Robotstøvsuger test 2023 – De bedste 8 vurderet af eksperterne!

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 8 bedste robotstøvsugere på markedet, når man skal ud og købe en ny robotstøvsuger. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-8-liste med de bedste bedømte robotstøvsugere. Disse 8 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, driftstid, opladningstid, maks arbejdsareal, lydniveau, ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


iRobot Roomba 966 Robotstøvsuger

Du får her en testvinder af robotstøvsugere, som har vundet bedst i test mange gange, derfor er den selvfølgelig også placeret som nummer 1 på vores liste. Med et prisskilt på kun 4.713 kr. får du en ekstrem effektiv robotstøvsuger, der med et stort arbejdsareal kan klare de fleste hjem, uden at du skal være i nærheden og holde øje. Den har en fin driftstid mens den automatisk kører i opladeren, når den har brug for at oplade igen.

Driftstid

Den har en driftstid som er lavere end gennemsnittet, dog kører den selv til genopladning når den mangler strøm, derfor er det eneste du skal bekymre dig om er at tømme beholderen for støv. Med en driftstid på 75 minutter, får den stadig taget en stor portion af dit hus eller lejlighed, i den tid den er i gang med at støvsuge dit guld.

Opladningstid

Når støvsugeren er i drift og den begynder at mangle strøm, så kører den selv i oplader stationen som er placeret på gulvet, når den er færdig med at lade starter den selv rengøringen igen. Det tager kun 2 timer for robotstøvsugeren at gå fra ingen strøm til den er fuldt opladet, hvilket er 1 time mindre end gennemsnittet.

Maks arbejdsareal

Selvom du har et stort hus, så er det stadig muligt for iRobot Roomba 966 at gøre det hele rent, fordi den har et stort arbejdsareal. Den scanner automatisk rummene, så den gemmer forhindringer i dens hukommelse, såsom skabe, reoler, spisebord, sofa. Den har hukommelse til at huske 185 m2, hvilket er mere end rigeligt til de fleste hjem, dog er der hjem som er større end dette.

Lydniveau

En robotstøvsuger har ofte et lavere støjniveau end en almindelig støvsuger, fordi motoren er mindre og udgiver et lavere støjniveau, derfor er den med et lydniveau på kun 58 dB ikke ret højt.

Ekstraudstyr

Der medfølger selvfølgelig opladestation, derudover medfølger der et ekstra filter, 1 ekstra sidebørste, 1 virtuel væg og 2 AA batterier.


iRobot Roomba 980 Robotstøvsuger

Har modtaget rigtig mange gode anmeldelser, da den har en god brugervenlighed, hvilket betyder at de fleste kan finde ud af at sætte den i gang. Den har dog en rimelig høj pris, hvis man skal ud og købe en, da den med et prisskilt på 5.768 kr. lyder som mange penge. Den har en utrolig god driftstid, mens opladningstiden er inden for gennemsnittet af vores liste, desuden har den en rigtig flot arbejdsareal.

Driftstid

Med det flotte arbejdsareal kræver det en god driftstid, det er ikke nogen undtagelse i det her tilfælde, den har en driftstid på hele 120 minutter. Driftstiden burde være mere end rigeligt til det forbrug, en almindelig familie har brug for dagligt, den kan startes og klare det hele selv mens du er ude at handle ind.

Opladningstid

Selvom driftstiden er meget lang, skulle man tro at en fuld opladning tog lang tid, det er slet ikke tilfældet her. Netop fordi opladningstiden kun er 180 minutter, hvilket den selv kører i sin opladningstander, før den er løbet tør for strøm. Hvis den ikke har formået at rengøre huset, før den løber tør for strøm, vil den fortsætte hvor den slap til det hele er gjort rent.

Maks arbejdsareal

Med den lange driftstid er det muligt at have et stort hus, som kræver en robotstøvsuger, iRobot Roomba 980 har nemlig et stort arbejdsareal på hele 196 m2. Med så god en driftstid og stort arbejdsareal, kan du roligt købe den ind til et stort hus eller et almindeligt kontor.

Lydniveau

Den her robotstøvsuger larmer en del mindre end en normal støvsuger, som typisk har et lydniveau på hele 75 dB, denne robotstøvsuger har nemlig kun et lydniveau på 58 dB. Det er en lille smule lavere end, en samtale som foregår i et normalt toneleje.

