Opvaskemaskine test 2023 – Bedste opvaskemaskiner vurderet af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 10 bedste opvaskemaskiner på markedet, når man skal ud og købe en ny opvaskemaskine. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-10-liste med de bedste bedømte opvaskemaskiner. Disse 10 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, vandforbrug, pris, tørreevne, antal kuverter. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Bosch SMU46CI01S

Med en opvaskemaskine som er billig men som på samme tid har en god energiklasse, den ligger nummer 1 på vores liste fordi der ikke kan sættes en finger, på hvorfor man ikke skulle købe den. Du får en utrolig effektiv opvaskemaskine, der gør dit service 100% rent, den har desuden en super flot tørreevne. Hvilket betyder at du ikke skal tænke på at tørre det af, før du sætter det på plads efter endt vask.

Energiklasse

Når du skal købe en ny opvaskemaskine, er det vigtigt at du kigger efter en med en god energiklasse, da det har en stor betydning for din strømregning. Derfor skal man som minimum have en opvaskemaskine med A+, i energiklasse fordi så sparer du på din pengepung, men også miljøet og det gør denne opvaskemaskine også. Netop fordi den har en energiklasse, der ligger på A++.

Vandforbrug

I gennemsnit bruger en opvaskemaskine 2.700 liter om året, hvor denne kun bruger 2.600 liter i gennemsnit, hvilket kun giver en totalpris i vand på 174 kr. årligt på din vandregning. Dette giver en besparing på 13 kr. om året, en opvaskemaskine holder i mange år, så i længden kan det give en betydelig besparelse.

Tørreevne

Når man vurdere tørreevnen på en opvaskemaskine, vurdere man det efter endt vask og så 30 minutter efter, om hvor tørt servicen er. I denne test har Bosch SMU46CI01S fået topkarakteren A, hvor skalaen går fra A-G, derfor får du så tørt som muligt service når den er færdig med at køre.

Kuverter

Det er en god ide at have godt med plads, i den nye indkøbt opvaskemaskine, det får du også i denne da der er plads til hele 13 kuverter. Hvilket gør den velegnet til 3-4 personer, som skal bruge den dagligt.

Pris

Selvom den ligger nummer 1 på vores liste, så kan du stadig købe den for en lav pris, du kan købe den for kun 3.227 kr. som de fleste vil mene er en lav pris.


Siemens SN457W03MS

Er ønsket en opvaskemaskine der har den bedst mulige energiklasse, men som stadig har en ekstrem god vaskeevne, den er udstyret med noget der hedder zeolit der sørger for at servicen bliver ekstra ren. Den er også udstyret med aquastop, hvilket gør at hvis der kommer en lækage så slukker den automatisk vandet, så du ikke risikere at du får nogen former for vandskader i hjemmet.

Energiklasse

Med den bedste energiklasse en opvaskemaskine kan modtage, har denne maskine fået vurderingen A+++, det er ikke muligt at få bedre energiklasse. I sidste ende når du skal betale strømmen har det en stor betydning, fordi du sparer i gennemsnit 50 kr. om året bare på din strømregning.

Vandforbrug

Med en god energiklasse bruger opvaskemaskinen, en del mindre vand en gennemsnittet om året, da gennemsnittet ligger på 2.799 liter og denne opvaskemaskine bruger faktisk kun 2.660 liter om året. Den pris der er sparet betyder at det kun koster 0,6 kr. pr vask, hvilket er 10 øre mindre en gennemsnittet.

Tørreevne

Selvom Siemens SN457W03MS er billig i drift, men som sammentidlig bruger meget lidt strøm, har den fået karakteren A, som er det allerbedste en opvaskemaskine kan modtage i vurdering. Når en tørreevne skal vurderes, bliver det tager ud fra hvor tørt indholdet er efter vask.

Kuverter

Med en plads til hele 14 kuverter, gør det opvaskemaskinen her meget velegnet til en større familie, som bruger opvaskemaskinen dagligt. Det er også muligt at flytte rundt på indretningen, så det er muligt at få plads til store gryder eller andre store ting som trænger til en opvask.

