Kamera Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste kameraer på markedet, når man skal ud og købe et nyt kamera. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte kameraer. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, sensor opløsning, maksimal videoopløsning og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Canon EOS M6 15-45mm

Ønsker du et professionelt spejlrefleks kamera, som er virkelig godt, samt tager enormt flotte billeder. Så er den her model, en klar førstevælger når, du skal ud og købe et rigtig godt spejlrefleks kamera. Det har et design, af et gammeldags kamera, men med den nyeste teknologi. Den høje sensor opløsning, giver dig nogle billeder, som du ikke vil blive skuffet over. Den kan optage videoer, i HD opløsning da, den har en god maksimal videoopløsning. Den har ikke den største optiske zoom, dog kan der altid, tilkøbes flere linser som har en højere optisk zoom. Det eneste der kan, være en ulempe hvad angår, det her gode kamera, det kan kun være prisen på produktet.

[afp id=”769″]

Sensor opløsning

Når man køber et spejlrefleks kamera, så er det vigtigt at, du køber et som tager skarpe billeder. Dette spejlrefleks kamera har, en sensor opløsning som, ligger på 24,2 megapixel. Det giver dig et resultat, som er meget godt, når du tager billeder med det her spejlrefleks kamera.

Maksimal videoopløsning

De fleste spejlreflekskameraer, har typisk en funktion, som gør at du kan optage videoer. Derfor kræver det også at, du har et spejlrefleks kamera, som har en høj maksimal videoopløsning. Når du optager videoer med Canon EOS M6 15-45mm, så har det en maksimal videoopløsning, der ligger på 1920 x 1080.

Optisk zoom

Det er ikke unormalt at, have flere forskellige objektiver, hvis du anvender dit kamera meget. Det er dog forskelligt, hvor høj optisk zoom, der følger med i dit køb. Med i købet følger, et optisk zoom der hedder 3x, hvilket fungere ganske godt til normale billeder.

Pris

Der er meget forskel, på hvilket kvalitet de forskellige kameraer, tager billeder i. Derfor er priserne også, meget forskellige på produkterne, det her kamera er i en lidt høj prisklasse. Hvis du skal ud og købe, et kamera som det her, så koster det 5.999 kr.

Ekstraudstyr

Der er pop-op blitz, på selve kameraet mens, der også medfølger et hukommelseskort.


Canon PowerShot SX540 HS

Hvis du ikke har, et stort budget at, købe et professionelt kamera for. Et top professionelt spejlrefleks kamera, kan nemlig meget hurtigt, koste spidsen af en jetjager. Det her kamera er, nok et af de bedste kameraer, når man kigger på prisen på produktet. Det har ikke den største sensor opløsning, dog tager det stadig, billeder som er i rigtig høj kvalitet. Du kan selvfølgelig også, optage videoer som er, i en meget høj kvalitet samt en god maksimal videoopløsning. Der medfølger et objektiv, som har en meget høj optisk zoom, hvilket gør at du kan tage billeder på lang afstand. Det er desuden ikke, et spejlrefleks kamera som, er særlig dyr at købe. Forbrugerne som har købt, det her kamera har fået, et kamera som er meget godt.

[afp id=”770″]

Sensor opløsning

Dette kamera er ikke udstyret, med den største sensor opløsning, dog kan det stadig tage billeder i HD kvalitet. Det her kamera har, en sensor opløsning som, er på 20,3 megapixel. Det betyder at det, ikke tager 4k billeder, men stadig billeder som er enormt gode.

Maksimal videoopløsning

Fordi den også kan, optage videoer så slipper, du for at have mere end 1 kamera med på farten. Canon PowerShot SX540 HS, kan optage film i 60 FPS, mens den maksimale video opløsning, er på 1920 x 1080, hvilket også er i HD opløsning.

Optisk zoom

En kæmpe fordel ved at, købe det her produkt, det er det objektiv som følger med. Det objektiv som medfølger, har en optisk zoom, som er meget stor. Linsen har et optisk zoom, der er på hele x50, så du kan tage billeder på lang afstand, men stadig i høj opløsning.

Pris

En anden god fordel, det er faktisk prisen, ofte koster et godt kamera mange penge. Det er slet ikke tilfældet, når det kommer til, det her kamera fra Canon. Det er både billigt, men også enormt godt, det koster kun 1.999 kr. Så du skal ikke, bruge en bondegård på at, købe et meget godt kamera som det her.

Ekstraudstyr

Der medfølger en batterioplader, objektivdæksel, halsstrop og en strop til objektivdæksel.


Canon PowerShot SX430 IS

Hvis du ikke har mange penge, så er det her kamera, den rette løsning for dig. Det er billigt, men tager stadig meget gode billeder, uden du går ned på kvaliteten af produktet. De eksperter som har haft, dette kamera inde og teste, under meget specifikke krav. Har rost den enormt meget, fordi det ikke bare er billigt, men også tager smukke billeder. Det er muligt at, tage disse flotte billeder, med en høj sensor opløsning. Et af de få steder, som det her kamera, falder bagud er den maksimale videoopløsning. Hvis du godt kan, lide at tage billeder på afstand, så medfølger der et objektiv som har en stor optisk zoom. Det er det kamera, som er det billigste, blandt disse 5 forskellige på den her liste.

[afp id=”771″]

Sensor opløsning

Dette kamera har en, meget god sensor opløsning, så du får meget tilfredsstillende billeder. Du kan her købe, et kamera som har, en sensor opløsning på 20,5 megapixel. Så uanset om du vil, tage billeder på afstand, eller tæt på så, bliver de tager i meget høj opløsning.

