Støvsuger Test 2021 – Find den bedste kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 10 bedste støvsugere på markedet, Når man skal ud og købe en ny støvsuger, så er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-10-liste med de bedste bedømte støvsugere, disse 10 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, pris, motorkraft, hastighedstrin, ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Electrolux EUO9GREEN UltraOne

På en flot førsteplads kommer denne meget stærke og effektive støvsuger, den fik prisen som testvinder af Tænk.dk i marts 2018, den har med sin store motor som har en stærk sugeevne og fået topkarakter i rengøring af gulvtæppe og hårdt gulv, med sit lave støjniveau på kun 65 dB får du en stærk men stille støvsuger.

[afp id=”46″]

Energiklasse

Selvom den har en motor på hele 850 Watt, så er den faktisk under gennemsnittet i årligt strømforbrug, den bruger nemlig kun 26,8 kWh om året i el som er 0,2 kWh under gennemsnittet, som betyder at den kun koster 62,4 kr. årlig i strøm hvor gennemsnittet er 64,8 kr. årligt.

Motoreffekt

Med en stor og kraftfuld motor som kan yde hele 850 Watt, gør det denne støvsuger meget velegnet til større hjem som har brug for en stærk støvsuger, den yder hele 131 Watt mere end gennemsnittet i motorkraft.

Lydniveau

Man skulle tro at en støvsuger med en stor og kraftig motor larmer meget, det er faktisk næsten det modsatte i dette tilfælde da Electrolux EUO9GREEN UltraOne kun udgiver et støjniveau på 65 dB, dette er lavere end gennemsnittet som ligger på 74 dB.

Rengøringsevne

Når man vurdere rengøringsevne på en støvsuger, tester man det på gulvtæppe og en hård overflade, en støvsuger kan få karakteren fra A til G, ved den her test har denne støvsuger fået topkarakter i begge vurderinger, hvilket betyder at du får super høj kvalitet i rengøringsevne.

Pris

Når man skal købe en støvsuger som er af høj kvalitet men som også kan klare hverdagens rengøring, så koster det selvfølgelig lidt penge men denne støvsuger kommer til en overkommelig pris på kun 1.365 kr. som er billigt for en støvsuger af denne kvalitet.


Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen

Er du træt af at høre på en støvsuger som larmer, så kan denne støvsuger være lige noget for dig, fordi den er designet til at have en stor sugeevne men have et lavt støjniveau på samme tid, som testvinder hos Tænk.dk gør det denne støvsuger velegnet til familier hvor man ikke skal blive forstyrret af en larmende støvsuger.

[afp id=”47″]

Energiklasse

Når man køber en ny støvsuger så er det vigtigt at købe en som er kraftig men billig i drift, her kommer denne super fine støvsuger ind som med sin energiklasse på A, som gør den meget billig i drift den bruger nemlig kun 24,4 kWh om året, det betyder at den kun koster 57,6 kr. årligt.

Motoreffekt

Med en kraftig motor som kan levere en stor effekt på hele 750 Watt, så klarer Electrolux EUS8GREEN UltraSilencer Zen de udfordringer som hverdagen nu kan levere, det kan være alt fra jord fra børn eller hunden har slæbt med ind.

Lydniveau

Denne støvsuger blev designet til at være en stille maskine som ikke var forstyrrende i brug, det lever den i hvert fald også op til da den kun har et støjniveau på små 58 dB, den har så lavt et støjniveau fordi den er udstyret med Silent Zen system som er designet til at være stille.

Rengøringsevne

Med sin flotte rengøringsevne på to forskellige overflader som er på gulvtæppe og en hård overflade, så er der næsten scoret topkarakter i begge vurderingsmuligheder da den har fået B i rengøring af gulvtæppe, hvor den har fået A i rengøring af hård overflade.

Pris

Vil man have en støjsvag støvsuger som er billig i drift, så skal man købe den her som kan erhverves for kun 999 kr. som ikke er mange penge for så god en støvsuger.


Miele Complete C3 Black Diamond Ecoline

Ønsker man sig en super effektiv men energivenlig støvsuger, så er det her et meget godt valg, da man får en støvsuger som er venlig imod din pengepung men som stadig er effektiv i hjemmet, den blev kåret som testvinder hos Tænk.dk i august 2018, denne støvsuger er ikke en stille støvsuger fordi man vil kunne høre den i brug.  

[afp id=”48″]

Energiklasse

Med en flot energiklasse på A+ er denne støvsuger billig i drift men også meget miljøvenlig, med et årligt energiforbrug på kun 20,3 koster den kun i omegnen af 48 kr. årligt i strømforbrug, hvilket er 16,8 kr. billigere end gennemsnittet i drift.

