Poseløs støvsuger Test 2021 – De bedste 8 kåret af eksperterne, slut med at bruge penge på støvsuge poser

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 8 bedste poseløse støvsugere på markedet, når man skal ud og købe en ny poseløs støvsuger. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-8-liste med de bedste bedømte poseløse støvsugere. Disse 8 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, rengøringsevne, lydniveau, beholderkapacitet og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Miele Blizzard CX1 Excellence PowerLine SKCF3

På førstepladsen af vores liste, kommer denne vanvittig gode poseløs støvsuger, som har de bedste egenskaber som en poseløs støvsuger skal have. Forbrugerne har næsten kun givet den gode anmeldelser, der er dog altid nogen som skal sige noget dårligt, på trods af at der intet dårligt er at sige. Den har en energiklassen som ligger cirka i midten, mens den har en meget kraftig motor og høj rengøringsevne, lydniveauet ligger i den høje ende mens den har en stor beholderkapacitet til meget indhold.

[afp id=”260″]

Energiklasse

Netop fordi den har en meget kraftig motor, så har den en middelmådig energiklasse som ikke ligger i den højeste ende, men heller ikke i den laveste ende. Den har fået energiklassen C som er en rigtig fin karakter, motoren er rigtig kraftig og har en enorm sugekraft, denne model har en motoreffekt på hele 890 Watt. Den har et årligt forbrug i strøm på 34 kWh, som giver en totalpris på din elregning på 81 kr. hvilket er cirka 17 kr. mere end gennemsnittet i strømforbrug.

Rengøringsevne

Når man skal vurdere rengøringsevne, bliver den vurderet på både hård overflade, samt på en overflade med gulvtæppe. Den bedste karakter er A, imens den dårligste karakter er G, i denne test har Miele Blizzard CX1 Excellence PowerLine SKCF3 scoret karakteren A i hård overflade. Imens den har scoret karakteren B, da den blev testet på en overflade af gulvtæppe, hvilket er nogle af de bedste karakterer som en poseløs støvsuger kan modtage.

Lydniveau

Støvsugere er ikke kendt for at være stille, i tilfældet med denne model, har den et lydniveau som er 76 dB. Hvilket kun er 1 dB højere end gennemsnittet, hvis man sammenligner det med en samtale imellem to personer, som bliver målt til cirka 60 dB er lydniveauet ikke for højt.

Beholderkapacitet

Fordi disse støvsugere er poseløse, så skal snavset jo et eller andet sted hen, derfor er de udstyret med en beholder. En beholder som let kan tømmes, denne model har en beholderkapacitet på 2 liter, som er mere end rigeligt til at klare mere end 1 støvsugning.

Ekstraudstyr

Denne model er desværre ikke allergivenlig, den har dog suge styrke regulering, samt bliver den leveret med teleskoprør.


Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine SKMF3

På en stærk andenplads der er en stærk konkurrent til førstepladsen, kommer denne stærke model med utrolig gode egenskaber, der ligger helt oppe og kæmper om pladsen som den bedste. Det er en poseløs støvsuger, som har en enorm kraftig motor mens den har en fin energiklasse, rengøringsevnen er helt i top på begge områder. Lydniveauet er i den høje ende, men ikke noget man kan undgå når man skal støvsuge, har en god og rummelig beholderkapacitet. Der medfølger nogle gode ekstraegenskaber, som også kan kaldes ekstraudstyr.

[afp id=”261″]

Energiklasse

Det er ikke ret ofte du finder en poseløs støvsuger, som har den bedste energiklasse der hedder A+++, derfor skal man ikke være bange for at se energiklassen på denne model. Selvom energiklassen ligger på klassen C, så er den stadig ikke dyr i drift, da den kun har et årligt strømforbrug på 34 kWh. Dette betyder at du får et beløb på din elregning, som er på cirka 81 kr. som ikke kan mærkes betydeligt.

Rengøringsevne

Denne model fra Miele har nogle meget gode rengøringsevner, uanset om det er på en hård overflade, eller på et guld hvor der er gulvtæppe. Skalaen går fra A-G, hvor på en hård overflade som trægulv, klink gulv eller lignede. I disse forskellige test har modellen her modtaget A i hård overflade, mens den har modtaget B i rengøring af en overflade af gulvtæppe, hvilket næsten ikke kan gøres bedre.

