Makulator Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste makulatorer på markedet, når man skal ud og købe en ny makulator. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte makulatorer. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, ark størrelse, kapacitet, antal ark samtidig, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Rexel Home Confetti Cut Shredder Makulator

Det her er en makulator, som er velegnet til et hjemmekontor, fordi maskinen er nemlig ikke ret stor. Dette kan nemlig begrænse bruget, af den her makulator, men til hjemmet passer den perfekt ind. Den måler 32,4 centimeter i bredden, 16,5 centimeter i dybden og 36 centimeter i højden. Den skærer dine papir, ud i meget små stykker, så du er sikker på at folk ikke kan læse dem. Modellen er en af de mindre, derfor er kapaciteten heller ikke, særlig stor men dette er ikke nogen forhindring. Netop fordi den ikke er særlig stor, så kan den heller ikke, tage mange stykker papir ad gangen. Dette betyder dog også at, prisen er meget lav, så de fleste kan finde råd til at købe den.

[afp id=”620″]

Ark størrelse

En af grundene til at, man køber en makulator, er fordi man ikke vil have sine private oplysninger vist. Derfor kan denne makulator, også skære dine private papirer, ned i meget små stykker, disse stykker måler 4 millimeter i bredden og 38 millimeter i længden.

Kapacitet

Når du makulerer dine papirer, så giver det også en større massefylde, derfor er denne makulator kun egnet til hjemme brug. Kapaciteten på Rexel Home Confetti Cut Shredder Makulator, er på omkring 14 liter, hvilket betyder cirka 60 stykker papir, som der er plads til før du skal tømme den.

Antal ark samtidig

Som man tidligere kunne læse, så er dette en mindre makulator, hvilket også gør at den ikke. Kan makulere ret mange, antal ark samtidig dog er, det ikke af betydning. Fordi hvis det kun er dig, som anvender makulatoren så, er 5 antal ark samtidig mere end rigeligt.

Pris

En kæmpe fordel ved at, købe denne makulator til hjemmet, det er at prisen er meget lav. Plus at hvis det kun er dig, som anvender den derhjemme, så er en pris på 389 kr. utrolig lidt. Dette gør at du ikke, skal investere ret mange penge, for at købe den her makulator.

Ekstraudstyr

Med autostart og autostop funktion, samt den kan makulere hæftestifter, papirklips og selvfølgelig papir.


Rexel Momentum X410-SL Makulator

Den her producent er meget anerkendt, når det kommer til kvaliteten af makulatorer, det er en af de bedste sælgende verden over. Netop fordi de producerer, makulatorer som er i høj kvalitet, men som stadig er til en overkommelig pris. Den her model er en, af de lidt større modeller, som gør sig egnet til et mindre kontor. Den skærer dine private papirer, ned i meget små stykker, så de ikke er til at læse efter en tur i den her makulator. Derudover har den en stor kapacitet, så du ikke skal tømme den, efter få gange du har anvendt den. Den kan desuden tage en god portion, når det kommer til antal ark samtidig, hvilket gør arbejdet hurtigere. Den største fordel ved, den her makulator det må helt klart, være at den faktisk er ret billig at købe.

[afp id=”621″]

Ark størrelse

Det er vigtigt at, når du køber en makulator at, den skærer dine papirer ud i meget små stykker. Fordi så vil den private information, som der står på disse papir, ikke være muligt at læse af andre mennesker. Denne makulator kan skære dine papirer, helt ned til en lille størrelse, som faktisk kun måler 4 x 30 millimeter.

Kapacitet

Dette er en af de lidt større modeller, derfor har den også en større kapacitet, så du ikke skal tømme den særligt ofte. Den har nemlig en kapacitet, der er på hele 23 liter, eller omregnet til antal ark, så er det 225 stykker papir på samme tid, som der er blevet makuleret.