Pris

Med et prisskilt som ligger i omegnen af 5 kr., får du en super effektiv opvaskemaskine der kan klare hverdagens opvask uden problemer, som stadig er meget billig i drift.


Siemens SN436S05IS

Hvis du køber denne maskine, får du en opvaskemaskine som har den bedste energiklasse, det er en opvaskemaskine som er billig i drift, hvor du kan spare en del penge årligt. Det er nemlig aldrig en dårlig ting at have en effektiv opvaskemaskine som er billig i drift, som er skånsom imod miljøet ved at bruge mindre vand og strøm end gennemsnittet.

Energiklasse

Når en opvaskemaskine skal tildeles energiklasse, bliver den vurderet ud fra om den er skånsom mod miljøet, hvor meget strøm den bruger i gennemsnit har også en betydning. I denne vurdering har denne opvaskemaskine fået den bedst mulige energiklasse som hedder A+++, hvilket ikke kan vurderes bedre.

Vandforbrug

Hvis du går efter en opvaskemaskine som ikke bruger mange liter vand om året, så er dette en god kandidat da den kun bruger 2.660 liter, hvilket er 140 liter lavere en gennemsnittet på vores liste. Prisen på en opvask i forhold til vandforbrug, er cirka 0,6 kr. pr opvask hvor gennemsnittet ligger på 0,7 kr.  

Tørreevne

En opvaskemaskine bliver vurderet i tørreevne ud fra, hvor tørt servicen er 30 minutter efter endt opvask, i denne test har Siemens SN436S05IS fået topkarakteren som hedder A. Karakterskalaen går fra A til G, hvor A er det bedste og G er det dårligste.

Kuverter

Denne opvaskemaskine har en rigtig fin kapacitet, som egner sig til en familie på 4-5 personer, der har et dagligt forbrug af maskinen. Der er plads til hele 13 kuverter, hvilket betyder at den er rummelig og har masser af plads, til både gryder, skåle.

Pris

Med et lavt prisskilt på kun 3.499 kr. får du her en opvaskemaskine, der er billig i indkøb men som på samme tid, er billig i drift i forhold til strømforbrug og vandforbrug.


Siemens SN657X02ME Integrerbar opvaskemaskine

Som den eneste opvaskemaskine der er integrerbar på vores liste, hvilket gør at den kan skjules bag en almindelig skabslåge, så du kan indrette dit køkken i et meget stilrent design. Det vil dog kræve at hvis du har et ældre køkken, at du kontakter forhandleren da det kræver en ny låge, netop fordi den skal laves integrerbar.

Energiklasse

Den har ikke kun et rigtigt flot design, den har også den bedste energiklasse en opvaskemaskine kan have, en af grundene til det er at den er designet med Zeolith i bunden af opvaskemaskinen. Det vil jeg forsøge at fortælle mere om, når vi kommer til tørreevnen. Da den blev vurderet fik den vurderingen A+++, hvilke er det højeste en opvaskemaskine kan modtage.

Vandforbrug

Det årlige forbrug af vand ligger på cirka 2.600 liter, hvor gennemsnittet af vores liste er på cirka 2.803 liter, det giver en besparing på 203 liter. Den årlige vandpris er på cirka 174 kr. mens gennemsnittet, ligger på 187 kr. det giver en total besparelse på 13 kr. om året.

Tørreevne

Siemens SN657X02ME har den bedste tørreevne som overhovedet muligt, grunden til dette er på grund af noget der hedder Zeolith, som er et naturligt mineral. Som suger fugten fra servicen til sig, derefter omdanner den fugten til varme, som bliver brugt til at tørre servicen endnu bedre.

Kuverter

Med plads til 1 ekstra kuvert, betyder det at denne opvaskemaskine har plads til 14 kuverter i alt, hvilket gør at den er meget velegnet til en familie på omkring 5 personer, der skal bruge opvaskemaskinen på daglig basis.

