Keramisk Kogeplade Test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste keramiske kogeplader på markedet, når man skal ud og købe en ny keramiske kogeplade. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte keramiske kogeplader. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, antal kogefelter, størrelse, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


SIEMENS ET651HE17E

Den første keramiske kogeplade, der er på denne liste, det er den her keramiske kogeplade fra Siemens. Siemens er et anerkendt mærke, når det kommer til køkkenudstyr og hårde hvidevarer, hvor de har et ry for at være stærke, samt holdbare i mange år uden problemer. Du skal kigge dig efter, en keramisk kogeplade der har, en lav effekt så den ikke koster ret meget i strøm hvert år. Den har et normalt antal kogefelter, som man typisk finder, hos en normal keramisk kogeplade, eller en induktions kogeplade. Den har en rigtig god størrelse, så den ikke fylder for meget, eller er alt for lille at have i dit køkken. Den ligger desuden i et prisleje, hvor de fleste kan være med, når der skal købes et produkt i meget høj kvalitet. Det her er en rigtig god model, alle vil kunne lide, når der skal købes en ny keramisk kogeplade.

Effekt

Når alle 4 kogefelter er i brug, så bruger den en smule strøm, men det er ofte ikke, i længere tid folk har dem i brug. Når alle disse kogefelter, er taget i bruger, yder de en effekt på 6600 Watt. Det giver i sidste ende, en keramisk kogeplade der, er rigtig effektiv under drift.

Antal kogefelter

Når man køber en keramisk kogeplade, skal du sørge for, at det har et godt antal kogefelter. Ellers kan du godt, blive begrænset når du skal tilberede mad, fordi du ikke har kogefelter nok. SIEMENS ET651HE17E har 4 antal kogefelter, hvor de har forskellige størrelser, alt efter hvilken gryde du anvender.

Størrelse

Størrelsen på den her model, den er rigtig god, fordi den ikke fylder alt for meget. Den har desuden heller, ikke nogen høj vægt, så du selv kan løfte den på plads. Denne keramiske kogeplade har, en bredde på 592 millimeter, en dybde på 522 millimeter, derudover vejer den kun 7,36 kg.

Pris

Prisen er meget attraktiv, fordi du betaler ikke et høj beløb, selv for et produkt fra Siemens. Går du efter høj kvalitet, men stadig en meget brugbar keramisk kogeplade, er det her den klare vinder. SIEMENS ET651HE17E har en pris, der kun er på 2.718 kr. hvilket er en skarp pris, selv hvis du ikke har et højt budget.

Ekstraudstyr

Med børnesikring kan dine børn, ikke ændre på hvilket effekttrin din kogeplade anvender.


SIEMENS ET645FNN1E

Hvis du er på udkig, efter en helt ny kogeplade, hvor du meget ofte i de danske hjem, finder en keramisk kogeplade. Så er en af de bedste producenter, helt klart Siemens som, er helt i toppen af fødekæden. Den er desuden ikke, kun meget effektiv under drift, men også meget flot at have placeret i køkkenet. De forskellige kogefelter har, forskellige former for effekter, hvor nogle er stærkere end andre. Hvor de også har forskellige størrelser, alt efter hvilken gryde, du gerne vil opvarme. Den har et normalt antal kogefelter, men med en undtagelse, hvor det ene kogefelt er større end det andet. Du skal kigge på størrelsen, før du køber den, så du ved at du har plads til at have den i dit køkken. Prisen er lav selvom, navnet på produktet er et kendt navn, så behøver du ikke betale mange penge for det.

Effekt

De forskellige kogefelter har, forskellige effekter alt efter, hvilken størrelse de har. Det kogefelt som har den højeste effekt, den har en effekt, der er på 2.600 Watt. Mens det kogefelt med, den laveste effekt ligger, på kun 1.200 watt som er beregnet til mindre gryder, eller en meget lille pande til stegning.

Antal kogefelter

SIEMENS ET645FNN1E er en keramisk kogeplade, hvor den har det normale antal kogefelter, nemlig 4 styks. Undtagelsen ved den her model, det er dog at det ene kogefelt, faktisk kan lavet til et ovalt kogefelt. Det gør det hele lettere, hvis du har en stor gryde, som ikke passer på de andre kogefelter.

