Vaskemaskine fra Blomberg Test 2024 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste vaskemaskiner fra Blomberg på markedet, når man skal ud og købe en ny vaskemaskine. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte vaskemaskiner fra Blomberg. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, centrifugering, kapacitet, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Blomberg BWD384W0

Det her er den eneste maskine på vores liste, som er en kombi vaskemaskine med inkluderet tørretumbler i samme maskine, hvilket sparer dig for enormt meget plads. Prisen for en maskine som den her, er ikke særlig høj når man tænker på hvad man får ud af det, den koster faktisk kun 7.399 kr. i indkøbspris. Fordi det er en kombi maskine, så har den også en lavere energiklasse, det kræver nemlig noget mere strøm. Den har en gennemsnitlig centrifugerings evne, samt en rigtig fin centrifugerings hastighed, den har desuden en god vaskekapacitet og tørrekapacitet. Lydniveauet når den er under drift er meget gennemsnitlig, den har en kul fri motor med en motorgaranti på 10 år.

Energiklasse

Som der er blevet nævnt, så er det her en kombinations vaskemaskine, hvilket betyder at der også er tørretumbler i maskinen. Dette gør at den har en lavere energiklasse, fordi det kræver en del strøm at kunne både vaske og tørre, derfor har den også kun en energiklasse der hedder A. Den har et meget højt strømforbrug, den bruger i gennemsnit 1.088 kWh om året i strøm, så mange kWh giver en totalpris på 2.611 kr. hvert år bare i strøm.

Centrifugering

Blomberg BWD384W0 kan centrifugere med 1.400 omdrejninger i minuttet, som efterlader dit nyvaskede tøj med en restfugtighed på 44%, som gør at tøjet let bliver helt tørt. Da dette er en kombi maskine, som inkluderer både vaskemaskine og tørretumbler, skal du ikke flytte tøjet rundt fra den ene maskine til den anden.

Kapacitet

Maskinen her har både en vaskekapacitet, samt en tørrekapacitet som er meget middelmådige for en kombi vaskemaskine. Den er udstyret med en stor vaskekapacitet på 8 kg, imens den kun har en tørrekapacitet på 5 kg, derfor skal du ikke overfylde maskinen fordi så gider den ikke tørre dit tøj.

Lydniveau

Den har et meget gennemsnitligt lydniveau, som under almindelig drift kun har et lydniveau på 57 dB, imens den under centrifugering har et lydniveau på 77 dB. Dette lave lydniveau er på grund af, at den er udstyret med en kul fri motor, som giver et utroligt lavt lydniveau.

Ekstraudstyr

Har ikke nogle former for ekstraudstyr.


BLOMBERG BWX271W0V

Nummer 2 på vores liste er denne model, som også har en rigtig god indkøbspris, som godt kan virke i den høje ende. Du skal dog huske på at den har en meget høj kvalitet, den er udstyret med en traditionel motor, hvilket også betyder at lydniveauet er lidt højere end normalt. Den har den højeste energiklasse, hvilket gør at den er meget miljøvenlig men også billig i drift, som selvfølgelig er at fortrække. Den har en flot centrifugerings evne, som har et meget gennemsnitligt omdrejningstal når den er ved at centrifugere, samt har den også en gennemsnitlig kapacitet til en normal families daglige behov, på grund af den traditionelle motor har den et højere lydniveau en normalt. Hvis du har meget travlt, så har maskinen her et lynhurtigt program, som vasker dit tøj på kun 15 minutter.

Energiklasse

Blomberg bliver typisk set på, som en vaskemaskine som har en rigtig god energiklasse, hvilket også er en vigtig faktorer når man er på udkig efter en ny vaskemaskine. Årligt bruger den kun 173 kWh om året i el, som giver et totalbeløb på din strømregning på kun 415 kr. hvert år, fordi den nemlig har en energiklasse der hedder A+++. Den har desuden et vandforbrug på 9.899 liter, hvert år taget efter et bestemt antal økovaske.

Centrifugering

BLOMBERG BWX271W0V har en flot centrifugerings evne der ligger på B, som gør at den kan centrifugere med 1.400 omdrejninger i minutter, hvilket også holder strømniveauet så langt nede som muligt. Men alligevel får den så meget vand ud af tøjet, så det hurtigere bliver tør når du skal til at putte det i din tørretumbler.

Kapacitet

BLOMBERG BWX271W0V har en gennemsnitlig kapacitet, som ligger på cirka 7 kg som den kan vaske ad gangen, det gør den meget velegnet til en familie med et barn eller to børn. Gennemsnittet af kapacitet, på denne liste ligger på cirka de 7 kg, hvilket gør at denne vaskemaskine passer godt ind.

