Mikroovn test 2024 – De bedste 9 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 9 bedste mikroovne på markedet, når man skal ud og købe en ny mikroovn. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-9-liste med de bedste bedømte mikroovne. Disse 9 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, kapacitet, pris, design og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Electrolux EMS21400W

På førstepladsen kommer der en mikroovn, som har klaret sig som den bedste på vores liste. Det er en billig mikroovn som har grillfunktion, den har en rigtig flot effekt samt en fin kapacitet, imens prisen er skruet så langt ned som muligt, så er designet skruet helt op. Den har fået førstepladsen på vores liste, fordi den har klaret sig bedst igennem de kriterier som er blevet stillet til den.  

Effekt

Den har en super fin effekt, som burde kunne klare hverdagens udfordringer uden problemer, derfor vil du kunne mærke at din mad bliver opvarmet hurtigere. Med en effekt på 800 Watt under normal drift, så har den en grillfunktion så du kan booste effekten op til 1.000 Watt.

Kapacitet

Det er vigtigt at købe en mikroovn, som har en fin kapacitet til opvarmning af madvarer eller lignede, det har denne mikroovn så sandelig også. Kapaciteten ligger på 21 liter, hvilket er cirka gennemsnittet af vores liste, derfor skal du ikke være bange for at mangle plads når du skal bruge den.

Pris

Selvom den ligger nummer 1 på vores liste, så er den faktisk ikke ret dyr, det er en billig mikroovn som de fleste burde have råd til at købe. Electrolux EMS21400W koster kun i omegnen af 816 kr., hvilket ikke er mange penge at skulle bruge på en ny mikroovn, hvis den gamle er gået i stykker.

Design

Kommer i et meget flot design, hvor fronten er sort mens resten er hvid, det er muligt at indstille den i 11 forskellige effekter, så du kan starte ud med en meget svag varme i starten og øge den med tiden. Det 

Ekstraudstyr

En af de ting denne mikroovn, bliver konstrueret med er en grillfunktion, så du hurtigt kan stege din mad.


Caso HCMG25

Er en mikroovn med mange funktioner, så du næsten uanset hvilket slags mad kan tilberede det, den er udstyret med en fin portion ekstraudstyr. Den har en rigtig god effekt, hvilket er afgørende når maden skal tilberedes, den har en god kapacitet også så du kan lave store portioner. Prisen er heller ikke nogen særlig høj pris, som betyder du får en fin mikroovn til en rimelig pris.

Effekt

Når du kører med et almindeligt program, så kan mikroovnen her yde 900 Watt, som burde være nok til et dagligt forbrug, hvis det er det man har brug for. Derudover har den en grillfunktion, så du kan booste effekten på mikroovnen, du kan booste den til 1.100 hvilket kan yde en temperatur på 240 grader.

Kapacitet

Har en stor kapacitet til en god portion mad, dette gør den velegnet til en familie på 3-5 personer, som kommer til at bruge den flere gange i ugen. Med en kapacitet på 25 liter, får du en god plads til din mad som skal opvarmes.

Pris

Selvom det er en mikroovn der en del funktioner, som med 14 forskellige programmer der er forud installeret. Kan du købe Caso HCMG25, for kun 1.310 kr. som er en lav pris for en meget funktionel og brugervenlig mikroovn.

Design

Den er designet så den er så brugervenlig som overhovedet muligt, den er udstyret med knapper i højre side af fronten, så det er let at trykke på en knap så starter den programmet med det samme. Den bliver leveret i rustfrit stål, som gør den meget flot at kigge på, den har en stor låge i glas hvor glasset er sort.

Ekstraudstyr

Med 14 programmer kan du tilberede det meste, den har desuden også varmluft funktion, samt en grillfunktion så du kan tilberede en steg eller andet der kræver god varme.


Electrolux EMS30400OX

Du får her en rigtig fin mikroovn, som passer ind i de fleste hjem, den kan næsten det samme som en almindelig ovn kan. Har en rigtig god effekt som kan boostes med en grillfunktion, den har en fin rummelig kapacitet, prisen er også overkommelig så de fleste har råd til den. Den er designet så den er brugervenlig, samt meget flot at kigge på så den let kan stå fremme i hverdagen.

