Induktionskogeplade test 2024 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste induktionskogeplader på markedet, når man skal ud og købe en ny induktionskogeplade. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte induktionskogeplader. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, antal kogefelter, størrelse, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


AEG HK604200IB

Denne utrolige flotte induktionskogeplade, som kommer fra producenten AEG, er designet således at den går i et med bordet, fordi den ikke har nogen ramme. Fordi den går i et med køkkenbordet, så er den let at rengøre med en fugtig klud, da man bare skal køre den over fordi kogepladen ikke bliver varm. Denne induktionskogeplade har en gennemsnitlig effekt, den bruger selvfølgelig lidt strøm, men den strækker sig ikke meget fra gennemsnittet. Den har det normale antal kogefelter, som man behøver fra en kogeplade, den har nogle mål så den passer ind i de fleste udskæringer. Sidst men ikke mindst, så har den en pris der er til at overskue, som gør at det ikke koster en bondegård, når du skal til at istandsætte dit køkken.

Effekt

En kogeplade bruger generelt bare en del strøm, ikke mindst fordi man ofte anvender, den minimum en gang om dagen i gennemsnit. Men derfor skal du også kigge efter, en induktionskogeplade som ikke koster mange penge i strøm, hvilket gøres ud fra effekten som den bliver målt fra, i denne test har den her induktionskogeplade en effekt på 6.600 Watt.

Antal kogefelter

Ofte når man kigger sig om efter en ny kogeplade, så er de typisk udstyret med 4 kogefelter, hvor de har forskellige størrelser. Størrelserne er forskellige fordi, de er beregnet til forskellige gryder, hvor den største er til en stor gryde og den mindste til en lille gryde. Det er dog muligt at bruge en lille gryde, på et stort kogefelt hvis det er nødvendigt.

Størrelse

Når man snakker størrelse af denne induktionskogeplade, så bliver den mål i højde og bredde, AEG HK604200IB er 59 centimeter bred og har en dybde på 52 centimeter. Det er en induktionskogeplade, som har en bruttovægt på 10,1 kg, imens nettovægten ligger på 9,2 kg.  

Pris

Det skal ikke være dyrt at købe en induktionskogeplade, det er dette produkt et klart bevis på, fordi den er nemlig rigtig billig. Selvom den er billig, så får du stadig tårnhøj kvalitet, den koster nemlig kun 2.499 kr.

Ekstraudstyr

Der er boosterfunktion som giver en ekstra styrke, imens der også er børnesikring samt funktionslås.


Whirlpool ACM 802/NE

Whirlpool er en meget anerkendt producent, når det kommer til hårde hvidevarer, de er kendt for deres holdbarhed. Whirlpool er desuden også meget kendte for, at deres produkter ikke mister styrke eller effekt, når de bliver brugt mere og mere, hvilket gør at de bliver mere slidte. Dette produkt har en rigtig god effekt, som betyder den kan levere hurtig varme, men stadig ikke er alt for dyrt i strøm. Den har desuden også de normale 4 kogefelter, hvor du kan vælge mellem 4 størrelser af antal kogefelter, den har standardmål hvad angår størrelse af en kogeplade. Selvom den har en lav pris, så mister kogepladen ikke meget i værdi, selv når den bliver brugt hver dag.  

Effekt

Denne induktionskogeplade har en stærk effekt, som sikrer dig at du ikke går ned på kræfter, men stadig ikke bruger for meget strøm. Det kan hurtigt blive dyrt, når man anvender en kogeplade hver dag, fordi strømforbruget let kan hobe sig op. Men denne induktionskogeplade, har en effekt på kun 7.000 Watt, så den ikke er for dyr i strøm.

Antal kogefelter

Med det helt standard antal kogefelter, som en kogeplade typisk er udstyret med, er denne induktionskogeplade ikke til forskel. Whirlpool ACM 802/NE har 4 antal kogefelter, som selvfølgelig er i forskellige størrelser, fra lille til stor som leverer en større diameter af opvarmning til dine kogegryder.

