Tørretumbler fra Blomberg Test 2021 – De 5 bedste kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste tørretumblere fra Blomberg på markedet, når man skal ud og købe en ny tørretumbler. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte tørretumblere fra Blomberg. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, tørrekapacitet, pris, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Blomberg BTGS383W0

Den første kondenstørretumbler på den her liste, er denne prisvenlige tørretumbler, den er desuden blevet skamrost af eksperttesterne. Hvis du er på udkig efter en tørretumbler, som ikke koster mange penge i drift, så skal du helt klart læse med omkring den her model. Den har en meget høj energiklasse, som sørger for at holde strømforbruget langt nede, hvilket gør den utrolig billig i drift. Den har en høj tørrekapacitet, som gør den velegnet til en større familie, som kommer til at bruge maskinen flere gange om dagen. Det er dog en af de lidt dyre modeller, hvilket godt kan gøre at en studerende, eller en anden person på offentlig indkomst ikke har råd til den. Denne Blomberg model har et lavt lydniveau, som gør at den ikke larmer særlig meget under drift, derudover er den udstyret med nogle rigtig fine ekstrafunktioner.

[afp id=”383″]

Energiklasse

Da det her er en tørretumbler med kondens, så har den en rigtig god energiklasse, den bruger ikke særlig meget strøm hvert år. Den har kun et strømforbrug på 230 kWh om året, hvilket gør den at den kun koster halvdelen af hvad den forrige model, koster i strøm hvert år. Dette er fordi den har en energiklasse der hedder A++, som er den anden bedste energiklasse, som en tørretumbler kan modtage i test.

Tørrekapacitet

Det er vigtigt med en stor tørrekapacitet, så dog skal det ofte gå hånd i hånd med kapaciteten på en vaskemaskine, så behøver du ikke tørre dit tøj over flere gange fordi der ikke er plads nok. Den her model fra Blomberg, har en tørrekapacitet på 8 kg, hvilket gør at den gør sig velegnet til en familie på 4-5 medlemmer. Den måler desuden fugtigheden med en sensor, så dit tøj ikke bliver overtørret og risikere at tage skade, ved at det enten får for meget varme eller lignende.

Pris

Kondens tørretumblere koster typisk mere, end hvad en tørretumbler med aftræk gør, dette er fordi den er udstyret med mere teknologi. Den teknologi den er udstyret med, koster nogle flere penge at producere, derfor hæver det også prisen på produktet. Blomberg BTGS383W0 koster 6.499 kr. som kan skræmme nogle familier, som ikke har det største budget at købe en ny tørretumbler for.

Lydniveau

Den har desuden også et meget lavt lydniveau, som kun er 5 dB over en samtale imellem to voksne mennesker, der i gennemsnit bliver målt til 60 dB. Blomberg BTGS383W0 har kun et lydniveau på 65 dB, når den er i gang med at tørre dit tøj, derfor behøver du heller ikke gemme den i et rum fordi du risikere at den larmer.

Ekstraudstyr

Er udstyret med udskudt start, så du selv kan vælge hvornår du vil have maskinen skal starte, der er også indvendigbelysning samt sensor til at måle fugtigheden.


Blomberg BTGH473W0

Hvis du gerne vil spare penge hvert år, på en tørretumbler som ikke bruger særlig meget strøm, som gør at den er billig i drift. Så skal du stærkt overveje denne model, fordi den har et meget lavt strømforbrug, som er på grund af varmepumpeteknologien den er udstyret med. Den har en af de bedste energiklasser, som en tørretumbler kan modtage, dette gør den meget god imod miljøet, imens den har en tørrekapacitet der også er rigtig godt til en mellemstor familie. Prisen på denne maskine, er ikke særlig høj i forhold til andre maskiner, som man kan finde på markedet. Blomberg er kendt for deres meget støjsvage tørretumblere, denne maskine er ikke nogen undtagelse.

[afp id=”384″]

Energiklasse

Den er udstyret med en varmepumpeteknologi, som gør at den anvender varmen bedst muligt, derfor gør det også at den ikke bruger meget strøm. Årligt bruger den kun 209 kWh, hvilket gør at den kun koster dig 501 kr. om året på din elregning, det betyder at det er den anden billigste i drift på den her liste. Den har ud fra disse kriterier fået en energiklasse, som ligger som en af de bedste og hedder A++, så hvis du vil spare penge på strøm så køb en model som den her.

