Stavblender fra Braun Test 2024 – De 5 bedste kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste stavblendere fra Braun på markedet, når man skal ud og købe en ny stavblender. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte stavblendere fra Braun. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, hastighed, pris, design og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


BRAUN MQ5137BK

Som den første model som vi vil nævne på den her liste, den bliver leveret med rigtig meget ekstraudstyr, så du ikke skal ud og købe det ved siden af. Det er desuden en meget ergonomisk stavblender, som kan håndteres med en enkelt hånd imens du er ved at bruge den, den har desuden en rigtig høj effekt som leverer mange kræfter til maskinen. Mange forskellige hastigheder, som kan ændres imens du er i gang med at blende ting, prisen er utrolig lav når man tænker på de forskellige ting der er med. Den har et rigtigt flot design, som udover at være flot at kigge på også er praktisk, da den har et god overfalde der er let at rengøre.

Effekt

For at du let kan hakke nødder, eller andre former for hårde madvarer, så kræver det din stavblender har en høj effekt. Fordi hvis den har en lav effekt, så kan det hurtigt blive besværligt, da den vil blive stoppet midt i det hele ret ofte. Det vil du ikke opleve med den her model, den har nemlig en effekt på hele 750 Watt, hvilket giver dig rigeligt med kræfter til at blende diverse ting som du finder nødvendigt.

Hastighed

Hvis du fx skal piske en flødeskum, så er der en chance for at du kommer til at sprøjte fløde over det hele, fordi mange stavblendere ofte ikke har mange forskellige hastigheder. Den har model vil du ikke opleve det med, fordi du kan starte i en lav hastighed og få den til at stige stille og roligt, den er nemlig udstyret med 21 forskellige hastigheder. Så om du enten skal starte med mange kræfter, eller stille og roligt til at begynde med, så kan du frit selv vælge det.

Pris

På trods af de mange stykker ekstraudstyr, så er BRAUN MQ5137BK faktisk meget billig, det er den billigste på hele vores liste. Hvis du gerne vil ud og købe den, skal du kun af med 499 kr. for en stavblender af høj kvalitet, samt meget ekstraudstyr, så du ikke skal ud og bruge penge på det bagefter.

Design

Denne stavblender har et rigtig flot design, som kan købes i en sort farve, så du ikke kan se alle pletter eller lignede på den. Hvis du skulle opleve at få pletter på maskinen, så er den heldigvis i så gode materialer, at man bare kan tørre den over med en fugtig klud eller lignende.

Ekstraudstyr

Bliver leveret med et 600 ml bæger, en pisker, en blender, en hakker samt en purer.


BRAUN MQ545 Multiquick

Er du på udkig efter en elegant stavblender, som i øvrigt er meget effektiv, men som er utrolig simpel at anvende. Så skal du tage et ekstra kig på denne model, den er ikke særlig dyr i drift, imens den bliver leveret med noget rigtig godt ekstraudstyr. Den har en effekt som gør den kraftfuld, men stadig gør at den ikke bruger meget strøm, så den ikke koster mange penge hvert år. Den har få forskellige hastigheder, hvilket godt kan være en ulempe i nogle tilfælde, dog har den en meget billig pris hvis du skal købe den. Bliver leveret i et flot design, så den passer ind i stort set alle hjem i vores lille land, på grund af ekstraudstyret kan du let vælge at købe denne stavblender.

Effekt

Fordi den ikke har en ekstrem høj effekt, men stadig en effekt som leverer rigeligt med kræfter, så betyder det også at den er billig i drift fordi den ikke bruger meget strøm. Den har en motoreffekt som lyder på 600 Watt, der kan blende eller hakke en hård ost eller frossen frugt, så du hurtigt kan lave en smoothie til at tage med på farten.

