Ingen grund til at teste egne evner ved selvsalg

Dette indhold er sponsoreret

Det behøver ikke bare at være økonomiske grunde, der får folk til at vælge selvsalg frem for at bruge ejendomsmægleren, når boligen skal sælges. Det kan også være, at man bare vil teste sig selv for at se, om man kan ordne det hele. Men det behøver man ikke kaste sig ud i, da der er en løsning, som kan hjælpe en igennem processen. 

Boligadvokaten

En boligadvokat kan være løsningen, hvis man føler, at selvsalg er svært at have med at gøre selv. De kan hjælpe med handlen fra start til slut og udgør således en uvurdérlig juridisk støtte.

Hvis man går med selvsalg, kan man anskaffe en selvsalg advokat. Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke gennemfører et selvsalg, selvom man vælger at bruge en boligadvokat. Der er stadig nok ting, som man selv kan stå for, som man ellers ikke ville kunne, hvis man i stedet henvendte sig til den klassiske ejendomsmægler. 

Boligadvokatens ekspertise

Hvad kan boligadvokaten hjælpe med? Kort sagt, kan en boligadvokat være en personlig rådgiver. Dette kan være angående juridiske aspekter, men det kan også være en generel korrespondance og koordinering med køberens mægler eller bank. Det kan ikke forventes, at den anden part også er alene om det. 

Generelt er det de juridiske aspekter, hvor boligadvokaten kan gøre en stor forskel – ikke bare tidsmæssigt, men også økonomisk. Der er nemlig flere juridiske dokumenter, som skal være i orden, inden de underskrives. Det kan for eksempel være selve kontrakten, inklusiv købsaftalen, mens tilstandsrapporten, energimærkningen og diverse forsikringer også skal være i orden. 

Og hvis man, for eksempel, ikke har refusionsopgørelsen i orden, så kan det koste på pengepungen, da denne opgørelse indeholder de boligudgifter, som sælgeren har betalt forud. Hvis den ikke udarbejdes og godkendes ordentligt, så kan man ende med at skulle betale for perioden, efter salget er gået igennem. 

Hvorfor ikke teste sig selv?

Der er selvfølgelig altid nogen, som kan klare selvsalg alene. En advokat med viden inden for området ville for eksempel nok kunne klare det, men det kan ikke forventes, at enhver person ved alt, hvad der har at gøre med de mange juridiske aspekter, der er ved en bolighandel. Det er derfor, man har eksperter, som specialiserer sig i disse. 

Der findes heller ikke nogen magisk formular, som kan gøre det hele nemmere at gøre alene. Det giver dermed god mening at søge noget hjælp til det juridiske. Med en boligadvokat kan man også fokusere mere på alt det andet, som man skal gøre, når boligen skal sælges.