Ekstraudstyr

En af de ting som følger med, når man køber denne robotstøvsuger, får man en usynlig væg med. Den kan bruges til at sætte foran et rum, så støvsugeren ikke kører ind i dette rum.


iRobot Roomba 981 Robotstøvsuger

Er du søgende efter en effektiv robotstøvsuger, som har et rigtig fint arbejdsareal, men som på samme tid har en super fin driftstid. Det er også muligt at downloade en app, så du kan styre den udenfor hjemmet, så du kan komme hjem til et støvsuget hjem. Hvis du skal ud og købe denne robotstøvsuger, skal du af med 5.999 kr. hvilket godt kan lyde som mange penge, men hvis man behandler den ordentligt kan den holde i rigtig mange år.

Driftstid

Det er vigtigt at have en god driftstid, især når man skal købe en robotstøvsuger, netop fordi man ønsker sit hjem støvsuget uden at den skal oplades ofte. Den her robotstøvsuger har en super god driftstid, som ligger på hele 120 minutter, hvilket burde være nok til en normal størrelses hjem.

Opladningstid

iRobot Roomba 981 rammer gennemsnittet i opladningstid, som ligger på 3 timer fra den er tom for strøm, til den er fuldt opladt igen. Hvis den er ved at løbe tør for strøm, kører den selv over i sin opladestander for at lade op igen. Når den er færdigopladet starter den med at støvsuge igen, hvis den selvfølgelig ikke er blevet færdig med at oplade.

Maks arbejdsareal

Med et arbejdsareal som er betydeligt over gennemsnittet, som ligger på cirka 133 m2, får du en robotstøvsuger der har et arbejdsareal på hele 180 m2. Så du kan roligt købe den, hvis du har et hus som er inden for den størrelse, eller en stor lejlighed.

Lydniveau

Den her robotstøvsuger har et fint lydniveau, som ikke rammer gennemsnittet af vores liste, gennemsnittet er på 65 dB i støjniveau. Hvor denne robotstøvsuger kun har et lydniveau på 58 dB, hvilket ikke er særligt højt når den er i drift.

Ekstraudstyr

Kommer desværre ikke med noget ekstraudstyr, dog tynger det ikke ned på kvaliteten af robotstøvsugeren.


Ecovacs Deebot SLIM2 Robotstøvsuger

Har du et mindre hjem, hvor der ikke er plads til en stor robotstøvsuger, så er det her en meget god mulighed. Det er en lille robotstøvsuger som ikke fylder særligt meget, dog er kapaciteten også derefter, da den har en kapacitet på 0,35 liter. Den har et mindre arbejdsareal, som gør sig egnet til en mindre bolig, mens prisen kun er på 1.399 kr. som den billigste robotstøvsuger på vores liste. Den er stadig utrolig effektiv, med en god driftstid.

Driftstid

Selvom det er en lille robotstøvsuger, så har den faktisk en driftstid som er højere end vores gennemsnit, gennemsnittet ligger på omkring 94 minutter. Den her robotstøvsuger har en driftstid, på 110 minutter, som er 16 minutter højere end gennemsnittet, som uden problemer er nok til et mindre hjem.

Opladningstid

Den har en højere opladningstid en gennemsnittet, fordi gennemsnittet ligger på omkring 3 timer, fra ingen strøm til den er fuldt opladt. Ecovacs Deebot SLIM2 har en opladningstid på 4 timer, som måske kan lyde som meget men det er sjældent, at man skal bruge den inden for 4 timer efter man har støvsuget første gang.

Maks arbejdsareal

Fordi det er en af de mindre robotstøvsugere på listen, har den også et mindre arbejdsareal på 100 m2, derfor gør den sig meget velegnet til et mindre hus, eller en fin størrelses lejlighed. Så du skal kun købe den, hvis du har et hjem der er præcis 100 m2 eller mindre, da det ikke kan betale sig at købe den hvis det er over.

Lydniveau

Denne robotstøvsuger har et lydniveau på højde med en samtale, en samtale imellem to person som holder den i et normalt toneleje. Lydniveauet for denne robotstøvsuger ligger på cirka 60 dB, som er 5 dB lavere end gennemsnittet.

Ekstraudstyr

Køber du den får du 4 sidebørster, 2 forskellige filtre, en fjernbetjening og 2 gulvmopper med i købet, så du også kan vaske gulv med den.


iRobot Roomba E5152 Robotstøvsuger

Er en model fra iRobot som har et mindre arbejdsareal, men som stadig er meget anerkendt for deres solide og effektive design. Det er en robotstøvsuger som rammer gennemsnittet, på stort set alle kategorier som de bliver vurderet ud fra, der også er blevet nævnt herunder. Den har en rigtig fin driftstid, sammen med en middelmådig opladningstid.

Driftstid

Gennemsnittet for en driftstid på en robotstøvsuger er cirka 94 minutter, hvor denne maskine har en driftstid på cirka 90 minutter, som burde være mere end rigeligt til et normalt hjem. Hvis dette ikke er muligt at få støvsuget hele hjemmet, vil den selv køre over i sin stander for at oplade, når den er fuldt opladet vil den fortsætte hvor den slap.

