Kaffemaskine test 2022 – Aldrig gå ned på kvaliteten af din kaffemaskine

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 10 bedste kaffemaskiner på markedet, Når man skal ud og købe en ny kaffemaskine, så er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-10-liste med de bedste bedømte kaffemaskiner, disse 10 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, design, pris, effekt, vandkapacitet, bryggetemperatur, materiale. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Bosch TKA6A041

Orker du ikke alt det tekniske nogle kaffemaskiner kan, så er det her et super godt valg, da den er enkel i design og ikke kan noget teknisk. Den kan det en kaffemaskine skal kunne, det er at brygge en god kande kaffe og ikke mere end det.

Design

Med sit helt traditionelle look, får du en kaffemaskine der brygger en god kande kaffe, den kommer i et elegant design som er flot at kigge på. Den blev kåret som testveninder hos tænk.dk i 2017, den ser ud som de fleste kaffemaskiner ser ud i dag.

Pris

Som den billigste på vores lise, udover den mindre kassemaskine på vores liste, kommer Bosch TKA6A041 ind på en førsteplads af pris, med en pris på kun 327 kr. er det en billig kaffemaskine som billig at kæbe.

Effekt

Med en effekt der kun er en lille smule over gennemsnittet, kommer den med en effekt på 1.200 Watt, hvilket gør at den kun koster 250 kr. om året på din strømregning. Det er udregnet ud fra 15 minutters brug hver dag, det kan dog koste lidt mere alt efter om du bruger den mere end 15 minutter om dagen.

Vandkapacitet

Med en lidt mindre vandbeholder, betyder det at den her kaffemaskine har en mindre vandkapacitet, hvilket gør at beholderen kun kan rumme cirka 1 liter vand, som den kan brygge kaffe af.

Bryggetemperatur

Det er vigtigt at få en meget varm kaffe lige fra maskinen, derfor kommer denne kaffemaskine også med en høj bryggetemperatur. Temperaturen skal minimum være 90+ grader, det overholder denne kaffemaskine også.

Materiale

Bosch TKA6A041 er produceret i plastik, der gør den til en let kaffemaskine som er let at flytte rundt med, så du kan vælge at sætte den ind i skabet efter brug.


Melitta Excellent 4.0

Har et design der minder lidt om Moccamasters, dog kommer denne udgave i en billigere udgave en den nævnte. Du får en kaffemaskine der med sine 2 varmelegemer, kan holde kaffen varm efter den er blevet brygget, som gør at den kan bibeholde sin gode smag når den er i kanden. Derudover er den udstyret med en holder til filteret, hvilket gør at den er let at rengøre og sætte nyt filter i igen.

Design

Meget tidløst design som holder sin retro stil hele vejen rundt, du kan let holde øje med hvor meget vand der er hældt i beholderen. Det er også målt op på kanden, så det er let at se hvor meget du fylder på, den bliver leveret i et blankt design af rustfrit stål.

Pris

Selvom den ligner en Moccamaster kaffemaskine, så kan man ikke sammenligne priserne på de to, da Melitta Excellent 4.0 koster under det halve af prisen. Du kan købe den for kun 429 kr. hvor du får en billig kaffemaskine, der er meget flot at kigge på.

Effekt

Man kan sagtens bruge kaffemaskinen mere end 15 minutter om dagen, dog har vi lavet vores udregning ud fra et forbrug på 15 minutter. I vores udregning har denne kaffemaskine en effekt på 1.455 Watt, hvilket giver et totalbeløb 304 kr. om året som vil blive tilføjet til din elregning.

Vandkapacitet

Følger den gennemsnitlige vandkapacitet, som ligger på 1,25 liter. Som den kan brygge en kande kaffe ud fra.

Bryggetemperatur

Temperaturen under brygning variere fra 92-96 grader, hvilket presser mest muligt smag ud af bønner som muligt.

Materiale

Det er en halvtung kaffemaskine som er produceret i rustfrit stål, som gør at den ikke er så let at flytte rundt med, men det er en flot kaffemaskine som egner sig til at stå fremme.


Melitta Enjoy Top Therm

Er bordpladsen lille som gør at der ikke er plads til en stor kaffemaskine, så er denne velegnet til dit forbrug, da den er let at flytte rundt på men på samme tid ikke fylder særligt meget.

