Sådan tester du dig frem til, hvilken type champagne du foretrækker

Når du skal købe champagne, er dine muligheder mange, da udvalget på det danske marked er enormt. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan finde champagne, der falder i din smag. Hvad der dog kan vise sig at være svært, er at finde denne champagne.

I og med, at der findes et utal af forskellige champagner på markedet, er det utvivlsomt, at du bryder dig om dem alle. Derfor skal du forsøge at finde ud af, hvad dine præferencer er, så du har bedre forudsætninger for at vælge champagne i fremtiden.

Køb en Brut, Sec og Demi Doux – og prøv dig frem

For at finde ud af, hvilken type champagne, du bedst kan lide, er det afgørende, at du finder ud af, om du er til tør, halvtør eller sød champagne. Der findes også andre varianter, men til en start bør dit fokus være at vælge mellem disse tre.

Derfor skal du købe en flaske Brut, en flaske Sec og en flaske Demi Doux. Gør du det, så får du tre flasker, hvoraf en er hhv. tør, halvtør og sød. Formålet med dette er, at du kan smage dig frem til, hvilken type champagne, du bedst kan lide.

Ikke noget, der er rigtigt eller forkert

Det er meget vigtigt at understrege, at der ikke er noget, der som sådan er rigtigt eller forkert, når det kommer til champagne. Derfor skal du blot holde fokus på at finde en champagne, der harmonerer godt med, hvad dine præferencer er.

Hvis du foretrækker en sødlig champagne, er det intet problem. I et sådant tilfælde skal du blot finde en champagne, der er Demi Doux. Er du mere til tør champagne, hvilket er det mest udbredte, så er det en Brut, du skal finde på hylden.

Vær ikke bange for at prøve dig frem

Rigtig mange har en tendens til at holde sig til de mest gængse brands, når de køber champagne. Det kan der være mange årsager til, men i alle tilfælde er det ærgerligt, da man dermed overser et bredt spektrum af andre champagneproducenter.

Hvis du ønsker at finde en champagne, der falder i din smag, skal du ikke være bange for at prøve dig frem. Derimod bør du være åben for alle typer champagner og producenter. Kun ved at være nysgerrig, får du udvidet din horisont samt defineret, hvad dine præferencer er.