Indret dit hjem med lamper uden ledninger

Vi kigger ud i den mørke have og tænker, at det kunne være hyggeligt med et par havelamper. Men vi gider ikke have ledninger liggende på tværs af haven. Heldigvis findes der en løsning, hvor vi ikke blot slipper for ledninger, men hvor vi også sparer på strømmen. I dag findes der nemlig mange havelamper, hvor der er indbygget solceller på toppen, som samler energi i løbet af dagen, så de kan lyse om aftenen. Med disse lamper slipper man for en masse besvær, og de passer sig selv hele året rundt.

Lamper med batterier

Hvis man ønsker at have lamper stående indendørs, der ikke befinder sig i direkte sollys, så findes der heldigvis andre ledningsfrie alternativer. Man kan få mange små lamper i dag, hvor man slipper for at forbinde dem til en stikkontakt, fordi de får strøm fra batterier. Disse lamper kan flyttes rundt i hjemmet, som det passer en, og batterierne behøver man kun udskifte sjældent. Hvis man skal bruge batterier, om det er til lamper, fjernbetjeninger eller andet, så kan man få dem på denne side.

Spar på strømmen med timere

Ønsker man at optimere holdbarheden på batterierne, så findes der lamper, hvor man kan sætte en timer på, hvornår de skal være tændt. Vi har alle sammen prøvet at komme fra arbejde til et mørkt hjem. Men ville det ikke være hyggeligt, hvis alle lamper var tændte lige inden man kom hjem. Samtidig skal man heller ikke bekymre sig om, hvorvidt man har glemt at slukke lyset i stuen, når man går i seng, idet timeren på lamperne selv sørger for at slukke. Med disse lamper har man både lys indendørs og udendørs i de mørke timer, og et hjem der byder dig velkommen efter en lang arbejdsdag.

Afskaffelse af batterier

Når batterierne løber tør for strøm er det vigtigt, at du ikke smider dem ud i din normale skraldespand. Saml dine batterier i en kasse og tag dem med til genbrugsstationen når du alligevel skal forbi på et tidspunkt. Nogle kommuner har indført alternative lokale løsninger, som kan gøre det nemmere at komme af med batterierne, men hvis man er usikker på, hvad der gælder i ens egen kommune, så er den sikre løsning at aflevere dem på sin lokale genbrugsstation. Til slut skal anbefalingen lyde; sæt lys til dit hjem i dag, og bliv mødt af et lyst hjem i morgen.