Tørrekapacitet

Blomberg BTGH473W0 er udstyret med en rigtig fin kapacitet, så du kan tørre en god portion tøj hver gang, som altid er behjælpeligt til en mellemstørrelses familie. Modellen her har plads til 7 kg tøj ad gangen, ved nogle tørretumblere kan du opleve at tøjet ikke er helt tørt, det er fordi de ikke er udstyret med en sensor. Denne sensor måler om tøjet stadig er fugtigt, hvis den registrerer en form for fugt, så fortsætter den med at tørre tøjet indtil den ikke kan måle en fugtighed længere.

Pris

Det er den billigste kondenstørretumbler på listen, den koster cirka 5.599 kr. hos en forhandler online, hvis du har brug for en kondenstørretumbler i høj kvalitet. Hvis du køber en tørretumbler som denne, så skal du ikke være bange for at den går i stykker hurtigt, fordi de holder typisk i rigtigt mange år selvom de bliver brugt meget ofte.

Lydniveau

Blomberg BTGH473W0 er en støjsvag maskine, som ikke udsender et særlig højt lydniveau i drift, den har kun et lydniveau på 65 dB. Du vil ikke blive forstyrret af den, selvom den er i drift vil du ikke lægge mærke til den.

Ekstraudstyr

Den er som sagt udstyret med varmepumpeteknologi, samt en sensor til at måle fugtighed.


BLOMBERG BTGS483WR0

Den her hvide kondenstørretumbler, er blevet rost til skyerne af forbrugerne, imens eksperttesterne også har vurderet den rigtigt godt. Det er muligt at sætte en slange på maskinen, så du ikke behøver tømme skuffen med kondensvand hver gang, du har foretaget en tørring. Desuden medfølger der et stativ, så du kan tørre dine sko inde i maskinen, eller materialer af uld så de ikke tager skade. Den har en meget flot energiklasse, som gør at den er blandt toppen af vores liste, fordi den også har et lavt strømforbrug. Derudover har en flot tørrekapacitet, som giver dig meget plads til at tørre tøj, dog har den også en høj pris hvis du gerne vil købe den. Sidst men ikke mindst, så har den et rigtig flot lydniveau, som gør at den ikke larmer betydeligt i rummet den står i.

[afp id=”386″]

Energiklasse

Det er vigtigt med en god energiklasse, fordi det betyder at den er god imod din pengepung, men samtidig er meget miljøvenlig. Med en energiklasse der hedder A++, bruger den cirka 235 kWh om året i strøm, dette giver et beløb på lidt over 500 kr. som bliver vedlagt din strømregning. Den genanvender varmen, for at spare på dit forbrug af strøm, dette gavner miljøet rigtig meget.

Tørrekapacitet

Fordi den her maskine har meget plads, betyder det også at hvis i er en familie på 4-5 medlemmer, så vil det være mere end rigeligt med plads. Den har en tørrekapacitet på hele 8 kg, som er mere end gennemsnittet over de forskellige tørretumblere på markedet.

Pris

Fordi den er billig i drift, samt har en rigtig god tørrekapacitet, så betyder det desværre også at den er lidt dyrere i indkøb. Det kræver at du har et rimeligt budget, hvis du gerne vil købe en maskine som den her, fordi den koster nemlig 7.499 kr.

Lydniveau

Det er altid at foretrække at købe en ny tørretumbler, som ikke har et højt lydniveau, fordi man hurtigt kan blive irriteret over en larm fra en tørretumbler. BLOMBERG BTGS483WR0 har et lydniveau som er meget gennemsnitligt, på denne liste som ligger på 65 dB under drift.

Ekstraudstyr

Der kan blandt andet nævnes udskudt start, sensor som måler fugtigheden, varmepumpeteknologi og stativ til sko.


Blomberg TAF 7239

En af de første som bliver nævnt på vores liste, er denne tørretumbler med aftræk som kommer ind på førstepladsen, den har fået meget gode anmeldelser for sine kvaliteter. Blomberg er nemlig kendt for at levere tørretumblere af høj kvalitet, samt er de også meget holdbare, hvilket også har gjort at vi vil nævne de 5 bedste. Fordi det er en tørretumbler med aftræk, så har den også en lavere energiklasse, end hvad en kondenstørretumbler har. Dog har den en rigtig god tørrekapacitet, som gør den velegnet til en større familie, imens den også har en meget overkommelig pris, derudover har den også et meget lavt lydniveau som betyder den ikke larmer ret meget under drift.    

