Test af senge – det skal du vide inden du vælger seng

Sengen er på mange måder din boligs vigtigste møbel. En god seng er alf og omega for en god søvn, og god søvn har en positiv indvirkning på næsten alt. God søvn forbedrer dit humør, er godt for din generelle sundhed, hjælper dig med at holde fokus og meget mere. Investering i en god seng handler altså om mere end mange andre møbler gør.

Men hvad skal man så se efter når man er ude efter en seng. Der er selvfølgelig en hel del at tage højde for, men det kræver ikke alverden at danne sig et grund-overblik. Er du i tvivl om hvad du skal kigge efter, når du ser på senge, så følg med i denne korte test af senge, hvor vi kigger på forskellige sengetyper og forklarer hvad du skal være opmærksom på, ved køb af ny seng.

Topmadras

Et godt sted at starte, er ved at se på topmadrasser. Topmadrasser er som prikken over i’et og skal altid tænkes i forlængelse af resten af sengen, men det er stadig vigtigt at have et grundlæggende kendskab til dem, hvis du skal ramme rigtigt i dit sengevalg. Vigtigt er det at sige, at en god topmadras ikke kan redde en dårlig seng. Så er din seng for gammel og slidt, kan det ikke løses med at købe en ny topmadras. 

Mange ting spiller ind i valget af topmadras, men særligt dens indvirkning på sengetemperaturen er vigtig når du skal overveje hvilken topmadras der passer til dig. Topmadrassens materiale har stor indflydelse på den generelle temperatur i sengen. For eksempel er latex som materiale godt til at lede varmen væk. Så har du det ofte varmt om natten, kan det være smart at overveje en latex topmadras. 

Kontinentalsenge

Når det kommer til sengetyper, skelner man typisk mellem tre hovedtyper. Den før vi skal se på, er de såkaldte kontinentalsenge. Kontinentalseng er kendetegnet ved at have flere, mindst tre, madrasser. Typisk består de af en boxmadras nederst, en sædvanlig madras i midten og så en topmadras. 

Dette gør at det er komforten der er i højsædet ved en kontinentalseng. Fastheden kan matches lige dine behov og du kommer uden tvivl til at sove fantastisk. Ulemperne har mere at gøre med hvad en kontinentalseng ikke kan. Kompromiset du indgår med en kontinentalseng er, at komforten er i top, men ikke fleksibiliteten og prisen er typisk i den høje ende.

Elevationssenge

En sengetype der virkelig er blevet populær over de seneste år, er de såkaldte elevationssenge. Elevationssenge er karakteriseret ved at have indbyggede motorer der kan løfte enten bare hovedenden, eller både hoved- og fodenden af sengen. Elevationssenge har en klar fordel til de fleste senge, herunder særligt kontinentalsenge: de er utroligt fleksible. Muligheden for at løfte enderne i sengen, giver en række muligheder. 

Ønsker du at læse lidt i sengen inden sengetid kan hovedenden løftes så man kan sidde godt i sengen. Ulemperne med elevationssenge er først og fremmest at de, ligesom kontinentalsenge, ligger i den dyre ende. Valget mellem disse sengetyper handler om du prioriterer ren komfort eller fleksibilitet. Alligevel er der dog billigere alternativer til begge. Ofte er der dog tilbud på elevationssenge, så du kan være heldig og spare en masse penge.

Boxmadras

Et sådant billigere alternativ er de såkaldte boxmadrasser. Boxmadrasser er ret simple konstruktioner – enkelt madras der så sidder i en kasse på ben. Denne simple konstruktion er med til at holde prisen nede på noget der ellers ofte er et virkelig godt produkt. Selvom boxmadrasser typisk ikke er helt på niveau med de to andre sengetyper, får du utroligt meget seng for pengene, og i test af senge er de ofte et fantastisk valg.

Vi håber at du fandt denne sengeguide nyttig. Søger du mere inspiration til valg af seng, så kan vi også anbefale at besøge https://mobler.dk/sovevaerelse/senge