Brødrister test 2024 – Kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 9 bedste brødristere på markedet, Når man skal ud og købe en ny brødrister, så er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-9-liste med de bedste bedømte brødristere, disse 9 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, pris, effekt, design, ristningsniveauer, ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Kitchenaid A II M SILV T/2 SKI

Denne brødrister er blevet kåret til bedst i test hos både Tænk.dk og Råd & Rön, den ligger selvfølgelig også på en flot førsteplads på vores liste, hvis du køber denne brødrister får du en rigtig flot brødrister som kommer i et stilfuldt design som kan købes i forskellige farver, det er en tung brødrister som nemt kan stå fremme i stedet for at blive pakket væk.

Pris

Som den dyreste på vores liste af 9 brødristere, kommer den her på en meget stærk førsteplads da det er en ret dyr brødrister, det er ikke en brødrister de fleste har råd til at købe ind til hjemmet, den koster nemlig hele 1.969 kr. som er et meget højt beløb for en brødrister.

Effekt

Med en effekt på 1.250 Watt om året, så får du en rigtig fin brødrister som ikke koster mange penge om året i brug, også selvom du bruger den hver eneste dag, med et lille regnestykke hvis man bruger den 10 minutter om dagen, koster den cirka 174 kr. om året i gennemsnit.

Design

Kitchenaid er kendt for deres retro design, som de har bibeholdt i mange år som deres varemærke, det specielle ved KitchenAid Artisan er vægten på den da den vejer hele 5 kg, hvilket gør det lidt mere besværligt at flytte den frem og tilbage i et skab hver gang, denne brødrister kan fås i flere forskellige farmer, så den kan tilpasses til stort set alle hjem.

Ristning niveauer

En af grundene til de gode anmeldelser er fordi den rister brødet stort set perfekt hver gang, den har 7 forskellige ristningsniveauer så du selv kan vælge hvordan dit brød skal ristes, om du kan lide det meget ristet eller bare mildt ristet kan du selv indstille på panelet.

Ekstraudstyr

Med en del ekstrafunktioner såsom automatisk hæve-sænke funktion, optøningsfunktion, bagelristning, kan denne brødrister være et godt valg, hvis man ønsker en brødrister med ekstraudstyr.


Philips HD2628

På en stærk andenplads kommer den billigste brødrister på vores liste ind, den er blevet kåret som testvinder hos Tænk.dk og Råd & Rön, den er med sit simple design gået lige i forbrugernes hjerter, fordi det er en billig brødrister som rister brødet hurtigt, som ikke bruger alverdens strøm, den er også designet så du nemt kan tage fat i den efter brug uden at brænde dig.

Pris

Som nævnt ovenover er den her brødrister den billigste på vores liste, du får en testvindende brødrister til meget billige penge, hvilket gør at alle burde have råd til at kunne købe den ind til hjemmet, fordi den koster faktisk kun 379 kr. at købe.

Effekt

Med en effekt på 950 Watt bruger den ikke ret meget strøm, den koster ikke mange penge at bruge selvom man bruger den 10 minutter om dagen, hver eneste dag året rundt koster den kun i omegnen af 132 kr. om året i strøm.

Design

Philips HD2628har et meget simpelt men funktionelt design, hvilket gør den særligt velegnet til alle hjem, den er desuden også designet så du kan løfte den på plads lige efter brug da den ikke bliver varm uden på.

Ristning niveauer

På grund af de meget gode anmeldelser om at denne brødrister, rister brødet jævnt og pænt på begge sider er på grund af de 7 forskellige ristning niveauer, så du selv kan vælge hvor meget dit brød skal ristes om det er mildt eller næsten brændt.

Ekstraudstyr

Fordi det her er så billig en brødrister er den ikke designet med noget særligt ekstraudstyr, en af de få den faktisk har er en optøningsfunktion, så du kan optø frossent brød.


Electrolux EAT7800

Med sit smukke design som burde passe ind i alle hjem i Danmark, den er kåret som testvinder hos norske Klikk.no over 7 andre brødristere, dette er endnu en af de modeller som ikke er dyr at købe ind for den almindelige forbruger, den har fået meget fine anmeldelser for sine gode evner til at rise brød.

Pris

Med en lav pris får du en brødrister som rister brødet næsten perfekt hver gang, det er den anden billigste på vores liste af brødristere, den koster kun 418 kr. at købe ind, hvilket gør det muligt at købe ind selvom du er studerende på SU.

Effekt

Med sin lave effekt på 980 Watt i brug, bruger den 59 kWh om året i strøm, hvilket giver en regning på 136 kr. årligt i strømforbrug, hvis man regner ud at man bruger den 10 minutter hver eneste dag om året.

Design

Electrolux EAT7800har et flot og stilrent design i aluminium som gør den rigtig flot at se på, den har desuden også et flot lcd display så man kan se hvor lang ristningstid der er tilbage på dit brød, når du har valgt hvilket program den skal riste på.