Hastighed

En af få ulemper der kan være ved at købe denne stavblender, kan være at den kun har 2 forskellige hastigheder, så du kan få problemer med at tingene sprøjter rundt. Dog hvis det hele gøres ordentligt, så vil du ikke opleve dette fordi det sker ofte, hvis man starter ud på fuld kraft til at begynde med.

Pris

Den har et lavt prisskilt, så selv studerende kan finde råd til at købe den, eller hvis du er på en anden offentlig indkomst. BRAUN MQ545 Multiquick koster kun 600 kr., hvilket ikke er særligt mange penge, fordi du ikke skal bruge flere penge på at købe alt muligt, ekstraudstyr ved siden af eller andre maskiner til de huslige behov.

Design

Fordi selve maskinen bliver leveret i en grå farve, imens de hårde plastikdele bliver leveret i farven hvid, så vil du ikke finde problemer med at få den til at passe ind. Men på grund af de få hastigheder, risikere du at det sprøjter rundt imens du anvender den, derfor er det vigtigt at den er let at rengøre.

Ekstraudstyr

Af ekstraudstyr kan der blandt andet nævnes et plastikbæger, en hakker, piskeris, samt en kande til at blende madvarer i.


BRAUN MQ787

Den her stavblender er blevet kåret til bedst i test, hos eksperttesteren tænk.dk hvilket gør den til et fortrukken valg, hos både almindelige familier eller professionelle kokke. Ved at du køber dette produkt, vil du ikke opleve at skulle købe noget andet, til det behov som en normal familie har. Den er udstyret med en motor som har en kraftig effekt, til at kunne hakke næsten alt i stykker, den har en variabel hastighed som let kan håndteres ved at ændre trykket. Man skulle tro at prisen var høj, men ikke hvis man kigger på ekstraudstyret som følger med, imens den har et stilrent design som alligevel er meget simpel.

Effekt

Du vil aldrig få problemer med denne stavblender, fordi den er utrolig holdbar og kan holde i mange år, imens den stadig bibeholder sin kraft. Den er udstyret med en motor som har en effekt på 750 Watt, som gør at du får en rigtig kraftfuld stavblender, imens den stadig er utrolig effektiv i hverdagen. Braun er nemlig anerkendt for deres høje kvalitet, som producere produkter der ikke mister effekt igennem års slid, hvilket godt kan være irriterende med et køkkenprodukt.

Hastighed

Denne maskine er ikke udstyret med en specifik hastighed, da den er variabel i form af hvor hår du trykker på knappen, som starter stavblenderen og ændrer i hastigheden. Den kan desuden køre med 13.300 omdrejninger i minuttet, som er i den høje ende og gør at du hurtigt, kan blende forskellige produkter.

Pris

Med en pris som ligger på 999 kr. kan det godt lyde som mange penge, men du får enormt meget ekstraudstyr med i købet, hvilket sørger for at du sparer penge i det lange løb. På den måde får du ikke brug for at købe en foodprocessor, eller andet lignede ekstraudstyr som følger med i købet.

Design

Bliver leveret i materialer af hård plastik, som kommer i en skinnede sort farve, som betyder at den let kan passe ind i dit hjem. Den er ikke bare effektiv, men meget flot at kigge på da den er simpel i design, men stadig elegant i materialerne og farve.

Ekstraudstyr

Der er utroligt meget ekstraudstyr med, hvis du vælger at købe denne model fra Braun, der medfølger alle disse produkter blenderstav, piskeris, foodprocessor, minihakker, puré tilbehør, kande, pommes frites skive.


BRAUN MQ5064WHBK

Det her er en stavblender som er utrolig innovativ, da den har en spiralizer beholder, der er designet til at hakke alle former for mad helt perfekt hver gang. Det er vigtigt at når du skal handle en ny stavblender, at du kigger dig om efter en stavblender i meget høj kvalitet, der kan holde i rigtig mange år hvis du behandler den ordentlig. Den har en utrolig høj effekt, så din maskine har mange kræfter, imens den har rigtig mange forskellige hastigheder til forskellige anvendelser. Det er en model af høj kvalitet, som ikke koster mange penge hvis du vil købe den, den har desuden et flot design som Braun typisk har.