Størrelse

Når du skal montere denne induktionskogeplade, så skal du sørge for at hullet i bordpladen er stor nok, fordi den her kogeplade har nogle mål som lyder på. I bredden er den 58 centimeter, i dybden er den 51 centimeter, imens den har en nettovægt på 12,5 kg.

Pris

Når du vælger at købe denne model, skal du betale en sum på kun 3.469 kr. for et produkt, som er fra en producent som kun laver højkvalitets produkter. Det er en lille sum, for en induktionskogeplade som holder i rigtig mange år, hvis den holder i 10 år, så betaler du ingen gang 1 kr. om dagen for at købe den.

Ekstraudstyr

Hvis du ved præcis hvor lang tid, at din gryde skal koge, så har denne induktionskogeplade en timer til hvert kogefelt, som sørger for at den automatisk slukker efter brug.


Siemens EH651FEB1E

Denne utrolige flotte og stilrene induktionskogeplade fra Siemens, er blevet kåret som testvinder, af svenske Testfaktas som har sagt denne model har gjort sig bemærket i test. Det er utrolig let at skrue op og ned for styrken, som ændres med et touch-panel, hvor du kan vælge mellem 17 forskellige effekttrin. Den er udstyret med en effekt, som ligger lidt højere end de andre, men den har gjort sig bemærket, fordi den har et lavt strømforbrug. Derudover har en et passende antal kogefelter, som er det normale behov et køkken har, den har dog nogle specielle mål hvad angår størrelsen. Selvom den er i høj kvalitet, samt fra en vellidt producent, så er den utrolig billig i indkøbspris.

Effekt

Denne induktionskogeplade har en effekt på 7.400 Watt, som måske er i den lidt høje ende, når det kommer til denne liste over induktionskogeplader. Dog er denne model designet således, at den er gjort så strømbesparende, som den overhovedet kan selvom den har en høj effekt. Den kan meget hurtigt, sørge for at du får en gryde kogt vand, eller du skal have kogt noget pasta og ikke har meget tid.

Antal kogefelter

Det er typisk kun personer med et stort forbrug, eller professionelle kokke som har brug for mere end 4 kogeplader, derfor er denne model heller ikke udstyret med mere end 4. Som er det man ofte altid ser, at induktionskogeplader har i de danske køkkener, fordi der er faktisk slet ikke behov for flere mere end 4.

Størrelse

Siemens EH651FEB1E har nogle specielle mål, som du skal huske at måle ud fra, når du skal til at skære hul i bordpladen til denne induktionskogeplade. Den har en breddemål på 592 millimeter, imens den har et dybdemål på 522 millimeter, samt en totalvægt på 12 kg.

Pris

Denne induktionskogeplade har en lav pris, hvis du skal ud og købe den til dit nye køkken, også selvom den er meget effektiv. Prisen på en model som den her, ligger på kun 2.978 kr. som faktisk er en lav pris, for en kvalitet som ligger helt i toppen af denne liste.

Ekstraudstyr

Der er et display som viser energieffekten, børnesikring og quickstart funktion.


Electrolux HOB750MF

Er du på udkig efter en induktionskogeplade, som har en masse ekstra funktioner, som gør din madlavning i hverdagen lettere men også hurtigere. Så er det den her model, som du skal kigge på da den kommer med rigtig mange, forskellige ekstra funktioner så du ikke skal koncentrere dig ret meget om at lave mad. Den er udstyret med en kraftig effekt, som sørger for at du har mange ekstra funktioner, samt kan levere styrke til disse. Denne model har desuden det gennemsnitlige antal kogefelter, blandt de forskellige induktionskogeplader, som er placeret på den her liste. Det er en af de lidt større induktionskogeplader, som betyder du skal have et stort nok hul, som du kan placere den i. Den koster ikke ret mange penge, så hvis i ikke har et stort budget, til at købe en helt ny kogeplade for.

Effekt

Denne innovative induktionskogeplade, har meget ekstraudstyr, dette kræver også en del kræfter. Hvis alle funktioner skal køre på samme tid, dog har Electrolux gjort den meget energivenlig, så du ikke bruger alt for meget strøm, den har faktisk kun en effekt på 7.350 Watt. Som giver produktet rigeligt med kræfter, men alligevel ikke koster alt for meget, når det kommer til strømforbrug.