Ristning niveauer

Om man vil have sit brød ristet let eller om du gerne vil have det ristet det meget, så har denne brødrister 7 forskellige funktioner der gør at du selv kan vælge, hvor meget du vil have det ristet, det er selvfølgelig altid en god mulighed at prøve sig frem til at starte med, fremfor at sætte den på fuld skrue og håbe på det bedste.

Ekstraudstyr

Når man køber den her brødrister får man en rist med som kan sættes på toppen og opvarme boller, den har desuden også optøningsfunktion så du kan varme frossent brød op igen.


Siemens TT86103

Ønsker du en brødrister som har fået topscore hos stort set alle testere, som på samme tid er billig at købe ind, så er denne brødrister et rigtigt godt valg, den rister brødet pænt på begge sider og så er den også meget flot at se på, hvilket betyder at det ikke er nødvendigt at pakke den væk efter brug.

Pris

Dette er en billig løsning hvis pengene ikke er store til at købe en ny brødrister, fordi den gamle er gået i stykker eller du bare mangler en ny, så er det muligt at indkøbe en rigtig fin og anmelderrost brødrister til kun 469 kr.

Effekt

Har du brug for en brødrister som er billig at købe ind til hjemmet, men som stadig er billig i strøm så kan dette være en god mulighed, med en effekt på kun 860 Watt som i gennemsnit bruger 52 kWh om året i strøm, ved 10 minutters brug hver dag koster den kun 119 kr. i strøm om året.

Design

Siemens TT86103 kan fange enhver persons blik når den står fremme, da den har et super flot design i metallisk aluminium og sort aluminium, som gør den rigtig pæn at se på og der er desuden også betjening i toppen hvor du kan indstille ristningen.

Ristning niveauer

I stedet for 7 standard programmer som de fleste brødristere er bygget med, så har den her en digital timer i stedet for som du indstiller fra toppen, dette gør at du ned til det mindste sekund kan indstille hvor meget dit brød skal ristes, det kræver selvfølgelig nogle forsøg før du ved præcis hvornår brødet er som du gerne vil have det.

Ekstraudstyr

Med sin memory-funktion gør det, det meget lettere for dig at riste brød fremfor du skal indstille hver gang du vil riste noget brød, den har desuden også optøningsfunktion og automatisk brødcentrering som sørger for at brødet bliver ristet jævnt over det hele.


Bosch TAT8613

Den her brødrister er stort set identisk med overstående brødrister, også selvom de er produceret af to forskellige producenter, så er de ens ned til hver eneste detalje man kan finde på dem, dog kommer denne brødrister med en riste til rundstykker.

Pris

Denne brødrister koster præcis det samme som vores model fra Siemens, som betyder du får en billig brødrister som er billig i strøm, præcis for denne brødrister er også kun 469 kr. som alle hjem burde have råd til at købe.

Effekt

Som med den anden brødrister der er identisk med denne, har den en effekt på 860 Watt som betyder at efter 10 minutters brug hver dag, vil den i gennemsnit bruge cirka 52 kWh årligt, hvilket betyder den koster 119 kr. om året i el.

Design

Med et flot ydre produceret i aluminium, som man let vil få ros for i det almindelige hjem når man har gæster på besøg, den har et topbetjent panel der gør den nem at indstille til ristning af brød.

Ristning niveauer

Bosch TAT8613 har også et digital timer i stedet for 7 standard programmer til ristning af brød, hvilket kræver nogle forsøg at vænne sig til når man prøver den første gang, men når du har testet det et par gange, så får du perfekt ristet brød hver gang.

Ekstraudstyr

Med en memory-funktion får du aldrig problemer med at huske hvor lang tid dit brød skulle have, dette gør det meget let at riste hver morgen, den har desuden også en optøningsfunktion som gør at hvis du glemmer at tage brødet frem, vil du stadig få flot ristet brød.


DUALIT lite canvas

Er du ude efter en brødrister som ligner den traditionelle brødrister, så er denne et godt bud da den har det typiske retro look, som er kendetegnet ved denne producent af brødristere, du vil i hvert fald få en brødrister som skiller sig ud fra mængden.

Pris

Hvis man er til retro looket så skal man ikke af med noget højt beløb for denne brødrister, den koster faktisk kun 789 kr. på internettet, dette gør den til en rimelig billig brødrister.

Effekt

Med en høj effekt får du ristet dit brød hurtigt, dette betyder dog også at den koster lidt mere i strøm, men med en effekt på 1100 Watt får du en super stærk brødrister, som kun bruger omkring 67 kWh om året, hvilket ender med et forbrug på 153 kr. i el hvert år.

Design

Vil du skille dig ud fra andre hjem med normale brødristere, så er Dualit Lite det rigtige valg da du får et meget flot design, den kan købes i flere forskellige farver så du kan få den som passer lige i dit hjem.

Ristning niveauer

Denne brødrister har ikke nogle programmer den rister efter men derimod en timer, som du starter ved at dreje rundt på en klassisk drejeknap ved start.

