Robotstøvsuger Fra iRobot Test 2021 – De bedste 5 kåret i test

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste robotstøvsugere fra iRobot på markedet, når man skal ud og købe en ny robotstøvsuger. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte robotstøvsugere fra iRobot. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, driftstid, opladningstid, maksimalt arbejdsareal, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


iRobot Roomba 966

Vil du gerne ud og købe en solid og stærk robotstøvsuger, så kan den her model, måske være det helt rigtige svar for dig. Den er blevet kåret som testvinder, hos 9 forskellige ekspert testere, rundt omkring i Skandinavien. Hvilket i sig selv, burde antyde hvor god, den egentlig er i hjemmet. Den har en god driftstid, som betyder at den på sin driftstid, er enormt effektiv blandt disse robotstøvsugere. Derudover har den en kort opladningstid, så du ikke skal vente i lang tid, for at den er klar til at fortsætte, hvor den slap hvis den ikke nåede det hele. Det er dog sjældent, at den ikke når hele huset eller kontoret, da den er udstyret med et stort maksimalt arbejdsareal. På trods af at den er effektiv, så larmer den ikke særlig meget, fordi den har faktisk et lavt lydniveau.

[afp id=”159″]

Driftstid

Det er aldrig sjovt at købe en robotstøvsuger, som ikke har en ret lang driftstid, som betyder du skal oplade den hele tiden. Før den overhovedet er færdig, med at støvsuge hele huset, eller hvis du har den på et kontor. Det problem vil du ikke opleve, med en robotstøvsuger som denne, fordi den har en rigtig god driftstid. Driftstiden på denne model, er på 75 minutter cirka, før den kører til opladning igen.

Opladningstid

Når den er færdig med at støvsuge, eller hvis den løber tør for strøm, mens den er ved at støvsuge. Så kører den selvfølgelig selv til opladning, når den er løbet tør for strøm, har den en opladningstid på 120 minutter. Det er tiden det tager, fra den er helt afladet, til batteriet er fuldt opladet igen og klar til brug igen.

Maksimalt arbejdsareal

Udover at have en god driftstid, samt en kort opladningstid, så er det utrolig vigtigt at den kan arbejde. Med arbejde menes der det maksimale arbejdsareal, som skal være så høj som muligt, dog køb det efter størrelsen på området den skal støvsuge. iRobot Roomba 966 har et maksimalt arbejdsareal, som er på hele 185 kvadratmeter, hvilket gør at den passer ind i de fleste hjem i Danmark.

Lydniveau

Selvom den er i gang med at støvsuge, så larmer den faktisk ikke ret meget, når den støvsuger. Den har nemlig et lydniveau, som kun ligger på 58 dB, under drift fra motoren.

Ekstraudstyr

Medfølgende er der selvfølgelig en ladestation, samt en virtuel væg, hvis du ikke vil have den køre nogle bestemte steder.


iRobot Roomba 980

Producenten som producere disse robotstøvsugere, producere ofte robotstøvsugere, som vinder test konkurrencer. Den er udstyret med en sidebørste, så den når helt ind i hjørnerne, så du ikke behøver at gå efter med en normal støvsuger. Derudover har den en kapacitet, som er på hele 0,42 liter, imens motoren har en effekt på kun 33 Watt. Den har en lang driftstid, hvilket gør den velegnet til alle hjem, som ikke har tid til at støvsuge selv. Denne robotstøvsuger har også en opladningstid, som ikke er alt for lang, men det er ikke noget du skal tænke på. Det maksimale arbejdsareal er meget stort, så selvom du har et stort hus, så vil den stadig let kunne klare det. Derudover er lydniveauet meget lavt, på den måde bliver du ikke forstyrret, imens den er i gang med at støvsuge dit hjem. Den er gået lige i hjertet, hos de forskellige ekspert testere, som betyder den er en testvinder flere forskellige steder.

[afp id=”161″]

Driftstid

En lang driftstid skal være det første, som du kigger på når du gerne, vil ud og købe en helt ny robotstøvsuger. Dette er nemlig meget vigtigt, da du er afhængig, af at den kan køre i lang tid før den skal oplades. Derfor har denne model fra iRobot, også en lang driftstid, som ligger på hele 120 minutter.

