kr. pr år med 3,4 kr. pr vask.

Kapacitet

Denne maskine er en af de tunge drenge inden for kapacitet, da den kan vaske 9 kg tøj pr vask gør den meget velegnet til familier på over 5 medlemmer, som også foretager flere vaske om dagen.

Centrifugering

På en skal som går fra A-G hvor A er det bedste og G er det værste, har denne maskine scoret A da den med sine 1.600 omdrejninger i minuttet, efterlader tøjet med en restfugtighed på 44% som gør at dit tøj tørrer meget hurtigt efter vask.

Lydniveau

Bosch WAW325I9SN er udstyret med en kulfri motor, som gør den ekstra lydsvag da den ved normal vask kun, udgiver et støvniveau på 47 dB som er 6 dB lavere end gennemsnittet, hvor den på sit højeste som er ved centrifugering er på 73 dB, hvilket også er lavere end gennemsnittet.

Ekstrainfo

Denne Bosch er udstyret med en særlig vasketromle som sikrer dig at du bruger mindst muligt vand pr vask, den har også 2 sensorer som registrer hvor beskidt tøjet er før den starter vask, dette sparer dig også vand, den er også udstyret med en timer funktion så du skal indstille den til at være færdig, når du kommer hjem fra arbejde


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 10 bedste vaskemaskiner i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom, Centrifugeringsevne, energiklasse, prisen, anmeldelser, ekstra funktioner, hvor meget vand de forskellige vaskemaskiner bruger i gennemsnit på 1 år, hvor meget de larmer under vask og centrifugering som bliver målt i dB, denne liste er ikke på nogen officiel liste, men udelukkende taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Denne liste er skabt for at gøre det lettere for den almindelige borger, at vælge hvilken vaskemaskine de skal købe, når de skal ud og købe en ny hvis den gamle er gået i stykker.  

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse vaskemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på de forskellige maskiner, og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.

Danske Tænk.dk
Svenske Råd og Rön