Effekt

Der medfølger en del ekstraudstyr, hvilket også kræver at du har en høj effekt, for at den kan klare de forskellige opgaver som der er behov for. Det betyder at maskinen her har en effekt, som ligger på cirka 750 Watt, så du let får gode kræfter ud af den. Det er nemlig vigtigt med en høj effekt, så du ikke kommer til at opleve problemer, hvis du skal blende noget hårdt som nødder eller frosne bær.

Hastighed

Det er let at ændre på de mange hastigheder, som den her stavblender er udstyret med, du kan starte med en meget lav hastighed. Den har 21 forskellige hastigheder, som kan ændres i toppen af motoren, ved at dreje på en knap imens du er i gang med at bruge den.

Pris

Det siges ofte at høj kvalitet, koster mange penge, men det er ikke tilfældet med den her stavblender. Det er en billig stavblender, som er i meget høj kvalitet, som man ofte ser fra producenten Braun, der altid leverer høj kvalitet til få penge. Hvis du vælger at købe BRAUN MQ5064WHBK, kommer den kun til at koste dig 609 kr. så hvis budgettet ikke er højt, så burde det næsten være muligt at finde råd til den.

Design

Braun følger typisk farverne sort, grå eller lignende, det ser man ikke med den her model, den er nemlig i farverne blå og sort. De aftagelige dele er desuden også vaskbare i en opvaskemaskine, så du ikke skal vaske dem op i hånden hver gang.

Ekstraudstyr

Ekstraudstyr er altid dejligt, derfor medfølger der chopper knive, kniv til knusning af is, 600 ml bæger, spiralizer med 3 forskellige knive.


BRAUN MQ9005

Som den sidste der bliver nævnt over stavblendere, kommer her et meget enkelt produkt, hvor der ikke medfølger alverdens remedier. Det er et godt produkt, som typisk holder i mange år selvom du bruger den rigtig meget. Den har en rigtig høj effekt, hvilket sørger for at du ikke oplever problemer med at blende ting, den har desuden også en meget høj hastighed med mange omdrejninger. Prisen er ikke særlig høj, så du let kan finde råd til at købe den, derudover har den et stilrent og elegant design.

Effekt

Som den stavblender med den højeste effekt, på hele vores liste over stavblendere fra Braun, kommer den her model med en effekt på hele 1.000 Watt. Det giver dig rigtig mange kræfter, men det betyder også den koster lidt mere i strøm, alt efter hvor meget du anvender den om året.

Hastighed

Den har en variabel hastighed, der indstilles via hvor hårdt knappen bliver trykket på, når den kører fuld styrke. Så kører den bladet rundt utroligt hurtigt, faktisk med hele 13.500 omdrejninger hvert minut, så kan du meget hurtigt få blendet grønsager eller hakket nogle løg.

Pris

BRAUN MQ9005 koster kun 612 kr. hvis du vil ud og købe den, den ene ulempe ved den her model, det er at der ikke er meget ekstraudstyr med. Hvilket godt kan være en ulempe, da du kan købe en anden model, som har ekstraudstyr med til samme pris.

Design

Braun levere kun høj kvalitets produkter, det her er ikke nogen undtagelse, den er utrolig effektiv til alle køkkenopgaver. Den del hvor motoren sidder, kommer i hård plastik imens den har en grøn kant. Den har desuden også en stor knap, hvor du starter maskinen som ændrer på hastigheden, alt efter hvor hårdt du trykker på knappen.

Ekstraudstyr

Fordi den er billig, så medfølger der ikke meget ekstraudstyr, dog kan der nævnes disse rustfrit stålpisker, bægerglas med plads til 600 ml.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste stavblendere fra Braun i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, hastighed, pris, design, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige stavblendere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse stavblendere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige stavblendere fra Braun og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.