Motoreffekt

Det kan godt være at motoreffekten er lavere end gennemsnittet, men du får stadig en meget kraftig støvsuger som kan leve op til de fleste familiers forbrug årligt, om der er dyr eller små børn som kan tage en del støv med ind ude fra.

Lydniveau

Miele Complete C3 Black Diamond Ecolineer ikke kendt for at være en støjsvag støvsuger, du får en støvsuger som larmer en smule mere end gennemsnittet, den her støvsuger har et støjniveau på 76 dB som er 2 dB højere end gennemsnittet, hvis du er ude efter en støvsuger som næsten ikke udgiver nogen høj lyd, så er det ikke denne du skal købe.

Rengøringsevne

Når man skal vurdere støvsugere bliver de vurderet ud fra rengøringsevnen på gulvtæppe og hårde overflader, på gulvtæppe har denne støvsuger kun fået karakteren D, hvorimod den har fået vurdering A på hård overflade som gør den ideel til hjem med trægulve.

Pris

En ny støvsuger er jo aldrig billig at erhverve sig, man kan faktisk nemt købe en støvsuger for billigt i dag, men denne støvsuger som leverer høj kvalitet og god rengøringsevne koster faktisk kun 1.549 kr. som er billigt.


Electrolux ESP72DB Silent Performer

Går man efter en let støvsuger som er meget energivenlig for miljøet men også er god imod sin pengepung, så er dette et rigtigt godt valg da den har et godt energimærke men stadig er meget kraftfuld og super effektiv i hjemmet til rengøring.

[afp id=”49″]

Energiklasse

Den har næsten fået topscorer i energiklasse hvor den har fået karakteren A, som næsten er det bedste en støvsuger kan få, den er desuden også billig i drift og bruger meget lidt strøm, det årlige energiforbrug er kun på 21,4 kWh som er en del lavere end gennemsnittet som ligger på 27 kWh, i gennemsnit koster det 64,8 kr. årligt i strømforbrug men denne støvsuger koster faktisk kun 50,4 kr. årligt.

Motoreffekt

Med en utrolig stærk motor som yder hele 650 Watt men stadig er meget billig i drift, så er dette en fantastisk støvsuger som er velegnet til de fleste familier som har brug for en stærk men billig støvsuger.

Lydniveau

Med et lydniveau på 70 dB gør det Electrolux ESP72DB Silent Performer til en god støvsuger som stadig kan høres men som stadig har et støjniveau lavere end gennemsnittet, den fungere perfekt i hjemmet med sin kraftige motor som stadig ikke larmer for meget.

Rengøringsevne

Selvom det er en lille støvsuger så er den fantastisk til at rengøre alle overflader, den har nemlig fået karakteren B i rengøring af gulvtæppe som går fra A til G, på hårde overflader har den fået karakteren A som er den bedste karakter den kan få.

Pris

Dette er en billig støvsuger som både er billig i drift, men som også er billig at købe ind til hjemmet, den koster kun i omegnen af 699 kr. at erhverve.


Miele Classic C1 Powerline SBAF3

Med en støvsuger som er ekstrem effektiv på hårde overflader, kommer denne Miele støvsuger ind på en rigtig flot femteplads, den har fået karakteren B i energiklasse som gør den rigtig god til familien med hårde gulve der ikke er gulvtæppe.

[afp id=”50″]

Energiklasse

Med en rigtig flot karakter på B som den har fået i vurdering af energiklasse, den har et årligt strømforbrug på 28,8 kWh som er en smule mere end gennemsnittet, dette betyder dog ikke at det er en støvsuger som er dyr i drift, den koster nemlig kun 67,2 kr. i årligt forbrug som stadig ikke er mange penge i forbrug.

Motoreffekt

Med sin store og kraftige motor som har en masse kræfter at gøre godt med, så yder denne motor hele 800 Watt i brug som er betydeligt mere end gennemsnittet som kun ligger på 719 Watt, så man får en lille støvsuger med en kraftig motor som effektiv i rengøring.

Lydniveau

Når man har så kraftig en motor som denne støvsuger netop har, så er det ikke en stille maskine fordi den larmer lidt, men ikke meget mere end en støvsuger normalt ville gøre i brug, støjniveauet på en gennemsnits støvsuger er cirka 74 dB hvor Miele Classic C1 Powerline SBAF3 har et lydniveau på 79 dB, forskellen vil være næsten helt umulig at høre.

Rengøringsevne

Da denne støvsuger er designet til hårde overflader scorer den ikke ret høj karakter i rengøringsevnen af gulvtæpper, her har den nemlig kun scoret karakteren C på en skal som går fra A til G hvor A er det bedste og G det dårligste, men på hårde overflader scorer den topkarakter netop fordi den er meget god til disse overflader.

