Vaffeljern test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste vaffeljern på markedet, når man skal ud og købe en ny vaffeljern. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte vaffeljern. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, bageplade, pris, design og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell

Den første jeg vil fortælle om, som ligger nummer 1 på vores liste, er dette testvindende vaffeljern. Den er blevet kåret som bedst i test hos, Hyttemagasinet i 2014, Familiejournal.dk i 2013 og Klikk.no i 2011. Dette utrolige effektive vaffeljern, har en rigtig kraftig effekt, som leverer en god kraft til at lave dine vafler hurtigt, den har også en stor bageplade, som er specielt designet. Designmæssigt er den rigtig god, da designet var meget udtænkt så varmen, bliver sendt rundt så din vaffel får samme temperatur. Den har desuden en rigtig fin pris, så alle kan finde råd til at købe den, også selvom du får høj kvalitet til få penge.

Effekt

Det er vigtigt med en høj effekt, men den skal stadig ikke være for høj, da det hurtigt kan koste mere end beregnet i strøm. Men den skal heller ikke være for lav, da også kan gøre at dine vafler, tager for lang tid om at blive færdig. Dette vaffeljern har en effekt på 1.400 Watt, som er meget gennemsnitlig, når det kommer til størrelsen af dette vaffeljern.

Bageplade

Dette vaffeljern kan bage en enkelt vaffel ad gangen, disse vafler har en diameter på 23 centimeter, som er en god størrelses vaffel. Det kan godt være en ulempe, at den kun kan tilberede en enkelt vaffel, fordi hvis det er en stor familie, kan det godt risikere at tage en del tid før du er helt færdig.

Pris

Selvom pengene ikke er ret store, så vil du stadig kunne finde råd, til at kunne købe dette vaffeljern. For en pris på kun 464 kr. vil du hurtigt kunne spare sammen, til at kunne købe Wilfa vaffeljern WAS-623 Bell, uanset om du er på offentlig indkomst eller anden slags indkomst.

Design

Vaffeljernet er designet i en kegleform, det er let at tilberede vafler, det eneste du skal gøre er at hælde dejen i vaffeljernet. Så sørger formen for at dejen bliver fordelt, rundt i formen så du også får den samme temperatur, på den måde risikere du ikke at den er rå et sted og næsten sort det andet sted.

Ekstraudstyr

Det er muligt at styre temperaturen på maskinen, hvis du pludselig får travlt, så du ikke har tid til at holde øje med vaffeljernet. Der er desuden også en signallampe og så udgiver den et lyd, når dine vafler er færdigbagte, hvilket gør at du kan lave andre ting imens.


OBH Nordica Elite Single 6953

Det første og eneste vaffeljern fra OBH Nordica, er denne super flotte model, selvom den har et simpelt design laver den lynhurtigt ny lavet vafler. Ekspert testerne har rost den for hurtigt at tilberede en frisklavet vaffel, dette har forbrugerne også vurderet den til. Den har en effekt, som ikke er i den høje ende, men stadig meget effektiv. Den er udstyret med en meget gennemsnitlig bageplade, som man typisk kender fra hverdagen, det er en af de billigste på vores liste, hvilket gør at du kan købe den uden at være bange for, at den sprænger budgettet. Designmæssigt har den en rund form, hvor varmen bliver fordelt på den helt rigtige måde.

Effekt

Effekten på dette vaffeljern er ikke den højeste, men stadig så høj at du hurtigt kan få tilberedt, dine vafler på kort tid. Dette gør at du ikke skal vente i lang tid, for at lave en stor portion vafler, selv på trods af en effekt på 1.000 Watt er den stadig effektiv. Det er desuden muligt at anvende, 5 forskellige temperaturer som ændres på fronten af produktet.

