Miele Tørretumbler Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste tørretumblere fra Miele på markedet, når man skal ud og købe en ny tørretumbler. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte tørretumblere fra Miele. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, tørrekapacitet, pris, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Miele TDB220WP

Gider du ikke købe en ny tørretumbler med få års mellemrum, så kan en tørretumbler fra Miele være svaret, de producerer nemlig højkvalitets produkter med en lang levetid. Det her er en kondens tørretumbler, så du ikke behøver skære hul i væggen, for at kondens kan komme ud, det hele bliver samlet i en skuffe du skal tømme efter hver tørring. Den har en rigtig god energiklasse, ikke den bedste den kan have, men meget tæt på. Derudover har den en god tørrekapacitet, som gør sig velegnet til en familie på 3-4 medlemmer, men den har også en høj kondenseringsevne. Det er en tørretumbler, som ikke har en høj pris når den skal købes, imens den også har et lavt lydniveau så du ikke bliver forstyrret.

[afp id=”492″]

Energiklasse

Med en energiklasse der ligger på A++, er det ikke den tørretumbler som har den bedste energiklasse, men den er meget tæt på det bedste. Årligt har den et strømforbrug på 211 kWh, som betyder at den kun koster 506 kr. om året i strøm, det giver en tørring pris på 3,2 kr. for hver tørring der bliver foretaget. Så du kan købe en tørretumbler, som er god imod din tegnebog, men som også er meget miljøvenlig.

Tørrekapacitet

Som nævnt gør Miele TDB220WP sig velegnet, til en familie på 3-4 medlemmer, fordi den har en meget fin tørrekapacitet. Tørrekapaciteten ligger på 7 kg, hvilket betyder at den kan tørre 7 kg tøj ad gangen, derfor er det også vigtigt du køber en vaskemaskine, som passer sammen med den her tørretumbler. Derudover har den en kondenseringsevne, som har fået karakteren A, hvilket er den bedste karakter, en kondenstørretumbler en tørretumbler kan have.

Pris

En kondens tørretumbler koster typisk mere, end hvad en tørretumbler med aftræk koster, dog kan de stadig findes billige. Miele TDB220WP er en billig model, som ikke ødelægger budgettet, den koster nemlig kun 5.495 kr.

Lydniveau

Det er vigtigt at du går efter en tørretumbler, som ikke har et højt lydniveau, fordi det hurtigt kan komme til at blive forstyrrende. Derfor skal du kigge efter en tørretumbler, der helst har et lavt lydniveau, denne tørretumbler fra Miele har et lydniveau på kun 66 dB.

Ekstraudstyr

Er udstyret med Softcare-teknologi, så dit tøj bliver tørret mere skånsomt, derudover har den også indvendig belysning og udskudt start funktion.


Miele TDA 150 C NDS

Er din gamle tørretumbler lige gået i stykker, så der er ikke blevet sparet op til en ny, fordi det skete ud af det blå at den gik i stykker. Så kan det være svært, at pludselig finde et større beløb, til at købe en ny tørretumbler for. Du vil stadig gerne have en tørretumbler, som er i høj kvalitet, så du ikke skal skifte ud efter nogle få år. Derfor kan den her model, måske være et ekstra kig værd, den koster nemlig ikke ret meget at købe. Den har en energiklasse som er rigtig fin, ikke i den højeste ende, men stadig rigtig god. Derudover har den en gennemsnitlig tørrekapacitet, så du ikke behøver tørre dit våde tøj, over flere gange fordi der ikke er plads nok i maskinen. Den har som sagt en lav indkøbspris, mens den også har et lavt lydniveau der er tæt på en samtale mellem to voksne mennesker.  

[afp id=”494″]

Energiklasse

Selvom den ikke har den bedste energiklasse, så er den stadig miljøvenlig, men på grund af energiklassen som ligger på B. Så koster den også lidt mere i strøm, end hvad de andre modeller på listen gør, den har et årligt forbrug i strøm på, 494 kWh der giver en strømpris på 1.185 kr. om året i strøm. Som faktisk betyder at det, er den model som har den højeste strømpris, over disse 5 forskellige tørretumblere fra Miele.