Opladningstid

Når den har nået sin driftstid, så er det nødvendigt for den at, komme til opladning. Dette er ikke noget du selv, skal sørge for når det er nødvendigt, det gør den helt selv. Den her model har en lidt længere opladningstid, men det er ikke noget du skal bekymre dig om, fordi det hele foregår automatisk, iRobot Roomba 980 har en opladningstid på 180 minutter.

Maksimalt arbejdsareal

Selvom du har et stort hus, så er det ikke et problem, for en robotstøvsuger som den her. Den har nemlig et stort maksimalt arbejdsareal, der er på 196 kvadratmeter, som den kan støvsuge på en opladning. Dette er dog forskelligt, det kan variere på hvilken overflade, som robotstøvsugeren skal støvsuge på.

Lydniveau

Du vil ikke blive forstyrret, når den er i gang med at støvsuge, dog vil du stadig kunne høre den. Der er jo ingen robotstøvsuger, som er helt lydløse, fordi de har en motor, som suger støv og snavs op. iRobot Roomba 980 har et lydniveau på 58 dB, som er næsten ligeså højt, som en samtale mellem to voksne mennesker.

Ekstraudstyr

Med i handlen er der 1 ekstra sidebørste, 1 ekstra filter, 2 virtuelle vægge og 1 ladestation.


iRobot Roomba 605

Bor du i en mindre lejlighed, eller et mindre rækkehus, som gør at du ikke har mange kvadratmeter at støvsuge på. Men har du ikke tid i hverdagen, til at støvsuge fordi du arbejder meget, eller generelt bare har en travl hverdag. Så er den her model, måske et ekstra kig værd, for dig der er et travlt menneske. Denne robotstøvsuger fra iRobot, har en meget gennemsnitlig driftstid, blandt disse 5 forskellige robotstøvsugere. Den har en opladningstid som er dobbelt, så lang som driftstiden, men dette vil du aldrig bemærke. Derudover har den et maksimalt arbejdsareal, som ikke er alt for stort, men stadig let kan fungere i et mindre hjem eller lignende. Lydniveauet er meget lavt, så du ikke bliver forstyrret, men den kan stadig høres i når den er ved at støvsuge hjemmet. Selvom der er kan være kanter, ind til de forskellige rum, så kan denne model komme over trin på 1,6 centimeter.

[afp id=”522″]

Driftstid

Med en driftstid på 60 minutter, vil den kunne fungere i hele 60 minutter, før den er løbet tør for strøm. Den har kan støvsuge dit hjem, i hele driftstiden, før den skal til genopladning. Derudover er den udstyret, med en motor som har en meget kraftig suge styrke, som er 5 gange kraftigere end den normale suge styrke.

Opladningstid

Når du skal købe en ny robotstøvsuger, så er opladningstiden en vigtig funktion, som du skal kigge på før du køber. Fordi der findes nemlig, nogle robotstøvsugere på markedet, som har en enorm lang opladningstid. Det har den her model ikke, den har nemlig kun en opladningstid, som er på små 180 minutter.

Maksimalt arbejdsareal

Her kommer en af de små ulemper, som du kan finde ved den her model fra iRobot, det er nemlig det maksimale arbejdsareal. iRobot Roomba 605 har et maksimalt arbejdsareal, som er på 50-60 kvadratmeter, hvilket gør at den velegnet, til et mindre rækkehus eller en lejlighed.

Lydniveau

Den har desuden et lydniveau, som kun er på samme niveau, som en samtale mellem to voksne mennesker. iRobot Roomba 605 har et lydniveau, som er på cirka 60 dB, dette betyder at du godt kan høre den, men ikke en robotstøvsuger som du vil blive forstyrret alt for meget af.

Ekstraudstyr

Af ekstraudstyr som følger med i handlen, kan der nævnes følgende sidebørste, ladestation, virtuel væg, 1 ekstra filter.


iRobot Roomba e5 e5152

Der er ikke noget lettere, end at købe en robotstøvsuger, som en af disse modeller fra iRobot. Alle disse 5 som er på vores liste, kan startes og styres, via din mobiltelefon som kan downloade appen fra producenten. Denne model er særdeles velegnet, til en familie som har husdyr, fordi den er udstyret med et 3 trins rengøringssystem. Med en meget gennemsnitlig driftstid, opnår du sjældent at den ikke, kan nå at støvsuge i hele hjemmet. Den har en lidt længere opladningstid, men dette er ikke noget problem, da du ikke vil blive påvirket af den opladningstid. Derudover har den også et godt maksimalt arbejdsareal, men du skal dog stadig sikre dig, at dit hjem ikke er for stort til dette. iRobot er en meget anerkendt producent, af forskellige hjælpemidler, som er at finde i hjemmet.   

