Test af PlayStation 5

PlayStation 5 udkommer lige om lidt… mere nøjagtigt d. 19. november.

Vi har læst, hørt og talt om Sonys vildeste spillekonsol nogensinde. Begejstringen vil ingen ende tage, men er PS5 virkelig så god, som utallige guides og videoer lægger op til? Dette finder man lettest svar på ved at udføre en reel test.

PS5 kan ikke testes rigtigt endnu, men…

I skrivende stund er det ikke muligt at købe PlayStation 5. Vi kan kun forudbestille den og håbe, at vi får den kort tid efter launch. Og så siger det selvfølgelig sig selv, at det er svært at udføre en rigtig test af konsollen.

Selvom vi endnu ikke har haft PS5 i hænderne, så er det en kendsgerning, at vi på nuværende tidspunkt ved stort set alt om enheden.

Sony har i det første lange stykke tid været ret tilbageholdende med at afsløre specifikationer og funktioner. Efterhånden er der dog kommet flere og flere detaljer på bordet. Det betyder, at vi nu har gode muligheder for at vurdere konsollen, selvom den ikke er landet på hylderne endnu.

Den bliver billigere end spået

Tidligere på året kom der – fra mediernes og journalisternes side – mange bud på, hvad den nye spilenhed kom til at koste. I den anledning blev der bl.a. gættet på 5.000, 6.000 og 7.000 kr. Det var høje priser, men på daværende tidspunkt kostede det omkring 7.000 kr. at forudbestille PS5, så det var ikke helt ved siden af.

Mange måneder senere kan man nu forudbestille enheden, og gudskelov er den langt fra lige så dyr som frygtet. Den billigste PlayStation 5 står lige nu til 3.399 kr. hos Proshop.dk. Du kan få konsollen til denne fordelagtige pris, hvis du kan stille dig tilfreds med modellen uden diskdrev.

Udseendet fejler ingenting

Ligesom der tidligere er blevet skrevet mange rygtebaserede artikler om konsolprisen, så blev der også talt rigtig meget om design og udseende. I den forbindelse er der desværre blevet offentliggjort mange fake og manipulerede billeder.

I dag ved vi dog nøjagtigt, hvordan PlayStation 5 ser ud. Og vi kan heldigvis tale på de flestes vegne, når vi skriver, at konsollen er yderst gennemført stilmæssigt. Den kan bruges både liggende og stående, og i begge positioner skriger den af ynde og stilrenhed.

Loader et spil

Den er kraftigere og hurtigere

En god spilleoplevelse skabes ved, at man kan spille og have det sjovt uden at få sat sin tålmodighed på prøve. Ved både PS3 og PS4 var der en del sure miner omkring, at det tog for lang tid at loade (indlæse) visse spil. Sony samler på tilfredse kunder / fans og har derfor skabt en yderst kraftig og hurtig konsol i form af PlayStation 5.

Mange af spillene til PS5 vil kunne loades på under 5 sekunder, hvilket vil sikre en mere smooth oplevelse uden irritation.

Dine gamle spil kan bruges til PS5

Som ejeren af en PS4 er det meget sandsynligt, at du har brugt adskillige tusinde kroner på sjove spil. Disse spil frygter du måske er værdiløse, nu hvor du skal til at skifte din PS4 ud med en PS5. Meldingen fra Sony lyder dog på, at dine PS4 spil vil fungere til PlayStation 5.

Dette er en yderst positiv nyhed, da den ikke kun gavner pengepungen, men også reducerer miljøbelastningen.

Nyheden betyder, at du bl.a. kan bruge det nye FIFA 21 til din PS5, selvom du oprindeligt havde købt spillet til PS4.

Hvad med tilbehøret?

Vi må dog skuffe dig, hvis du havde forventet, at du også kunne bruge dit PS4 tilbehør til PS5. Dette er nemlig ikke muligt. PlayStation 5 kommer dog med masser af nyt tilbehør. Prøv f.eks. de nye VR briller, den intelligente controller eller det veludviklede kamera, der lægger op til streaming i høj opløsning.