Tørrekapacitet

Dette er den sidste model, på listen som er en kondenstørretumbler, den har en kondenseringsevne som ligger på A. Kondenseringsevnen afgør hvor meget fugt, der kommer ud i rummet, som tørretumbleren står i når den er ved at tørre dit tøj. Derudover har den en tørrekapacitet, som er på 7 kg. hvilket gør den velegnet til en familie, som har 3-4 medlemmer.  

Pris

Hvis pengene er små, så kan den her model være svaret for dig, det er nemlig en rimelig billig model. Den koster kun 4.999 kr. som gør den til den anden billigste model, som bliver nævnt på vores liste, over disse tørretumblere.

Lydniveau

Miele TDA 150 C NDS har et ret lavt lydniveau, som kun ligger på 63 dB, imens den er i gang med at tørre dit tøj. Hvis man sammenligner det med en samtale, som sker mellem to voksne mennesker, så er det blevet målt til kun 60 dB, så den er meget tæt på at være på samme lydniveau som en samtale.

Ekstraudstyr

Er udstyret med udskudt start og sensorstyring, så du sparer penge på strøm.


Miele T 8302

Dette er den først og eneste model, på den her liste, som er en tørretumbler med udtræksfunktion. Dette betyder at du er nødt til at have hul i væggen eller et vindue tæt på tørretumbleren, så kondens luften kan blive blæst udenfor. Dette kan godt begrænse, de fleste i at købe den, fordi i mange hjem i dagens Danmark er der ikke lavet aftræk til en tørretumbler. Det betyder også at maskinen, har en dårligere energiklasse, end de andre modeller på vores liste. Dog er det ikke den model, som koster mest i strøm, selvom man skulle tro det. Den har også en mindre tørrekapacitet, hvilket ikke gør den egnet til en større familie, men maksimalt 2-3 personer. Fordi det er med aftræk, så er det også den billigste model, fordi kondens funktionen koster mere at fremstille. Aftrækket sørger for at holde lydniveauet nede, så den ikke larmer for meget under brug.

[afp id=”495″]

Energiklasse

Det er som sagt en tørretumbler, som er aftræk frem for kondens, derfor har den også en dårligere energiklasse. Miele T 8302 har en energiklasse, der ligger på C energiklasse, men dette betyder ikke at den er meget dyr i drift. Årligt bruger den 425 kWh, som giver et lavt beløb på 1.020 kr.

Tørrekapacitet

Det er ikke en større familie, som skal købe Miele T 8302, da den kun har en tørrekapacitet på 6 kg. Det kan godt begrænse en større familie, fordi kapaciteten ikke er særlig stor, dog kan en familie på 2-3 personer, godt benytte sig af denne meget gode tørretumbler med aftræk.

Pris

Det her er den billigste tørretumbler på denne liste, det er ikke nogen dyr model at erhverve, du skal kun betale en lille sum af 4.995 kr. For den her tørretumbler, som er produceret i gode materialer, som gør maskinen meget holdbar til flere års brug.

Lydniveau

En tørretumbler med aftræk, har typisk et laverer lydniveau, end en tørretumbler med kondens funktionen. Når maskinen her er i gang med at tørre, så har den et lydniveau på 63 dB, hvilket er i den meget lave ende når det kommer til lydniveauet, over disse forskellige tørretumblere.

Ekstraudstyr

Den eneste ekstra funktion som denne tørretumbler har, det er at den bliver styret af nogle sensorer, som aflæser fugtigheden i tøjet under tørring.


Miele TWE520WP

Er du på udkig efter en tørretumbler, som er velegnet til en større familie, men som stadig er enormt billig i drift. Måske du skal kigge en ekstra gang, på den her testvindende tørretumbler fra Miele, den blev kåret som testvinder af forbrugerrådet Tænk.dk i 2017. Den har den bedste energiklasse, en tørretumbler overhovedet kan modtage af karakterer, som gør den utrolig billig i drift. Tørrekapaciteten er også helt i top, så du kan tørre store portioner tøj ad gangen, det er dog også det produkt på den her liste, som har den højeste pris hvis du skal ud og købe den. Derudover er det også en meget støjsvag tørretumbler, som ikke har ret meget, selv når den er fyldt helt op med tøj der skal tørre. Sidst men ikke mindst, så har den også en del gode ekstrafunktioner.