Størrelse

Selvom det er en keramisk kogeplade, der har den ekstrafunktion, hvor det ene kogefelt kan blive større. Så fylder den faktisk, ikke mere end hvad, en normal keramisk kogeplade vil fylde. Bredden er på 583 millimeter, mens dybden er på 513 millimeter, derudover vejer den også kun 7,76 kg.

Pris

Kvalitet behøver ikke koste, spidsen af en jetjager, hvilket denne model er et bevis på. Den koster et lille beløb, der er på 3.794 kr. hvilket de fleste, burde overveje når de, ombygger deres køkken eller, skal til at bygge nyt hus. Så er denne keramiske kogeplade, en skarp konkurrent til at blive valgt.

Ekstraudstyr

Med touch-display er der ikke, nogle knapper du skal bekymre dig om, hvilket også gør den let at rengøre.


MIELE KM6542FRs

Denne ekstra brede keramiske kogeplade, er egnet til de hjem, som ønsker en større kogeplade. Den har rigtig mange gode funktioner, der gør den til en pålidelig kogeplade, selv hvis du pludselig skal smutte. Med et design af glas, køber du en keramisk kogeplade, der er utrolig let at rengøre efter brug, hvis der skulle komme snavs på den. De forskellige kogefelter har forskellige effekter, hvor den går fra lav til høj, hvor du så skal vælge den som passer bedst, til hvad du skal koge eller stege. Det er som sagt en keramisk kogeplade, der fylder en del mere, når det gælder bredden på den her model. Den har derfor også, en pris som er ret høj, men det er med sikkerhed et produkt, der er alle pengene værd. Størrelsen betyder dog også, at du skal sørge for at skære, et større hul til når den skal installeres.

Effekt

Det kogefelt med den største effekt, den har en effekt på 2.900 Watt, mens den med laveste effekt, har en effekt på 1.200 Watt. Selvom den laveste effekt, den er på 1.200 watt, så er det stadig en høj og kraftig effekt. Der lynhurtigt får dit vand i kog, når du sætter dit vand over til pasta, eller du skal stege en bøf.

Antal kogefelter

Med en stegezone behøver, du ikke putte den i ovnen, hvilket er en fordel hvis, du bruger et ildfastfad. Derudover har den 4 antal kogefelter, hvilket er det helt gennemsnitlige, ved en keramisk kogeplade. Du kommer ikke til, at have brug for flere antal kogefelter, end disse 4 som den her model har.

Størrelse

Denne keramiske kogeplade er helt klart i front, når det gælder størrelsen, fordi denne model er nemlig ekstra bred. Hvilket du skal tage i betragtning, før du køber den, det er nemlig ikke alle, der har plads til at installere den. MIELE KM6542FRs har en dybde, som er på 504 millimeter, mens den ekstra brede størrelse, er på 764 millimeter.

Pris

Det er dog også, den keramiske kogeplade der har, den absolutte højeste pris på hele den liste. Den kan godt virke, lidt dyr at købe netop, fordi prisen er lidt høj for nogle. Du får dog rigtig meget produkt, for dine penge, hvis du vælger at købe denne keramiske kogeplade, som har en pris på 8.499 kr.

Ekstraudstyr

Med stop & go funktion, sænker du effekttrinnet til det laveste, ved at trykke på den ene touch knap. Derudover er der timer-funktion, så den automatisk slukker.


BOSCH PKE611D17E

Hvis det er kommet pludseligt, at din keramiske kogeplade, er gået i stykker. Så er det ikke altid, at familier har pengene til, at gå ud og købe en dyr model. Hvor der så skal spares op, derfor er det her en model, der kan være en meget god erstatning indtil der er råd til en dyrere model. Den totaleffekt som den her, keramiske kogeplade har er rigtig høj, hvilket også betyder den koster den smule når det gælder strømforbruget. Den har det helt normale antal kogefelter, man typisk finder ved, en keramisk kogeplade eller en almindelig kogeplade. Målene som en keramisk kogeplade, som den her har, er ikke meget større end gennemsnittet, hvilket gør den til en ideel kogeplade til dit hjem. Den har en meget lav pris, der betyder at stort set alle, kan finde råd til den, selv hvis det er sket meget pludseligt.