Pris

En integrerbar opvaskemaskine koster lidt mere, da den skal designes på en helt anden måde i forhold til en normal opvaskemaskine, det betyder at med en pris på 5.499 kr. får du stadig en super effektiv opvaskemaskine, der gør det hele rent uden nogle problemer.


Bosch SMU46CW01S

På en stærk sjetteplads får du her, en opvaskemaskine der er billig i indkøb men som på samme tid er billig i drift, hvilket er afgørende for næsten alle når de skal ud og købe en ny. Den har desuden også fået en rigtig god energiklasse, det er en opvaskemaskine der bruger en del mindre vand en gennemsnittet af vores liste. Den har fået en flot tørreevne, imens den har plads til et godt antal kuverter.

Energiklasse

Med en energiklasse som ligger på A++, får du her en energivenlig opvaskemaskine, der kun bruger 262 kWh om året, hvilket giver en totalpris på 628 kr. om året i strømforbrug. Dette er taget ud fra 280 vaske om året, det er udtaget fra 280 økovaske om året, som viser gennemsnittet i forbrug.

Vandforbrug

Når du skal købe en god opvaskemaskine, skal du kigge efter vandforbruget da det har en stor betydning for om, du kommer til at spare penge i det lange løb. Netop fordi en opvaskemaskine typisk holder en del år, får du en opvaskemaskine der kun bruger 2.600 liter om året, hvilket kun giver en pris på 174 kr. på din regning i vandforbrug.

Tørreevne

Tørreevne bliver vurderet ud fra, hvor tørt din service er 30 minutter efter endt opvask, i denne test har Bosch SMU46CW01S scoret topkarakter, som er karakteren A. Karakterskalaen med tørreevne, går fra A som er det bedste, til G som er det dårligste en opvaskemaskine kan modtage.

Kuverter

Denne opvaskemaskine er meget velegnet, til en familie på 4-5 personer som bruger den dagligt, netop fordi den har plads til 13 kuverter. Som betyder at den har en flot rummelighed, der kan justeres så der kan gøres plads, til store gryder eller andet stort der skal vaskes.

Pris

Er blevet vurderet som et godt køb af Tænk.dk, med en pris som ligger i omegnen af 3.298 kr. får du en billig opvaskemaskine, som de fleste burde kunne have råd til at købe.


Bosch SMU46AW01S

En opvaskemaskine der kommer i et hvidt og stilrent design, som generelt set gør at du sparer penge i forbrug, som stadig er meget billig i indkøb. Du får en opvaskemaskine med en god energiklasse, der er velegnet til en normal familie, den har et lavt støjniveau der ikke larmer ret meget i brug. Med en størrelse der betyder, at den passer ind i de fleste hjem, da den rammer standardmålene for størrelse af en opvaskemaskine.

Energiklasse

Med en energiklasse der ligger på A++, får du her en opvaskemaskine som er venlig imod din pengepung, men som på samme tid er rigtig god imod miljøet. Netop fordi den kun bruger 258 kWh om året, koster den faktisk kun 619 kr. i strømforbrug.

Vandforbrug

Et lavt vandforbrug er essentielt når man er på udkig, efter en ny opvaskemaskine fordi det er afgørende, om hvor mange penge du kan forvente at bruge om året på vand. Bosch SMU46AI01S har et vandforbrug på 2.660 liter årligt, hvilket givet en totalpris på 178 kr. som bliver pålagt din vandregning.

Tørreevne

Med den bedste vurdering inden for tørreevne, får du så tørt service som overhovedet muligt, efter endt opvask. Den har fået karakteren A som er det højeste, indenfor tørreevne af opvaskemaskiner, med så god en tørreevne undgår du at skulle eftertørre når opvasken er færdig.

Kuverter

Selvom der kun er plads til 12 kuverter, som er 1 mindre end de fleste på listen, er der ikke bestikbakke øverst men en kurv i bunden, hvilket gør at du kan opvaske store gryder, skåle eller lignede.

Pris

Prisen på denne opvaskemaskine ligger på 2.369 kr., hvor du får en billig opvaskemaskine som er billig i drift, derfor burde der være plads i budgettet til at købe en opvaskemaskine som denne.