Maksimal videoopløsning

Det er som sagt, den eneste ulempe ved, Canon PowerShot SX430 IS. Det er nemlig at, det ikke har så høj, en maksimal videoopløsning. Det er desværre ”kun” muligt at, optage videoer i en opløsning, som er på 1280 x 720, men denne opløsning bliver optager med 25 FPS.

Optisk zoom

På det objektiv som, følger med når du, køber det her kamera. Der er det muligt at, zoome rigtig meget så, du kan tage billeder på selv lang afstand. Det er muligt at, objektivet har en optisk zoom, der er på x45. Selv på sådan en afstand, bliver dine billeder stadig flotte, fordi de bliver taget i høj opløsning.

Pris

Som det kamera der, koster mindst af disse 5 forskellige, så skal du betale et lavt beløb. Det er endda på trods af at, du kan tage meget flotte billeder, optage videoer og kan zoome enormt meget, så koster Canon PowerShot SX430 IS kun 1.590 kr. Det er en pris, som er meget overkommelig, selv hvis du kun fotografere i din fritid.

Ekstraudstyr

Der er selvfølgelig en batterioplader med, samt strop til både objektivdæksel og til din hals.


Nikon Coolpix P1000

Det her kamera som, bliver benyttet af professionelle brugere, som kan tage billeder på en kæmpe afstand. Det her kamera er nok, det kamera på den her liste, som har de allerbedste funktioner overhovedet. Det er et kamera, som du på ingen måde, vil fortryde at du har købt. Den har ikke så høj, en sensor opløsning men, dette bliver opvejet af det kæmpe store objektiv. Vil du have videoer, som er i 4k opløsning, så er det her kameraet for dig. Det er endda muligt at, tage meget klare billeder, af månens overflade med den høje optiske zoom. Fordi det har så gode funktioner, så er prisen også ret høj, så du skal overveje om du vil betale den pris for det.

[afp id=”772″]

Sensor opløsning

Det er som sagt, ikke det kamera som, har den bedste sensor opløsning. Dog kan du stadig tage, billeder på månens overflade, hvor du kan se hver en detalje. Det her kamera har, kun en opløsning som, er på omkring 16 megapixel. Men frygt ej fordi, det betyder ikke at, det tager dårlige billeder, faktisk tværtimod.

Maksimal videoopløsning

Hvis du kender lidt til opløsninger, så vil en opløsning, som dette kamera har også være bekendt. Det er nemlig muligt at, optage videoer som har, en meget høj maksimal videoopløsning. Du kan optage videoer, som har en 4k opløsning, mens dette foregår i 30 FPS.

Optisk zoom

Nu kommer der til at, blive fortalt om den, største fordel ved det her køb. Det er nemlig det objektiv, som sidder på kameraet når, du køber det. Du kan tage billeder, på en kæmpe afstand, du kan tage billeder af månen og ser næsten, hver eneste lille detalje, der sidder nemlig et objektiv som har et optisk zoom på x125.

Pris

Netop fordi den har, disse meget stærke funktioner, så koster den også ret mange penge. Hvilket godt kan begrænse, det antal af forbrugere, som køber Nikon Coolpix P1000. Hvis du skal købe, dette kamera så koster, det op til 6.695 kr. hvilket er en høj pris, men med garanti alle pengene værd.

Ekstraudstyr

Der er selvfølgelig det mest normale, med når du køber det her kamera, som der er ved de andre. Der er dog også, en kop til dit objektiv, mens der også er en vekselstrømsadapter med.


Panasonic Lumix DMC-G7 14-42mm

Panasonic er et meget, velkendt producent af stort set, alt elektronisk udstyr på markedet. Heriblandt også kameraer, hvor det her kamera, har nogle meget gode funktioner. Det lette valg når, du skal vælge et kamera, til at tage billeder i høj opløsning, falder meget hurtigt og let på den her model. Det har en rigtig god sensor opløsning, som giver dig følelse af at, være en rigtig professionel fotograf. Derudover kan du optage videoer, som har den bedste opløsning, nemlig på grund af den høje maksimale videoopløsning. På det medfølgende objektiv, er der ikke en, optisk zoom som er ret stor. Du skal kun købe, dette kamera hvis du, vil have høj kvalitet da det er ret dyrt at købe.  

[afp id=”773″]

Sensor opløsning

Med en sensor opløsning, som er på 16 megapixel, skulle man tro at billederne blev dårlige. Det er dog ikke tilfældet, fordi du får billeder, som er meget smukke og i høj opløsning. Som du kan printe ud, samt hænge op på din væg i rammer, så du kan bevare dine minder for altid.

Maksimal videoopløsning

Du kan optage videoer, som har en maksimal videoopløsning, på op til 3840 x 2160. Dette bliver også kaldt, en 4k opløsning, som er en af de bedste opløsninger, som du kan optage videoer i. Du kan optage videoer i 4k, som desuden også har, en FPS på 25.

Optisk zoom

Måske den eneste ulempe, som der er at finde, ved dette kamera. Det kan måske kun, være at den ikke har, så høj et optisk zoom. Det optiske zoom som, objektivet har med fra producenten af, det er kun på x3. Der kan selvfølgelig, tilkøbes andre objektiver som, har et større optisk zoom.

Pris

Pris og kvalitet, de går ofte hånd i hånd, derfor er prisen på Panasonic Lumix DMC-G7 14-42mm, også i den høje ende. Det er et kamera, som koster 6.096 kr. det beløb, er alligevel en sum penge, som godt kan være skræmmende at betale for, et kamera af denne type, derfor skal du også, være sikker på du får det brugt.

Ekstraudstyr

Der er ikke brug, for nogen form for ekstraudstyr, da det her kamera, kan næsten gøre alt du har brug for.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 kameraer i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom sensor opløsning, maksimal videoopløsning, optisk zoom, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige kameraer når de skal ud og købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse kameraer, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige kameraer og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.