Scanner Test 2024 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste scannere på markedet, når man skal ud og købe en ny scanner. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte scannere. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, papir størrelse, opløsning, størrelse, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


CANON CanoScan Lide 400

Når du ser denne scanner, skulle man ikke tro at, den vil kunne fungerer ret godt. Man skal dog ikke skue hunden på hårene, da denne scanner er utrolig effektiv, det er endda på trods af størrelsen af den. Det er en meget brugervenlig scanner, hvor du bare skal stikke, dit usb stik i din bærbar eller stationær, så klarer den selv resten med forbindelsen. Det er muligt at, scanne en normal størrelses papir, mens den også kan scanne mindre størrelser. Det er en scanner, som har en høj H og V opløsning, hvilket giver dig de bedste scanninger. Den her scanner fylder så lidt at, du kan tage den med i tasken, fordi den har en meget lav vægt. Udover at være særdeles effektiv, så er den også meget billig, hvilket gør at selv studerende kan købe den.  

Papir størrelse

Denne stilfulde scanner fra Canon, er en eftertragtet model, når du er studerende. De
fleste studerende kan, få brug for en scanner, hvor den her model kommer ind som en god mulighed. Den største understøttede dokumentstørrelse, ligger på 216 x 297, hvilket er på størrelse med et A4 papir.

Opløsning

Det her er en god scanner, der kan scanne billeder med en rigtig høj opløsning, så
billederne er i høj kvalitet. Den højeste opløsning som, en scanner som
CANON CanoScan Lide 400 kan scanne, den ligger på 4800 x 4800 pixel i opløsning.

Størrelse

Det er en scanner, som du hurtigt og let kan putte i tasken, på den måde kan du scanne de notater du får i skolen. Hvis du selvfølgelig er studerende, er denne scanner ideel, fordi den fylder minimalt. Den vejer faktisk kun 1,7 kg, mens den er 3,9 centimeter høj, bredde på 25 centimeter og så har den en dybde på kun 36,5 centimeter.

Pris

Størrelsen på CANON CanoScan Lide 400, gør også at den, er utrolig billig at købe. Det er en af de modeller, som koster mindst på den her liste, derfor kan de fleste finde råd til at købe den. Hvis du vil købe, en scanner som den her, så koster den kun 649 kr.

Ekstraudstyr

Det er muligt for denne scanner at, når du gerne vil scanne nogle dokumenter, så omdanner den selv dine scan til PDF filer.


Brother PDS-5000

Har du en virksomhed, der har et stort behov, for en scanner meget ofte. Så falder den her model, i meget god jord da, det er en utrolig effektiv scanner. Det er ikke bare en, scanner som scanner dine papirer, men den kan så meget mere end det, fordi den er avanceret. Det her er en scanner, som kan scanne enormt mange ark papir i minuttet, uanset om det er dobbeltsidet eller enkeltside papir. Fordi den er meget avanceret, så fjerner den hulmærker eller lignede, automatisk så de ikke kommer op, når du scanner dine papirer. Scanneren er stærk og pålidelig, dette betyder at du får en brugervenlig scanner, der ikke fylder ret meget. Prisen er dog også, i den lidt høje ende af skalaen, men den vil bestemt være pengene værd, hvis du har en virksomhed eller behov for en effektiv scanner.

Papir størrelse

De største stykker papir, som den her scanner, kan modtage hedder A4 papir. Dog kan den også tage papir, som har en højde på 218 millimeter, mens længden maksimalt må være på 5994 millimeter. Det er dog de færreste, som har brug for at scanne, dokumenter som har så stor en længde.

Opløsning

Med en farvedybde på 24-bit, som kan scanne op til 16,7 millioner af farver, mens den også kan scanne 48 bit-farve. Du kan desuden også scanne, papir med en gråskalering, som har op til 256 farver. Du kan derudover også, scanne plastik kort hvis der, er oplysninger på det som du har brug for at gemme.

Størrelse

Brother PDS-5000 er ikke en scanner, som er meget stor, men den fylder faktisk minimalt. I hvert fald når, man kigger på hvad den kan klare, af forskellige opgaver. Den vejer kun 4,7 kg, højden er på 18,3 centimeter, dybden er på 18,7 centimeter og så er bredden kun på 31,6 centimeter.

Pris

Prisen på denne professionelle scanner, er ret høj fordi, den er avanceret. Det er en scanner, der kan scanne op til 120 stykker papir, hvert eneste minut. Mens den også kan, scanne op til 60 dobbeltsidet papir, hvert eneste minut. Du skal betale en pris, der ligger på 6.683 kr. det er en høj pris, men den er derfor også kun egnet, til en virksomhed.

Ekstraudstyr

Når du scanner en stor bunke papir, hvis scanneren opdager et tomt stykke papir, fjernes de automatisk så du ikke optager plads.


Colortrac L36ei

Det her er toppen af poppen, når det kommer til at, skulle købe en rullescanner. Det er en scanner, der er egnet til professionelt brug, såsom til valgplakater eller lignede. Hvis du skal scanne, dokumenter som er meget lange, til professionelt brug er det den her du skal købe. Fordi det er en stor scanner, er det også den scanner, på denne liste som kan scanne de største stykker papir. Det er en scanner, som kan scanne med en høj opløsning, hvilket er vigtigt når man køber en scanner. Det er dog også, en scanner som er ret stor, det er en du skal have plads for at have stående. Prisen på produktet er, den højeste blandt hele vores liste, derfor er det ikke en almindelig scanner at købe.

Papir størrelse

Hvis du har store ruller, med dokumenter som skal scannes, så er det her valget for dig. Det er en meget professionel scanner, som gør sig særdeles egnet, til et meget stort forbrug. Den papirstørrelse den maksimalt kan scanne, ligger på en rulle der har en størrelse, på 96,52 centimeter hvilket er rigtig stort.

