Internet Router Test 2024 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste internet routere på markedet, når man skal ud og købe en ny internet router. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte internet routere. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, hastighed, antal lan porte og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


LINKSYS EA7500 MAX-STREAM

Er du træt af at dit internet, ikke bliver sendt godt rundt i huset, eller er den nuværende router langsom. Så er det en god ide at, kigge dig om efter, en router som er bedre. Hvor den her router, er enormt god til at, sende internettet stabilt rundt i hjemmet. Med 2 forskellige frekvensbånd, er det muligt at opnå en meget høj internet hastighed. Det er desuden også, muligt at tilslutte flere, enheder med internet kabel. Det skal ikke være dyrt at, købe en god router til, dit hjem så dit internet er godt. Dette ligner en normal, internet router som man typisk ser, men der er sat antenner på den, så dit internet bliver sendt mere stabilt ud. Den er desuden blevet, kåret som testvinder hos, de svenske testere PC för alla. 

Hastighed

Det er som sagt, muligt at køre en hurtig hastighed, fordi denne router kan køre, med en frekvensbånd på enten 2,4 GHz eller 5 GHz. Det betyder at du, kan købe en router, som kan køre en hastighed, med en fart på op til 1.000 Mbit/sek. Hvilket er en hastighed, som er meget hurtig, som meget få egentlig har brug for.

Antal lan porte

Har du flere enheder, i hjemmet som kræver at, du bruger kabel. Så kræver det at, du køber en internet router, som har mere end 1 lan port. Fordi ellers er, det ikke muligt at, køre mere flere kabler til dine produkter. Denne model har, 4 forskellige lan porte, så du kan tilslutte op til 4 produkter på samme tid, som kræver kabel.

Pris

Dette er ikke en, internet router til dit bredbånd som koster, ret mange penge især, ikke hvis man kigger på funktioner som den har. Det er en internet router, som er i høj kvalitet, men stadig kan købes, til en overkommelig pris. LINKSYS EA7500 MAX-STREAM, koster kun 749 kr. som er et lavt beløb, for en rigtig god internet router til hjemmet.

Design

Den her internet router, er en router som passer ind, hos de fleste hjem. Fordi den kommer i en sort farve, som man ikke lige, får øje på med det samme. Den kan også let, puttes ind i skabet, dog skal du huske at hastigheden på det trådløse, bliver forringet af dette.

Ekstraudstyr

Der sidder 3 store antenner, bag på routeren som, kan tages af. Dog styrker det den trådløse hastighed, meget mere end hvis, den var uden disse 3 antenner.


TP-LINK ARCHER C9 DUAL-BAND

Ønsker du at købe, en internet router som, er både flot men også meget effektiv. Så er det den her, model som du skal tage, et ekstra kig på. Det er en internet router, som er virkelig god, som kan håndtere meget date, men stadig står skarpt i udseende. Det er en internet router, som er med i kampen, om at være den bedste router på markedet. Den her internet router, kan klare en meget høj, internet hastighed hvis dit hjem kan modtage det. Derudover er der også, flere antal lan porte, så du kan have forskellige produkter med kabel. Det er ikke en internet router, som er ret dyr at, købe hvilket er en stor fordel. Det er også en router, som er flot at kigge på, så den ikke skiller sig ud i dit hjem.

Hastighed

Med en frekvensbånd på 2,4 GHz, kan den her internet router, klare en hastighed på op til 600 Mbps. Mens den med en frekvensbånd, som er på 5 GHz, kan den klare en hastighed på op til hele 1.300 Mbps. Hvis du kan have, så hurtig en hastighed, i dit hjem så er det her internet routeren for lige netop dig.

Antal lan porte

Der er plads til at, du kan sætte 4 kabler, i bagsiden af den her internet router. Hvilket gør at du, kan sætte op til 4 computere til, bare med kabel. Derudover kan der også, tilsluttes computere med trådløst internet, som bliver forstærket af de antenner i routeren.

Pris

Selvom den her internet router, er enormt effektiv så, koster den ikke ret meget. Du skal faktisk kun, betale 743 kr. for TP-LINK ARCHER C9 DUAL-BAND, som ikke er en høj pris. Især ikke hvis man kigger, på hvilket funktioner, samt udseendet på modellen, dog er funktionerne de vigtigste.

Design

Vil du gerne købe, en internet router som, både er effektiv men også meget flot. Så dette modellen, det er en af de bedste, internet routere på markedet. Når man kigger på prisen, samt routerens funktioner i test. Du modtager routeren i hvid, som gør at den, passer godt ind i dit hjem.

Ekstraudstyr

De 3 antenner på bagsiden, er selvfølgelig aftagelige, hvis du ikke benytter det trådløse internet. Så er den lettere at skjule i et skab eller lignede.


ASUS RT-AC68U

Ønsker du dig en internet router, som har vundet flere priser, som bedst i test. Så er denne internet router, lige netop valget for dig, den har vundet mange priser. Den er blevet kåret som bedst i test af, PCWorld, Alt om data, Datormagazin, samt kåret som årets produkt af Hardware.no. Den kan klare en, hastighed som er rigtig høj, du vil ikke gå ned på hastighed når du gamer. Der kan tilsluttes flere lan kabler, mens der også kan tilsluttes, et betydeligt antal gæster på det trådløse netværk. Denne internet router er, en billig internet router at købe, selvom den er meget kraftig. Derudover er den designet, så den er meget flot, den ligner ikke en typisk internet router. Hvis du som forældre, gerne vil sørge for at, dine børn ikke går ind på hjemmesider, som de ikke skal. Så er det muligt at, sætte forældrekontrol på dit internet, så kan du selv bestemme hvilket hjemmesider der er tilladte.