Siemens SN436W01AS

En effektiv opvaskemaskine der kan klare hverdagens problemer, som har en fin kapacitet der passer til en mindre familie, men som på samme tid har en god energiklasse. Energiforbruget ligger lige omkring gennemsnittet, mens vandforbruget er bedre end gennemsnittet, som betyder at du får en opvaskemaskine der er billig i indkøb men også i drift.

Energiklasse

Når man køber en ny opvaskemaskine, skal man kigge efter en med en god energiklasse, opvaskemaskinen her har fået den næstbedste energiklasse som er A++, som kun kan overgås af A+++. Det er dog stadig en rigtig god energiklasse, som sparer dig for penge men som er god imod miljøet i sidste ende, årligt bruger den 258 kWh der giver en pris på 619 kr. årligt i strøm.

Vandforbrug

Hvis du vil spare penge på vandforbrug, så er dette en lovende opvaskemaskine, da den i gennemsnit af 280 økovaske kun bruger 2.660 liter om året som giver en pris på 178 kr. Dette giver en besparelse på 9,3 kr. om året, en opvaskemaskine holder typisk rigtig mange år, selv med daglig drift så i alt sparer du en del penge.

Tørreevne

Selvom du sparer penge på strøm og vand om året, så får du stadig så tørt som muligt service efter endt vask, da den med en tørreevne som har fået karakteren A. Hvilket er den bedste tørreevne en opvaskemaskine kan modtage, hvilket er vurderet 30 minutter efter endt opvask.

Kuverter

Med en kapacitet til hele 12 kuverter, gør det Siemens SN436W01ASvelegnet til en familie på 3-4 medlemmer, der skal bruge den dagligt eller flere gange om dagen. Uanset hvad der er brug for, da den har 6 programmer som inkluderer et intensivt program til meget beskidt service.

Pris

Når du skal købe en effektiv opvaskemaskine som denne, koster den kun 2.709 kr. at indkøbe, hvilket er få penge for så god vurderet en opvaskemaskine.


Bosch SMU46AI01S

En simpel opvaskemaskine der bliver leveret i et stilrent design, af rustfrit stål som burde passe ind i de fleste hjem, næsten uanset hvilken stil man har sit hjem i. Den har desuden også en god energiklasse, som sørger for et lavt strømforbrug, samt et lavt vandforbrug. Den har et selvrensende program, som fjerner kalk og fedt der har ophobet sig efter en del programmer kørt.

Energiklasse

Energiklassen ligger på A++, hvilket er det næstbedste af energiklasser, hvilket giver et energiforbrug på 258 kWh og en total elpris på 619 kr. om året. Gennemsnittet på vores liste er 255 kWh, som koster 612 kr. så den er så tæt på gennemsnittet som næsten er muligt.

Vandforbrug

Med et lavt vandforbrug på kun 2.660 liter, der årligt koster i omegnen af 178 kr. på din vandregning. Dette er taget ud fra 280 opvaske som er kørt på eco programmet, der skal påregnes en højere regning hvis man bruger andre programmer, dog er det ikke meget højere dit vandforbrug vil stige.

Tørreevne

Med en billig driftspris skulle man tro at tørreevnen var dårlig, det er slet ikke tilfældet her da den faktisk har fået topkarakter, den er blevet vurderet til at tørre din service bedst muligt efter endt opvask. Karakterskalaen går fra A til G, hvor A er bedst og G er værst, denne opvaskemaskine har selvfølgelig fået karakteren A.

Kuverter

En rummelig opvaskemaskine der har plads til 12 kuverter, sørger for at du roligt kan vente et par dage uden at bruge opvaskemaskinen, dog hvis du inkludere gryder og skåle vil du nok skulle starte den hver dag.

Pris

Bosch SMU46AI01S som er en opvaskemaskine der er billig i drift, men som på samme tid ikke er særlig dyr at købe, da den med et prisskilt på kun 2.639 kr. kan næsten alle der har brug for en ny opvaskemaskine købe denne.  