[afp id=”523″]

Driftstid

Den her model har en god driftstid, der gør at du ikke skal tænke på, om den skal til opladning efter kort tid. Hvilket er en meget stor fordel, fordi der findes ikke noget mere irriterende, end at sin robotstøvsuger skal oplades hele tiden. Så den ikke når at blive færdig, med at støvsuge hjemmet, det gør du ikke med den her model, den har faktisk en driftstid, som er på 90 minutters uafbrudt drift.

Opladningstid

Det er uundgåeligt at din nyindkøbte robotstøvsuger, ikke skal sættes til opladning, derfor har iRobot også sørget for, at den kun har opladningstid på 180 minutter. Hvilket gør at du ikke skal vente, i alt for lang tid, før den er færdig med at oplade, så du kan sætte den i gang med at støvsuge igen.  

Maksimalt arbejdsareal

Hvis du ikke bor i et stort hus, eller hvis du bor i en lejlighed, så skal du købe den her. Den har nemlig et maksimalt arbejdsareal, som er på 80 kvadratmeter, som den kan rengøre på en hel opladning, det er dog muligt at tage større arbejdsareal, men dette kræver at den skal køre til opladning først.

Lydniveau

Selvom den er i gang med at støvsuge, så har den et mindre lydniveau, som er på 60 dB. Det betyder at du får en robotstøvsuger, som ikke forstyrrer dig alt for meget, men stadig godt kan høres når den i gang.

Ekstraudstyr

Den er udstyret med timer funktion, imens den også er poseløs, derudover har den virtuel væg, lade station og 1 ekstra filter.


iRobot Roomba 981

Den sidste som vi nævner, af disse 5 forskellige robotstøvsugere, som er fra producenten iRobot. Fordi den er sidst på listen, betyder det ikke at, det er den dårligste robotstøvsuger. Fordi det her er stadig, en meget effektiv robotstøvsuger, som let kan fungere i et, normal størrelses hjem i Danmark. Den har en rigtig god driftstid, som gør at den kan køre i lang tid, før den skal til opladning igen. Når den skal oplades, har den en lav opladningstid, som ikke er længere end driftstiden. Når det kommer til det maksimale arbejdsareal, så har den her model et gennemsnitligt, hvilket gør at den ikke kan klare helt store hjem. Den har desuden et lavt lydniveau, som sørger for at familien hjemme, kan snakke selvom den er i gang med at støvsuge. Hvilket er en kæmpe fordel, da du også kan sætte den til at støvsuge, hvis børnene sover, så vågner de ikke af dette.  

[afp id=”162″]

Driftstid

Med en driftstid på 120 minutter, vil den let kunne klare hele hjemmet, uden at du skal oplade den igen. Det er desuden en af de bedste driftstider, blandt disse 5 forskellige robotstøvsugere, fra iRobot som vi har lavet en liste over. Så er du fan af robotstøvsugere, som har en lang driftstid, men en kort opladningstid så er det den her du skal købe.

Opladningstid

Nogle modeller på markedet, faktisk selv på denne liste, har en rimelig lang opladningstid. Det har den her model, slet ikke i nærheden af, den har nemlig en meget lav opladningstid. Når den er løbet helt tør for strøm, så har den en opladningstid, som kun er på 120 minutter.

Maksimalt arbejdsareal

Som den eneste model, der er placeret på vores liste, har den her et ubegrænset arbejdsareal. Det eneste du skal sikre dig, det er at rummene ikke er større, end 100 kvadratmeter som den skal støvsuge. Det er ikke ofte man har rum, som er større end 100 kvadratmeter.

Lydniveau

Lydniveauet er som mange af de andre, det ligger stabilt på 60 dB, når den er ved at støvsuge. Som du kan læse, så er det muligt at støvsuge, selvom børnene eller andre i huset sover.

Ekstraudstyr

Den er udstyret med en sensor som registrerer trapper, kan styres via en mobilapp, imens der også medfølger 1 ekstra filter og 1 ekstra sidebørste.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste robotstøvsugere fra iRobot i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom driftstid, opladningstid, maksimalt arbejdsareal, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige robotstøvsugere fra iRobot når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse robotstøvsugere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige robotstøvsugere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.