Test af fitnessudstyr – sådan finder du det rette udstyr

Fitness og træning er efterhånden blevet hverdag for langt de fleste danskere. Øget kendskab til kroppen og den behov, har ført til at mange indser fordelen ved at være i god form. Og udstyret skal også være i orden. Dette så vi særligt under corona-krisen, hvor flere ikke kunne komme i deres lokale fitnesscentre i lang tid, og måtte træne med hvad man havde hjemme.

Men fitnessudstyr er ikke blot noget der står i fitnesscenteret længere. Det er efterhånden også udbredt at have forskelligt udstyr selv. Hvis du er typen der helst ikke går ned på udstyr, eller vil du bare gerne have inspiration til hvordan fitnessudstyr kan forbedre din træning, så følg med her, når vi laver test af forskelligt fitnessudstyr.

Start med det basale

Den mest udbredte, men ofte oversete, type fitnessudstyr vi har, er vores smartphones. Smartphones er blevet utroligt udbredte indenfor træning, og det er ikke svært at se hvorfor. Smartphones giver en række muligheder for at forbedre din træning. Hvad enten det er statistik over din udvikling, ruter til løb- og cykelture eller blot musik til din træning, smartphones dækker det.

Hvis du vil have det meste ud af din smartphone, er et godt stykke fitnessudstyr en holder, så du kan have telefonen på dig og betjene den nemt, under træning. American Arkon underarmsholder er et glimrende eksempel på dette. Holderen er designet til at du kan have din smartphone på underarmen. Med touch-kompatibelt plast kan du også benytte den – selv i regn og sved.

Musik der ikke er i vejen

En anden måde du kan få mere ud af din smartphone på, handler specifikt om musik. Musik har altid været en god motivationsfaktor indenfor træning, og det har aldrig være lettere at inkorporere musik i din træning, uanset hvor og hvad du træner. Med blot en smartphone og et par høretelefoner, kan du lytte til stort set hvad du vil under træning.

Høretelefoner har desuden gennemgået en stor forandring de seneste år. Efter Apple lancerede deres AirPods for fire år siden, har de såkaldte true-wireless høretelefoner virkelig overtaget markedet. Høretelefonerne helt uden ledninger er også ideelle til træning, da de ikke kommer i vejen for noget. Dette gælder for eksempel JBL Reflect Flow, der som vandtætte er helt ideelle til træning.

Simpelt men effektivt træningsudstyr

Selvom mange sikkert drømmer om det, er det nok de færreste der har pengene og pladsen til hjemmefitnesscenter. Men træningsudstyr kommer i mange størrelser og det er ikke så svært at opgradere dit hjemmefitness billigt og uden at skulle af afsætte for meget plads.

Shape Fitness Roller med 3 hjul er et godt eksempel på dette. Rolleren fylder ikke meget og har et behageligt håndgreb. Derudover er den utrolig alsidig, da den kan bruges til en række effektive træningsøvelser, herunder især træning af mavemusklerne. Desuden gør den det noget mere spændende og udfordrende at træne.

Cykeltur uden at forlade hjemmet

Cykling har for alvor fået et boost som træningsform, og fordelene er da også mange. Særligt de færre skader man pådrager sig i forhold til for eksempel løb, har draget mange til cyklingen. Om sommeren er det desuden en glimrende måde at komme ud og se naturen. 

Om vinteren kan det dog være sværere at opretholde cykeltræningen. Hvis du gerne vil opretholde din cykeltræning, men finder det lidt svært på de våde, kolde og mørke vinterveje, kan fitnessudstyr hjælpe. DEUTER Portable Bicycle Training Roller gør det muligt for dig at cykle på din egen racercykel indenfor. Forhjulet tages af og cyklen monteres direkte på rolleren. Baghjulet kører så på hjul med justerbar modstand, så du kan få følelsen af at køre på landevejen. Perfekte fitnessudstyr til at have hjemme hos en cykelfan.