Riskoger test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste riskogere på markedet, når man skal ud og købe en ny riskoger. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte riskogere. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, kapacitet, effekt, design, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Tristar RK-6117

Dette er den første model på vores liste, over de bedste anmeldte riskogere, som kan findes på det danske marked. Dette er dog også en af de mindre modeller, som betyder den ikke har en meget stor kapacitet, men burde være mere end rigeligt til 2 personer. Den har desuden også en mindre effekt, for at du kan spare mest muligt, hvert år i strøm. Den er meget simpel i design, hvilket også gør den brugervenlig, derudover har den en utrolig lav pris, så alle kan være med når den skal købes. Denne riskoger kan anbefales, til et par som ofte bruger ris når de laver mad.

[afp id=”445″]

Kapacitet

Denne model har en mindre kapacitet, hvilket gør at hvis du har en stor familie, så skal du helst undgå den her model. Den kan dog sagtens klare, en familie på 2 medlemmer, som ikke kan overskue at holde øje med risene i gryden. Den har en kapacitet på 0,6 liter, hvilket også giver dig en plads til 1-2 portioner ris.

Effekt

Det er vigtigt at hvis du ofte anvender, en riskoger til hjemmet, at du køber et produkt med en lav effekt. Fordi det giver i sidste ende, et mindre beløb på din elregning, kun fra dette produkt. Tristar RK-6117 har en effekt på kun 300 Watt, som gør at du ikke skal være bange for, at den koster mange penge i drift.

Design

Den er simpel i design og udseende, med stadig en meget brugervenlig riskoger, som alle kan finde ud af at anvende. Den har et glaslåg så du kan holde øje med dine ris, samt en indvendig gryde, som er let at tage af og vaske, hvis der skulle være behov for dette.

Pris

Har du ikke mange penge, men har behov for en riskoger, så kan den her model være noget for dig. Den har nemlig en meget lav indkøbspris, som kun ligger på 132 kr. det betyder at alle kan finde råd til at købe den.

Ekstraudstyr

Er udstyret med en funktion som holder dine ris varme, der medfølger også målekop og en ske, når du køber dette produkt.


Tristar RK-6126

Denne meget flotte model fra Tristar, kommer ind på en stærk andenplads, blandt disse forskellige riskogere. Det er en riskoger som automatisk slukker, når dine ris er færdigkogte, imens den også kan holde dem varme, indtil du tager dem i brug. Den har en mindre vandkapacitet, men har en rigtig god kapacitet til ris, så du kan lave store portioner. Den har desuden også en mindre effekt, der gør at den er billig i drift, imens den også har et flot design, så du ikke skal pakke den væk hver gang. På trods af disse gode funktioner, så har den en meget lav pris, der ikke skræmmer kunderne væk.

[afp id=”446″]

Kapacitet

For at du ikke skal foretage flere kogninger, så kræver det at du køber et produkt, som ikke har en meget lille kapacitet. Den her model har en kapacitet på 1 liter vand, imens den har en kapacitet til 3-4 portioner ris ad gangen, som betyder den gør sig egnet til en mindre familie på 3-4 medlemmer, alt efter hvor meget disse personer spiser.

Effekt

Med en effekt på 400 Watt, betyder det at selvom du kan lave store portion, så koster den ikke ret mange penge i strøm. Hvilket klart skal være en prioritet, når du skal ud og købe en ny riskoger, da man hurtigt kan blive overrasket over strømforbruget.

Design

Med en ydre kant i rustfrit stål, gør det den meget flot at kigge på, som også betyder du ikke behøver at pakke den væk. Den har desuden et låg af glas, så du kan holde øje med dine ris under kogning, når dine ris er færdige med at koge, så er der en indre gryde så du ikke har behov for at flytte rundt på hele produktet hver gang.

Pris

Det er altid dejligt at købe et produkt, som er i høj kvalitet, men som alligevel ikke koster ret mange penge. Tristar RK-6126 koster kun 182 kr., for et produkt af utrolig høj kvalitet, men som stadig er meget prisvenlig.

Ekstraudstyr

Kan holde dine ris varme, imens der også medfølger et målebæger, en ske og en spartel med i handlen.


OBH Nordica Inox 6322

Er du ikke særlig avanceret hvad angår teknik, så kan det være du skal overveje en model som den her, den er nemlig så simpel som muligt. Imens den også er designet til en større familie, eller en mindre familie som bare spiser meget, hvilket også kan ses på den store kapacitet. Den har heldigvis en lav effekt, så du ikke skal bruge mange penge på din elregning, men være tryg ved et produkt som det her. Den er simpel i design, men stadig flot at kigge på, hvilket altid er vældig dejligt. Det skal selvfølgelig heller ikke, være dyrt at købe en helt ny riskoger, det er den her også et bevis på da den har en meget lav pris.

[afp id=”447″]

Kapacitet

Spiser du rigtig meget ris, eller er i en større familie, som ofte spiser ris. Så er det en førsteprioritet, at du køber en riskoger, som har en stor kapacitet til at koge mange ris ad gangen. Denne model kan koge mange ris, faktisk helt op til 6-7 portioner hver gang, imens den også har en kapacitet til 1,8 liter vand.