[afp id=”382″]

Energiklasse

Det er den tørretumbler på denne liste, som har den dårligste energiklasse, det er dog udelukkende på grund af at det er en tørretumbler med aftræk. En tørretumbler med aftræk, bruger ofte en del mere strøm, end en tørretumbler med kondens. Denne model har en energiklasse der ligger på C, hvilket i midten af skalaen, hvad angår listen over energiklasser. Det er dog ofte at foretrække en tørretumbler med aftræk, fordi så kommer man ikke til at opleve fugt i rummet, som tørretumbleren står i.

Tørrekapacitet

Der er rigeligt med plads til at tørre tøj, hvilket også gør den velegnet til en familie på 3-4 medlemmer, som har en helt normalt forbrug af en tørretumbler. Det kan godt skræmme nogle mennesker, som er på udkig efter en ny tørretumbler, fordi denne model har et højt strømforbrug. Den har dog en god tørrekapacitet, der er plads til hele 7 kg tøj i maskinen.

Pris

Den har fået pladsen på vores liste som den har, fordi den er billig i indkøb som de fleste familier kan være med på, den koster nemlig kun 3.999 kr. Dog er den ret dyr i drift, fordi den har et højt strømforbrug, den koster cirka 1.233 kr. om året i strøm.

Lydniveau

Det er vigtigt at en tørretumbler, ikke har et meget højt lydniveau, fordi det kan godt forstyrre i hjemmet. Det er dog ikke ofte at en tørretumbler har et højt lydniveau, det er det samme med Blomberg TAF 7239, den har nemlig kun et lydniveau på 66 dB.

Ekstraudstyr

Den er udstyret med en sensor som måler fugtigheden, ved at den måler fugtigheden undgår du at bruge mere strøm en nødvendigt, derudover har den udskudt start så du kan stå op til frisktørret tøj om morgenen.


Blomberg BTGP484WG0

Har i en god økonomi i husstanden, som søger efter en tørretumbler af rigtig høj kvalitet, som har nogle meget gode funktioner. Den her tørretumbler fra Blomberg, er også udstyret med varmepumpeteknologi, så den sparet rigtig meget på strømforbruget. Den har den bedste energiklasse som en tørretumbler kan have, hvilket gør at den er utrolig billig i drift, på grund af sit lave strømforbrug hvert år. Den er desuden også meget rummelig, så den passer godt ind i en større familie, som har et større behov en hvad normalt er. Et af ulemperne ved denne tørretumbler, det er prisen for at købe den, den ligger nemlig i den meget høje ende, dog har den et lavt lydniveau imens den er i gang med at tørre dit tøj.

[afp id=”385″]

Energiklasse

Fordi den er udstyret med varmepumpeteknologi, genanvender den varmen over flere gange, på den måde får du ikke noget spild af strøm eller lignende. Dog har energiklassen også en ting eller to med det at gøre, den her model har nemlig den bedstemulige energiklasse, som hedder A+++. På grund af den gode energiklasse, bruger den kun 176 kWh årligt i strøm, hvilket betyder den kun koster 422 kr.

Tørrekapacitet

Fordi den er meget rummelig, betyder det at du har meget plads til at tørre tøj, den har en tørrekapacitet på hele 8 kg. Den har også en kondenseringsevne som ligger på A, når man måler kondenseringsevnen får den karakter, ud fra hvor meget fugt der kommer ud i rummet, i dette tilfælde går skalaen fra A-G.

Pris

En af ulemperne ved den her model, det er hvad den koster at købe, fordi det er i den meget høje ende. Blomberg BTGP484WG0 er rimelig dyr i indkøb, den koster nemlig 8.299 kr. som godt kan gøre at nogle ikke har penge til at kunne købe den, da det kan være et højt beløb at finde i sit budget.

Lydniveau

Blomberg er som sagt kendt for deres støjsvage produkter, dette inkluderer både vaskemaskine men selvfølgelig også tørretumblere, modellen her har kun et lydniveau på 65 dB. Som er i den meget lave ende, da tørretumblere kan variere mellem 60 og 80 dB.

Ekstraudstyr

Der kan nævnes varmepumpeteknologi, indvendigbelysning, udskudt start og sensorstyring.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste tørretumblere fra Blomberg i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, tørrekapacitet, pris, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige tørretumblere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse tørretumblere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige tørretumblere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.