Design

Er designet i et flot design af plastik, hvilket gør den let at flytte rundt på, hvis situationen skulle være at der ikke er meget plads til at have den stående, kaffekanden kommer som en termokande, hvilket holder kaffen varm i en lang periode.

Pris

For kun 420 kr. kan du købe en kaffemaskine som ikke fylder særligt meget, dette gør at selvom du ikke har meget bordplads har plads til at have den stående fremme.

Effekt

Har du et normal kaffeforbrug bruger du cirka din kaffemaskine 15 minutter dagligt, hvilket med en effekt på 1.000 Watt, giver en elregning bare fra Melitta Enjoy Top Therm på 209 kr. om året.

Vandkapacitet

Som med de fleste andre på listen, får du her en vandkapacitet på 1,25 liter, hvilket gør at du får en god portion brygget kaffe.

Bryggetemperatur

For at få den samme smag ud af kaffen hver gang du er ved at brygge, så er den her kaffemaskine indstillet til at ramme den samme temperatur under brygning. Smagen kan dog ændre sig hvis du begynder at bruge andre bønner.

Materiale

Er produceret i plastik, hvilket gør den let at pakke sammen og tage med andre steder hen, hvis man fx skal i sommerhus og der ikke er en kaffemaskine i forvejen.


Moccamaster KB952 Pol

På andenpladsen kommer der en Moccamaster maskine, som er en flot kaffemaskine i et flot design af høj kvalitet, det er den dyreste på listen. Der med sin hurtige bryggetid levere meget velsmagende kaffe, Moccamaster har holdt deres tidløse design igennem utrolig mange år, med sit retro look får du en kaffemaskine der holder mange år ud i fremtiden.

Design

Denne kaffemaskine bliver leveret i et blankt aluminium design, som burde fange enhver person som kommer ind i rummet. Moccamaster har holdt deres traditionelle design igennem mange år, det er meget få ting de ændrer på, netop fordi de ved at deres design holder og levere kvalitet.

Pris

Som den dyreste på vores liste, får du en utrolig effektiv kaffemaskine der udnytter hver eneste kaffebønne, med en pris på 1.179 kr. burde den ikke kunne ødelægge dit budget når du skal købe en ny kaffemaskine.

Effekt

Moccamaster KB952 Pol har en utrolig høj effekt, måske det er hemmeligheden bag deres gode kaffe. Når denne kaffemaskine er i gang har den en effekt på 1.520 Watt, som giver et strømforbrug på 317 kr. årligt på din elregning.

Vandkapacitet

1,25 liter et vandkapaciteten på den her kaffemaskine, som med sin hurtige bryggetid giver dig 10 kopper kaffe på kort tid. Når du skal lave kaffe er det vigtig at du får mest muligt kaffe, i det her tilfælde får en god portion kaffe hver gang.

Bryggetemperatur

For at få den mest velsmagende kaffe skal det vand der går igennem det, have en god temperatur som hiver så meget smag ud af bønnerne som overhovedet muligt, derfor er temperaturen på 92-96 det mest optimale du kan have.

Materiale

Når man skal købe en ny kaffemaskine, så skal man have gode materialer, det kommer der også med denne. Den bliver leveret i blankt aluminium samt en kaffekande der kommer i glas.


Moccamaster H931 Homeline AO

På en stærk tredjeplads kommer der en Moccamaster kaffemaskine mere, det er ikke nogen overraskelse at producenten levere høj kvalitets kaffemaskiner. De brygger velsmagende kaffe hver gang, de har en hurtig bryggetid der gør at du hurtigt kan få brygget en god kande kaffe.

[afp id=”87″]

Design

Med deres super fine retro design som de har holdt fast i, i mange år er denne ikke nogen undtagelse. Det er sjældent de ændrer på deres design i udseende, noget af det de måske ændrer på er farven på deres kaffemaskiner. Denne kommer i et aluminium design, som gør at den passer rigtigt godt ind i stort set alle hjem.

Pris

Som den dyreste på vores liste, ligger Moccamaster H931 Homeline AO som med en pris på 999kr. som er en god pris i forhold til hvad man får. Det er ikke en dyr kaffemaskine der kan sprænge et budget, fordi man får en kaffemaskine der kan holde i rigtig mange år ud i fremtiden.