Lydniveau

Fordi den her model er udstyret med en traditionel motor, betyder det også at den har et højere lydniveau, underligt almindelig drift har den et lydniveau på 62 dB. Når den er ved at centrifugere har den et lydniveau, som ligger på det gennemsnitlige 76 dB. En almindelig samtale imellem to voksne mennesker, har et lydniveau på cirka 60 dB.

Ekstraudstyr

Som ekstraudstyr har den en timer-funktion, så du kan vælge hvilket tidspunkt den skal starte med at vaske dit tøj, så du slipper for at dit tøj ligger og gærer inde i maskinen.


BLOMBERG BWG474W0

Den første som bliver nævnt på vores liste over vaskemaskiner, som er fra producenten Blomberg, det er den her model som er rigtig effektiv. Den har fået rigtige gode anmeldelser og bedømmelser, fra både forbrugerne og eksperttesterne, hvilket har gjort at vi har lavet en liste over de forskellige vaskemaskiner fra Blomberg. Den har desuden en af de bedste energiklasser, som en vaskemaskine kan modtage, hvilket også gør at den har et lavt strømforbrug. Den centrifugerer med mange omdrejninger i minuttet, imens den har en rigtig god kapacitet til en almindelig familie, derudover har den også et rimelig lavt lydniveau imens den er ved at centrifugere. Den har et årligt vandforbrug på 9.680 liter, som i alt giver en årlig vandpris på 648 kr. og vandpris pr vask på 2,9 kr.

Energiklasse

Når man skal vurdere en vaskemaskine i energiklasse, bliver den vurderet ud fra forskellige kriterier, hvor der blandt andet kan nævnes. Hvor høj strømforbrug har maskinen, hvor god er den imod miljøet, hvor effektiv er den til at anvende strømmen til at være så effektiv som muligt. I denne test har den her vaskemaskine modtaget karakteren A+++, som er det bedste mulige en vaskemaskine kan modtage, det er ikke muligt at få en bedre karakter i denne test. I strømforbrug har den et årligt forbrug på 173 kWh, som betyder at maskinen kun koster 415 kr. om året i strøm, hvilket giver en el pris pr vask på 1,9 kr.

Centrifugering

Denne vaskemaskine har en meget gennemsnitlig centrifugerings evne, som har et omdrejningstal på 1.400 omdrejninger i minuttet, hvilket tvinger rigtig meget vand ud af tøjet. For at du hurtigst muligt kan tørre det, samt bruge mindst muligt strøm på både at centrifugere og tørre det, efter endt vask. Den har en centrifugerings evne som ligger på B, hvilket er det andet bedste den kan have.

Kapacitet

BLOMBERG BWG474W0 har en god kapacitet på 7 kg, som passer meget godt ind i en almindelig families forbrug, hvis forbruget ikke er ekstremt højt. Derfor kan vi let anbefale en vaskemaskine, som den her til en familie på 3-4 medlemmer, som typisk vasker tøj et par gange eller mere om dagen.

Lydniveau

Det er ikke til at komme uden om at en vaskemaskine, har et højere lydniveau når den er ved at centrifugere, når den er under almindelig drift er lydniveauet på 51 dB. Dog imens den er ved at centrifugere, har den et lydniveau på cirka 75 dB, det gør at den godt kan høres når den er ved at centrifugere hvilket ikke er unormalt.

Ekstraudstyr

Den er kun udstyret med timer-funktion, så du selv kan vælge hvornår den skal gå i gang, så du ikke behøver lade tøjet være i maskinen i for lang tid.


BLOMBERG BWG486W0

Er dit behov for en vaskemaskine, større end hvad en normal familie har af behov, så kan den her vaskemaskine være noget for dig. Du skal helt klart læse med, hvis du ønsker en vaskemaskine som har en flot kapacitet, samt er utrolig effektiv. Den har en stærk og eftertragtet energiklasse, som er utrolig vigtig at kigge på når man skal handle vaskemaskine, den koster lidt mere i strøm men er udelukkende på grund af den større kapacitet. Med den bedste centrifugerings evne, har den et højt omdrejningstal, derudover har den en stor kapacitet hvilket også er en vigtig funktion. Ydermere har den et meget lavt lydniveau, under almindelig drift og centrifugering, hvis du gerne vil købe den her vaskemaskine koster den kun 6.999 kr. for en vaskemaskine af rigtig høj kvalitet.

