Pålægsmaskine Test 2021 – De bedste 8 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 8 bedste pålægsmaskiner på markedet, når man skal ud og købe en ny pålægsmaskine. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-8-liste med de bedste bedømte pålægsmaskiner. Disse 8 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, motoreffekt, maks. Skivetykkelse, klingediameter, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Graef C20EU

På førstepladsen af vores liste finder du her en super effektiv pålægsmaskine, selvom den er på førstepladsen, så er den stærkt fulgt op af anden pladsen. Det er selvfølgelig op til dig, hvilken du vælger, med denne model får du en pålægsmaskine som er produceret i stærke materialer. Med en fin størrelses motor, samt kan den lave tykke skiver når du har den i brug, en meget normal klingediameter, dog er prisen i den høje ende men ikke noget som skal skræmme dig.

[afp id=”212″]

Motoreffekt

Producenten af denne type pålægsmaskiner, de bruger typisk den samme motor på deres maskiner, hvilket gør at de fleste modeller har den samme størrelses motor. Modellen her har fx en motoreffekt på 170 Watt, hvilket også er gennemsnittet af hele vores liste.

Maks. Skivetykkelse

Det er forskellige fra person til person, hvilken tykkelse de gerne vil have af deres pålæg, nogle vil have meget tynde mens andre gerne vil have tykke skiver. Denne model kan skære skiver, som har en tykkelse på hele 20 mm, hvilket er en fin tykkelses skiver uanset hvad du skal skære.

Klingediameter

Det er en god ide at gå efter en stor klingediameter, da det har en stor betydning for hvor store stykker du kan skære skiver i, da du ikke skal vende rullen så du skal skære 2 gange. Du får en maskine med en klingediameter på hele 170 mm, hvilket burde være rigeligt for de fleste hjem, med et normalt forbrug.

Pris

Selvom prisen ikke er den billigste, er det heller ikke den dyreste på vores liste, dog ligger den i den dyre ende af listen. Graef C20EU har et prisskilt på 1.802 kr. hvilket måske kan lyde som mange penge, men en pålægsmaskine holder ofte i rigtig mange år, selvom du bruger den rigtig meget.

Ekstraudstyr

Denne model har alt af ekstraudstyr, det er også en af grundene til af den koster lidt mere, den har fx børnesikring så dine børn ikke kommer til skade. Den er også udstyret med ledningsoprul, skridsikre fødder, automatisk sluk og et kabelrum


Graef H9

Er en klassisk pålægsmaskine som ikke er en elektronisk pålægsmaskine, den fungerer ved at man har et håndtag, som man drejer rundt på for at kniven begynder at skære. Det er derfor ikke vigtigt hvor den står henne i dit hjem, da det ikke er nødvendigt med strøm tilslutning, den bliver leveret i materialer af stål. Den har ikke nogen motoreffekt da den ikke har nogen elektronisk motor, har en meget stort klinge diameter, den kan også skære nogle fine tykke stykker kød eller lignede.   

[afp id=”213″]

Motoreffekt

Denne pålægsmaskine er en maskine uden en motor, da den har et svinghjul som skal køres rundt med hånden, derfor har den ikke nogen form for motoreffekt. Derfor afgør du selv hvor hurtigt den skal køre rundt, det eneste det kræver er at du drejer hurtigere med håndtaget som sidder på maskinen.

Maks. Skivetykkelse

Selvom den ikke er en elektronisk pålægsmaskine, så kan den stadig godt skære nogle rigtig fine skiver, Graef H9 kan skære skiver af pålæg eller lignede, op til en tykkelse af 15 mm, som du hurtigt kan indstille på maskinen uden at bruge lang tid på det.

Klingediameter

Denne model har en stor kraftig klinge, som er konstrueret med en klinge med tænder, der betyder at du let og elegant kan skære fine skiver. Pålægsmaskinen her har en klinge, som måler 190 mm i diameter, som er en af de helt store modeller af klinger på markedet.

Pris

Netop fordi den ikke har nogen motor, så er prisen også ekstra lav, da en motor typisk øger prisen. Det kommer du ikke til at risikere her, da den kun har en pris på 1.078 kr. hvilket også er den anden billigste på hele vores liste.

Ekstraudstyr

Det eneste ekstraudstyr denne pålægsmaskine er udstyret med, det er skridsikre fødder så den står fast på bordet, uden du skal bekymre dig om at den flytter sig mens du bruger den.


