Kan det betale sig at købe et antivirusprogram til Mac?

Har du svært ved at finde ud af, om det kan betale sig at købe et antivirusprogram til Mac? I så fald er du slet ikke den eneste. Der er nemlig rigtig mange, der ikke ved, om det kan svare sig. Sådan har folk det dog meget sjældent, når det kommer til Windows.

En af de klare grunde til dette er, at der er mange, der har fået den idé, at det ikke kan lade sig gøre at få virus på en Mac. Af denne grund mener de heller ikke, at et antivirusprogram er nødvendigt.

Mac bliver da ikke ramt af virus?

Som angivet herover, er der mange, der mener, at en Mac ikke kan blive ramt af en virus. Faktum er dog, at det slet ikke er sandt. Det er en skrøne, der har været udbredt i mange år, men det er ikke sandt, at en Mac ikke kan få virus.

Selvom du har valgt at investere i en Mac, er det derfor ikke ensbetydende med, at du kan se dig fri for risikoen for at blive ramt af en virus – og derfor er antivirus også nødvendigt.

Alle PC’er bør beskyttes med antivirusprogram

Der bør bestemt ikke herske tvivl om, at enhver PC bør beskyttes med et antivirusprogram. Det er gældende, uanset om den er baseret på Mac eller Windows. Det gør sig også gældende, uanset hvad den egentlig bliver brugt til.

Mange tror, at de ikke kan ende med at få en virus på deres PC, hvis den kun bliver brugt til at tjekke e-mails i ny og næ. Det er dog slet ikke tilfældet. Det eneste, det kræver, er et klik på et forkert link i en e-mail, hvorefter en virus kan ende med at blive downloadet.

Selvom du ikke bruger din PC særlig meget, er det derfor stadig vigtigt at beskytte den. Heldigvis er det ikke specielt svært at gøre, da det blot kræver, at du køber og installeret et antivirusprogram. Når du har gjort dette, kan du forvente, at dit antivirusprogram klarer resten for dig.

Ikke alle antivirusprogrammer er pengene værd

Er du gået på jagt efter et godt antivirusprogram til din Mac, er det vigtigt, at du er klar over, at det ikke er dem alle, der er pengene værd. Mange af dem er ikke effektive, og bliver ikke opdateret ofte nok til, at de kan beskytte mod de seneste vira, der er i omløb.

Derfor er det vigtigt, at du tager dig god tid til at vælge dit antivirusprogram med stor omhu. Ligeledes bør du tage dig tid til at læse anmeldelser fra andre kunder, da dette kan give dig en fornemmelse for, om det er pengene værd.

Du finder dog et hav af forskellige antivirusprogrammer, der godt kan betale sig at købe og bruge – uanset om det skal bruges på Windows eller Mac. Derfor handler det også blot om at finde frem til ét af disse, så du hurtigst muligt kan få det installeret.