Lydniveau

På trods af at en støvsuger er høj i lyd, så vil man ikke kunne undgå at en poseløs støvsuger larmer, denne model er dog også høj i lyd niveau. Miele Blizzard CX1 Comfort PowerLine SKMF3 har et lydniveau som hedder 76 dB, som måske godt kan lyde som meget, men man skal tænke over hvor lang tid man egentlig bruger den. Så burde det være et lydniveau, som man kan bære over med, da den ikke kommer til at køre i flere timer.

Beholderkapacitet

For at du skal bruge mindst muligt tid på din støvsugning, så kræver det at du har en beholder som har en god kapacitet, så du kan suge så meget støv og hår op som muligt. Derfor har denne poseløs støvsuger, en beholderkapacitet på hele 2 liter hvilket betyder at du rolig kan støvsuge flere gange uden at skulle tømme den.

Ekstraudstyr

Det er muligt at regulere suge styrken, mens der på samme tid medfølger teleskoprør, der er desuden en knap på røret som gør at du kan slukke og tænde den.


Miele Blizzard CX1 PowerLine SKRF3

Som den sidste model fra denne producent på vores liste, får du her en meget kraftfuld poseløs støvsuger, som uden problemer vil kunne klare problemerne i hverdagen. Den har en super stærk sugeevne, som gør at uanset hvor mange hår eller snavs der ligger på gulvet, så kan denne model let klare det. På grund af den store motor, så har den også et højere strømforbrug, hvilket giver den en middelmådig energiklasse. Dog har den fået meget gode karakterer i rengøringsevne, lydniveauet hænger ofte sammen med motorstørrelsen, mens den har en god beholderkapacitet.

[afp id=”262″]

Energiklasse

Miele er kendt for deres meget stærke motorer, dog har de ikke ret ofte en god energiklasse, da en stor motor kræver en god del strøm. Derfor har denne model fra Miele, kun en middelmådig energiklasse der hedder C, det betyder dog også at den har en motoreffekt på 890 Watt. Den bruger i gennemsnit 34 kWh i strøm om året, hvilket giver et beløb på 81 kr. om året i strømforbrug.  

Rengøringsevne

På grund af den høje motoreffekt, så giver det typisk en meget kraftig sugeevne, som gør at rengøringsevnen typisk også er meget god. I disse test har Miele Blizzard CX1 PowerLine SKRF3, fået karakteren A i rengøring af hårde overflader, imens den har fået karakteren B i rengøringsevne af en blød overflade såsom gulvtæppe eller lignede.

Lydniveau

En kraftig motor larmer ofte mere end en støvsuger motor med en lavere effekt, så er det let at regne ud at denne støvsuger har et højere lydniveau, som ligger på cirka 76 dB som kun er 1 dB lavere end gennemsnittet.

Beholderkapacitet

Har som de andre modeller fra Miele, en beholderkapacitet på 2 liter, hvilket er afgørende når du skal støvsuge. Fordi det betyder at du ikke skal tømme den efter hver gang, da det godt kan tage noget tid at tømme den hele tiden, derfor har den en god størrelses beholderkapacitet. Den har desuden også en arbejdsradius på 11 meter, som også gør at du ikke har behov for at skifte stikkontakt hele tiden.

Ekstraudstyr

Når du køber denne poseløse støvsuger, kan du regulere suge styrken, der medfølger også teleskoprør.


Bosch BGS5335

Som den første og eneste model fra producenten Bosch, får du her en utrolig effektiv poseløs støvsuger, som udover sin meget billige pris, også er blevet kåret som testvinder hos Stiftung Warentest i maj 2016. Det er en allergivenlig støvsuger, som udleder så lidt støv som muligt, efter det er blevet suget op i maskinen. Den har en middel energiklasse, samt en rigtig god og kraftig motoreffekt, som er billig i drift hvert år. Derudover har den scoret topkarakter i rengøringsevne af hård overflade, mens den har fået middel karakter i rengøringsevne af blød overflade, et rigtigt fint lydniveau. Den har en stor og rummelig beholderkapacitet, mens den bliver leveret med en smule ekstraudstyr.