Effekt

Selvom OBH Nordica Inox 6322 kan koge store portioner ris, så har den faktisk en lav effekt, som betyder du køber en riskoger. Som i sidste ende, ikke koster ret mange penge om året i strøm, hvilket altid er at foretrække.

Design

Det er jo en stor riskoger, men dette betyder ikke den er vanskelig at flytte rundt på, fordi den vejer faktisk kun 2 kg. Dette gør at den er let at håndtere, så du kan sætte den hen på spisebordet, hvis det er nødvendigt, eller bare har behov for at skifte placering hvor den står i huset.

Pris

For et beløb på kun 269 kr. kan du købe en riskoger, som let kan lave store portioner, dette gør at du ikke skal koge over flere gange. Det er heldigvis en pris, som gør at selv studerende eller et kollektiv, kan finde råd til at kunne købe den.

Ekstraudstyr

Der følger et lille målebæger og en ske til risene, når du køber denne riskoger.


Hamilton Beach Digital Simplicity 37541-SC


Er et mindre kendt mærke i Danmark, men i mange andre lande er det et fortrukket valg, fordi de er meget kendte for høj kvalitet. Det er sjældent en kunde, går skuffet væk fra dette produkt, fordi de altid koger dine ris til perfektion. Den har en rigtig stor kapacitet, så du ikke skal bekymre dig, om der er ris nok til familien. Den har desuden også en funktion, så du kan dampe grønsager, som også betyder at maskinen har en højere effekt. Simpel i design men med flere forskellige programmer, så du kan koge forskellige ting, til trods for alt dette er prisen skruet helt i bund.

[afp id=”448″]

Kapacitet

For at du kan lave store portioner, så kræver det selvfølgelig en stor gryde, som kan rumme meget vand men også rumme mange ris. Denne riskoger fra Hamilton, har en kapacitet på 4,75 liter vand, imens den kan koge op til 11 portioner ris på en gang. Derudover kan den jo dampe grønsager, så du får friske grønsager, som stadig har bid i sig når du spiser dem.

Effekt

På grund af funktionen, hvor du kan dampe dine grønsager, så har Hamilton Beach Digital Simplicity 37541-SC også en højere effekt. Det betyder at den koster lidt mere i strøm, men stadig har et meget fornuftigt strømforbrug, der ikke vil springe dit budget hvad angår elregning, fordi den har faktisk kun en effekt på 700 Watt.

Design

Denne maskine er produceret i rustfrit stål, som har et display på fronten, hvor du kan vælge imellem forskellige programmer. Disse programmer kan blandt andet være kogning af hvide ris, brune ris, damp funktion, hold varm, samt opvarmning funktion. Den har desuden en aftagelig gryde, så du ikke skal slæbe rundt på hele maskinen, hver gang du skal flytte dine ris.

Pris

Størrelse har også en pris, det betyder også at denne riskoger koster lidt mere, men ikke noget du skal være bange for. Fordi prisen er stadig utrolig lav, i forhold til hvad du får for dine penge, den koster kun 449 kr.

Ekstraudstyr

Der medfølger en dampindsats, plastik ske, låg, kondensopsamler og en målekop.


Gastroback 42518

Dette er den største riskoger, som er placeret på vores liste, den har den største kapacitet af dem alle sammen. Den har dog ikke den største effekt, men stadig en effekt som er i den høje ende, er produceret i stærke materialer. Designet så den er let at flytte rundt på, den har et låg som slutter meget tæt, så du hurtigere får en stor portion kogte ris. Selvom den kan koge store portioner, til mere end et par dage ad gangen, så koster den ikke ret mange penge at købe.

[afp id=”449″]

Kapacitet

Hvis du skal koge ris til en forsamling, eller i er mange i husstanden, så er den her riskoger det rigtige valg. Den har en enorm kapacitet, til at koge meget store portioner, hvis du finder behovet for det. Selvom i er en familie på kun 3-4 medlemmer, så kan du koge ris til et par dage ad gangen, den har nemlig en kapacitet på 5 liter, derudover har den en kapacitet på op til 10-12 portioner ris, som den kan koge på samme tid.

Effekt

Det er jo den største riskoger, men det er alligevel ikke den riskoger, som har den højeste effekt på den her liste. Hvilket betyder at det ikke er den dyreste, riskoger som er placeret på listen, når man tænker elregningen hvert år, den har en effekt på 650 Watt.

Design

Gastroback 42518 er en tysk designet riskoger, som er udstyret med en bærehank, så du let kan flytte den fra køkkenet til spisebordet. Den bliver leveret i stærke materialer, som er produceret i rustfrit stål, der gør den flot at have stående.

Pris

Når du skal købe en riskoger, så er det også en god ide at kigge efter en riskoger som er effektiv, men stadig ikke er for dyr at købe. Den her model koster 435 kr. som faktisk ikke er ret mange penge, hvis man kigger på hvor gode funktioner den har.

Ekstraudstyr

Der medfølger den indvendige skål, måleenhed til ris, holder så du kan dampe grønsager og en ske til dine ris.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste riskogere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom kapacitet, effekt, design, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige riskogere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse riskogere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige riskogere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.