[afp id=”491″]

Energiklasse

Det skal være en stor prioritet, at du leder efter en tørretumbler, som har en god energiklasse. Fordi så kan du spare penge i strøm, samt få en god følelse i kroppen, fordi du er god mod miljøet også. Den her tørretumbler, har en energiklasse som ligger på A+++, mens den kun har et strømforbrug på 171 kWh. Med et strømforbrug på 171 kWh, betyder det at den kun koster 410 kr. om året i strøm, med en pris på 2,6 kr. for hver tørring.

Tørrekapacitet

Den her tørretumbler fra Miele, har en meget stor tørrekapacitet, så den gør sig velegnet til en større families behov. En familie på 4-6 medlemmer, vil den uden problemer, kunne tørre deres tøj dagligt. Den har en tørrekapacitet på hele 8 kg, imens den har en kondenseringsevne der ligger på A, så du får mindst muligt fugt ud i rummet, som du sætter din nyindkøbte tørretumbler i.

Pris

En af ulemperne ved den her tørretumbler, det kan måske være prisen, som den koster at købe ind til hjemmet. Miele TWE520WP har nemlig en indkøbspris, som ligger på 7.071 kr. som også betyder, at det er den tørretumbler som koster mest på hele listen.

Lydniveau

Det er aldrig sjovt at blive forstyrret, når din tørretumbler er i gang med at tørre, fordi maskinen har et højt lydniveau. Da den her tørretumbler blev testet, blev resultatet af den har et lydniveau på 66 dB, hvilket ikke er meget større end en samtale mellem to voksne mennesker.

Ekstraudstyr

For at du kan spare mest muligt strøm, samt brugt mindst energi, så er den udstyret med sensorteknologi. En teknologi der aflæser fugtigheden i tøjet, så du ikke bruger strøm på at tørre tøj, som faktisk er tørt.


Miele TCE530WP

Dette er en testvindende tørretumbler, som er blevet rost til skyerne, af eksperterne, men også fået meget gode anmeldelser af forbrugerne. Den er blevet kåret som test vinder, af forbrugerrådet Tænk.dk i 2017, hvor den er blevet testet under specifikke kriterier. En af grundene til at den blev testvinder, er fordi den har en utrolig god energiklasse, som holder strømforbruget så langt nede som overhovedet muligt. Den har en stor tørrekapacitet, hvilket let kan klare behovet, som en familie på 5-6 medlemmer har i hverdagen. Høj kvalitet behøver ikke koste en bondegård, det gør denne tørretumbler fra Miele heller ikke, den har dog en lidt høj pris men kvaliteten er helt i top. Lydniveauet er der derimod sørget for, ikke er alt for højt så den larmer enormt meget.

[afp id=”493″]

Energiklasse

Man går sjældent fejl af en tørretumbler, som har en god energiklasse, fordi det betyder ofte at de er billige i drift. Det er jo altid meget rart at kunne spare penge på strømregningen, fordi du har nogle produkter der ikke er ret dyre i strøm. Denne model fra Miele har en energiklasse der hedder A+++, som ikke kan blive bedre, da skalaen ikke går højere end dette. Årligt har den kun et strømforbrug, som er på sølle 171 kWh i forbrug, de små 171 kWh gør at den kun koster 410 kr. om året i strøm, ja du hørte rigtigt kun 410 kr. om året i strøm.

Tørrekapacitet

Selvom det er en større familie, som bor i husstanden, så kan den her tørretumbler klare det. Den har nemlig en tørrekapacitet på 8 kg, hvilket gør at den er velegnet til en familie på 6 medlemmer, som har et helt normalt forbrug af tøj. Kondenseringsevnen ligger på A, så du får mindst muligt fugt ud i rummet.

Pris

Som der er blevet nævnt tidligere, så behøver høj kvalitet ikke koste mange penge, derfor koster Miele TCE530WP kun 6.798 kr. Hvis du vælger at købe den her tørretumbler, så får du en tørretumbler, som er i høj kvalitet og meget holdbar.

Lydniveau

Miele producerer kun produkter i høj kvalitet, det betyder også at de har tænkt på lydniveauet, det har gjort tørretumbleren så støjsvag som muligt. Den har kun et lydniveau, som er på små 66 dB, når den er i gang med at tørre dit tøj.

Ekstraudstyr

Udstyret med udskudt start, timerfunktion så du kan bestemme når den skal gå i gang og så er den også sensorstyret.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste tørretumblere fra Miele i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, tørrekapacitet, pris, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige tørretumblere fra Miele når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse tørretumblere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige tørretumblere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.