Sådan får du et skinnende rent hjem uden at bruge mange timer på det

Det kan være svært at holde dit hjem ryddeligt og rent, især når du har en travl hverdag. Den gode nyhed er, at der er mange måder at sikre, at dit hus forbliver rent uden at bruge timer på at gøre rent hver dag. Her er hvordan:

Lav en to-do liste

Når du har en plan, er det tid til at komme i gang. Det første, du skal gøre, er at lave en liste over alle de ting, der skal gøres i dit hjem, og hvor lang tid hver opgave vil tage. Hvis du ikke er sikker på, hvor lang tid hver enkelt ting vil tage, så brug denne praktiske guide:

 • 2 minutter – hurtig fejning
 • 5 minutter – rydde op i små rum (f.eks. bag sofaen)
 • 10 minutter – støvsuger og støver overflader i et rum
 • 30 minutter – dybdegående rengøring af alle gulve med en oprejst støvsuger

Rengør, mens du går

 • Rengør efterhånden som du går.
 • Lad ikke snavset samle sig, ellers bliver det permanent. Jo mere tid der går mellem det, der bliver svinet til, og det bliver fjernet, jo sværere er det at fjerne, og jo længere tid tager det at komme tilbage til det normale igen.
 • Lad ikke dine rengøringsopgaver hobe sig op på ét sted; spred dem ud, så de er nemmere at håndtere over tid.

Brug de rigtige produkter

Der er et par ting, du kan gøre for at sikre, at du bruger de rigtige produkter til opgaven.

 • Brug den rigtige mængde af produktet: For meget produkt kan efterlade striber og få dine gulve til at se beskidte ud. For lidt produkt gør ikke lige så godt rent. Hvis du bruger for meget eller for lidt, kan det tage længere tid end nødvendigt at gøre din rengøringsopgave færdig!
 • Vælg den rigtige slags svamp eller klud: Du vil have noget, der er blødt nok til ikke at ridse overfladerne, men fast nok til at skrubbe snavs og skidt let (og hurtigt) væk. Hvis der er nogle genstridige pletter på gulvfladen, kan du prøve at bruge en lidt grovere klud eller pude i stedet – det burde få dem væk på ingen tid!

Rengør, mens du laver mad

 • Når du laver mad, skal du holde øje med ting, der kan rengøres på samme tid. Hvis du f.eks. laver pasta og beslutter dig for at koge noget vand i en gryde på komfuret, kan du spare tid ved at vaske alt det service (f.eks. målebæger og skeer), der er beskidt, mens du venter på, at vandet koger.
 • Hvis du har en opvaskemaskine, kan du fylde den, mens maden er ved at koge, så alt bliver vasket af på én gang i stedet for at skulle fylde flere gange i løbet af dagen eller ugen. Dette vil også spare energi, da der bruges mindre tid på at lade varmt vand løbe gennem rørene, når alle har brug for noget rent!

Gem en rengøringsvogn og en støvsuger i dit skab

At have en rengøringsvogn og en støvsuger i skabet er en af de bedste måder at holde dit hjem rent på. Du kan bruge vognen til at opbevare rengøringsmidler, så du ikke behøver at bekymre dig om, at de bliver tabt eller væltet. Når det er tid til en seriøs skrubning, vil det være nemt nok for dig at trække vognen frem og finde alting på én gang!

Hvis der er én ting, der gør livet nemmere end noget andet, er det at vide, hvor alting er – og at have et godt system til opbevaring af tingene, så de forbliver organiseret. Når du har ting som koste og fejeblade opbevaret i nærheden, går oprydningen efter madlavning meget hurtigere (og er mindre rodet). Og hvis noget spildes, mens du er i gang med noget andet? Så er alle disse redskaber også nyttige!

Brug en dampmoppe

Dampmopper er en fantastisk måde at rengøre dit hjem hurtigt på. De bruger damp til at rengøre i dybden, desinficere og desodorisere gulve og andre overflader. Du kan bruge dem på alle typer gulve – træ, laminat eller fliser – og de fjerner også snavs fra genstridige pletter!

Hvis du aldrig har brugt en før, vil jeg anbefale dig at anskaffe dig en hurtigst muligt, for de er så nemme at bruge og kan få dit hus til at se skinnende rent ud på ingen tid!

Et funklende rent hjem tager ikke evigheder.

Du behøver ikke at bruge timer på at gøre rent.

Der er måder, hvorpå du kan være mere effektiv med din tid, så du kan få et renere hjem uden at bruge timer på rengøring. Ellers kan du også få hjælp til rengøringen af MJT Rengøring.

Vi håber, at du føler dig inspireret til at få dit hjem skinnende rent. Husk, at det ikke handler om at bruge timevis på rengøring – det handler om at foretage et par små ændringer i dine rutiner, som samlet set vil spare tid og energi. Og hvis alt andet fejler, skal du bare huske, at der er masser af nemme måder at sørge for, at dit hjem altid ser bedst ud uden at løfte en finger!