Væghængt emhætte test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste væghængte emhætter på markedet, når man skal ud og købe en ny væghængt emhætte. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte væghængte emhætter. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, suge styrke, lydniveau, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Gorenje WHC623E16X

Har du ikke noget stort budget at købe, en ny væghængt emhætte til, så er det her måske det perfekt valg for dig. Den passer ind til et køkken, som ikke er særlig stort, hvilket også kan være en ulempe men er også en fordel. Den har en effekt som ikke er særlig høj, men som også kan ses på det lave strømforbrug, den har dog en middelmådig energiklasse. Fordi det er en mindre væghængt emhætte, så har den også en lavere suge styrke, men stadig en kraftig suge styrke der ikke bliver begrænset. Fordi den har en intern motor, så har den også et lydniveau, som ligger stabilt og ikke bliver højere eller lavere. Den store fordel ved denne model, det er prisen som er utrolig lav, så selvom du ikke har et stort budget, vil du kunne finde pengene til at kunne købe den.

Effekt

Denne væghængte emhætte, har ikke en energiklasse som er den bedste, den er udstyret med en energiklasse som er meget middelmådig. Energiklassen ligger på skalaen, med en karakter som hedder C, selvom den har en middelmådig energiklasse. Så har den stadig et lavt strømforbrug, som kun har et årligt strømforbrug på 62,2 kWh, som gør den billig i drift.

Suge styrke

Det er som sagt en mindre væghængt emhætte, som betyder at den har en mindre suge styrke, men dette er fordi den er beregnet til et mindre køkken. På trods af dette, har den stadig en suge styrke, som ligger på cirka 505 kubikmeter luft i timen, så du ikke skal være bange for om den kan suge nok, fordi den burde let kunne klare arbejdet.

Lydniveau

Det gode ved den her væghængte emhætte, det er at lydniveauet på den, selvom den kører på lav blus eller fuld styrke. Så vil lydniveauet ikke ændre sig, det ligger stabilt hele vejen igennem, på kun 62 dB. Så du kan roligt stole på, at lydniveauet aldrig vil ændre sig, selvom der bliver ændret på suge styrken.

Pris

Dette er den absolutte billigste væghængte emhætte, som du overhovedet kan finde på vores liste, du behøver ikke noget stort budget for at købe Gorenje WHC623E16X. Den kan købes for en pris, som kun lyder på 1.159 kr.

Ekstraudstyr

På grund af den billige pris, så er denne væghængte emhætte, kun udstyret med LED-belysning som gør at du får det bedste mulige overblik.


Miele DA 6096 W

Selvom det er en væghængt emhætte, så kan du stadig gå meget op i design, den er utrolig flot at kigge på. Derudover er den blevet kåret som testvinder, igennem forbrugerrådet tænk.dk hvor den er blevet vurderet, igennem specifikke kriterier. Det er en af de større væghængte emhætter, hvad angår strømforbrug, imens den har en god energiklasse, men stadig har et højere strømforbrug. Derudover har den en rigtig god suge styrke, som let kan passe ind i en mellemstørrelse køkken, den intern motor sørger for at holde lydniveauet meget lavt. Det er dog også en væghængt emhætte, som ligger i den meget høje ende af denne liste, hvis man kigger på hvilken pris den har.

Effekt

Denne væghængte emhætte har en god energiklasse, men fordi den har en meget høj suge styrke, så bruger den også mere strøm end de andre. Den har en energiklasse som hedder B, imens den bruger 70 kWh om året i strøm, dette gør at denne væghængte emhætte koster lidt mere i strøm.

Suge styrke

Miele DA 6096 W har en meget høj suge styrke, så du roligt kan være sikker på, at den tager alt damp og mados uanset hvad du er ved at tilberede. Hver time kan den suge op til 650 kubikmeter luft ud i timen, som næsten ikke kan findes bedre på markedet, når det kommer til en væghængt emhætte i et almindelig størrelses køkken.

Lydniveau

Selvom du kører med fuld styrke på udsugningen, så vil du ikke opleve at du har en væghængt emhætte, som larmer så meget at det er irriterende. Når du kører laveste styrke, har den et lydniveau på 40 dB, når den kører fuld styrke har den et lydniveau på kun 66 dB.

Pris

Dette er den dyreste væghængte emhætte, som du kan finde på den her liste, denne pris kan godt skræmme nogle købere væk. Men du vil uden tvivl, få en meget effektiv men stadig ikke for dyr væghængt emhætte, for en pris som lyder på kun 6.179 kr.

Ekstraudstyr

Der medfølger et metalfedtfilter i rustfrit stål


Thermex Super Silent

Den her utrolig flotte væghængte emhætte, er placeret på vores liste, ikke bare fordi den er flot at kigge på. Men også fordi den stadig er effektiv, men selvom den er meget effektiv, så kan den købes for meget små penge. Den har en af de bedste energiklasser, blandt de væghængte emhætter, som er på den her liste. Den har en rigtig fin suge styrke, som passer ind i et normalt størrelses hjem, dog ikke i de større hjem fordi suge styrken ikke er alt for høj. Derudover har en et lavt lydniveau, som ikke er meget højere end en samtale, imellem to voksne mennesker. Den kan desuden købes, for meget få penge hvis budgettet, ikke er særlig højt eller den gamle emhætte er gået i stykker.

Effekt

Denne væghængte emhætte er udstyret med en intern motor, som har en middelmådig energiklasse, energiklassen ligger med karakteren på d. Hvert år har den et strømforbrug på 88 kWh, dette gør at den ikke koster mange penge i strøm, men stadig ikke er den billigste på denne liste. Den dårligste karakter et produkt kan have, når det kommer til energiklasser er G, imens det bedste er A.