Bageplade

Dette vaffeljern kan bage meget gennemsnitlige vafler, hvor der ikke er meget forskel, på størrelsen som man kender til vafler. Bagepladen har desuden en non-stick belægning, så dine nybagte vaffel ikke sidder fast, når du er ved at bage dem, dette kan dog godt blive slidt af med tiden. Derfor kan du altid passe på, når du er i gang med at bage vafler, at du ikke kommer til at ridse bagepladen.

Pris

Høj kvalitet skal ikke være dyrt at få, derfor har OBH Nordica sørger for, at prisen på dette vaffeljern er i den lave ende. Den koster faktisk kun 293 kr. som er en meget lille sum, når man kigger på kvaliteten af produktet, som er meget høj kvalitet til få penge, derfor kan vi let anbefale OBH Nordica Elite Single 6953 til personer som ønsker sig et nyt vaffeljern.

Design

Fordi vaffeljernet er rundt, bliver dejen ført rundt så vaflen har samme tykkelse, hele vejen rundt samt bliver varmen fordelt perfekt. Så du får den sprøde skorpe i kanten, imens den stadig er meget velsmagende, det går desuden utrolig hurtigt at lave dine vafler.

Ekstraudstyr

Dette vaffeljern er udstyret med en kontrollampe, så du kan holde øje med dine vafler, når den er færdigbagt lyser lampen op.


Sage Smart Waffle

Det her er et professionelt vaffeljern, den er lavet i samarbejde med en verdenskendt kok, den laver vafler som ligner dem man typisk ser på en amerikanske film. Den kan lave 2 vafler ad gangen, fordi den er udstyret med en stor bageplade, på den måde sparer du tid når du skal bage mange vafler. Derudover har den en effekt, som ikke er alt for høj, så du får en meget høj strømregning bare fordi du godt kan lide vafler. Det er det vaffeljern, som har den højeste pris på vores liste, men dette skal dog ikke skræmme dig væk. Designmæssigt er det et meget flot vaffeljern, som er utrolig let at anvende, selvom den ser meget teknisk ud i udseende. Desuden har Gastromand.dk kåret den som testvinder, hvor den er blevet vurderet ud fra meget specifikke krav.

Effekt

Der er ikke behov for en stor effekt, når man skal bage vafler, fordi det kan koste flere penge i strøm. Men det kræver ikke for stor en effekt, til at levere en høj varme, så dine vafler bliver tilberedt perfekt. Det er desuden muligt at indstille tiden, som dine vafler bliver tilberedt i, da det godt kan variere fra person til person, hvordan de godt kan lide deres vafler tilberedt.

Bageplade

Med en stor bageplade, kan du bage 2 vafler ad gangen, hvor du på den måde vil spare tid hver gang. Fordi du kan bage flere vafler, kan du hurtigt bage store portioner, hvis du har en stor familie som elsker vafler til dessert eller morgenmad. Derudover kan du tilberede flere slags vafler, hvor der kan nævnes belgiske vafler, buttermilk eller klassiske vafler.

Pris

Som tidligere nævnt er det her det dyreste vaffeljern, som ligger på den her liste, det kan godt virke som mange penge. Men du kan købe et vaffeljern, som kan holde i rigtig mange år, selvom du bruger den flere gange i ugen, den kan købes ind til hjemmet for kun 1.699 kr.

Design

Selvom Sage Smart Waffle ser indviklet ud at bruge, så er den faktisk meget brugervenlig, den kan indstilles på flere forskellige måder. På fronten sidder der 2 store knapper, som kan drejes rundt og du kan kontrollere, hvilket program du gerne vil bruge.

Ekstraudstyr

En funktion der hedder a bit more, som giver dine vafler 30 sekunder mere, end den tid du havde indstillet den til.