Energiklasse

Når du skal ud og købe en ny vaskemaskine, fordi den gamle måske er ved at gå i stykker, eller du ikke har haft en før. Så er det vigtigt at du kigger på energiklassen, da det har betydning for hvor meget strøm, du kommer til at bruge hvert år og hvad det koster. Denne model har fx et årligt strømforbrug på 195 kWh, hvilket betyder at den koster cirka 467 kr. som beløb på din el regning, den har altså en energiklasse der hedder A+++.

Centrifugering

Hvis du har en vaskemaskine med en høj centrifugerings evne, så kommer du til at spare penge i sidste ende, fordi der ikke skal bruges mange på at tørre tøjet efter endt vask. Med en centrifugerings hastighed på 1.600 omdrejninger hvert minut, får du en lav restfugtighed med en centrifugerings evne som hedder A.

Kapacitet

BLOMBERG BWG486W0 har en stor kapacitet, som passer særligt godt til en mellemstor familie, på 4-5 medlemmer der har et helt almindeligt behov. Den har en kapacitet på hele 8 kg, hvilket er et kilo mere end gennemsnittet, dette gør dog også at den har et større vandforbrug. Den bruger cirka 10.560 liter vand om året, målt efter 180 økovaske.  

Lydniveau

Udover at have meget gode funktioner, så har den et meget lavt lydniveau, dog kun under almindelig drift. Når den centrifugere har den et lydniveau, som ligger på cirka 76 dB, imens den kun har et lydniveau på 49 dB som er meget lavt for en vaskemaskine.

Ekstraudstyr

Du skal ikke gøre tromlen rent efter brug, fordi den har et tromlerensningsprogram der selv renser maskinen, imens den også har timer-funktion.


BLOMBERG BWG586WAD0

Det her er en vaskemaskine med autodosering, så den selv fylder vaskemiddel i maskinen efterhånden, så der ikke er sæberester i tøjet når maskinen er færdig med at vaske. Hvis du skal købe den, koster den kun 8.299 kr., som gør at de fleste kan finde råd til den, det er desuden et rigtig godt køb fordi den holder i mange år. Den har som de fleste modeller fra Blomberg, den bedste energiklasse som den kan modtage, hvilket gør at den har et lavt strømforbrug og er billig i drift. Derudover kan den centrifugere med mange omdrejninger i minuttet, hvilket også har givet den en god centrifugerings evne, ydermere er det en stor maskine som har en høj kapacitet til meget tøj. Den er udstyret med en kulfrimotor, hvilket gør at lydniveauet er meget lavt under drift, sidst men ikke mindst har den nogle finer former for ekstraudstyr.

Energiklasse

Blomberg er velkendte for deres høje kvalitet, samt rigtige gode energiklasser så de er billige i drift, så hvis du ønsker høj kvalitet som kan holde i mange år. Så syntes jeg helt klart, du skal kigge efter en vaskemaskine fra Blomberg, de har næsten altid den bedste energiklasse på markedet. Med en energiklasse der ligger på A+++, kan du ikke få en bedre energiklasse, som kun bruger 175 kWh om året hvilket giver et beløb på 419 kr. i strøm.

Centrifugering

For at få hurtigst muligt tørt tøj, så er det vigtigt du har en god centrifugerings evne, så du ender med så lav en restfugtighed muligt. BLOMBERG BWG586WAD0 har en centrifugerings evne der ligger på A, skalaen går fra A til G hvor A er det bedste og G er det dårligste, den har centrifugerings hastighed som ligger på 1.600 omdrejninger i minuttet.

Kapacitet

Denne vaskemaskine har en høj kapacitet, som er lidt højere end hvad gennemsnittet ligger på, derfor er den velegnet til en familie på 4-5 medlemmer. Fordi den har en kapacitet på disse 8 kg, kan den let klare den mængde tøj, som en mellemstor familie efterlader sig hver dag.

Lydniveau

En kulfrimotor sørger for et lavt lydniveau, derfor har BLOMBERG BWG586WAD0 kun et lydniveau på 51 dB, når den kører under normal drift. Dog når den er ved at centrifugere, har den et lydniveau som ligger på cirka 76 dB, hvilket er helt gennemsnitligt.

Ekstraudstyr

Autodosering af vaskemiddel, tromle rensningsprogram, timer-funktion og aqua-stop hvis uheldet skulle være ude og der skete en vandskade.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste vaskemaskiner fra Blomberg i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, centrifugering, kapacitet, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige vaskemaskiner når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse vaskemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige vaskemaskiner og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.