Antal kogefelter

Producenten siger at den her induktionskogeplade, kan få en gryde vand til at koge på under 90 sekunder, uanset hvilken af de 4 antal kogeplader du bruger. Det smarte ved denne kogeplade, det er at den ikke afgiver varme, før den har registreret en form for kogegryde eller pande.

Størrelse

Electrolux HOB750MF har nogle lidt specielle mål, som du kigge nøje på, før du vælger at købe den. Det er nemlig ikke alle, som har plads til at installere, denne form for induktionskogeplade. I breddemål er den 71 centimeter lang, imens den har et dybdemål på 52 centimeter, den har desuden også en nettovægt på 11,3 kg og en bruttovægt på 12,1 kg.

Pris

Selvom man skulle tro at ekstraudstyr, kostede mange penge når man skulle købe en ny kogeplade, at det kostede ekstra mange penge. Det er bare slet ikke tilfældet, med Electrolux HOB750MF fordi den koster faktisk kun den lille sum af 3.949 kr.

Ekstraudstyr

Af alt det ekstraudstyr som følger med i handlen, kan der nævnes følgende automatisk gryderegistrering, bridge-funktion, Hob2hood, powerboost-funktion og pause og timer funktion.


SIEMENS EH875FFB1E

Denne meget smukke induktionskogeplade, er den sidste vi vil nævne, på vores liste over disse 5 forskellige induktionskogeplader. Du kan her købe et meget stilrent design, som vil passe ind i stort set, alle køkkener som er ved at blive sat i stand. Den har en stor og kraftig effekt, som også bruger en god portion strøm, men stadig ikke noget du vil sprænge budgettet med. Derudover har den det optimale antal kogefelter, som er nødvendigt for de almene forbrugere, imens den også har en god portion ekstraudstyr. Det er en stor kogeplade, så du skal sikre dig at du har plads, til at montere den uden at skulle skære mere i din bordplade. Det er den dyreste induktionskogeplade, som er på den her liste, hvilket måske også er en af grundene til at kunderne kan blive skræmt væk af prisen.

Effekt

For at du kan spare flest penge i strøm, skal du kigge på effekten, når du er på udkig efter en ny induktionskogeplade. Denne model fra Siemens har en effekt på 7.400 Watt, som kan lyde som mange Watt, men det sørger for at holde forbruget nede, imens den stadig giver nok kræfter til at varme vandet hurtigt. Imens den også har ekstra funktioner, som kan holde din mad varm, hvis der pludselig skulle ske noget, så du har behov for at sætte din madlavning på pause.

Antal kogefelter

For at du skal kunne få mest ud af din madlavning, så kræver det som minimum 4 antal kogeplader, fordi man ofte har gang i flere ting på samme tid. Dette antal kogeplader har SIEMENS EH875FFB1E også, så du let kan tilberede flere retter ad gangen, uden at skulle være nervøs for om du har kogeplader nok.

Størrelse

Det her en stor induktionskogeplader, som er bredere end de andre på listen, derfor skal du være sikker på du kan montere den. SIEMENS EH875FFB1E har et dybdemål på 520 millimeter, hvor den også har et breddemål på 812 millimeter.

Pris

Den eneste ulempe ved modellen her, det er prisen på den hvis du skal købe den, den er nemlig den dyreste model som vi har nævnt. Den er dobbelt så dyr, som en af de andre, den koster 9.999 kr.

Ekstraudstyr

Der medfølger selvfølgelig ekstraudstyr, hvis du vælger at købe en model som denne, med i handlen er der et minutur så du ikke skal købe et æggeur ved siden af. Der er også en timer-funktion, quickstart-funktion, restart funktion og en automatisk oval dobbeltzone.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste induktionskogeplader i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, antal kogefelter, størrelse, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige induktionskogeplader når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse induktionskogeplader, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige induktionskogeplader og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.