[afp id=”263″]

Energiklasse

Ofte har en poseløs støvsuger en middel energiklasse, her er denne model fra Bosch ikke nogen undtagelse, den har nemlig scoret karakteren C i energiklasse. Gennemsnittet af vores liste med motoreffekt, ligger på cirka 724 Watt imens denne model har en motoreffekt på 800 Watt, som er i den meget høje ende af motoreffekt. Den har et årligt strømforbrug på 40 kWh, hvilket betyder at strømforbruget omregnet i kroner, ligger den på 96 kr. om året i strøm.

Rengøringsevne

Når denne model bliver vurderet i rengøringsevne, bliver de testet på både en hård overflade og en blød overflade, i denne test bliver de testet i hvor effektivt de suger støv og skidt op. Der denne model gennemgik disse test, fik den karakteren A i rengøring af hård overflade, mens den fik karakteren C i en blød overflade.

Lydniveau

Bosch BGS5335 er en tung maskine som har en motor der har en høj vægt, denne poseløse støvsuger vejer hele 10,5 kg, som gør den til en tung støvsuger på vores liste. Dette betyder også at den har et højere lydniveau, den her model har et lydniveau på 74 dB, hvilket er ¼ højere end en samtale imellem 2 voksne mennesker.

Beholderkapacitet

Har en af de største beholderkapaciteter på vores liste, der betyder at den kun skal tømmes en gang i ugen cirka, hvis man støvsuger huset eller lejligheden hver uge. Bosch BGS5335 har en beholderkapacitet på hele 3 liter, der gør sig egnet til et større hjem, der også støvsuger hver dag eller hver anden dag.

Ekstraudstyr

Er en allergivenlig støvsuger, som udskiller mindst muligt støv når den er i gang, det er også muligt at regulere suge styrken. Der medfølger også et teleskoprør, som gør at den har en arbejdsradius på 11 meter.


Philips FC9331

Philips er en meget anerkendt producent af støvsugere, de er kendt for at producere stærke og meget effektive støvsugere, denne poseløse støvsuger er ikke nogen undtagelse i det tilfælde. Ved at den er poseløs, slipper du for at bruge mange penge på dyre støvsuge poser, hvilket du kommer til at blive glad for i længden. Den har fået en super god energiklasse, som ligger i den meget gode ende, mens motoren stadig er meget effektiv. Har fået gode karakterer i rengøringsevne, af begge overflader som den er blevet testet i, den har dog en mindre beholderkapacitet. Lydniveauet er i den høje ende af skalaen, mens den har en arbejdsradius som er rigtig fin.  

[afp id=”264″]

Energiklasse

Har fået en rigtig god energiklasse, som gør at den er god imod miljøet men også imod din pengepung, hvilket er afgørende hvis man gerne vil være flink imod miljøet. Denne model fra Philips har en energiklasse, som ligger på karakteren A hvilket er helt i toppen, mens den har en motoreffekt på 650 Watt. Den har et strømforbrug på 24 kWh, hvilket betyder at den koster 57 kr. i strøm om året, som er cirka 7 kr. billigere end gennemsnittet af vores liste.

Rengøringsevne

På trods af den utrolig lave pris, så har denne model en super god rengøringsevne, hvilket gør den til et godt valg når man skal købe en ny støvsuger. Især hvis budgettet ikke er særlig stort, når man skal ud og købe en ny, så kommer denne med en lav pris. Rengøringsevnen er ikke dårlig på nogen måde, hvilket gør den velegnet på grund af den lave pris, da den med rengøringsevnen A på hårde overflader, rengøringsevnen C på bløde overflader.

Lydniveau

Hvis er på udkig efter en poseløs støvsuger, som har et lavt lydniveau så er dette ikke den, da den har et lydniveau som ligger i den høje ende. Philips FC9331 har et lydniveau på 79 dB, som er ret høj i forhold til nogle andre på vores liste, dog skal du ikke være bekymret da man sjældent bruger den særlig længe ad gange.

