Rundsav Test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste rundsave markedet, når man skal ud at købe en ny rundsav. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte rundsave. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, hastighed, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Bosch GTS 635-216

En rundsav er et stykke el værktøj, som de fleste ikke vil, kunne undvære hvis de er ved at bygge. Eller hvis de godt, kan lide at have et stykke, el værktøj i nærheden hvis der pludseligt kommer noget op. Som kræver at man, har en rundsav i nærheden, fordi der skal skæres træk eller gulvplader over. Når den kører på fuld styrke, så har den her rundsav, et lydniveau der er på 103 dB under fuld drift. Det kræver selvfølgelig noget strøm, når man skal anvende en stor maskine, hvor der skal haves høj hastighed, derfor er der også en god effekt på denne rundsav. Den kan dreje klingen rundt, med enormt mange omdrejninger, så det bliver så rent et snit, som det overhovedet kan lade sig gøre. Fordi den her rundsav, har en høj pris er det fordi at, den fylder en del når den skal stå fremme, der er nemlig et bord med så du kan skære dit træ på stedet. 

Effekt

Den første model blandt, disse 5 forskellige rundsave, men muligvis også den kraftigste. Den har en super høj effekt, en af grundene til dette, det er fordi den kører på strøm fra en stikkontakt. Det leverer en konstant strøm, så du ikke skal tænke over strømniveauet, den her rundsav har en effekt der er på 1.600 Watt under brug.

Hastighed

Når man skal udregne hastigheden, så er det altid når, en rundsav er ubelastet hvor den kører rundt. Under denne test har den her rundsav, en hastigheder på op til, omkring 5.500 omdrejninger hvert eneste minut. Bosch GTS 635-216 har en rigtig høj hastighed, så du får en pænere snit når du skal skære i træ.

Pris

På grund af bordet, hvor den her rundsav, den er monteret på. Så er prisen også rigtig høj, men den vil passe perfekt, ind i et værksted hvor den står meget stabilt på et bord. Bordet har en størrelse, der er på 500 x 658 millimeter, der dækker hele bordet. For en pris på 3.218 kr. kan du købe, hele det her produkt, som du vil kunne have i mange år.

Ekstraudstyr

Der følger en klinge med, så du kan starte ud, lige med det samme du har købt den her rundsav.


Makita DHS680Z

En ledningsfri rundsav er, rigtig god at have, fordi du ikke skal bekymre dig om en strømkilde. Du skal kun sætte, et batteri i den her rundsav, så er du helt klar til at save brædder eller lignede over. Den har et super lavt lydniveau, som kun afgiver et lydniveau, der er på 83 dB når den kører på fuld styrke. Alt efter hvilken vinkel, du skal skære dit træ i, så har den forskellige skæredybder. Du vil ikke få lige så mange omdrejninger, hvert minut den er i brug, som du kan ved en model på strøm fra en stikkontakt. Det er dog en rigtig billig rundsav, som de fleste vil kunne, spare sammen til på relativ kort tid, da du ikke behøver betale noget højt beløb.

Skæredybde

Alt efter hvilken vinkel, du sætter din rundsav på, så er skæredybden også forskellige. Ved 0 grader har den, en skæredybde der er på 57 millimeter. Ved en vinkel der, er på 45 grader vil du, have en skæredybde på 41 millimeter. Mens den ved en skærevinkel, som er på 50 grader, vil have en skæredybde på 37 millimeter.

Hastighed

Makita DHS680Z er en af favoritterne, når det kommer til forskellige, former for rundsave. Derfor har den også, en høj hastighed for en rundsav, som fungerer via batteri. Du vil kunne skære, hvad end du har lyst til, samt har påsat klinge til, med en hastighed der er på 5.000 omdrejninger i minuttet.

Pris

Du skal selvfølgelig ikke betale, en bondegård for at købe, en rundsav som den her. Hvor du får super god kvalitet, men stadig kan købe det, til en overkommelig pris for at købe den. Makita DHS680Z koster kun, et beløb som er på 1.299 kr. som de fleste vil kunne købe, uden at føle sig snydt, men også hvor du har en meget stærk og god rundsav.

Ekstraudstyr

Med blød start kan du forsigtigt, begynde at skære, så du ikke laver fejl. Derudover er der elektronisk bremse, når du er færdig med at bruge den, så den ikke skærer i noget når du sætter den på bordet.


Ryobi One+ R18CS7-0

Det her er ikke så kendt, en producent på markedet af el værktøj, det betyder dog ikke at, du ikke køber høj kvalitet. Du køber en maskine, som er rigtig stærk at bruge, du kan desuden sætte udsugning til den, så der ikke kommer støv ind i de rum du anvender den i. Hvis du ikke gider at, gå udenfor hver eneste gang, der skal skæres noget over med den her rundsav. Den her rundsav kan, skære i 2 forskellige vinkler, mens den også kan skære større stykker træ over i de forskellige vinkler. Med en mindre hastighed, vil du stadig kunne skære træ over, selvom hastigheden ikke er alt for høj. Det her er den billigste rundsav, der er placeret på denne liste, hvor du betaler et meget lille beløb for en god og solid rundsav.