Graef V20

Er en pålægsmaskine som er nydelig at kigge på, hvilket gør at det ikke er nødvendigt at pakke den sammen, hver gang du har brugt den. Det er desuden også en tung maskine, som kan besværliggøre at flytte rundt med den hele tiden, da den er bygget i stål mens klingen er i rustfrit stål. Den har en god og stærk effekt, den kan desuden også skære tykke skiver pålæg, som skæres med en fin størrelses klinge. Prisen er desuden meget lav, så de fleste har råd til at købe denne model af en pålægsmaskine.

[afp id=”214″]

Motoreffekt

Den har den typiske motor som modellerne fra Graef har, hvilket betyder du får en stærk og pålidelig motor, som udover at være meget holdbar også er kraftig. Den har en motoreffekt på 170 Watt, som er rigeligt til et normalt forbrug, derfor kan du byde den alt pålæg som den vil skære i skiver uden problemer.

Maks. Skivetykkelse

Med den gode motor kan du hurtigt få skåret en del pålæg, alt efter hvilken tykkelse du gerne vil have, du kan vælge fra 1 mm og helt op til 20 mm. Det er forskellige hvad folk er til af pålægs, da nogle gerne vil have nogle gode tykke stykker, mens andre gerne vil have dem så tynde som muligt.

Klingediameter

Du skal kigge efter en god størrelse når du skal vælge en klinge, derfor kommer Graef V20 ind med en klingediameter på 170 mm, hvilket er en gennemsnits størrelse på vores liste. Klinger bliver konstrueret i rustfrit stål, hvilket er et meget stærkt materiale, mens klingen også har tænder så den har lettere ved at skære igennem de forskellige materialer.

Pris

Selvom den også er fra samme producent og har en motor, så er prisen faktisk overskuelig, især hvis du ikke har et stort budget men syntes det er nødvendigt med en pålægsmaskine. Graef V20 kan købes for 1.261 kr. hvilket er den anden billigste pålægsmaskine, på vores liste som har en elektronisk motor.

Ekstraudstyr

Graef er kendt for at have det meste ekstraudstyr, det er denne model ikke foruden, da den har børnesikring, ledningsoprul, skridsikre fødder, kabelrum, elektronisk motor og automatisk slukfunktion.


Graef M90

Der er gået meget op i sikkerheden, da denne pålægsmaskine blev designet, hvilket tydeligt kan mærkes da det næsten er umuligt at skære sig på klingen. Det er pålægsmaskine som er så brugervenlig, som overhovedet muligt da der ikke skal bruges mange kræfter, når man skal skære enten brød eller pålæg. Den har en fin motor, samt en gennemsnitlig klingediameter, den er desuden designet i stål som gør den til en tung og stabil pålægsmaskine.

[afp id=”215″]

Motoreffekt

Motoreffekten er vigtig at have i tankerne, før du begynder at købe en pålægsmaskine, da det kan have stor betydning for om hvor hurtigt den kan skære. Modellen her har en motoreffekt på 170 Watt, som betyder at du hurtigt kan få skåret et helt rugbrød, franskbrød eller pålæg.

Maks. Skivetykkelse

Selvom du hurtigt kan skære et helt franskbrød, så skulle man tro at skiverne kun er tynde, men den her model fra Graef kan skære skiver som har en tykkelse på hele 20 mm. Hvilket er afgørende når du enten skal skære brød eller tykke skiver kød, du kan også skære meget tynde skiver helt ned til 1 mm hvis du skulle have lyst til det.

Klingediameter

Netop på grund af størrelsen på klingen, får klingen meget hurtigt moment, hvilket gør den let kan skære igennem alt du byder den. Graef M90 har en klingediameter på 170 mm, som med en glat og meget skarp klinge, let skærer igennem pålæg med et tynd snit hvis det er ønsket. Der er gået meget op i sikkerheden, så denne model har en skærm på klingen så det ikke er muligt at skære sig, det eneste tidspunkt det er muligt er under rengøring.

Pris

Da dette er en eksklusiv model, hvor der er gået så meget op i sikkerheden som overhovedet muligt, så er prisen også høj. Det er faktisk den dyreste model på hele vores liste, den har nemlig en pris på 1.919 kr. hvilket er en høj pris, dog får du super høj kvalitet og en pålægsmaskine som kan holde mange år ud i fremtiden.

