Støvsuger fra Miele Test 2021 – De 5 bedste kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste støvsugere fra Miele på markedet, når man skal ud og købe en ny støvsuger. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte støvsugere fra Miele. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, lydniveau, rengøringsevne, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine SGSP3

På førstepladsen over støvsugere fra Miele, kommer denne super effektive støvsuger med pose, som desuden er blevet kåret som testvinder af tænk.dk i august 2018. Den er blevet skamrost af eksperttesterne, imens forbrugerne har givet den meget gode anmeldelser, efter de har købt den og testet dette produkt. Den har desuden også en rigtig god energiklasse, som gør at den er meget billig i drift, den har et lydniveau som er i den lidt høje ende af vores liste. I rengøringsevne har den modtaget topkarakter, af rengørings af hårde overfalder, imens den på en overflade af tæppe har en mindre god karakter. Den har et prisniveau som ligger i den lidt høje ende, men stadig til en overkommelig pris, som de fleste vil have råd til at kunne betale for en støvsuger.

[afp id=”377″]

Energiklasse

Når man skal vurdere en støvsuger i energiklasse, så kigger man på strømforbruget hvert år, samt hvor stor en motor støvsugeren er udstyret med. Den bedste vurdering en støvsuger kan have, ligger på A+++, hvor denne model har modtaget energiklassen A+. Den energiklasse som denne støvsuger har modtaget, gør at den er billig i strøm, fordi den har nemlig kun et forbrug på 20.3 kWh, som betyder at den kun koster 48 kr. om året i strøm.

Lydniveau

Gennemsnittet af lydniveauet på vores liste ligger på cirka 75 dB, hvor den her model har et lydniveau på 76 dB, det giver en forskel på 1 dB. Det vil ikke være muligt at kunne høre forskel, på om en støvsuger har et lydniveau på 76 dB, eller et lydniveau på 75 dB. En normal samtale imellem to voksne mennesker, har cirka et lydniveau på 60 dB,

Rengøringsevne

Når man tester en støvsuger i rengøringsevne, bliver den målt på en hård overfalde af enten træ eller klink gulv, imens den også bliver målt på en overfalde af gulvtæppe. I den her test har Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine SGSP3, modtaget karakteren A i rengøringsevne af hård overflade, imens den kun har modtaget karakteren D af rengøring på en overflade af gulvtæppe. Karakterskalaen går fra A og ned til G, hvor A er det bedste og G er det dårligste.

Pris

På trods af at denne maskine, har så gode anmeldelser og meget fine funktioner, så skulle man tro at prisen var helt i top. Det er dog ikke tilfældet her, da den faktisk er rimelig billig i indkøb, her koster den kun 1.549 kr. som gør at de fleste kan være med på banen når der skal købes ny støvsuger.

Ekstraudstyr

Af ekstraudstyr kan der blandt andet nævnes, suge styrke regulering samt et medfølgende teleskoprør.


Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine SKMF3

Den første poseløse støvsuger på denne liste, er denne rigtige fine model fra Miele, som er afgørende at den har en stor kapacitet. Den har en aktionsradius på 11 meter, fra stikkontakt til at den ikke kan nå længere, den har en beholder som har plads til hele 2 liter skidt og snavs før den skal tømmes. En poseløs støvsuger har typisk en mindre god energiklasse, end hvad en støvsuger med pose har, dog har denne støvsuger et rigtig fint lydniveau som de andre på listen. Selvom den er poseløs, så har den en meget høj rengøringsevne hvilket også gør den særligt eftertragtet, denne maskine er dog lidt dyr i indkøb som godt kan indskrænke kunderne en smule.

[afp id=”378″]

Energiklasse

Fordi det her er en poseløs støvsuger, så har den også en dårligere energiklasse, end hvad en støvsuger med pose typisk har. Den her støvsuger har fx en energiklasse der ligger på C, som ikke er det dårligste overhovedet, men stadig heller ikke det bedste. Årligt har den et energiforbrug på 34 kWh, hvilket betyder at den koster 81 kr. om året i strøm, som ikke er betydeligt meget højere end andre på vores liste.