Effekt

Med en effekt der bruger 370 Watt mere end gennemsnittet, så bruger den lidt mere strøm men det er ikke noget du vil kunne mærke i sidste ende. Effekten er på 1.520 Watt, hvilket giver en totalpris på 317 kr. årlig i strømforbrug.

Vandkapacitet

Med sin hurtige bryggetid skulle man tro at den havde en lille vankapacitet, dette er dog ikke tilfældet her, da den følger godt med gennemsnittet. Den har en kapacitet på 1,25 liter vand som kan brygges om til kaffe på 6 minutter, hvilket er meget hurtigt.

Bryggetemperatur

For at få det mest optimale ud af kaffebønner, skal det have en gennemsnits temperatur på 92-96 grader, dette rammer denne kaffemaskine helt perfekt så du får mest smag ud af dine bønner, på den måde undgår du mild smag.

Materiale

Kommer i et design af flot aluminium som passer ind i mange hjem, med en kan som er konstrueret i glas.


Moccamaster H 931 AO White

Ønsker man sig en kaffemaskine som er i høj kvalitet, som alligevel ikke er for dyr at købe, så er dette en super god mulighed. Den er ligesom de andre kaffemaskiner fra samme producent, en maskine som brygger kaffe i super høj kvalitet, de er meget anerkendte for deres velsmagende kaffe.

[afp id=”88″]

Design

Endnu et velkendt design fra Moccamaster, hvor der er tænkt på hver detalje da den blev designet, den kommer i et design af flot hvidt aluminium som er flot at have stående fremme. På den måde behøver du ikke skjule den, fordi du netop ikke syntes du har en flot kaffemaskine du har lyst til at vise frem, den burde passe ind i stort set alle hjem uanset indretning.

Pris

Pris og kvalitet hører ofte sammen, i det her tilfælde passer det stadig da du får høj kvalitet, endda til under 1.000 kr. Moccamaster H 931 AO Whitekoster faktisk kun 995 kr. som er en lav pris for en kaffemaskine, som er velkendte for deres høje kvalitet.

Effekt

Med en effekt på 1.520 Watt, koster denne kaffemaskine 317 kr. om året i strøm, som er lidt dyrere end gennemsnittet, men du får en kaffemaskine der brygger perfekt kaffe hver gang, i gennemsnit bruger en kaffemaskine 1.150 Watt om året i strøm.

Vandkapacitet

På 6 minutter kan du få brygget en kande kaffe, Moccamaster har en vandkapacitet på 1,25 liter som giver en kande friskbrygget kaffet på 6 minutter, hvilket betyder at du hurtigt kan lave kaffe til pludselige gæster.

Bryggetemperatur

For at få den bedste smag ud af kaffebønder, så er det vigtigt at du rammer den helt rigtige temperatur, det gør denne kaffemaskine til punkt og prikke, da man får mest ud af bønnerne ved en temperatur på mellem 92-96 grader.

Materiale

Vil du have en flot kaffemaskine der stadig brygger en god kop kaffe, så er det denne du skal have da den er blevet produceret i et flot hvidt aluminium design, mens kanden er produceret i glas for at holde kaffen bedst muligt varm.


Melitta Aroma Boy Kompakt kaffemaskine

Skal du bruge en billig kaffemaskine som er velegnet til campingvognen, som stadig er meget billig at købe, det er en lille kaffemaskine som har en lille kapacitet, dette gør også at den måske passer ind i et hjem hvor du bor alene.

Design

I et stilfuldt hvidt design som ikke fylder særligt meget, er den god til et mindre hjem fordi den ikke fylder ret meget, eller til sommerhuset samt campingvognen. Selvom den ikke er ret stor, får du stadig en flot kaffemaskine, der passer ind i det meste.

Pris

Størrelsen har en god indflydelse på prisen, du får en lille maskine til en lille pris. Den er billig at købe ind til ferie i campingvognen, da den med sin pris på 246 kr. gør at alle har råd til at købe maskinen her.

Effekt

Med en ultralav effekt på kun 500 Watt får du en årlig omkostning på 104 kr. om året, dette er dog regnet ud fra at du bruger den 15 minutter om dagen, hvilket ikke er muligt hvis man kun har købt den ind til campingvognen.

Vandkapacitet

Da det er en lille kaffemaskine kan Melitta Aroma Boykun holde på 0,3 liter vand, hvilket er lavt men det er som sagt en kaffemaskine der egner sig til sommerhuset eller campingvognen.