Beholderkapacitet

Har en af de laveste beholderkapaciteter på vores liste, da den kun har plads til 1,5 liter støv og snavs, dette betyder at du skal tømme beholderen oftere. Hvilket godt kan virke irriterende, hvis man har et større hjem som skal støvsuges, så skal man tømme den hver eneste gang den har været i brug

Ekstraudstyr

Bliver leveret med teleskoprør, allergivenligt filter, har en arbejdsradius på 9 meter fra stikkontakten.


Kärcher VC 3

Er den eneste poseløse støvsuger som kommer fra denne producent, som er en god konkurrent til de mere eksklusive modeller, som hurtigt fanger folk der træder ind i rummet og ser dens blik. Det er en støvsuger som er meget billig i drift, da den har en rigtig god energiklasse, samt fået en god karakter i rengøringsevne på hårde overflader. I rengøringsevne på bløde overflader, har den dog ikke modtaget så god en karakter, den har et gennemsnitligt lydniveau. Mens beholderkapaciteten er den mindste på listen, som ikke gør den egnet til et større hus.

[afp id=”267″]

Energiklasse

Med en rigtig god energiklasse, får du her en billig poseløs støvsuger, som er billig i drift men stadig meget kraftig. Den har en energiklasse som ligger på A, hvilket er i den rigtig gode ende, imens den stadig har en kraftig motoreffekt på 700 Watt. Årligt bruger den 24 kWh i strøm, hvilket givet et beløb på 57 kr. på din elregning.

Rengøringsevne

For at måle rengøringsevnen skal en støvsuger bestå nogle test, hvor de så får en karakter i hvor godt de gør det, i denne test har denne model fået rimelig gode karakterer. I rengøringsevnen af hårde overflader, har den fået karakteren A som er det højeste på skalaen, imens den har fået karakteren D i rengøringsevne af bløde overflader. Hvilket er en middelmådig karakter, som også betyder at den ikke er specielt egnet til gulvtæpper.

Lydniveau

Kärcher VC 3 har et meget gennemsnitligt lydniveau, den har et lydniveau på 76 dB, mens gennemsnittet ligger på cirka 75 dB. Det betyder at den godt kan give lyd fra sig, når den er i brug så du skal nok vente med at støvsuge, hvis du har børn der ligger og sover.

Beholderkapacitet

Har en meget lav beholderkapacitet på 0,9 liter, hvilket betyder at den ikke gør sig egnet til et stort hjem med husdyr, fordi beholderen hurtigt vil blive fuld. Så du skal kun købe den, hvis du enten bor i et mindre hus eller en lejlighed.

Ekstraudstyr

Med en arbejdsradius på kun 8 meter, skal du ofte skifte stikkontakt, der medfølger desuden også et teleskoprør.


Electrolux EUF8GREEN

Er du på udkig efter en poseløs støvsuger, som er billig i drift samt har en meget god rengøringsevne, så er det her et åbenlyst valg som mange ville vælge. Det er en støvsuger som er brugervenlig, som på samme tid er meget kompakt, der desuden ikke har brug for meget opbevaringsplads. Den har den bedste energiklasse på vores liste, mens den stadig har en kraftig sugeevne, på trods af en middel motoreffekt. Den har en rigtig god rengøringsevne, både på hårde og bløde overflader, mens lydniveauet er helt fint. Den har en nogenlunde størrelses beholderkapacitet, mens den er billig i indkøb uanset indkomsten i hjemmet.

[afp id=”265″]

Energiklasse

Med den tredjebedste energiklasse som en poseløs støvsuger kan modtage, den har desuden den bedste energiklasse på hele vores liste, hvilket gør at den har et lavt strømforbrug. Den har fået energiklassen A+, mens den kun har et forbrug på 21 kWh om året, hvilket betyder at motoren med en effekt på 500 Watt er billig i drift. Ved at den kun bruger 21 kWh om året, gør det den meget billig i drift, som gør at den kun koster 50 kr. om året i strøm.