Suge styrke

Denne væghængte emhætte har ikke en høj suge styrke, den har faktisk den laveste på vores liste, som måske kan lyde som en dårlig ting. Det er dog ikke en meget dårlig suge styrke, den er udstyret med en suge styrke, som ligger på cirka de 444 kubikmeter i timen, den kan stadig let klare en familie på 2-3 personer, som har et normalt behov for madlavning.

Lydniveau

Lydniveauet for en normal samtale, mellem to voksne mennesker, har et lydniveau på cirka 60 dB. Imens denne væghængte emhætte, har et lydniveau på 49 dB på lav styrke, imens Thermex Super Silent har et lydniveau på 67 dB på fyld styrke. Det er kun en meget lille smule, højere end en samtale imellem to voksne mennesker.

Pris

Det er en af de mindre væghængte emhætter, så koster den ikke ret mange penge, som gør at selvom din gamle emhætte pludselig går i stykker. Så vil du stadig kunne finde råd, til at kunne købe en model som Thermex Super Silent, den koster nemlig kun 1.709 kr.  

Ekstraudstyr

Der medfølger ikke noget ekstraudstyr, hvis du køber denne væghængte emhætte, hvilket også kan være grunden til at den kun passer ind i lejligheder.


Thermex Derby

Er du på udkig efter en stilren væghængt emhætte, som passer ind i de fleste hjem, fordi den er ekstrem flot at kigge på. Råd og Rön fra Sverige har givet denne emhætte, meget gode anmeldelser, dette har forbrugerrådet tænk.dk også givet den. Denne væghængte emhætte har en lav effekt, som sørger for at dit strømforbrug, ikke kommer til at ændre sig fra den gamle eller endnu bedre, er billigere i drift end de fleste. Lydniveauet er skruet helt i bund, så du ikke bliver forstyrret, selv når den er på fuld suge styrke. Selv hvis du ikke har et stort budget, så vil du kunne finde pengene i dit budget, fordi den har en utrolig lav pris.

Effekt

Med den intern motor som den her model er udstyret med, bruger den kun 190 Watt, som giver den en energiklasse der hedder C. Årligt har den et totalforbrug, på cirka 65 kWh i strøm, som bliver vedlagt din strømregning. Hvis man ved bare en smule, når det omhandler strøm, så ved man også at den her model er billig i drift.

Suge styrke

Hvis du har en normal størrelses køkken, så vil denne model passe perfekt ind, fordi den er desuden også flot at kigge på. Men den har også en suge styrke, som sagtens vil kunne være behjælpelig, den har en suge styrke som ligger på 449 kubikmeter i timen. Det er dog ikke den højeste suge styrke, blandt de forskellige væghængte emhætter, som er på denne liste men det er klart den flotteste.

Lydniveau

På den laveste suge styrke, så kører Thermex Derby med et lydniveau på kun 47 dB, imens den på sit højeste kun har et lydniveau på cirka 67 dB. Du vil ikke blive forstyrret, hvis du står og snakker imens du er ved at lave mad, men stadig har lyst til at snakke med dine børn eller i telefon hvis det er nødvendigt.

Pris

For en sum af kun 2.380 kr. kan du købe denne utrolig fine men stadig effektive emhætte, så selvom du pludselig står og skal købe en ny, vil du let kunne finde råd til at købe denne model. Selvom den er billig at købe, så ser den ikke billig ud, fordi den er lavet i kraftige materialer som er meget holdbare.

Ekstraudstyr

Denne væghængte emhætte er udstyret med et touch-display.


Miele PUR68W

Den første på vores liste, er selvfølgelig en testvinder, som blev vurderet til bedst i test af forbrugerrådet tænk.dk. Den er blevet meget anerkendt af eksperttesterne, men også forbrugerne som har rost den til skyerne, den har en størrelse som gør at den passer ind i de fleste hjem, da den har de helt standard mål. Den er udstyret med en intern motor, som har et meget lavt strømforbrug, som også gør at den har en god energiklasse. Den har en høj suge styrke, så du ikke skal være bange for at den kan suge nok, selvom du steger madvarer som godt kan afgive meget damp. Selvom den suger på fuldstyrke, så har den stadig et lavt lydniveau, desuden er prisen også meget lav.

Effekt

Når man vurderer et produkts effekt, går man ud fra hvor meget strøm den bruger om året, samt hvor kraftig en motor den har. Den her væghængte emhætte, har en meget god energiklasse som ligger på A, som i sidste ende betyder, at den kun bruger 47 kWh om året i strøm. Den interne motor sørger for, at strømforbruget ikke er særlig højt, så den er billig i drift.

Suge styrke

Den her væghængte emhætte, har en høj suge styrke, som sørger for at rummet du tilbereder mad i ikke bliver fuld af os. Når den kører på fuld styrke, så har den intern motor, en suge styrke på 650 kubikmeter i timen. Denne suge styrke ligger i den høje ende, hvad angår de forskellige emhætter på vores liste.

Lydniveau

Selvom den har en høj suge styrke, så gør den intern motor at den ikke larmer, når den kører på fuld styrke på kun 67 dB. Imens den på normal styrke, kun har et lydniveau på 47 dB, som er lydniveauet under normal drift.

Pris

Selvom man skulle tro at kvalitet, kostede mange penge at købe, så er det slet ikke tilfældet med Miele PUR68, fordi den har en pris som kun er på 5.859 kr. Som gør at du kan få en væghængt emhætte, som er af høj kvalitet, men som stadig er billig at købe.

Ekstraudstyr

Hvis du køber den her væghængte emhætte, så følger der et aktivt kulfilter med i handlen, samt metalfedtfilter i rustfrit stål.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste væghængte emhætter i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, suge styrke, lydniveau, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige væghængte emhætter når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse væghængte emhætter, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige væghængte emhætter og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.