Projektor Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste projektorer på markedet, når man skal ud og købe en ny projektor. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte projektorer. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, billede opløsning, billede størrelse, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Optoma Projektor HD144X

Det er en drengedrøm at, have en projektor i hjemmet, dog var det meget dyrt før i tiden. De forskellige projektorer som, er på markedet i dag, er også blevet meget bedre, end hvad de var engang. Hvilket gør at du, faktisk kan nøjes med, en projektor frem for et almindeligt tv. Denne model har ikke, et højt strømforbrug når, den bliver anvendt, hvilket betyder den er billig i drift. Du får et rigtig godt billede, hvis du gerne vil se, film eller almindelige billeder på den her projektor. Derudover er det muligt at, få den film du ser, vist op til en meget stor størrelse. En stor fordel ved, den her projekter fra Optoma, er den lave pris den har.

[afp id=”779″]

Effekt

Fordi projektorer bliver mere og mere, moderne så koster de også, mindre i strøm. Hvilket også tydeligt, kan ses på en projektor, som den her da den har en lav effekt. Strømforbruget når den bliver anvendt, ligger med en effekt, som kun er på 295 Watt. Så den koster ikke, ret mange penge om året, når det kommer til strøm.

Billede opløsning

Du kan se film, som har en meget høj opløsning, faktisk film op til HD kvalitet. Det er dog også muligt at, se film som er i dårligere opløsning, faktisk helt ned til 480p. Den højeste billede opløsning, som Optoma Projektor HD144X, kan vise er 1920 x 1080.

Billede størrelse

Det mindste billede som, denne projektor kan vise, er på 71 centimeter. Mens det største billede, som Optoma Projektor HD144X, kan vise er på 765 centimeter. Når du skal rette fokus, skal dette gøres manuelt, det er dog ikke, en opgave som tager ret mange sekunder at gøre.

Pris

I ”gamle” dage var, en projektor et produkt, som var meget dyrt. Det er dog ikke, tilfældet med nyere projektorer, de er nemlig blevet meget billiger at, købe ind til hjemmet. Den her projektor koster, faktisk kun 3.835 kr. som ikke er mange penge, hvis man kigger på hvor mange år den kan holde.

Ekstraudstyr

Det er muligt at, vise film i 3D, dog kræver det også 3D briller, der er selvfølgelig også en fjernbetjening med.


Epson Projektor EH-TW650

Når man køber en projektor, er det vigtigt at, du køber en som kan vise dine film bedst muligt. Det er muligt med, den her projektor som, kan vise dine film i høj opløsning uanset format. Det er en projektor, som er blevet rost af, både anmelderne men også forbrugerne. Til at være en effektiv, men også billig projektor, der bare virker hver eneste gang. Med en god effekt, som ikke er for lav, eller for høj er den billig i drift. Det er også en projektor, som har en enormt god billedopløsning, som giver dig et utrolig godt billede. Du kan få vist et billede, som ikke er ret stort, dog kan det også vises meget stort, da det har en stærk billede størrelse. Den er selvfølgelig, heller ikke ret dyr, hvilket er en rigtig god fordel.

[afp id=”780″]

Effekt

Med en lav effekt, får du en projektor, som ikke er ret dyr i drift. Den har dog stadig, en effekt som giver, selve projektoren kræfter til at vise enormt gode billeder. Effekten er på, 298 Watt hvilket ikke, er alt for højt. Så det er en god fordel, da du ikke kommer til at, mærke den i forhold til et almindeligt tv.

Billede opløsning

Uanset hvilken størrelse, som du gerne vil se film på, så kan den her projektor klare det. Den kan nemlig vise film, som er optaget i HD kvalitet, dette kan den vise i HD kvalitet. Denne opløsning bliver også, kaldt 1920 x 1080 hvilket, nogle måske kender men det er ikke alle som gør det.

Billede størrelse

Det mindste billede som, Epson Projektor EH-TW650 kan vise, er på 76 centimeter. Mens den største billedstørrelse, som den kan vise, er på 762 centimeter. Den har et rækkeviddeforhold, som hedder 1,02 – 1,23:1, mens det også har op til 1,07 milliarder farver.