Antal ark samtidig

Den kan desuden også makulere, ret mange stykker papir på samme tid, uden at den brokker sig. Det er en rigtig god fordel, da det ikke sænker dit arbejde, fordi den ikke kan skære mange stykker. Rexel Momentum X410-SL Makulator, kan skære op til 10 antal ark samtidig, uden at den mister hastigheden.

Pris

På trods af disse meget gode funktioner, så koster denne makulator, faktisk ikke ret mange penge at købe. Med en pris på 899 kr. er det en lille sum at, skulle ud og bruge for at dine private, informationer ikke ender i de forkerte hænder.

Ekstraudstyr

Selvom der sidder papirklips i dit papir, så kan den klare det, mens den også kan klare hæftestifter uden problemer.


Fellowes Powershred 6C Makulator

Den første og eneste makulator, som ikke er fra Rexel, er denne makulator fra Fellowes. Udover at være god og effektiv, så er det en makulator, som de fleste kan have stående i hjemmet. Den fylder ikke ret meget, den har en bredde på 29,8 centimeter, en dybde på 16,8 centimeter og en højde på 36,5 centimeter. Den skærer dine papir, i meget små stykker, så dine private informationer forbliver private. Derudover har den også, en rigtig god kapacitet, men stadig ikke en alt for stor kapacitet. Den kan ikke makulere, ret mange stykker papir ad gangen, derfor er den også kun egnet til en enkelt bruger. En enormt stor fordel, ved at købe en makulator som den her, det er at den har en rigtig lav pris.

[afp id=”622″]

Ark størrelse

Når du behandler private informationer, blandt andet folks cpr numre, samt kontoudtog eller lignede. Så er det vigtigt at, du køber en makulator som skærer, dine papir i meget små stykker. Fellowes Powershred 6C Makulator, kan makulere dine papirer i, nogle størrelser som er på kun 4 x 35 millimeter.

Kapacitet

Den her makulator har en fin kapacitet, når man tænker på at, den kun er beregnet til en enkelt person. Hvor fx den står derhjemme, eller at den står, på kontoret hvor du sidder alene. Så har den en kapacitet, der ligger på omkring 11 liter, hvilket ikke er det største men stadig en rigtig fin kapacitet.

Antal ark samtidig

Netop fordi den kun er beregnet, til en enkelt person, kan antal ark samtidig være en af årsagerne. Den kan nemlig kun, tage op til 6 ark ad gangen, hvilket ikke er ret mange stykker papir. Som den kan makulere, på samme tid hvilket også, tager lidt ekstra tid hvis du har meget papir.

Pris

Denne makulator er billig, ikke bare lidt billig men, faktisk utrolig billig at købe. Det er den billigste makulator, som er placeret på denne liste, blandt disse 5 makulatorer. Den har en meget lav pris, der kun ligger på, en sølle sum af 379 kr.

Ekstraudstyr

Den her makulator kan makulere alt fra kreditkort, til papirklips, selvfølgelig også almindeligt papir.


Rexel Auto+ 600X Makulator

Det her er toppen af poppen, når man snakker om makulatorer, så er denne makulator en af de bedste. Det er en meget stor makulator, som fylder ret meget, men derfor er den også, velegnet til et stort kontor hvor der sidder mange mennesker. Hvor disse mennesker, ofte anvender makulatoren flere gange om dagen, så er denne makulator den rette for dig. Selvom den er stor, så kan den stadig skære, dine papirer i meget små stykker. Den har en kæmpe kapacitet, som gør at den ikke skal tømmes, ret ofte da der kan være meget papir i den. Den her makulator har en kæmpe fordel, når det kommer til, antal ark samtidig den kan makulere. Derfor har den også en pris, som er i den lidt høje ende, men man skal se det som en investering i at spare tid.

[afp id=”623″]

Ark størrelse

Dette er en stor makulator, dog kan den stadig skære, dine papirer i meget små stykker. Med en effektiv skærer, kan den skære dine papirer, helt ned til en størrelse på kun 4 x 40 millimeter. Hvilket gør det ekstremt svært, for identitestyve at læse, de dokumenter som du vælger at makulere.