Skæredybde

Hvis du ikke vil bruge, alt for mange penge til at, starte med når du skal købe en rundsav. Så er det her en model, som er en rigtig god begyndermodel, der stadig er super effektiv under brug. Den har desuden en god skæredybde, hvor den ved 45 grader, har en skæredybde på 42 millimeter. Mens den ved en skærevinkel, der er på 90 grader, har en skæredybde der er på 60 millimeter.

Hastighed

Selvom den kører på batteri, så er hastigheden stadig god, hvor den skærer hurtigt men også meget rent. Ved høj hastighed kan du, uden problemer undgå at, skulle slibe for meget bagefter, hvis der er mange splinter. Ryobi One+ R18CS7-0 har en hastighed, der er på 3.700 omdrejninger i minuttet.

Pris

Med en lav pris, får du et super stærkt produkt, til en meget lav pris. Selvom den er billig, så ændrer det ikke på at, det er en rigtig god under brug. Fordi den har en lav pris, så skulle man tro at kvaliteten var dårlig, det er dog ikke tilfældet med den her rundsav. Det er en rundsav, som kommer fra en god producent, der faktisk kun koster 1.090 kr.

Ekstraudstyr

Der følger et rivehegn med i prisen, når du køber denne maskine, mens der selvfølgelig også medfølger en stærk klinge.


Dewalt DCS570NT-XJ

Hvis du er på udkig, efter en stærk og solid rundsav, som kan holde i rigtig mange år. Så skal du helt bestemt, tage et ekstra kig, på en rundsav som den her fra Dewalt. Den her rundsav er muligvis, en af de bedste rundsave, der er placeret på den her liste, når det gælder en model. Der fungerer via batteri, hvor du ikke har behov, for at sætte den til en stikkontakt. Denne rundsav har en god skæredybde, hvor den kan skære ret store, stykker træ over på meget kort tid. Den kan skære dit træ over, på kort tid fordi den, har en rigtig høj hastighed, når den bliver brugt. Prisen er måske lidt i den høje ende, men du vil blive super tilfreds, med din rundsav når du har købt den.

Skæredybde

Denne rundsav er kåret, som bedst i test, for at være super effektiv. Mens den har fået topkarakter, under meget specifikke krav, hvor de har testet den til det ypperste. Den har en stor skæredybde, så du kan skære større brædder over, når du står og bruger den. Ved 90 grader har den, en skæredybde på 64 millimeter. Mens den ved 45 grader, også har en skæredybde der er på 57 millimeter.

Hastighed

Man skulle ikke tro at, fordi den kører via batteri, så var hastigheden i den lave ende. Det er dog det modsatte, med en rundsav som den her, da den har en super høj hastighed. Dewalt DCS570NT-XJ har en hastighed, når den er ubelastet, på op til 5.200 omdrejninger hvert eneste minut.

Pris

Fordi den har nogle funktioner, der er super effektive, så er prisen også en smule højere. Du skal stadig ikke betale, hvad der svarer til spidsen, af en jetjager når den skal købes. Det er en effektiv rundsav, som kan købes til, en pris på 1.814 kr. den kan holde i mange år.

Ekstraudstyr

Der er en batterioplader med, mens der også er en savklinge med, hele 30 tænder med når du køber det her produkt.


Makita DSS610Z

Makita er en kæmpe stor producent, der er på markedet over, disse mange forskellige former for el værktøj. Hvor de har etableret sig, som en af de største og mest, pålidelige producenter af el værktøj. Det er næsten garanti, når du køber et stykke el værktøj, at du får en kvalitet som er helt i toppen. Men du er også sikker på at, du køber et stykke el værktøj, som kan holde i rigtig mange år. Effekten er rigtig lav, da den kører på batteri, som ikke koster ret meget, når det kommer til driftsomkostninger for en rundsav. Når det gælder hastigheden, så er den rigtig god, hvilket man næsten bør, tage som en selvfølge når producenten hedder Makita. Det er vigtigt at, du kigger på de andre funktioner før, du vælger at betale prisen for en rundsav. Den her model er billig, men har stadig nogle funktioner, der er super gode under brug.

Effekt

Det er en ledningsfri rundsav, som er transportabel fordi, du ikke er afhængig af nogen form for stikkontakt. Derfor er den meget let at, tage med rundt fordi, du heller ikke har, brug for at sætte bord eller lignede op. Makita DSS610Z har en effekt, der er på kun 360 Watt.

Hastighed

Hastigheden er høj så, du ikke skal vente lang tid, på at du skal skære dine træstykker over. Det er nemlig meget vigtigt at, du køber en rundsav som har en høj hastighed, ellers kan det godt være besværligt når du skal anvende den. Derfor har en model, som den her også, en hastighed der er på 3.700 omdrejninger i minuttet.

Pris

Hvis du vil købe høj kvalitet, men ikke betale alt for, mange penge for din rundsav. Den her rundsav har ikke, nogen for høj pris, men hvor du stadig køber, en holdbar rundsav. Hvis du ikke gider, bruge mange penge, men stadig gerne vil købe en god rundsav, så koster den her rundsav kun 1.170 kr.

Ekstraudstyr

Der er unbrakonøgle med, så du kan løsne klingen og skifte den ud, hvor der selvfølgelig også er en savklinge med.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste rundsave i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, hastighed, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige rundsave når de skal ud at købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af rundsave, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige rundsave og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.