Effekt

Effekten på en mikroovn er afgørende, da man skal vælge om man hurtigt vil have maden varm, dette koster dog lidt flere penge i strøm da forbruget er højere. Dog kan du få en god effekt på hele 900 på en normal drift, dog kan den boostes til 1.100 Watt under grillfunktionen.

Kapacitet

Electrolux EMS30400OX har en stor fin kapacitet, hvilket betyder at du får plads til at kunne stille en tallerken, så du kan spise lige efter den er taget ud. Kapaciteten på 25 liter, gør at du kan opvarme en god portion mad, på meget kort tid.

Pris

Prisen er alt afgørende når du skal ud og købe en ny mikroovn, det er vigtigt at få en mikroovn som har en del funktioner, men som ikke er alt for dyr. Prisen på denne gode mikroovn er kun på 1.519 kr. som er få penge, især hvis man skal sammenligne den med andre med disse funktioner.

Design

Den er designet så den er meget brugervenlig, dette gør at alle uden besvær kan benytte den, uden at de kommer til at gøre noget forkert. Den er desuden også rigtig flot at kigge på, den bliver leveret i rustfrit stål samt en flot front i en mørkere grå.

Ekstraudstyr

Den er udstyret med både grill og varmluft funktion, så du kan få en sprød overflade på din kylling som du er ved at stege, den kan benyttes ligesom en almindelig ovn.


Miele M 6012 clst

Du får en mikroovn med en stor kapacitet, mens det på samme tid også er den, som koster mest på vores liste af almindelige mikroovne. Det er en mikroovn som er meget flot at kigge på, samt har den en del ekstrafunktioner som gør det til en god, men også en stærk mikroovn da den har en fin effekt.

Effekt

Det er vigtigt at have en god effekt når man køber en mikroovn, det får du også i det her tilfælde, da du får en mikroovn som hurtigt kan opvarme dine madvarer. Du får en mikroovn med en effekt på hele 900 Watt, hvilket burde være mere end rigeligt til et normalt hverdags forbrug, selv hvis det er store portioner mad som skal varmes.

Kapacitet

Som en af de mikroovne med den største kapacitet, får du en stor og rummelig mikroovn som har plads, til store portioner mad uanset om det skal tøes op eller varmes. Miele M 6012 clst har en kapacitet på 26 liter, hvilket er den anden største på listen, selvom prisen er i den høje ende.

Pris

Som langt den dyreste på vores liste, ikke overgået af nogen som kommer i nærheden af prisen overhovedet, koster denne mikroovn 4.059 kr. Hvilket er mange penge at bruge på en mikroovn, vi ved ingen gang om den er så mange penge værd, det er helt op til dig at vurdere.

Design

Kommer i et meget brugervenligt design af rustfrit stål, som med et panel i højre side af fronten gør den let og overskueligt at betjene. Det er en flot og robust mikroovn som du sagtens kan have stående fremme, da den ikke behøver at blive skjult.

Ekstraudstyr

Er udstyret med en memory-funktion så den kan huske dine indstillinger, på den måde behøver du ikke at skulle indstille den med styrke, eller hvilket program der skal bruges. Den har desuden også en varmholdningsfunktion, der kan holde dine madvarer varme hvis du bliver forstyrret, så du ikke har tid til at tage dem ud med det samme.


Bosch HMT75M421

Søger du efter en lille og let mikroovn, som passer ind i den lille lejlighed eller til campingvognen, så er det her et meget godt valg. Det er en mikroovn som har fået fine anmeldelser, netop på grund af sin brugervenlighed samt at den ikke fylder særligt meget, hvilket gør den velegnet til et lille hjem. Det er en mikroovn som har en rigtig fin effekt, som på samme tid har 7 forud installeret programmer, samt 5 trin som kan reguleres i effekt.