Kapacitet

For at du ikke skal tømme maskinen, flere gange om dagen, fordi den er er blevet fyldt. Under maskinen er der en beholder, som består af en plasticpose, der bliver sat i et stativ. På den måde er det meget hurtigt at, tømme den når indikatoren siger at den er fyldt, der er dog plads til hele 80 liter. Derfor går der noget tid, før den begynder at indikere at, den er fyld op til renden.

Antal ark samtidig

En enormt stor fordel, det er at denne makulator, kan skære mange antal ark samtidig. Den her makulator, kan skære op til mellem 600 og 660, antal ark samtidig. Hvilket er enormt mange, stykker papirer på en enkelt gang, uden at du oplever problemer. Dette betyder at, du kommer til at spare enormt meget tid, på ikke at skulle vente på dine papirer er skåret i stykker.

Pris

Den eneste ulempe ved Rexel Auto+ 600X Makulator, det er at den har en pris, som er i den høje ende. Den koster nemlig 7.740 kr. hvilket godt kan virke, som en stor sum at betale, men du skal se det som en tidsbesparende investering.

Ekstraudstyr

Den kan makulere det meste, hvor kreditkort, papirklips, hæftestifter og selvfølgelig papir er en del af det.


Rexel Auto+ 300X Makulator

Sidder du på et mindre kontor, men stadig sådan en størrelse at, der er behov for en lidt større makulator. Så er den her model, helt klart et ekstra kig værd, da den er meget effektiv men stadig ikke fylder for meget. Den fylder cirka hvad, en mellemstørrelses makulator fylder, den måler 36 centimeter i bredden, 64,2 centimeter i dybden, 49 centimeter i højden og vejer 18,1 kg. Den snitter dine papirer meget fint, så alt fortroligt forbliver fortroligt, hvilket gør at du ikke er usikker. Den har en høj kapacitet, netop som der passer til et kontor, som har en mindre eller mellemstørrelse. Den største fordel ved at, købe en makulator som den her, det er det store antal ark samtidig som den kan makulere. Prisen er også lidt høj, men stadig ikke en pris, som du vil fortryde at betale.

[afp id=”624″]

Ark størrelse

Når den her makulator, skal skære dit papir i stykker, så er det meget vigtigt at, disse stykker papir bliver skåret meget fint. På den måde undgår, du at andre personer, vælger at tømme din skraldespand og læser dem. Når den skærer dine papirer i stykker, skærer den dem i stykker, som måler 4 x 40 millimeter.

Kapacitet

Det er ikke nogen sjov opgave at, skulle tømme din makulator, meget ofte fordi den er fuld. Derfor kræver det at, du køber en makulator som har, en høj kapacitet til dit skåret papir. Rexel Auto+ 300X Makulator, har en stor kapacitet, som har plads til hele 40 liter.

Antal ark samtidig

En anden god funktion, hvis du anvender en makulator, meget ofte er at den kan makulere mange stykker. Fordi hvis du har en stor bunke, som skal en tur i makulatoren, så kan det hurtigt tage lang tid. Det vil du ikke opleve med denne makulator, den kan nemlig tage, op til 300 antal ark samtidig.

Pris

Den eneste ulempe som der er at fine, det er prisen på den her maskine, som er lidt høj. Rexel Auto+ 300X Makulator, koster i omegnen af 4.476 kr. hvilket godt kan skræmme, fordi det virker som mange penge. Dog er det et beløb, som er givet enormt godt ud, hvilket også betyder at den er pengene værd.

Ekstraudstyr

Rexel Auto+ 300X Makulator, kan skære det meste i stykker, den kan makulere alt fra CDer, kreditkort og papir i små stykker.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste makulatorer i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom ark størrelse, kapacitet, antal ark samtidig, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige makulatorer når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse makulatorer, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige makulatorer og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.