Miniovn Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne, få varmet din mad på trods af minimalt plads.

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste miniovne på markedet, når man skal ud og købe en ny miniovn. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte miniovne. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, kapacitet, effekt, design, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


STEBA ECO 28L

Har du ikke særlig meget plads til have en stor ovn stående, enten fordi du bruger dine weekender i sommerhuset eller i campingvognen, eller lige er flyttet i studiebolig fordi du er flyttet hjemmefra for første gang. Så er en miniovn en rigtig god mulighed, da det er en ovn som ikke fylder særlig meget, som desuden også er let at flytte rundt med at de ikke er ret tunge. Den har en rigtig fin kapacitet som gør den lille og kompakt, mens den har en gennemsnitlig effekt, utrolig flot at kigge på da der er blevet gjort meget ud af design. Den har en rigtig god pris som gør at de fleste kan købe den, mens den kommer med en god portion ekstraudstyr.

[afp id=”268″]

Kapacitet

Er pladsen ikke særlig stor til at have en ovn stående, så kan denne miniovn være en super god ide for dig, da den ikke fylder særlig meget men på samme tid har en god kapacitet. Denne miniovn er ikke den største på markedet, men heller ikke den mindste overhovedet, den har en kapacitet på 28 liter som er rigeligt med plads. Især hvis man bor alene fordi man lige er flyttet hjemmefra, eller man kun har brug for en lille ovn i campingvognen.

Effekt

For at du hurtigt kan nå den ideelle temperatur, så kræver det at du har en god effekt på din miniovn, det har denne ovn også mens den på samme tid er billig i drift. STEBA ECO 28L har en effekt som yder 1.400 Watt, som ligger i den høje ende men som stadig er blid imod din pengepung, men som også er god imod miljøet.

Design

Bliver leveret med i et rigtigt flot stilrent design, som er produceret i rustfrit stål der står knivskarpt, så du behøver ikke være bange for at den ikke passer ind i hjemmet. Den er designet i et meget brugervenligt design, som gør at næsten alle kan finde ud af at bruge den, fordi der kun er 3 knapper på fronten som kan drejes rundt. Du kan vælge imellem temperatur på den ene knap, imens du kan vælge imellem varmluft eller anden slags varme, mens den sidste knap kan bruges til at indstille en timer.

Pris

Det er ikke alle der lige er flyttet hjemmefra, som har et stort budget til at købe en miniovn for, derfor er det selvfølgelig også muligt at købe denne til en billig pris. Det er muligt at købe denne for 999 kr. dette kræver dog at du er medlem hos denne forhandler, det burde være muligt at finde et familiemedlem som er medlem hos dem.

Ekstraudstyr

Der medfølger et drejespyd, bageplade, og en rist når du køber denne miniovn.


Steba KB 41

Har du brug for en miniovn som har en stor flot kapacitet, men som på samme tid ikke fylder meget, så kan denne miniovn fra Steba være et godt valg. Det er miniovn som ikke er dyr i indkøb, men som giver dig alt hvad du har brug for, når man skal ud og købe en miniovn. Det kan være du skal til at flytte i en studiebolig, hvor der ikke er inkluderet en almindelig ovn, mens der på samme tid ikke er plads til at du kan sætte en almindelig ovn ind. Derfor kommer denne miniovn ind med en stor flot kapacitet, mens den har en stor effekt der sørger for en høj temperatur, den er desuden flot og har en rigtig god pris, mens den bliver leveret med det meste der er brug for i ekstraudstyr.

[afp id=”269″]

Kapacitet

For at du kan lave mad til mere end dig selv, så kræver det en god kapacitet til en stor portion mad, det har denne miniovn da den har den anden største kapacitet på hele vores liste. Hvilket gør at du let kan have denne ovn, hvis du bor sammen med en kæreste eller lignede, fordi du kommer ikke til at mangle plads hvis du køber denne. Den har en kapacitet på 38 liter, som giver dig rigeligt med plads, til hvis du vil stege en kylling eller lave en god portion lasagne.

Effekt

For at du hurtigt kan stege en kylling, så er det vigtigt med en god varme, det kan denne ovn let levere da den kan komme helt op på 230 grader. Som kan leveres med enten over varme, under varme, eller varmluft hvis det er nødvendigt. Steba KB 41har en effekt på hele 2.000 Watt, som også betyder at den koster lidt mere i strøm, end de andre i strøm om året men ikke noget som vil tynge dit budget ned hver måned.