Hastighed

En helt normal internet router, kan ikke klare en høj hastighed, derfor kræver det en stærk router. Hvis du har brug, for en høj internet hastighed, i hjemmet fordi du downloader meget, eller ikke vil gå ned på hastigheden. Om du vælger 2,4 GHz, eller om du vælger 5 GHz, så kan den her internet router klare op til 1.300 Mbps.

Antal lan porte

Hvis du kører med trådløs internet, så har du mulighed, for at have flere brugere på dit internet på samme tid. Dog er der kun, 4 lan porte på bagsiden, så du kan tilslutte de computere. Som ikke har mulighed, for at være på det trådløse, men kun bruge internettet via kabel.

Pris

Selvom den har vundet, flere forskellige priser så, er den her internet router faktisk billig. Den er blevet set, på tilbud til en pris, som kun er på 749 kr. Dog er den normale pris, 899 kr. som ikke er mange penge, for en utrolig kraftig internet router.

Design

Den her enormt flotte internet router, er et must at købe, hvis du vil sikre dig. Når du skal flytte i bolig, så du ikke går ned på kvalitet, når dit internet skal sendes rundt i hjemmet. ASUS RT-AC68U er desuden også flot, så den ser lidt smart ud, selvom den er meget god.

Ekstraudstyr

3 antenner på bagsiden, mens der også er 2 usb porte i den.


TP-LINK ARCHER C7

Denne testvindende internet router, er en billig mulighed, for en internet router der er meget hurtig. Det er en af de bedste, internet routere som der, er placeret på den her liste. Hvis du vil købe, en internet router som, er kraftig men stadig billig, så er modellen her lige præcis noget for dig. Det er muligt for den her, internet router at kunne klare, en meget høj hastighed. Den er desuden også, udstyret med et gennemsnitligt, antal lan porte på bagsiden. Det er den internet router, som er den billigste, på hele den her liste. Den er designet til, de forbrugere som har et behov, for en internet router der er kraftig. Den er blevet anbefalet, af mange eksterne testere, som anbefaler den som en god og billig internet router.

Hastighed

Det her er en internet router, som kan klare en, internet forbindelse som har en høj hastighed. Det er få steder, man kan få en hurtig, nok internet hastighed som denne internet router, ikke kan klare til dit hjem. Den kan klare at, du har en internet hastighed, som er op til 1,75 Gbps.

Antal lan porte

Der sidder antenner i bagenden, af den her internet router, som sørger for en stabil trådløs forbindelse. Derudover er der, det gennemsnitlige antal lan porte, som er 4 antal lan porte. Det burde være mere, end rigeligt for den almindelige bruger, da man ikke ret ofte har behov for mere end 4 lan porte.

Pris

TP-LINK ARCHER C7 er en billig router, det er endda på trods af at, den er enormt god. Dette er en internet router, som kun koster 510 kr. Dette gør at, hvis du er studerende, men stadig vil have en god internet router. Så skal du ikke, spare sammen i lang tid, for at købe den til dit nye hjem.

Design

Den her meget stærke, men stadig billige internet router, er designet til gamerne. Det er ikke en internet router, du har brug for, hvis du ikke har behov for meget stærkt internet. Den bliver leveret i en sort diskret farve, som er udstyret med lys, så du kan se hvis den viser en fejl.

Ekstraudstyr

Med 3 udvendige antenner, samt indvendige antenner også, så din trådløse forbindelse forbliver stabil. Hvilket godt kan formindskes, hvis der er tykke vægge eller lignede, som forstyrrer signalet.


LINKSYS EA6900

Er du ikke den store it nørd, som ikke har den store, forstand på hvordan man bedst anvender, en internet router bedst muligt. Så kan det ofte, være vanskeligt at sætte, en helt ny internet router til. Dog kommer her en model, som er brugervenlig, som ikke kræver du har meget styr, på teknikkerne i it verden. Den er meget velegnet, til de forbrugere som, ofte har mange forbindelse på samme netværk. Uanset om det er trådløst, eller om det er via lan kabel, så kan den her router klare det. Dog er prisen heller ikke, alt for lav så, den koster selvfølgelig lidt penge at købe. Designet er meget stilrent, så dette er en flot, men også stærk internet router.

Hastighed

Det er ikke den internet router, som er placeret blandt, disse 5 forskellige internet routere. LINKSYS EA6900 kan dog stadig, håndtere hastigheder som er høje, hvilket er en stor fordel. Netop fordi internettet ikke, bliver langsommere jo mere, tiden udvikler sig i verden. Denne internet router, kan klare en hastighed, som er op til 1.300 Mbps.

Antal lan porte

Der er integreret 4 porte, til at du kan køre, din lan forbindelse. Det er beregnet til en printer, eller computer som ikke, er udstyret med mulighed, for at du kan bruge trådløs internet. Det er nemlig et tilkøb, hvis du bestiller en computer, som er bygget på forhånd, der har de ofte ikke et netværkskort med trådløs forbindelse.

Pris

Den eneste ulempe der er at, finde ved LINKSYS EA6900, det kan kun være prisen. Den er nemlig lidt høj, hvilket godt kan skræmme, nogle kunder væk fra at købe den. Dog koster den ikke, en bondegård at købe, men den har en pris på 753 kr.

Design

Denne meget stilrene internet router, passer ind i alle hjem, da den er meget flot. Det er dog ikke udseende, som betyder alt ved en router, fordi den er også meget god i brug. Den er udstyret med, 3 antenner bag på routeren, så du får en kraftig og stabil trådløs forbindelse.

Ekstraudstyr

Det er næsten plug and play, når du køber denne internet router, så du skal næsten bare sætte den til og så er du klar.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 internet routere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom hastighed, antal lan porte, pris, design, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige internet routere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse internet routere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige internet routere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.