Bosch SMU46CB01S

Når du køber den her opvaskemaskine, skal du være sikker på den passer ind i dit design, da den kommer i et sort design som ikke passer ind i alle hjem. Dog får du en opvaskemaskine som har sensorer, der sørger for minimalt strømforbrug og så lavt vandforbrug, som overhovedet muligt. Med en god energiklasse og en fin rummelighed, får du en effektiv opvaskemaskine, som med udskudt start kan være færdig lige før du står op.

Energiklasse

Energiklassen A++ er den næstbedste energiklasse, en opvaskemaskine kan modtage, hvilket gør at den kun har et forbrug på 262 kWh, som giver en strømpris på 628 kr. hvilket er udregnet efter 280 økovaske om året.  

Vandforbrug

Med et vandforbrug der er 140 liter under gennemsnittet, får du en opvaskemaskine der bruger minimalt vand om året, så den er billig i drift. Vandforbruget ligger på 2.660 liter om året, mens gennemsnittet ligger på 2.800 liter, dette giver en pris i vand på 178 kr. om året.

Tørreevne

Når man skal vurdere tørreevnen, bliver den vurderet efter hvor tørt servicen er 30 minutter efter endt opvask, i denne test har Bosch SMU46CB01S fået topkarakter. Det er er så tørt at du kan sætte det på plads, 30 minutter efter din opvask er ovre.

Kuverter

Med en plads til 13 kuverter, gør den sig særdeles velegnet til en familie på omkring 4-5 personer, der dagligt har brug for en effektiv opvaskemaskine.

Pris

Selvom det er en super flot opvaskemaskine, der med et stilrent design, så er den billig at købe da den med et prisskilt på kun 3.199 kr. er en billig men utrolig effektiv opvaskemaskine.


Bosch SMU88PW03S

Du får her en opvaskemaskine som kommer i et stilrent design, det er den dyreste på listen af normale opvaskemaskiner, det skal dog ikke skræmme fordi du får en super effektiv opvaskemaskine. Der med sin høje energiklasse samt lave vandforbrug er billig i drift, hvilket er altafgørende når man skal ud og købe en ny opvaskemaskine.

Energiklasse

Med den bedste energiklasse får du en opvaskemaskine, der er god imod din pengepung men også miljøvenlig, den er blevet vurderet til at have en energiklasse der hedder A+++, hvilket ikke kan være højere. Det årlige strømforbrug ligger på, 234 kWh som giver et totalbeløb på din strømregning på omkring 561 kr.

Vandforbrug

Vandforbruget skal helst være så lav som muligt, der er også skruet ned for vandforbruget på denne opvaskemaskine, som kun ligger på 2.660 liter om året. Det er 143 liter lavere end det normale gennemsnit, hvilket gør at du sparer omkring 9 kr. årligt.

Tørreevne

Bosch SMU88PW03S har med Zeolith mineralerne fået en god tørringsevne, hvilket gør at den har fået karakteren A, som der ikke er muligt at få højere. Netop på grund af Zeolith mineralerne sørger for at dit service, bliver ekstra tørt fordi det suger fugten til dig.

Kuverter

Det standard antal kuverter en opvaskemaskine har, er cirka 13 kuverter og det er ikke nogen undtagelse i dette tilfælde, den har en kapacitet på 13 kuverter. Det gør den velegnet til en familie på 4-5 personer, som ofte har brug for at opvaskemaskinen kører dagligt.

Pris

Som den dyreste normale opvaskemaskine på vores liste, får du stadig en ekstrem effektiv maskine der kan klare stort set alt du byder den, uanset om det er meget beskidt eller bare hurtigt skal gøres rent. Med en pris på kun 4.999 kr. ligger den stadig inden for en rimelig pris, især hvis budgettet ikke er så vanvittigt højt.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 10 bedste opvaskemaskiner i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, vandforbrug, tørreevne, antal kuverter, pris og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige opvaskemaskiner når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse opvaskemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige opvaskemaskiner. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.