Design

Ved den store kapacitet kan du justere en plade i 4 forskellige højder, imens den har et frontpanel som 3 forskellige knapper som kan drejes på, om du vil justere temperaturen, hvilken varmemetode du vil have eller om du vil indstille en timer. Så er denne miniovn et åbenlyst valg, når det gælder plads imens effektiviteten også er vigtig, fordi denne miniovn har det hele inkluderet.

Pris

Modellen her er billig i indkøb, som gør selv personer med et lavt budget, kan finde råd til at købe en miniovn som denne. Det er en meget holdbar miniovn, som er meget kompakt imens den stadig har et lavt prisskilt på kun 1.269 kr.

Ekstraudstyr

Når du køber denne miniovn, medfølger der drejespyd, bageplade og sidst men ikke mindst en rist til brød eller lignede.


Wilfa EMK218

Er du ikke til noget fancy design eller smarte funktioner, så kan dette måske være en miniovn som passer lige til dig, da den er meget simpel at bruge og simpel i design. Måske er du ikke til det højteknologiske, men bare gerne vil have en miniovn som er meget let at anvende, som egentlig bare skulle kunne gøre det mest basale en miniovn skal. Den har en rigtig god effekt, der sørger for en god varme, imens der også er inkluderet 2 kogeplader på toppen. Den har desuden en ganske fin kapacitet, bliver leveret i et pænt design som gør den enkel at se på, prisen er meget lav i forhold til hvad du får med i købet.

[afp id=”270″]

Kapacitet

Som den eneste på vores liste, så medfølger der 2 kogeplader på toppen, Du kan vælge imellem en lille eller stor kogeplade, hvor du kan vælge imellem 6 forskellige temperatur indstillinger. Den har desuden en ovnkapacitet på 22 liter, hvilket skulle være mere end rigeligt, til en enkelt person, eller til campingvognen. Det er et godt valg hvis du ikke har meget plads, fordi du bor i en lille lejlighed, derfor kan denne model med 2 kogeplader være det helt perfekte valg da den ikke fylder meget.

Effekt

Denne miniovn kan levere en effekt på 1.000 Watt, imens den lille af de to kogeplader, kan levere 1.000 Watt og den store kan levere en effekt på 1.500 Watt. Dette er perfekt til campingvognen da du let kan varme mad, enten i en gryde eller brød som skal varmes inde i ovnen, så kan denne miniovn let håndtere dette.

Design

Det er let at betjene denne miniovn, da den har 3 knapper på fronten, hvor 2 af dem er til at styre de to kogeplader. Mens med den sidste kan du indstille temperaturen inde i ovnen, hvor du desuden også kan vælge imellem forskellige varmesteder, om det skal være over varme, under varme, eller grill funktion. Hvis du vælger at købe denne miniovn, bliver den leveret i et hvidt stål design, som også betyder at det er lettere at se fedt pletter og lignede på den.

Pris

Fordi denne miniovn ikke bliver leveret med en masse ekstrafunktioner, så er prisen også skruet helt i bund, dog er den ikke alt for lav da de to kogeplader trækker priser lidt op. Wilfa EMK218har en indkøbspris på 1.082 kr.

Ekstraudstyr

Der medfølger desværre ikke noget ekstraudstyr, udover en rist og en bradepande.


Albaline 45L miniovn

Er du på udkig efter en miniovn som har enormt meget plads, så kan det være at denne model er noget for dig, uden du skal være bange for at den fylder meget. Dette er en miniovn som kan det mest basale, som ikke har fyldt med alle mulige former for ekstraudstyr, men som bare kan tilberede din mad som du gerne vil have det. Den har en enorm kapacitet som faktisk er den største på listen, mens den også har en meget stærk effekt samt et brugervenligt og stilrent design, prisen er meget overkommelig så den er billig i indkøb.

