Valg af seng: Dette skal du overveje

Har du planer om at købe en ny seng? I så fald er du næppe i tvivl om, at du har et hav af muligheder. Netop på grund af det store antal muligheder, er du nødt til at overveje dit valg af seng meget nøje.

Det er dog ikke alle, der ved, hvad de skal have fokus på, når de skal vælge blandt det store antal senge. Er du en af dem, der ikke er sikker på dette, skal du blot læse med herunder, hvor du præsenteres for de aspekter, der er vigtigst for dig at have med i dine overvejelser.

1. Sengetype

Først og fremmest skal du finde ud af, hvilken type seng du vil have. Du skal nemlig finde ud af, om du vil have en boxmadras, kontinentalseng eller elevationsseng. Der er fordele og ulemper ved alle typer senge, hvorfor dit valg skal afhænge af dine egne præferencer og kriterier.

Hvis du f.eks. har et ønske om at købe en seng, der kan justeres, er det en elevationsseng, du er på jagt efter. Er det en sådan seng, du har besluttet dig for, at du vil have, så se udvalget af elevationssenge her, hvor du med garanti finder noget, der falder i din smag.

2. Størrelse

Du skal selvsagt også finde ud af, hvor stor din seng skal være, da senge findes i et hav af størrelser. Skal du købe en dobbeltseng, bør den have en bredde på min. 180 cm, da den ellers bliver for smal til to personer.

Skal der ikke være plads til to personer i sengen, er det ikke et krav, at den har en bredde på 180 cm. I stedet vil du kunne købe en seng, der har en bredde på 90 cm eller 120 cm. I forhold til længden bør den lyde på min. 200 cm, uanset om det er en dobbelt- eller enkeltseng.

3. Madrasser

En seng er ikke meget værd uden sine madrasser. Derfor er det også et meget vigtigt aspekt at have fokus på. I forhold til valget af madrasser til din seng, er det vigtigt, at du vælger ud fra dine egne præferencer, kropsbygning samt kropsvægt.

I og med, at der er stor forskel på folks præferencer, når det kommer til senge, er der ikke én type madras, der er den rette for alle. Netop derfor er det afgørende, at du vælger ud fra dine egne præferencer.

4. Udseende

Sengen er det bærende møbel i dit soveværelse, hvorfor den også er en stor del af indretningen i lokalet. Af denne grund er udseendet også et aspekt, du skal have fokus på, da du trods alt kommer til at se på den til dagligt.

Heldigvis kan senge i dag fås i så stort et omfang, at du kan vide dig sikker på, at du også vil kunne finde en seng, der stemmer overens med de tanker, du har gjort dig, når det kommer til dens udseende. Husk dog på, at komfort og støtte skal vægtes højere end sengens udseende.