Pris

Vil du gerne have en meget kraftfuld støvsuger som fungere helt perfekt til dit hjem med hårde gulvoverfalder så er det helt klar den her du skal købe, du kan købe den for kun 999 kr. som er gør det til en billig men meget kraftig støvsuger.


Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer

Er du på udkig efter en lille støvsuger som ikke fylder særligt meget, men som alligevel har nogle virkelig gode rengøringsevner, dette er en støvsuger som er energivenlig som sparer dig for penge hvert eneste år, med den lille motor gør det den støjvenlig så den ikke irritere med sin larm i hjemmet.

[afp id=”51″]

Energiklasse

Den her støvsuger har en utrolig fin energiklasse som gør den billig i drift, den har fået energiklassen A+ som gør den utrolig effektiv men stadig venlig overfor miljøet så du på bedste mulige måde, den bruger i gennemsnit 21,3 kWh i årligt strømforbrug som kommer til at koste dig 50,4 kr. om året.

Motoreffekt

Selvom den ikke har den største motor på vores liste, så betyder det ikke en forringelse af effektiviteten når man skal bruge den til rengøring, med sine 600 Watt gør det til en lille men meget effektiv støvsuger, som gør sig specielt egnet til de almindelige hjem.

Lydniveau

Med en mindre motor kommer selvfølgelig en støjsvag støvsuger, her har Electrolux EUS8X2RR UltraSilencer et lavt lydniveau på kun 69 dB betyder du får en stille støvsuger, men som med sin effektive motor er virkelig god til rengøring af alle overflader.

Rengøringsevne

Denne lille røde støvsuger har fået meget gode karakter i rengøringsevne både på gulvtæpper og hårde overflader, den har scoret karakteren B i rengøring af gulvtæppe mens den har fået karakteren A i rengøring af hårde overflader som er den højeste karakter den kan få.

Pris

Denne lille men stærke støvsuger koster kun 999 kr. at indkøbe, dette gør den til billig støvsuger men som stadig er billig i drift.


Nilfisk Select WCL13P08A1

Nilfisk er et meget anerkendt mærke inden for støvsugere, de er kendt for deres lange levetid af støvsugere som bibeholder deres kraftige sugeevne selv efter mange års brug, de er også kendt for deres gode effektivitet af rengøring på alle overflader.

[afp id=”52″]

Energiklasse

Når man bedømmer en støvsuger for sin energiklasse, bedømmer man ud fra det årlige forbrug som den kræver i strøm og hvor meget den koster i gennemsnit, her kommer denne Nilfisk støvsuger med en flot energiklasse på A+

Motoreffekt

Det er en god ting at have en meget effektiv motor når man køber en støvsuger, her slår Nilfisk selvfølgelig ikke fejl da den kommer med en motor på hele 650 Watt, får du en utrolig effektiv støvsuger som er kendt for ikke at miste sugeevnen over længere, de holder sin effektivitet selv efter mange års brug.

Lydniveau

Med et lydniveau som er lige omkring gennemsnittet, kommer der ikke mere lyd ud end normalt når man har Nilfisk Select WCL13P08A1 i brug, udgiver den nemlig kun et støvniveau på 75 dB hvor gennemsnittet for en støvsuger er cirka 74 dB.

Rengøringsevne

Nilfisk jo i toppen af kvalitet når man skal finde en ny støvsuger, på en skala hvor karakteren går fra A til G, hvor A er det bedste og G er det dårligste scorer denne super gode støvsuger A på begge felter, hvor de er blevet målt i rengøringen af gulvtæppe og rengøring af hårde overflader.

Pris

Man skal ikke vælge den billigste af den billigste når man skal købe ny støvsuger, ofte hænger pris og kvalitet sammen og i dette tilfælde får du en rigtig højkvalitets støvsuger, som kun koster 1.199 kr. at købe som betyder, at du får en støvsuger som er effektiv på alle områder men er billig.


Philips FC8721/09

Denne støvsuger er en lille men meget effektiv støvsuger som har en stor sugeevne, der gør den meget letter at gemme i et skab så den ikke behøver at stå fremme hele tiden, den blev kåret som testvinder hos Tænk.dk i juli 2015, den har en stor pose som kan indeholde meget støv og har en stor arbejdsradius.

[afp id=”53″]

Energiklasse

Philips FC8721/09 har en meget god energiklasse som hedder A, som er noget af det bedste en støvsuger kan få af energiklasse, det betyder at den bruger mindre strøm end gennemsnittet, årligt bruger den her støvsuger kun 26,5 kWh om året, som vil sige at den koster 62,4 kr. i gennemsnit at bruge.

Motoreffekt

Med en kraftig motoreffekt på hele 650 Watt, gør det denne lille støvsuger til en robust maskine da den har en stor effekt i rengøringsarbejdet, den gode sugeevne betyder at du ikke kommer til at misse meget støv i hjemmet.