[afp id=”272″]

Kapacitet

Denne model fra Albaline har en meget stor kapacitet, der er plads til det meste i den, det er endda muligt at tilberede en flæskesteg i den. Dette kan gøres uden, at du er bange for om der er plads til den, som er en attraktiv ting hos en miniovn. Den har en kapacitet som lyder på 45 liter, hvilket som desuden også er den højeste på vores liste, den eneste der kommer tæt på har en kapacitet på 38 liter.

Effekt

For at den store kapacitet skal have en høj temperatur, så kræver det at din miniovn har en høj effekt, som hurtigt kan få varmet din miniovn op. Det har denne model uden tvivl, da den har en effekt på hele 2.000 Watt, hvilket betyder at den kan nå en temperatur på 250 grader. Hvilket dog er sjældent at man kommer til at bruge så høj en temperatur, det er dog altid rart at kunne ramme den temperatur, da nogle ting skal have så høj en temperatur i meget kort tid.

Design

Bliver leveret i materialer af stål i en normal stål farve, fronten bliver leveret i sort farve, imens der på fronten er 3 knapper som miniovnen kan betjenes med. Via de 3 knapper kan du ændre temperaturen, om det skal være varme fra toppen, bunden eller begge dele. Med den sidste knap kan du sætte en timer på den, så du ikke har behov for at holde øje med den hele tiden, denne timer kan sættes op til 60 minutter ad gangen.

Pris

På trods af den høje kapacitet, imens den også har en rigtig høj effekt, så er prisen faktisk meget overkommelig. Den har en lav pris fordi den ikke er udstyret med alverdens ekstraudstyr, men som kan det en miniovn skal kunne, det er at tilberede mad og opvarme mad til en høj temperatur. Derfor koster Albaline ALBA45 kun 999 kr. hos den billigste forhandler, som er en af vores samarbejdspartnere.

Ekstraudstyr

Bliver kun leveret med bradepande, rist og en gribetang af ekstraudstyr.


Scandomestic MIO23W

Er du på udkig efter en miniovn, hvor du let kan købe den uden at have det største budget, så er dette et rigtig godt valg blandt vores liste. Du får en miniovn som er billig men som på samme tid er meget effektiv, den har fået rigtige gode anmeldelser af både testere og af kunderne, som har gjort at den er inkluderet på vores liste. Den har en gennemsnitlig kapacitet blandt vores liste, imens den har et flot retro design af en miniovn, den har desuden også en kraftig effekt imens prisen er den laveste på hele vores liste.

[afp id=”271″]

Kapacitet

Denne miniovn har en rigtig flot kapacitet, som gør at du ikke kommer til at mangle plads, når du skal lave noget mad med den. Den har en meget gennemsnitlig kapacitet blandt miniovne, der betyder at du let vil kunne varme en god portion mad, uanset om det er i et fad der er passende størrelse eller et brød som skal varmes op. Derfor kan denne model med en kapacitet på 23 liter, let købes ind hvis du har brug for en miniovn, som ikke skal fylde særlig meget men stadig have en god kapacitet.

Effekt

For at du let kan varme en ret, eller let opvarme en portion som du har haft i køleskabet, så kræver det en god effekt så du hurtigt kan nå en høj temperatur. Scandomestic MIO23Whar en effekt på 1.500 Watt, som gør at du får en miniovn som hurtigt bliver varm, imens den stadig er billig imod din pengepung og ikke er dårlig imod miljøet.

Design

Er designet med et flot retro look, som skiller sig ud blandt de andre miniovne på listen, da den har et specielt udseende som hurtigt kan fange folks blik der træder ind i rummet. Den har 3 knapper på fronten, som er til temperatur, ovnprogram og en timer som kan indstilles til 60 minutter. Den er blevet gjort så brugervenlig som overhovedet mulig, hvilket gør den meget attraktiv for personer, der gerne vil have en flot miniovn der er let at betjene.

Pris

Som den billigste på vores liste, der er ikke en eneste af de andre miniovne på listen, som kommer i nærheden af denne models pris. Hvis du ikke har et stort budget, så kan dette være et super godt valg, da den kun koster 658 kr. at købe som er meget billigt.

Ekstraudstyr

På grund af den lave pris, så følger der ikke noget ekstraudstyr med i købet, dog er der det mest basale som er en rist og en krummebakke.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste miniovne i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom kapacitet, effekt, design, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige miniovne når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse miniovne, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige miniovne. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.