Effekt

På trods af at det er en mindre mikroovn, så har den en flot og kraftfuld effekt som let kan opvarme forskellige madvarer, eller hvis du ikke har tid til at vente på at din frosne fars er tøet op. Derfor får du en mikroovn, som har 4 forskellige optønings programmer med en effekt på op til 800 Watt.

Kapacitet

Da det ikke er en særlig stor mikroovn, har den en mindre kapacitet som gør at den kun er egnet til en enlig person, eller til sommerhuset eller til campingvognen. Den har kun en kapacitet på 17 liter, hvilket begrænser den i, hvor store mængder mad den kan opvarme, så du skal kun købe den hvis du ikke skal bruge meget plads.

Pris

Prisen følger med i størrelsen af denne mikroovn, det er en meget billig en af slagsen da den kun har en pris på 1.041 kr., får du en mikroovn af høj kvalitet der kan det den er designet til.  

Design

Bosch HMT75M421 kommer i en fin og elegant hvid farve, samt et let og overskueligt design på fronten, som gør at den er let at betjene for alle mennesker der ikke har brugt den før.

Ekstraudstyr

Kommer ikke med noget ekstraudstyr, udover en memory-funktion som husker tidligere indstillinger du har lavet på den.


Bosch HMT75M451

Hvis du ønsker en mikroovn som ikke fylder ret meget, men som på samme tid har en del gode funktioner, den har en rigtig fin effekt som let kan opvarme din mad eller sutteflaske. Kapaciteten er ikke noget at prale med, derfor gør den sig ikke egnet til større familier, dog kan den sagtens bruges i campingvognen eller lignede.

Effekt

Det er ikke størrelsen men styrken, dette er også tilfældet her på trods af, at den ikke er særlig stor har den stadig en fin effekt. Bosch HMT75M451 har en effekt på 800 Watt, som er nok til hverdagens forbrug i et lille hjem, dog ikke et større hjem men det er på grund af kapaciteten og ikke effekten.

Kapacitet

På trods af at den har en lav kapacitet, så er det stadig en utrolig effektiv mikroovn, som passer fint ind i et mindre hjem samt i sommerhus eller i campingvognen. Den har en kapacitet på 17 liter, som er fint egnet til campingvognen, eller til barnet der skal flytte hjemmefra.

Pris

Selvom den ikke er særlig stor, så er prisen faktisk ikke skruet helt i bund, dog får du en mikroovn som er udstyret med nogle gode ekstrafunktioner. Prisen på den her mikroovn er på 1.478 kr. som godt kan lyde som mange penge, når mikroovnen ikke er større end den er.

Design

Designet i et stilrent design som let kan stå fremme i dit hjem, den er produceret i et materiale af rustfrit stål, som er meget flot at kigge på. Den har desuden en brugervenlig front, så det er let at indstille den til de programmer, som du syntes er nødvendigt.

Ekstraudstyr

Har en indbygget vægt så den selv kan veje den madvare du vil have optøet, den har også en memory-funktion så du ikke skal indstille den hver gang, den er udstyret med 7 forskellige programmer til start.


Caso MCG30 Chef

Du får en utrolig stilren og ekstrem flot mikroovn, det er en mikroovn som er meget flot at kigge på, samt har den en god effekt. Den har desuden den største kapacitet på vores liste, den er på samme tid også billig i indkøb, hvilket gør den rigtig god til en større familie. Den har både grill og varmlufts funktion, så den kan bruges som en almindelig ovn.

Effekt

Når man bruger den på almindeligvis har denne mikroovn, en effekt på hele 900 Watt hvilket hurtigt kan varme din mad, hvis du vælger grillfunktionen har den en effekt på 1.250 Watt. Den er desuden udstyret med grillfunktion, som gør at du let kan stege en kylling eller lignede, så du får sprødt skin, uden at skulle bruge din almindelig ovn.

Kapacitet

Som den mikroovn med den største kapacitet, får du en stor og rummelig mikroovn, som på samme tid er meget flot at kigge på. Caso MCG30 Chef har en kapacitet på 30 liter, som skulle være rigeligt med plads, til en familie på 3-4 medlemmer der bruger den dagligt.