Lydniveau

Når Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine SKMF3 er i brug, har den et lydniveau på 76 dB, som betyder at det ikke er en meget stille støvsuger. Men heller ikke en støvsuger, som larmer enormt meget når den er i brug, hvilket altid er en dejligt ting at have. Det er desuden muligt at ændre i styrken, når du er i gang med at støvsuge, hvilket også sænker lydniveauet.

Rengøringsevne

Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine SKMF3 har modtaget meget gode karakterer, hvad angår rengøringsevnen af både blød og hård overflade, hvor den hårde overflade er trægulv og blød er gulvtæppe. På den bløde overflade, har den modtaget karakteren B, imens den har modtaget karakteren A i rengøringsevne af hård overfalde.

Pris

Dette er en af de dyreste modeller, som findes på vores liste over støvsugere fra Miele, derfor kan det godt være lidt skræmmende at bruge 2.999 kr. på en støvsuger. Du skal dog huske på, at Miele er anerkendt for at producere, støvsugere i meget høj kvalitet der kan holde i rigtig mange år.

Ekstraudstyr

Der er som sagt regulering af suge styrken, imens der også medfølger et teleskoprør med i købet, så den ikke fylder ret meget.


Miele Classic C1 Powerline SBAF3

Hvis du er som så mange andre, er studerende og ikke har et meget stort budget, til at købe en helt ny støvsuger for. Så syntes jeg det kan være en god ide at kigge en ekstra gang, på en model som den her, fordi den er faktisk billig men stadig meget effektiv. Den har en arbejdsradius på 9 meter, imens den har poser som har plads til hele 4,5 liter, før de enten skal tømmes eller skiftes ud. Den er udstyret med en rigtig fin energiklasse, som sørger for at holde strømforbruget nede hvert år, den har desuden også et relativt fint lydniveau. På trods af den lave pris, så er rengøringsevnen meget høj, så du får så støvfrit et gulv som muligt. Det er som sagt en billig støvsuger, som gør at de fleste kan være med når man skal købe den, det er faktisk også den billigste på vores liste.

[afp id=”379″]

Energiklasse

Den her støvsuger har en motoreffekt der lyder på 800 Watt, hvilket giver en stærk og kraftig motor, som desuden også har en energiklasse der hedder B. Derudover har den kun et lavt strømforbrug, der betyder at den kun har et årligt strømforbrug på 28.8 kWh, der i sidste ende betyder den kun koster 67 kr. om året i strøm.

Lydniveau

Det gennemsnitlige lydniveau over støvsugere, ligger som sagt på cirka 75 dB, hvor Miele Classic C1 Powerline SBAF3 har et lydniveau på 79 dB. Det er en lille smule højere end gennemsnittet, dog ikke noget man rigtigt vil bemærke i sidste ende, da den lille forskel ikke er til at høre.

Rengøringsevne

Selvom det her er en billig støvsuger, så har den faktisk modtaget rigtige gode karakterer, hvad angår rengøringsevnen på begge overflader. I rengøring af en hård overflade, har den fået topkarakteren A, imens den har modtaget karakteren C i rengøringsevne af blød overflade.

Pris

Miele Classic C1 Powerline SBAF3 har en god energiklasse, et okay lydniveau imens den har rigtig gode karakterer i rengøringsevne, så er det den billigste støvsuger på vores liste. Den koster kun 919 kr. hvilket gør at selv studerende, kan finde pengene hvis den gamle skulle gå i stykker, eller du bare har brug for en ny støvsuger.  

Ekstraudstyr

For at få et mindre lydniveau, så kan du regulere i suge styrken, imens der også et teleskoprør med i pakken når du køber den.


Miele Complete C3 Cat&Dog Powerline SGEF3

Er du også et dyremenneske, så ved du ligeså godt som mig, at et husdyr ofte fælder ret meget. Uanset om det er sommer, eller om det er vinter, så fælder en hund eller kat. Derfor kan det være en gode ide at kigge på den her støvsuger, fordi den er velegnet til et hjem med dyr med meget hår. Den har en rimelig fin energiklasse, som gør at den ikke er særlig dyr i drift, men stadig meget kraftig til at støvsuge. Når den er i brug, så har den et lydniveau som er meget gennemsnitligt, imens den har fået høje karakterer i rengøringsevne. Prisen er i den lidt høje ende af vores liste, men høj kvalitet koster også lidt flere penge, den har fået meget fine karakterer i rengøringsevne.  