Ekstraudstyr

Når du køber denne brødrister er der en optøningsfunktion så du kan tø frossent brød op, der er også en funktion der gør at du kan løfte brødet op under ristning, uden at du skal til at starte det hele igen.


DeLonghi CTI2103 Distinta

Fra Italien får du denne super flotte brødrister som har fået enormt meget ros for sit design, men det har også fået topscorer hos Tænk.dk og Politiken.dk, den er bygget i høj kvalitet så man får en brødrister i topkvalitet og en utrolig funktionel rister til dig brød.

Pris

Man skulle tro at så flot en brødrister, der er bygget i høj kvalitet koster mange penge, det kan dog slet ikke mærkes hos denne da den faktisk kun koster 561 kr. som er billigt for topkvalitet.

Effekt

Man har brug for en god effekt hvis man vil have sit brød ristet hurtigt, DeLonghi CTI2103 Distinta har en rigtig fin effekt på 900 Watt, hvilket giver et forbrug på 54,75 kWh om året i strøm. Dette vil kun koste dig, cirka 125 kr. årligt på din strømregning.

Design

Designerne af denne brødrister har ikke sprunget over hvor gærdet er lavest når de har tænkt på detaljerne, den er med sit meget flotte design i bronze et enestående eksempel i brødristere egnet til at stå fremme i køkkenet, især fordi den har en form der gør at den fylder lidt mere end de andre på listen.

Ristning niveauer

Denne brødrister har heller ikke 7 standard funktioner når den skal riste brød, dog er der en lille måler på fronten, hvor du kan indstille graden af riste funktionen ved at dreje på en knap lige under måleren.

Ekstraudstyr

Med sit retro design har denne brødrister ikke ret meget ekstraudstyr, en af de få ting den bliver leveret med er optøningsfunktion, den har også en funktion så du kan riste bagels.


MAGIMIX 11541

Med sit banebrydende design skiller denne brødrister sig ud fra mængden, det er en af de få brødristere som er designet på denne måde, fordi du kan nemt og hurtigt se hvornår dit brød er blevet ristet på den måde du kan lide det på, bare ved at kigge ind igennem siden på den da den har sider som er produceret i glas.

Pris

Dette design koster at producere og derfor er prisen også lidt højere, det er faktisk den anden dyreste brødrister på vores liste, dog får du en brødrister som vil få meget opmærksomhed hvor den end står henne, du kan købe den for kun 1.447 kr.

Effekt

Effekten på Magimix Visionligger helt i front på vores liste i effekt, den har en stor effekt på hele 1450 Watt, dette gør den også den dyreste i drift hvert år især hvis man bruger den hver dag, hvis du bruger den 10 minutter om dagen 365 dage om året, bruger den i gennemsnit 88 kWh om året hvilket giver en strømregning på 202 kr. årligt i el.

Design

Med sit utroligt flotte design som skiller sig ud fra alle andre, er denne brødrister en meget flot en af slagsen, med sin gennemsigtige side der gør at du kan se dit brød som bliver ristet, kan du følge med hvornår det er blevet ristet længe nok.

Ristning niveauer

Med 8 forskellige risting niveauer kan du få ristet dit brød præcist som du gerne vil have det, du vil på intet tidspunkt risikere at give det for meget på grund af dets design.

Ekstraudstyr

Den har intet ekstraudstyr udover optøning af frossent brød, den har også genopvarme brød der tidligere har været ristet.


KITCHENAID Midline CONT. SILV. 221ECU

Brødristeren her kan ikke noget vildt, men det er en pålidelig brødrister som fungere rigtigt godt, du får en brødrister med et flot design som ikke fylder ret meget, så den passer ind i hjem hvor der ikke er meget bordplads, kan den hurtigt og let gemmes væk i et skab.

Pris

Selvom den ikke fylder ret meget, koster denne brødrister kun 918 kr. så hvis man vil have en flot men meget funktionel brødrister så er det helt klart denne du skal vælge.

Effekt

Med en effekt på hele 1100 Watt får du en brødrister der rister dit brød hurtigt, i gennemsnit bruger den cirka 67 kWh årligt i strøm som ender på et beløb omkring 153 kr. på din elregning.

Design

KitchenAid Midline er en kompaktdesignet brødrister der har en smule retro look over sig, den er designet til ikke at fylde særligt meget i hverdagen, derfor gør den sig godt egnet til hjem med mindre plads.

Ristning niveauer

Den her brødrister er designet med 7 forskellige riste niveauer, der gør det let at vælge hvor meget du gerne vil have dit brød skal være ristet, den er også designet så du kan putte tykke skiver toastbrød i den.

Ekstraudstyr

Af ekstraudstyr kan nævnes optøningsfunktion, bagel rister, automatisk hæve og sænkefunktion, men det der får den til at skille sig ud er den funktion når dit brød er færdigristet, så udgiver den en lyd så du kan høre den er færdig.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 9 bedste brødristere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom pris, effekt, design, ristnings niveauer, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige brødristere når de skal ud og købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse brødristere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige brødristere. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.