Cloer CL1445

Er du til de traditionelle belgiske vafler, så skal du tage et ekstra kig på denne model, den kan nemlig kun forme din vafler så de ligner belgiske vafler. Det er desuden også den slags vafler, som der bliver solgt mest på verdensplan, fordi de er velsmagende og har deres flotte design. Den er udstyret med en effekt, som er i den lave ende, men stadig leverer nok kræfter til at lave 2 vafler på samme tid. Som der er blevet nævnt, har den en stor bageplade, som giver dig plads til 2 vafler på samme tid. Det her er et rigtig godt vaffeljern, men alligevel et vaffeljern, som ikke koster ret mange penge. Den er meget enkelt i design, der er ikke noget vildt i udseende eller lignende.

Effekt

Det her vaffeljern har en effekt på kun 930 Watt, som måske ikke lyder som meget, men dette gør at den er meget billig i drift. Fordi den har et meget lavt strømforbrug, gør det også din strømregning billig, den kan dog stadig let levere nok varme til hurtigt at få færdigbagt 2 vafler.

Bageplade

Bagepladen kan bage vafler, som har en tykkelse på 1,7 centimeter, imens bagepladen har et mål som lyder på 18,5 x 22 centimeter. Dette giver plads til at bage 2 vafler, imens du er ved at gøre desserten klar, eller du er ved at lave morgenmad til familien.

Pris

Selvom du køber et vaffeljern, som der i høj kvalitet, men som du stadig kan købe til en utrolig lav pris. Cloer CL1445 koster kun 349 kr. hvis du gerne vil købe den, som er en lav pris for et rigtig fint produkt, som uden tvivl vil kunne klare de forventninger som du har til et vaffeljern.  

Design

Fordi den har en utrolig lav pris, så er den også meget simpel i design, den bliver leveret i materialer af rustfri stål. Imens den på fronten, har en knap der kan rykkes, frem og tilbage, så du selv kan indstille temperaturen som også ændrer på tiden den tager for at blive bagt.

Ekstraudstyr

Den udsender en lyd, når dine vafler er færdige med at blive bagt, på den måde risikere du ikke at de brænder på.


WILFA WAD-518MS

Den sidste som bliver nævnt på vores liste, er det her meget effektive vaffeljern, som hyttemagasinet fra Norge har givet topkarakter. Imens forbrugersiden klikk.no, også har givet den høje karakterer, hvilket også er grunden til at den er placeret på vores liste over vaffeljern. Den har en høj effekt, som også bruger noget mere strøm, end nogle af de andre modeller gør. Den har en rigtig stor bageplade, som kan lave 2 vafler ad gangen for dig, dette bliver desuden fordelt jævnt. Selvom det er et stort vaffeljern, så kan den købes ind for en lille sum, designmæssigt er den utrolig simpel og let at betjene.

Effekt

Den ene ulempe ved at den har en høj effekt, er at den koster lidt mere i strøm, end hvad nogle af de andre modeller gør. Den har en effekt på 1.400 Watt, som kræves fordi den har en stor bageplade, for at du hurtigt kan bage 2 vafler på samme tid.

Bageplade

Dette vaffeljern har en stor bageplade, der giver plads til at du kan bage, hele 2 vafler på samme tid. De 2 vafler du kan bage på samme tid, har en diameter på 18 centimeter, som er fordelt ud på 5 hjerter pr vaffel.

Pris

Som der er blevet nævnt, så kan du købe et vaffeljern, med nogle gode funktioner. Du kan købe WILFA WAD-518MS, som står med et prisskilt på 469 kr. Du skal dog ikke have forventninger, til at den kan noget ekstraordinært, fordi det her vaffeljern kan det den er designet til, det er at bage vafler.

Design

Er du på udkig efter et vaffeljern, som er simpel i design, men som kan leve op til hvad den skal kunne gøre. Den bliver leveret i rustfrit stål, imens det du skal holde ved når du skal åbne den, er produceret i plastik så du ikke brænder dig.

Ekstraudstyr

Den har slip let belægning, så du ikke ødelægger vaflerne når de er færdigbagte.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste vaffeljern i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, effekt, bageplade, pris, design, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige vaffeljern når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse vaffeljern, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige vaffeljern og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.