Opladningstid

Den rammer gennemsnittet på vores liste, når vi snakker i form af opladningstiden af en robotstøvsuger, det ligger på cirka 3 timer. Som den her robotstøvsuger også rammer, det vil sige at den er fuldt opladt efter 3 timer, hvor den automatisk selv vil starte hvis den ikke blev færdig med sin opgave.

Maks arbejdsareal

Et af de punkter hvor den ikke rammer gennemsnittet, er arbejdsarealet hvor den er dårligere end gennemsnittet. Den har et arbejdsareal på cirka 100 m2, hvor gennemsnittet ligger på cirka 133 m2, derfor skal man ikke købe den hvis du har et hus eller lignede der er større end dette.

Lydniveau

iRobot Roomba E5152 har et lydniveau som er overkommeligt, der betyder at den ikke larmer for meget, men den kan godt høres når den er i drift. Netop fordi har en lille motor der arbejder, udgiver den et lydniveau på 65 dB når den er i fuld gang.

Ekstraudstyr

Den bliver ikke leveret med noget ekstraudstyr, dog kan den fungere med en app så den kan styres via din mobil eller tablet.


iRobot Roomba 895 Robotstøvsuger

Er en meget innovativ robotstøvsuger, der gør sig velegnet til det almindelige hjem, den er som mange andre robotstøvsugere ikke ret høj, derfor kan den let og elegant komme ind under de fleste møbler. Hvis du gerne vil købe en robotstøvsuger som denne, skal du ud og betale cirka 3.811 kr., hvor du vil undgå selv at skulle støvsuge hver dag. Men hvor du har en robot som gør det for dig, bare ved at trykke start på en app via din mobil eller tablet.

Driftstid

Med en driftstid på 60 minutter, vil det være muligt at gøre dit hjem rent før du er hjemme fra arbejde, hvis den ikke når dette vil den selv køre over i sin stander og påbegynde opladning.

Opladningstid

Hvis du sætter den til at starte efter du er kørt på arbejde, så har den en driftstid på 60 minutter, hvis den så ikke har nået at støvsuge det hele. Så vil selv starte hvor den slap, hvis den er løbet tør for strøm efter fuld opladning, det tager 120 minutter at oplade den fra tomt batteri til fuldt batteri.

Maks arbejdsareal

Arbejdsarealet er en vigtig ting at kigge på før du køber, netop fordi den skal passe ind i dit hjem, uden at du køber en forkert robotstøvsuger. Derfor skal du vide hvor stort dit hjem er, for så at kigge på den model du vil købe hvor stort arbejdsareal den har. Denne model har fx et arbejdsareal på 100 m2, som betyder at hjem der er større end dette, ikke vil gavne den på nogen måder.

Lydniveau

Har et okay lavt lydniveau på bare 58 dB, hvilket betyder at den cirka er på højde med en normal samtale mellem to voksne mennesker.

Ekstraudstyr

Der medfølger et magnetbånd så du kan sætte en virtuel væg på, på den måde kan du lukke et område af hvor du ikke har lyst til at den skal køre.


Xiaomi RoboRock S50 Robotstøvsuger

På en flot andenplads kommer her en robotstøvsuger, som har et kæmpe arbejdsareal men også en lang driftstid, dette gør den velegnet til meget store hjem eller et kontor. Opladningstiden er dog også længere, dette skal man dog ikke bekymre sig om, prisen på denne super fine robotstøvsuger ligger kun på 3.499 kr. som er meget billigt, for en robotstøvsuger der kan rengøre et stort areal. For at styre enheden skal man downloade en app, på den app kan man også holde øje med hvor robotstøvsugeren har været, om den har en fej og hvad fejlen kan være.

Driftstid

En lang driftstid er vigtig for at kunne gøre størst muligt areal rent, derfor har denne robotstøvsuger en driftstid på hele 150 minutter, hvilket er 56 minutter længere end gennemsnittet af vores liste. Med den lange driftstid burde det være muligt, at klare den opgave som den bliver sat til, inden for den tidsramme. Dog hvis uheldet skulle være ude og den mangler strøm, vil den selv køre hen til opladning og begynde hvor den stoppede.

Opladningstid

Netop på grund af den lange driftstid, så er opladningstiden også det længere, du skal dog ikke bekymre dig om dette, da den selv kører til opladning hvis den mangler strøm. Xiaomi RoboRock S50har en opladningstid på 4 timer, hvor gennemsnittet ligger på 3 timer.