Ekstraudstyr

Der er gået meget op i sikkerheden, hvilket tydeligt kan mærkes på ekstraudstyret, hvor børnesikkerheden er så sikker som muligt. Den har desuden også ledningsoprul, kabelrum, elektronisk motor, skridsikre fødder og automatisk sluk.


Graef UNA 90

Er den eneste model fra Graef som ikke ligner de andre, den har sit klassiske look som en pålægsmaskine har, den er udstyret med en god motoreffekt. Den kan desuden også skære nogle fine skiver, da den har en flot klingediameter som med en stor størrelse gør det let for dig.

[afp id=”216″]

Motoreffekt

Har sin typiske motor fra Graef, som har en effekt på cirka 170 Watt, hvilket hurtigt kan skære et helt brød i skiver eller en rullepølse som du ønsker skåret i tynde skiver. Gennemsnittet af vores liste ligger på 157 Watt, hvilket gør at denne model er 13 Watt større i motoreffekt.

Maks. Skivetykkelse

Denne model gør sig velegnet til både brød og almindeligt pålæg, da den har en maks. Skivetykkelse på 15 mm, hvilket er rigeligt til at skære brød eller pålæg.

Klingediameter

Den har en klinge som er produceret i rustfrit stål, hvilket gør at det ikke er nødvendigt at skifte den ud, netop fordi den ikke kan ruste. Klingen har en klingediameter på 170 mm, som er med tænder så du let kan skære i alle materialer af pålæg.

Pris

Som den model fra Graef der er den anden dyreste på listen, får du en pålægsmaskine som er af højeste kvalitet, hvor der ikke er sparet på materialerne. Dette er også en af grundene til den høje pris, dog skal det ikke skræmme dig væk da du skal se det som en investering, en investering i en pålægsmaskine som kan holde i mange år, der er ældre mennesker der har haft den samme model i 20+ år. Graef UNA 90 kan købes for 1.899 kr. hvilket er billigt for en langtidsholdbar pålægsmaskine.

Ekstraudstyr

Det er en pålægsmaskine som ikke har børnesikring, derfor skal du overveje om du skal købe den hvis du har børn, der er dog gået op i sikkerheden. Men for at være 100% sikker, skal du måske overveje en anden model, der er desuden også ledningsoprul, elektronisk motor, skridsikre fødder og kabelrum til ledningen med.


Graef M20

Er den sidste model på vores liste af producenten Graef, den er designet i 100% metal hvilket gør at du får en tung men meget stabil pålægsmaskine, det eneste der ikke er metal er den glasplade som den er placeret på som giver en god stabilitet. Den har en god og stærk motoreffekt, den kan skære tykke skiver hvis det er nødvendigt, en stor klingediameter som sikrer dig et godt moment og sidst men ikke mindst har den en rigtig fin pris.

[afp id=”217″]

Motoreffekt

For at du ikke spilder kræfter når du skal skære igennem et fransk eller rugbrød, så er det vigtigt at klingen på din pålægsmaskine har en høj fart og god kraft, det skal du ikke være bange for at denne model ikke har. Den har en motoreffekt på 170 Watt, som sørger for at klingen får en god hastighed, men som også har stærke kræfter bag sig.

Maks. Skivetykkelse

Med en mikroskopisk præcision kan du vælge en varieret skivetykkelse, om du vil have en ekstrem tynd skive på 1mm, eller om du vil have en skive som har den maks. Skivetykkelse, som denne pålægsmaskine kan skære på 20 mm.

Klingediameter

Selvom det er en stor klinge Graef M20 har, så skal du ikke være bange for at den er ujævn i skivetykkelse, fordi den er meget præcis. Med en klingediameter som lyder på 170 mm, får du en klinge som bliver kørt rundt med en stærk kraft, da den har et stort moment.

Pris

På trods af den ligger i den høje ende af priserne, er det stadig et ekstremt god køb, da du får en pålægsmaskine i høj kvalitet som holder i mange år. Derfor kan du købe denne model for kun 1.680 kr. hos flere forskellige forhandlere.

Ekstraudstyr

Er udstyret med en del ekstraudstyr her kan blandt andet nævnes, børnesikring, elektronisk motor, ledningsoprul, kabelrum, samt skridsikre fødder.


Ritter Contura 3

Den første på vores liste som ikke er af de tidligere nævnte mærker, hvis du vælger at købe denne model får du en pålægsmaskine, som ligner en traditionel maskine som man husker fra film. Motoren er ikke med den højeste effekt, den kan skære utroligt store skiver, prisen ligger i den høje ende af vores liste. Det er dog stadig en pris som man kan få råd til, netop fordi man skal tænke på det som en langvarig investering.