Opløsning

Det er ikke en scanner, som man køber fordi, den kan scanne billeder i rigtig høj kvalitet. Men for dens meget effektive, måde til at scanne store projekter, dog har den stadig, en maksimal opløsning der ligger på 600 dpi. Den kan dog stadig, let scanne billeder i god kvalitet.

Størrelse

Colortrac L36ei er en stor rullescanner, som fylder ret meget i det rum, som den er stående i. Bredden er hele 123,8 centimeter, mens den også er høj, derudover vejer den 6,56 kg. Den står dog på hjul, så du let kan flytte rundt med den, der gør at du ikke skal løfte på den.

Pris

Den her scanner fra Colortrac, er en dyr rullescanner at købe, det kan godt være skræmmende. Når du skal ud og købe, en rullescanner som denne, så har den en pris på hele 20.834 kr. hvilket er den absolutte højeste, pris på hele vores liste over 5 forskellige scannere.

Ekstraudstyr

Du kan kun bruge, den her rullescanner sammen med, en computer som har et Windows styresystem.


Canon CanoScan LiDE 220

Rosinen i pølseenden er, endnu en scanner fra Canon, der er let at tage med rundt. Mens den også kan, scanne billeder i høj kvalitet, men stadig ikke er alt for dyr at købe. Det er en meget almindelig scanner, der ikke kan noget vildt, andet end det den er beregnet til. Den kan tage almindelig papir, samt konvolutter du gerne vil, gemme resten af livet online som filer. Dette kan du endda gøre, med en rigtig god opløsning, der får alle detaljer med. Det er den mindste scanner, du kan finde på vores liste, hvilket gør den let at transportere med rundt under armen. Høj kvalitet behøver ikke, koste mange penge at få, det er den her scanner et bevis på.

Papir størrelse

Fordi det ikke er en avanceret scanner, men er helt almindelig, så kan den heller ikke tage specielle størrelser. Den kan maksimalt scanne, dokumenter som har en størrelse, der er på 216 x 297 millimeter. Dette inkludere A4 ark, konvolutter eller papir som er mindre end disse mål.

Opløsning

Det er vigtigt at, når du scanner dokumenter at kvaliteten er høj, så undgår du at ødelægge billedet du scanner. Den højeste opløsning Canon CanoScan LiDE 220, har mulighed for at scanne, det er en opløsning som er på 4800 x 4800. Du vil få alle detaljer med, selvom det er gamle dokumenter, som du gerne vil scanne ind på din computer.

Størrelse

En fordel ved at, den ikke er særlig stor, det er at den let kan tage med i skole. Eller tages med på job, selvom du også skal bruge, den der hjemme efter skole eller arbejde. Det her er en scanner, der kun vejer 1,6 kg og er ikke større, end hvad en almindelig bog er.

Pris

Du skal selvfølgelig ikke, betale mange penge for at erhverve denne scanner, det er nemlig en rigtig billig model. Dette betyder dog ikke, at kvaliteten på scanneren er dårlig, den er nemlig rigtig høj. Det er endda på trods af at, den kun koster 601 kr.

Ekstraudstyr

En simpel scanner der ikke, kræver noget ekstra udstyr da, det bare er en plug and play scanner.


Epson Perfection V370

Den første på listen, er en rigtig god scanner, alle mennesker burde have i hjemmet. Uanset hvad du scanner, vil du få en enorm god kvalitet, fordi denne printer er rigtig god. Det er desuden også, en scanner som er meget brugervenlig, så alle kan finde ud af at bruge den på kort tid. Du kan scanne de, mest almindelige stykker papir som, bliver brugt i verden når det kommer til breve eller lignede. Mens du også kan scanne, billeder som har en meget høj opløsning, så kvaliteten er høj. Det er ikke en stor scanner, hvilket gør at den fylder minimalt, men også er let at flytte rundt på. Denne scanner er en god mulighed, hvis du vil have høj kvalitet, men stadig ikke vil betale for mange penge for den.

Papir størrelse

Det er muligt at scanne, almindeligt papir, bøger eller fotos. Den mest almindelige størrelse, man bruger til breve eller bare almindelige print, det er en størrelse som hedder A4. Det kan den her scanner, selvfølgelig også scanne uden problemer, hvilket også er den maksimale størrelse den kan scanne.

Opløsning

Når du skal scanne, så har denne scanner, en maksimal opløsning der er rigtig høj. Den H optiske opløsning, ligger på 4800 dpi, mens den maksimale V optiske opløsning er på 9600 dpi. Dette giver i sidste ende, nogle scanninger som er rigtig gode, så du får alle detaljer med i dine scanninger.

Størrelse

Epson Perfection V370 er ikke en scanner, som fylder særlig meget i dit hjem, hvilket gør den let at gemme ad vejen. Dette kan du gøre, hvis du ikke anvender den, men kun skal bruge den en gang i ugen eller måneden. Højden er 4,1 centimeter, bredden ligger på 28 centimeter, mens dybden er 43 centimeter.

Pris

Hvis du vil have høj kvalitet, så behøver du faktisk ikke at, betale en høj pris for det. Hvilket den her scanner, beviser rigtig godt da, den ikke koster ret mange penge, når du skal købe den. Prisen ligger på 930 kr. som de fleste, faktisk kan være med på, når der skal købes en scanner til hjemmet.

Ekstraudstyr

Det er en scanner, som fungerer til selv gamle styresystemer, såsom Windows 7, vista, xp.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste scannere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom papir størrelse, opløsning, størrelse, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige bedste scannere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse scannere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige scannere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.