Rengøringsevne

Selvom den ”kun” har en motoreffekt på 500 Watt, betyder det ikke at den er dårlig, tværtimod faktisk. Den har nemlig fået rigtig gode karakteren i rengøringsevne, uanset om det er på en hård overflade eller en blød overflade, har den klaret sig imponerende godt. På denne karakterskala har Electrolux EUF8GREEN fået karakteren A, i rengøringsevne på hårde overflader, mens den har fået karakteren B i rengøringsevne på blødeoverflader.

Lydniveau

For at kunne holde ud til at støvsuge i længere tid, så kræver det en poseløs støvsuger, hvor lydniveauet ikke er helt i top. Denne model har på grund af den mindre motoreffekt, et lavere lydniveau som kun ligger på 74 dB, dette gør at du let kan støvsuge i længere tid.

Beholderkapacitet

Den er udstyret med en gennemsigtig beholder, som gør at du let kan se hvor meget den er fyldt, på trods af at den kun har en mindre beholder til snavs. En model som den her, har en beholderkapacitet på kun 1,6 liter, som ikke er så stor en beholder. Den burde helst tømmes hver gang den har været i brug, så du ikke skal til det under brug.

Ekstraudstyr

Det er muligt at regulere suge styrken, mens der medfølger et teleskoprør.


Electrolux EUF81DB

Er en poseløs støvsuger som er meget middel, i forhold til de andre på vores liste, den er ikke i nærheden af den bedste men heller ikke den værste. Den er desuden i den billige ende, når vi snakker af priser på poseløse støvsugere, som gør den meget attraktiv når man skal købe en ny poseløs støvsuger. Den har en rigtig god energiklasse, mens den på samme tid har en stærk motoreffekt med en kraftig suge evne, hvilket gør at den har en god rengøringsevne begge steder. Den har et utrolig lavt lydniveau, når vi sammenligner de forskellige på listen, har dog en mindre beholderkapacitet.

[afp id=”266″]

Energiklasse

Med en rigtig god energiklasse som ligger højt på listen, får du her en poseløs støvsuger, som udover at være effektiv er billig i drift. Den har en energiklasse som ligger med karakteren A, hvilket er i den rigtig gode ende af skalaen, hvilket gør at den ikke koster mange penge om året. På trods af den store og kraftige motoreffekt på 750 Watt, så har den kun et strømforbrug på 27 kWh, hvilket giver en totalpris på 64 kr. om året hvilket er meget billigt.

Rengøringsevne

Det er en topprioritet at når man skal ud og købe en ny poseløs støvsuger, at den har en god rengøringsevne, denne vurdering bliver vurderet på enten en hård overflade eller blød overflade. Skalaen går fra A-G hvor A er det bedste, hvor G er det laveste på skalaen, på denne karakterskala har modellen her fået gode karakterer. I rengøringsevne af hårde overflader har den fået A, imens den på rengøringsevne af bløde overflader har fået karakteren C, som er middelmådig af bløde overflader.

Lydniveau

Electrolux EUF81DB har et utrolig lavt lydniveau, som gør at du let kan have en samtale, når du er i gang med at støvsuge hjemmet. Når to voksne mennesker har en almindelig samtale, måler det cirka 60 dB, når denne poseløse støvsuger er i gang har den et lydniveau på 69 dB. Som ikke er meget højere end den nævnte samtale, så derfor kan du roligt støvsuge, uden at være bange for at larme personer som sover.

Beholderkapacitet

For at holde så meget snavs og støv som muligt, så kræver det en god størrelses beholder til det, denne model har dog kun en mindre beholderkapacitet. Det betyder at du helst skal tømme den, hver gang du har brugt denne model af en poseløs støvsuger, det kommer dog an på hjemmets størrelse. Med en beholder kapacitet på 1,6 liter, betyder det at den er en af de mindre modeller på vores liste.

Ekstraudstyr

Har en arbejdsradius på 12 meter, det er muligt at regulere suge styrken.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 8 bedste poseløse støvsugere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, rengøringsevne, lydniveau, beholderkapacitet, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige poseløse støvsugere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse poseløse støvsugere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige poseløse støvsugere. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.