[afp id=”380″]

Energiklasse

Selvom den ikke har den bedste energiklasse, som en støvsuger kan modtage, så er det stadig i den gode ende. Modellen her har en energiklasse der hedder C, imens den har en motoreffekt på 890 Watt, bruger den kun 34 kWh om året. Fordi den kun bruger 34 kWh om året, så koster den kun 81 kr. i strøm på din strømregning.

Lydniveau

MIELE Complete C3 Cat&Dog har et lydniveau, som ligger på 76 dB når den er i brug, dette kan dog ændres ved at ændre på suge styrken. Det er dog en ekstrafunktion, som mange støvsugere er udstyret med, men ved at ændre på styrken vil den også larme mindre. Dog vil rengøringsevnen dog også blive ændre, så det er op til dig om du vil have et lavere lydniveau.

Rengøringsevne

Denne model er specielt designet, til at være meget god til at suge hår fra dine husdyr op, derfor er den velegnet til hjem hvor i enten har hund eller kat. Da den blev testet i både hård og blød overfalde, har den modtaget rigtige gode karakterer, på blød overflade har den fået karakteren C. På en hård overflade såsom klinker eller lignede, har den fået karakteren A.

Pris

Hvis du ikke har mange penge, men gerne vil have høj kvalitet, så kan denne model faktisk være noget for dig. Den koster nemlig kun 1.799 kr., hos en af overstående forhandlere, så får du en støvsuger af høj kvalitet men også en meget effektiv støvsuger fra Miele.

Ekstraudstyr

Som der er blevet nævnt tidligere, så har denne model regulering af suge styrke, imens den også har teleskoprør.


Miele Complete C3 HomeCare EcoLine SGSP3

Den sidste som bliver nævnt på vores liste, over støvsugere fra Miele er denne flotte model, som har fået meget gode anmeldelser af alle som har testet den. Der findes stort set ikke noget dårligt at sige om en støvsuger som denne, fordi den er faktisk god til stort set det hele. Den har en af de bedste energiklasser, som gør at den ikke har noget særligt strømforbrug, lydniveauet er under gennemsnittet. Den har fået næsten topkarakter i begge overflader, når det kommer til rengøringsevne af hård eller blød overflade, dog har den også en høj pris som også gør den ikke er bedre placeret på vores liste. Det her er helt klart en model, som vi vil anbefale til de hjem, som har brug for en høj rengøringsevne.

[afp id=”381″]

Energiklasse

Med en rigtig flot energiklasse, kommer du til at spare penge i drift, men så er den også meget miljøvenlig. I testen over energiklasser, har den her model scoret en rigtig høj karakter, den har nemlig en energiklasse der er A+. Med et strømforbrug på kun 20 kWh om året, gør det at den faktisk kun koster 48 kr. hvert år i strøm, hvilket er afgjort ud fra en motoreffekt på kun 550 Watt.

Lydniveau

På grund af den lave motoreffekt, så har den også et lydniveau som er under gennemsnittet, når den er i brug har den et lydniveau på 74 dB. Til sammenligning når to voksne personer snakker, så opnår det kun et lydniveau på 60 dB, hvis samtalen foregår i et normalt toneleje.

Rengøringsevne

I testen over dette har Miele Complete C3 HomeCare EcoLine, fået næsten topkarakter i både hård og blød overflade, hvilket er en vigtig ting at kigge på. I testen på en hård overflade, har den karakteren A, hvor i den bløde overflade har den scoret karakteren B.

Pris

Fordi de andre funktioner på denne støvsuger fra Miele, er så gode så er prisen også i den høje ende, fordi den koster faktisk hele 2.595 kr. Som godt kan virke uoverskueligt, for personer som ikke har et stort budget, eller plads i økonomien til at købe en dyr støvsuger for.

Ekstraudstyr

Er ligesom de andre udstyret med regulering af suge styrke, imens den også har et teleskoprør.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste støvsugere fra Miele i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, lydniveau, rengøringsevne, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige støvsugere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse støvsugere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige støvsugere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.