Lydniveau

Når der er så meget effekt i en lille maskine, så larmer den lidt mere end gennemsnittet dog er det næsten ikke noget man vil kunne bemærke, gennemsnittet på støvsugere i støjniveau ligger på 74 dB, hvor den her har et lydniveau på 78 dB, dette er så lille en forskel at man næsten ikke ville kunne høre forskel på dem.

Rengøringsevne

Den her støvsuger scorer fine karakterer når det kommer til rengøringsevne, det er ikke topkarakter men stadig rigtig fine, i vurderingen af rengøring af gulvtæppe har den fået karakteren C som er rigtigt fin, hvorimod i vurderingen af rengøringsevnen af hårde overflader har den fået karakteren B, som næsten er det højeste en støvsuger kan få.

Pris

Prisen på denne støvsuger er rigtig fin, når man tænker på energiniveauet, rengøringsevnen og årligt strømforbrug, prisen på denne fine støvsuger er kun 999 kr. her får du en god og effektiv støvsuger til små penge.


Miele støvsuger – Complete C3 Silence Ecoline

Er du på udkig efter en effektiv støvsuger som lever op til alle forventningerne man har til den, så kan denne støvsuger være en rigtig god mulighed, da den har god rengøringsevne inden for hårde overfalder, den har desuden også en rigtig god energiklasse.

[afp id=”54″]

Energiklasse

Energiklassen på denne støvsuger ligger på A+ som er noget af det bedste en støvsuger kan få, desuden bruger den kun 18,2 kWh om året i strømforbrug, hvilket betyder den i gennemsnit cirka koster 41 kr. årligt i strøm, hvilket er betydeligt lavere end gennemsnittet af alle støvsugere.

Motoreffekt

Selvom motoreffekten ikke er den højeste på vores liste, så har den stadig en virkelig god sugeevne indenfor hårde overflader, dens lille men utrolige effektive motor på hele 550 Watt burde kunne gøre arbejdet, som der forventes af den i et almindeligt hjem.

Lydniveau

Den lille motor betyder også et betydeligt lavere støjniveau, det lave støjniveau på kun 64 dB gør den ideel til alle hjem som ikke vil forstyrres af en larmende støvsuger, den er også særligt egnet til familier hvor dyrene er bange for en støvsuger som larmer.

Rengøringsevne

Rengøringsevnen inden for gulvtæpper er rigtig gode, den har fået karakteren C som er rigtig fin, når det gælder hårde overflader er den særligt effektiv, den har fået karakteren A som er det bedste en støvsuger kan få inden for disse områder.

Pris

Miele støvsuger – Complete C3 Silence Ecoline er den dyreste på vores liste, den koster nemlig hele 2.995 kr. at købe sig til, det kan godt lyde som mange penge at investere i en støvsuger, men du får også en utrolig effektiv støvsuger som kan klare næsten alle udfordringer.


NILFISK Elite RCL14E08A2

Ønsker du en støvsuger som er meget billig i drift, som passer rigtigt godt ind i et mindre hjem til små familier. Du får en super god støvsuger som er produceret af en meget anerkendt producent, de er især kendt for deres lange levetid hvor de holder rigtig mange år, selv med dagligt brug mister de stort set aldrig deres sugeevne.

[afp id=”55″]

Energiklasse

Denne støvsuger har den bedste energiklasse af dem alle på vores liste, den har fået karakteren A++ som betyder at den er super billig i drift hvert eneste år, den koster nemlig kun 36 kr. om året som er den billigste på hele vores liste.

Motoreffekt

Med sine kun 450 Watt får du en stille støvsuger men som stadig har en stor sugeevne, som meget sjældent mister sin sugeevne selv efter mange års brug.

Lydniveau

Når du har en mindre motor så støjer den ikke særligt meget og har kun et lydniveau 68 dB som kun er en smule højere end en samtale imellem to mennesker.

Rengøringsevne

Selvom den har en lille motor, så har den fået rigtig gode karakterer i rengøringsevne, på en overflade af gulvtæppe har den fået karakteren B som er virkelig flot, på hårde overflader har den fået den bedst mulige karakter på A, dette er meget flot klaret af så fin en støvsuger.

Pris

Nilfisk er et solidt og stærkt mærke som stort set altid leverer høj kvalitet, Nilfisk Elite Energy Classic er ikke nogen undtagelse, den kommer i meget høj kvalitet og kan købes for kun 1,555 kr. som er billigt for en kvalitetsmaskine.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 10 bedste støvsugere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom motoreffekt, lydniveau, rengøringsevne, pris og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige støvsugere når de skal ud og købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse støvsugere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på de forskellige støvsugere. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.