Pris

Det skal ikke koste, mange penge at købe, en god projektor for. Hvilket den her model, er et tydeligt bevis for, den er nemlig ikke særlig dyr. Den koster kun 3.990 kr. som er en gennemsnitlig pris, for en projektor som denne, der desuden også er en testvindende projektor.

Ekstraudstyr

Der er en fjernbetjening med i handlen, mens du også kan sætte, adgangskode på maskinen så du er den eneste, der kan anvende den.


Xiaomi Projektor Mi Laser

Det her er en projektor, som har et af de, design som nok er det flotteste, på markedet overhovedet. Det er også en projektor, som har noget af det, nyeste teknologi en projektor kan have. Er du på udkig, efter en projektor som har et stilrent design, men som også er ekstraordinær god. Fordi den også har, den nyeste teknologi så, har den også en effekt der er rigtig lav. Den her projektor har, en billedopløsning som er rigtig god, så du får et knivskarpt billede hele tiden. Fordi det er en projektor, som bruger en laser frem for, en normal pære der typisk bruges. Så kan den vise et stort billede, men også gøre dette i mange flere timer, end hvad en normal lampe kan gøre. Dog er prisen også, i den høje ende af skalaen, hvilket gør at du skal være sikker på at, du kommer til at bruge den rigtig meget.

[afp id=”781″]

Effekt

Det er vigtigt at, du køber en projektor som, ikke er alt for dyr i strøm om året. Hvor den her model, kommer rigtig flot ind, da den har en lav effekt. Så den er billig i strøm, den er faktisk billigere, end et normalt fjernsyn som du har i dit hjem. Effekten er på kun, 250 Watt under drift, mens den i dvale kun er på 0,5 Watt.

Billede opløsning

Den højeste opløsning som Xiaomi Projektor Mi Laser, kan udsende film eller videoer med, er på 1920 x 1080. Det er ikke alle som, kender til hvad de tal i en opløsning er, dog kaldes denne opløsning også HD opløsning. Hvilket er en enormt god opløsning, så du får vist dine film, i bedste mulige kvalitet hver gang.

Billede størrelse

Det er let at vælge, hvilken størrelse din film skal være, så den passer til dit lærred eller din væg. Det mindste billede som, Xiaomi Projektor Mi Laser kan levere, er på størrelse med et 42 tommer tv. Mens det største billede som, den her projektor kan vise, er på 150 tommer.

Pris

Som der er blevet nævnt, så er denne projektor udstyret, med den bedste teknologi. Hvilket også hiver prisen op, på den her projektor, som kan skræmme nogle forbrugere. Derudover gør den lange levetid, også at prisen er højere, den koster dog 11.999 kr. så du skal være sikker, på at du kommer til at, bruge den mere end et par timer om året, ellers ville det jo være spild af penge.

Ekstraudstyr

Xiaomi Projektor Mi Laser, har sin egen processor og ram, så den næsten fungerer som en computer. Den kan desuden også, koble sig på det trådløse internet, hvilket gør at du ikke skal have kabler liggende.


Optoma Projektor UHD300X

Går du efter en projektor, som viser dig film, i den bedste mulige opløsning. Så skal du måske, tage et ekstra kig, på en model som den her fra Optoma. Derudover har den en, meget lang levetid som faktisk, er op til 10.000 timer i økonomisk tilstand, mens levetiden er på 4.000 timer i normal tilstand. Det er dog også, en projektor som har, en ret høj effekt men stadig, ikke en effekt som koster mere end et tv i strøm. Den opløsning som projektoren, her kan udsende film i, er enormt høj så du får den bedste kvalitet af film. Om du vil se film, på en mindre skærm, eller en meget stor skærm, så er det muligt med den her projektor. Det er også en projektor, som kan vise dine film, med en hastighed med op til 120 Hz.