Bryggetemperatur

Selvom effekten på maskinen ikke er ret høj, betyder det ikke at den brygger kold kaffe, du får en dejlig varm friskbrygget kaffe, som selvfølgelig når en høj temperatur på 90+ grader.

Materiale

Denne lille lette kaffemaskine bliver leveret i et materiale af plastik, mens kanden selvfølgelig kommer i glas.


Philips HD7546 Kaffemaskine med termokande

Philips kommer her med en utrolig flot kaffemaskine, der med sin termokande holder kaffen varm meget længe. Den er desuden også blevet kåret som testvinder hos Haus&Garten, den bruger mindre strøm end gennemsnittet fordi med sin længere bryggetid ikke skal bruge ligeså meget strøm.

Design

Kaffemaskinen her kommer i et stilrent design, som uden problemer kan passe ind i stort set alle hjem, det er en meget let kaffemaskine at flytte rundt på. Så man kan nemt tage den med på campingferie eller lignede, netop fordi den kommer i meget lette materialer.

Pris

For en testvindende kaffemaskine som klarer sig rigtig flot i test, får man en billig kaffemaskine som levere varen hver eneste gang, for den small sum af 409 kr. kan du købe en billig men meget effektiv kaffemaskine.

Effekt

Med en lav effekt bruger Philips HD7546 lidt mindre strøm end gennemsnittet, dette betyder at du sparer penge hvert år, samt du skåner miljøet. Da den med en effekt på 1.000 Watt, kun koster i omegnen af 209 kr. om året i strøm.

Vandkapacitet

Det er en god ide at vide på forhånd om du får gæster, da denne kaffemaskine har en længere bryggetid end gennemsnittet, hvilket gør at den med en vandkapacitet på 1,2 liter er længere tid om at lave en hel kande kaffe.

Bryggetemperatur

Der bliver udnyttet så meget som muligt af dine kaffebønner, ved at opretholde en høj vandtemperatur når kaffen render igennem filteret, får du en meget velsmagende kande kaffe hver eneste gang.

Materiale

Den er designet så den er let at flytte rundt med, men alligevel meget flot at se på, den bliver leveret i et plastik design samt hvor de høje temperaturer kommer, er produceret i aluminium.


Morphy Richards Pour Over

Som den eneste på vores liste med dette udseende, der dog stadig ikke er gået ned på kvalitet af leveringen af kaffen. Du får en kaffemaskine der med sin timerfunktion, kan sørge for at du får friskbrygget kaffe hver eneste morgen.

Design

Med et meget rent design som er flot men på samme tid er meget let, med et flot LCD-display på fronten kan man let indstille timeren, det er en kaffemaskine der er let at rengøre efter brug. Det er helt klart en kaffemaskine man ligger mærke til, som med sin form kan stilles pænt til side.

Pris

Ønsker man sig Morphy Richards Pour Over, skal man ikke af med ret mange penge, derfor er det en kaffemaskine om kan købes for få penge. Du kan erhverve denne maskine for kun 449 kr. som selv studerende burde have råd til, hvis de gerne vil have en kaffemaskine som kan brygge en god portion kaffe, men som ikke koster mange penge.

Effekt

En kaffemaskine skal have en god effekt, for at varme vandet op til en høj temperatur på kort tid, derfor er denne maskine med en effekt på 900 Watt effektiv, ved 15 minutters brug hver dag koster den kun 188 kr. om året.

Vandkapacitet

Når du har sat timeren til når du er stået op, kan der være hele 12 kopper kaffe klar til dig, dog er det næsten ikke muligt at drikke 12 kopper kaffer om morgenen.

Bryggetemperatur

Det er vigtigt at få en kop varm kaffe, det er også vigtigt at kaffebønnerne får vand som har den rigtige temperatur, så du får den bedste smag som overhovedet muligt. Dette er også tilfældet her, da vandet når en høj temperatur når det rammer kaffebønnerne.

Materiale

Det er en meget let kaffemaskine som ikke vejer ret meget, dette er grundlæggende på grund af materialerne den bliver produceret i som er plastik, som har en stor betydning for om den er værd at flytte rundt på.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 10 bedste kaffemaskiner i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom design, pris, effekt, vandkapacitet, bryggetemperatur, materiale og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige kaffemaskiner når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse kaffemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige kaffemaskiner. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.