Effekt

Det er en meget kraftig keramisk kogeplade, fordi den har nemlig, en totaleffekt der er rigtig høj. Dette sørger desuden for, at du hurtigt får tilberedt din mad, eller får dit vand i kog til dine kartofler. Denne model har en totaleffekt, der er på 6.600 watt, hvilket er rigtig højt.

Antal kogefelter

Der er i alt 4 antal kogefelter, der går fra en mindre størrelse, op til en stor størrelse til en pande. Disse 4 antal kogefelter, har desuden op til 17 effekttrin, hvor de forskellige kogefelter har et bestemt antal effekttrin, du kan vælge mellem. Som også betyder at du let, kan finde den rigtige temperatur, så du ikke brænder din mad på.

Størrelse

BOSCH PKE611D17E er ikke en keramisk kogeplade, der er for stor, eller for lille at have i dit køkken. Den har en meget normal størrelse, fordi den er 592 millimeter bred, mens den har en dybde på 522 millimeter. Vægten på kogepladen er lav, den vejer omkring 7,16 kg.

Pris

Der er ikke en keramisk kogeplade, der har en lavere pris, end denne omtalte model. Den er nemlig utrolig billig, så alle kan finde råd, til at købe den selv, hvis din gamle keramiske kogeplade går i stykker. Den her kogeplade koster, kun et lavt beløb på 1.835 kr.

Ekstraudstyr

Elektronisk børnesikring, samt advarselsindikator som viser, at en af kogefelterne stadig er varme.


Electrolux DEK2463-RF

Det er ikke blevet lettere, at installere end keramisk kogeplade, end ved denne model fra Electrolux. Det kræver nemlig ikke, særlig meget når den skal sættes på plads, det eneste det kræver er udskæringen i din bordplade. Den er blevet rost, rigtig meget af eksperterne der, har testet den under meget specifikke krav. Det er ikke en keramisk kogeplade, som har en effekt, der gør at den er meget dyr i drift, men gør den til en kogeplade der er billig når det kommer til strømforbruget. Den har det gennemsnitlige, antal kogefelter en keramisk kogeplade, burde have når de bliver produceret. Før du køber den skal, du sikre dig at hullet, som den monteres i har en bestemt størrelse, så det er lige til at sætte den til. En kæmpe fordel ved at købe, en keramisk kogeplade det er prisen, du skal betale for et produkt i meget høj kvalitet, den er nemlig i den lave ende af listen.

Effekt

De forskellige kogefelter, har selvfølgelig forskellige effekter, hvor det mindste kogefelt har en lav effekt og styrke. Mens det største kogefelt, har en høj effekt og høj ydeevne. Når man samler alle kogefelter, har de en totaleffekt, der er på 6.300 Watt.

Antal kogefelter

Når du skal købe, en keramisk kogeplade skal du, som minimum have 4 antal kogefelter. Det har den her model også, de 4 skal du som minimum have, da det eller begrænser madlavningshastigheden. Derfor har denne keramiske kogeplade, også de 4 antal kogefelter som er anbefalet.

Størrelse

For at gøre klar til, at du bare kan installere den, før du køber den, kan det være en god ide at kende målene først. Det gøre det lettere for dig selv, så du ikke behøver gøre det, efter at du har købt den. Electrolux DEK2463-RF måler 576 millimeter i bredden, 516 millimeter i dybden og så vejer den 7,3 kg.

Pris

Bare fordi den er placeret, som nummer 5 på denne liste, betyder det stadig ikke. At det er nogen dårlig keramisk kogeplade, fordi denne model er stadig meget god, hvilket også betyder, at du kan købe den for en lille sum på 2.969 kr.

Ekstraudstyr

Børnesikringen sørger for at, dine børne ikke bare kan tænde, den og slå varmen til. Den ledning som følger med, den er på 1,5 meter i længden.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste keramiske kogeplader i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, antal kogefelter, størrelse, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige keramiske kogeplader når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse keramiske kogeplader, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige keramiske kogeplader og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.