Maks arbejdsareal

Med den lange driftstid har den også et kæmpe arbejdsareal, den kan støvsuge et meget stort hus eller et stort kontor, da den har et arbejdsareal på hele 250 m2. Hvilket gør den velegnet hvis man ejer et stort hus, eller har brug for en robotstøvsuger på arbejdet.

Lydniveau

Denne robotstøvsuger har et lydniveau der er lidt lavere end gennemsnittet, den ligger på cirka 60 dB under drift, hvilket svarer til en samtale mellem to personer.

Ekstraudstyr

Er udstyret med en moppefunktion, så det er muligt at den vasker dit gulv efter den har afsluttet støvsugning.


Ecovacs Deebot M82 Robotstøsvusger

Du får her en meget effektiv robotstøvsuger, der med en utrolig lang driftstid gør sig perfekt til alle hjem, som indgår i det arbejdsareal som robotstøvsugeren her er designet til. Den har en rigtig fin opladningstid, den er desuden også designet med en timer funktion, så du kan indstille den til at støvsuge hver morgen mens du er på arbejde eller lignede.

Driftstid

Med en utrolig lang driftstid som med garanti, giver den tid til at gøre hele hjemmets gulv rent for nullermænd og støv. Det er vigtigt at have en lang løbetid, fordi den er nemlig langsommere end en normal støvsuger, til at komme rundt i hjemmet men den får også det hele med under møblerne.

Opladningstid

På grund af den lange driftstid, så er opladningstiden også længere end gennemsnittet, da gennemsnittet ligger på 3 timer. Denne robotstøvsuger har en opladningstid, som ligger på cirka 4 timer, det vil du dog ikke bemærke da den automatisk starter hvor den afsluttede, hvis den ikke nåede at støvsuge hele hjemmet.

Maks arbejdsareal

Den lange driftstid sørger for at den har tid nok, til at nå hele hjemmet igennem så længe det er under arbejdsarealet, som Ecovacs Deebot M82 er designet til at kunne støvsuge uden problemer. Den er designet til maks at have et arbejdsareal på cirka 120 m2, hvilket burde passer ind i de fleste lejligheder eller mindre huse.

Lydniveau

Med et lydniveau som er lige på gennemsnittet, får du en robotstøvsuger som godt kan høres, men som ikke overdøver det hele i hjemmet. Lydniveauet ligger på cirka 65 dB under fuld drift, som er overskueligt at lytte på, ellers kan man altid starte noget musik som overdøver det.

Ekstraudstyr

Bliver leveret med en fjernbetjening, hvor du kan starte robotstøvsugeren med uden at skulle over og trykke på selve maskinen.


iRobot Roomba 895 Robotstøvsuger

Er en meget innovativ robotstøvsuger, der gør sig velegnet til det almindelige hjem, den er som mange andre robotstøvsugere ikke ret høj, derfor kan den let og elegant komme ind under de fleste møbler. Hvis du gerne vil købe en robotstøvsuger som denne, skal du ud og betale cirka 3.811 kr., hvor du vil undgå selv at skulle støvsuge hver dag. Men hvor du har en robot som gør det for dig, bare ved at trykke start på en app via din mobil eller tablet.

Driftstid

Med en driftstid på 60 minutter, vil det være muligt at gøre dit hjem rent før du er hjemme fra arbejde, hvis den ikke når dette vil den selv køre over i sin stander og påbegynde opladning.

Opladningstid

Hvis du sætter den til at starte efter du er kørt på arbejde, så har den en driftstid på 60 minutter, hvis den så ikke har nået at støvsuge det hele. Så vil selv starte hvor den slap, hvis den er løbet tør for strøm efter fuld opladning, det tager 120 minutter at oplade den fra tomt batteri til fuldt batteri.

Maks arbejdsareal

Arbejdsarealet er en vigtig ting at kigge på før du køber, netop fordi den skal passe ind i dit hjem, uden at du køber en forkert robotstøvsuger. Derfor skal du vide hvor stort dit hjem er, for så at kigge på den model du vil købe hvor stort arbejdsareal den har. Denne model har fx et arbejdsareal på 100 m2, som betyder at hjem der er større end dette, ikke vil gavne den på nogen måder.

Lydniveau

Har et okay lavt lydniveau på bare 58 dB, hvilket betyder at den cirka er på højde med en normal samtale mellem to voksne mennesker.

Ekstraudstyr

Der medfølger et magnetbånd så du kan sætte en virtuel væg på, på den måde kan du lukke et område af hvor du ikke har lyst til at den skal køre.

Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 8 bedste robotstøvsugere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom driftstid, opladningstid, maks arbejdsareal, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige robotstøvsugere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse robotstøvsugere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige robotstøvsugere. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.