Pris

Selvom det er en stor og rummelig mikroovn, så er prisen stadig overkommelig for de fleste, det er ikke den billigste mikroovn men stadig en fin pris. Den har et prisskilt på kun 1.239 kr. som er en fin pris, da du får en mikroovn af meget høj kvalitet samt meget plads.

Design

Bliver leveret i et materiale af rustfrit stål, som har en front i glas der gør den ekstra lækker at se på, i højre side af fronten sidder panelet. Et panel hvor du kan vælge hvilket program, du gerne vil bruge samt indstille den i styrke.

Ekstraudstyr

Er udstyret med grill og varmlufts funktion, så den kan agere som en almindelig ovn.


Electrolux EMM21000W

Er en mikroovn som ikke kan forfærdeligt meget, udover det mest basale en mikroovn skal kunne gøre, den kan varme din mad op eller optø frosne madvarer. Den har en fin effekt som er cirka gennemsnitlig, dog er kapaciteten ikke noget særligt men den kan bruges til det man har brug for.

[afp id=”189″]

Effekt

Med en effekt som er cirka gennemsnitlig, får du en mikroovn som opvarme din mad eller poppe dine popcorn, hvilket er det man forventer af en mikroovn. Den er udstyret med en effekt som under normal drift, kan yde op til 800 watt, den kan desuden indstilles fra at yde ned til 90 Watt op til 800 Watt.

Kapacitet

Det er en mindre mikroovn, derfor er kapaciteten også mindre end de fleste på vores liste, Electrolux EMM21000Whar en kapacitet på cirka 19 liter. Hvilket er en fin kapacitet til et par, eller til et par og et lille barn.

Pris

Størrelsen og prisen hænger sammen her, dette er den billigste på vores liste af mikroovne, som selv en studerende burde have råd til. Den har et prisskilt på kun 593 kr. som er en lav pris, hvilket også er en af grundene til at den er på vores liste.

Design

Kommer i et design som ligner en typisk mikroovn, den er malet hvid samt den har en front i sort glas, som gør at den ikke behøves at blive skjult når den står i hjemmet.

Ekstraudstyr

Er desværre ikke udstyret med nogle former for ekstraudstyr, hvilket også er en af grundene til den lave pris.


Gorenje MMO20DEII

Hvis du køber denne model af en mikroovn, får du en simpel mikroovn der ikke fylder særligt meget, da det er en af de mindre mikroovne på vores liste. Den har en god effekt som egner sig til det meste, kapaciteten er ikke den største men er helt okay, prisen følger godt med i forhold til hvad du får. Det er en flot mikroovn da den kommer i et stilrent design, den er desuden også meget brugervenlig.

Effekt

Selvom det er en af de mindre mikroovne, så har den en effekt som de fleste på listen, som kan klare hverdagens udfordringer. Den her mikroovn har en effekt på 800 Watt, det er rigeligt til at kunne opvarme mad hurtigt til et normalt forbrug.

Kapacitet

Det er en af de mikroovne med en mindre kapacitet, den gør sig kun velegnet til en enlig person eller et par, netop fordi kapaciteten ikke er særlig høj. Gorenje MMO20DEII har en kapacitet på 20 liter, hvilket er nok til en enkelt person, da der ikke er behov for mere.

Pris

Som den anden billigste på vores liste får du en fin mikroovn, den kan ikke noget særligt men er simpel og funktionel til det den skal bruges til, da den kun har et prisskilt på 759 kr. Gør den sig billig i indkøb, hvilket har en stor betydning for næsten alle der har brug for en ny.

Design

Bliver leveret i design af rustfrit stål, samt en front i sort glas, dette stilrene design gør den egnet til at have stående fremme. Designet gør at den er meget flot at se på, uanset om den er gemt af vejen, eller står fremme så alle kan kigge på den.

Ekstraudstyr

Er udstyret med automatisk optøning, hvor du bare skal indtaste vægten på det du vil have optøet, så vælger den selv tiden automatisk.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 9 bedste mikroovne i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, kapacitet, pris, design, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige mikroovne når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse mikroovne, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige mikroovne. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.