[afp id=”218″]

Motoreffekt

På trods af at motoren har den mindste motoreffekt på vores liste, kompetencer den med dette via dens klinge, som gør at den bedre kan skære igennem hårde madvarer. Denne model fra Ritter har en motoreffekt på 150 Watt, dette gør at du får en motor som stadig kan give klingen en god fart, så du får præcise skiver i samme tykkelse.

Maks. Skivetykkelse

Som en pålægsmaskine på vores liste, der kan skære de tykkeste skiver, det er dog ikke ofte man får brug for så tykke skiver. Ritter Contura 3 kan skære skiver i enten franskbrød, rugbrød eller pålæg op til 23 mm i tykkelse, som er store tykke skiver. Den kan desuden også ændres fra 1 mm, helt op til 23 mm som du hurtigt kan ændre på maskinen.

Klingediameter

Modellen her fra Ritter har en stor og stærk klingediameter på 170 mm, det er cirka gennemsnittet af hele vores liste, der er dog en forskel på denne og de andre modeller. Forskellen er at klingen på denne pålægsmaskine er bølget, som giver stor præcision og gør at du kan skære igennem næsten alt med den.

Pris

Da prisen ligger i den høje ende på listen, skal du have et lidt større budget når du skal købe den, det skal dog ikke slå dig ud når du ser prisen. Prisskiltet ligger på 1.719 kr. men du skal ikke være bange for bruge det antal kr. på en pålægsmaskine, fordi du skal set det som en investering som holder mange år. Materialerne er af høj kvalitet, som er meget holdbare selv med dagligt brug.

Ekstraudstyr

Der er selvfølgelig også ekstraudstyr med når du køber den, der kan blandt andet nævnes elektronisk motor, kabelrum til ledningen, samt skridsikre fødder. Dog skal du passer på hvis du har børn, da den ikke er udstyret med børnesikring.


Severin AS3915

Som den sidste på vores liste, kommer der en rigtig fin pålægsmaskine som på trods af at den ligger hvor den gør, så er det stadig en stærk og effektiv maskine. Du får en meget billig pålægsmaskine, som de fleste burde have budget til at kunne købe, uanset indkomsten i husstanden. Den har en utrolig stærk motoreffekt, som kan leve op til næsten alle forventninger, en god tykkelse på de skiver den kan skære. Er udstyret med en ekstra stor klingediameter, imens prisen er skruet så langt ned som muligt.

[afp id=”219″]

Motoreffekt

Det kræver en del kræver at få en stor klinge, til at køre mange omdrejninger i minuttet, derfor har producenten sørget for at motoreffekten er høj. Severin har sørger for at effekten er på hele 180 Watt, den stærke motor sørger for at klingen bliver kørt rundt meget hurtigt, så du får et mere præcist snit.

Maks. Skivetykkelse

Forventninger til en pålægsmaskine er ofte høje, fordi de skal kunne skære meget tynde skiver pålæg, imens de også skal kunne skære rugbrød eller franskbrød. Det kan Severin AS3915 uden problemer klare, fordi den har en maks. Skivetykkelse på 15 mm, så du ikke behøver tænke over om den kan leve op til dine forventninger.

Klingediameter

Med en enorm klinge som faktisk er den største på hele vores liste, den har en klingediameter på 190 mm, derfor passer klingen her og motoreffekten rigtigt godt sammen. Der medfølger desuden 2 forskellige klinger, når du køber den her pålægsmaskine, den ene er med takker mens den anden er en glat skarp kniv.

Pris

På trods af at klingen er meget stor og effekten er god, så har den et ekstremt lavt prisleje, den er uden tvivl den allerbilligste på hele vores liste. Der er ingen der kommer i nærheden af prisen, den koster under halvdelen af den anden billigste på vores liste, da den med en pris på 507 kr.

Ekstraudstyr

Vælger du at købe den her pålægsmaskine, så kan det være en fordel hvis du ikke har børn, da den ikke har børnesikring eller automatisk sluk funktion. Dog har den ledningsoprul, kabelrum, skridsikre fødder, samt elektronisk motor.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 8 bedste pålægsmaskiner i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom motoreffekt, maks. Skivetykkelse, klingediameter, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige pålægsmaskiner når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse pålægsmaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige pålægsmaskiner. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.