[afp id=”782″]

Effekt

Som den eneste projektor, der er blandt disse 5, forskellige projektorer på markedet. Der har den faktisk, den eneste effekt som er over 300 Watt, hvilket i forvejen stadig er lavt. Men det er den projektor, med den højeste effekt, da effekten ligger på 305 Watt. Dette er den effekt, som den har når den er i brug, mens den kun bruger 0,5 Watt når den står i standby.

Billede opløsning

Nu kommer vi til, en af de grunde, som er mest attraktiv. Hvis man går med overvejelserne, til at købe en projektor, hvilket er den billedopløsning, som den kan vise film i. Den bedste opløsning som, den her projektor kan vise film i, er på 3840 x 2160. Hvilket også hedder en 4k opløsning, eller kort sagt er det, en ultra HD 4k opløsning.

Billede størrelse

Om du vil have et lille billede, eller om du vil have, et meget stort billede vist. Så kan Optoma Projektor UHD300X, klare det hele for dig, du skal bare trykke start, efter du har sat kablet i din computer eller konsol. Det mindste billede som den kan vise, er på 87 centimeter, mens det største billede er på 768 centimeter.

Pris

Selvom det er en projektor, som nok er en af, de bedste på denne liste. Så er den faktisk ikke, alt for dyr at købe, hvilket er særligt attraktivt. Optoma Projektor UHD300X, har en pris på 7.149 kr. som måske er lidt høj, men det er med sikkerhed, alle pengene værd hvis du vil have, en projektor i rigtig høj kvalitet.

Ekstraudstyr

Der er objektivdæksel med, mens der også er fjernbetjening, samt mulighed for adgangskode til projektoren.


Optoma Projektor UHZ65UST

Den sidste på den her liste, er toppen af poppen, kongen af projektorer på markedet. Det her er nok, den projektor som er blandt disse 5, forskellige projektorer på vores liste. Det er dog også den, projektor som koster mest, på vores liste da den har en rigtig høj pris. Effekten er rigtig lav, så den ikke koster, ret mange penge årligt selvom, du bruger den hver eneste dag. Den har derudover også, den bedste billede opløsning, som en projektor kan have. Da den anvender en laser, til at udsende billedet, så holder den i længere tid, mens den også har en god billedstørrelse. Den eneste ting som, måske kan være en lille ulempe, det er prisen på produktet. Der sidder desuden også, højtalere i den her projektor, så du ikke behøver købe dem ved siden af.

[afp id=”783″]

Effekt

Med en utrolig lav effekt, gør det den her projektor, meget billig i strøm hvert år. Det er endda på trods af at, hvis du bruger den hver dag, frem for et almindeligt tv. Denne projektor fra Optoma, har en meget lille effekt, der kun er på 220 Watt. Denne effekt er udmålt, fra når den er i brug, mens når den ikke er i brug, så bruger den kun 0,5 Watt.

Billede opløsning

Det er en kæmpe fordel at, du køber en projektor, som har en meget god billedopløsning. Denne projektor har en, projektionsafstand som ikke er ret stor, den er på 0,47 – 0,66 meter. Derudover har den et, billede opløsning som er enormt god. Du kan se film i op til 4k opløsning, som også bliver kaldt ultra HD opløsning.

Billede størrelse

Selvom du ser film, som har en høj opløsning i 4k, så kan den her projektor klare det. Det er uanset om, du gerne vil se film, som kun har en størrelse på 21,6 centimeter. Eller om du gerne vil se film, på en stor skærm der, har en billedstørrelse på 305 centimeter, så kan Optoma Projektor UHZ65UST let klare det.

Pris

Nu kommer den ting, som måske er en ulempe, ved denne projektor. Det er nemlig prisen, som det her produkt har, det er den højeste pris overhovedet. Hvis man skal sammenligne, den med de andre modeller, blandt disse 5 forskellige projektorer, den koster nemlig hele 24.995 kr.

Ekstraudstyr

Der er ikke brug, for nogen form for, ekstraudstyr ved denne projektor. Den har nemlig det hele, fra starten af når du køber den, det eneste der følger med er en fjernbetjening.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 projektorer i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom, effekt, billede opløsning, billede størrelse, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige projektorer når de skal ud og købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse projektorer, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige projektorer og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.