Indbygningsovn Test 2022 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste indbygningsovne på markedet, når man skal ud og købe en ny indbygningsovn. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte indbygningsovne. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, ovnkapacitet, størrelse, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Siemens HB672GBS1S

Dette er den første model, som vi vil nævne fra Siemens, den har fået enormt gode anmeldelser af eksperttesterne. Den er desuden blevet kåret, som testvinder hos forbrugerrådet Tænk.dk, i november 2017 hvor den klarede sig bedst af alle. Den har en meget god energiklasse, så du ikke oplever et meget stort strømforbrug, selv hvis du anvender indbygningsovnen meget. Imens den også har en stor ovnkapacitet, faktisk en af de største på vores liste, den har nogle mål som er meget vigtige at læse op på før du køber den. Det er en indbygningsovn, som ikke er alt for dyr at købe, men du går ikke ned på kvaliteten af produktet. Forbrugerne som har købt den, har rost denne indbygningsovn til skyerne, efter at have testet den.

Energiklasse

Fordi den har nogle meget gode funktioner, der gør at den er billig i drift, fordi den har et lavt strømforbrug. En af grundene til at den er billig i drift, er fordi den har en meget god energiklasse, faktisk en af de bedste som den kan have. Det er blevet testet efter, længere varigt brug, i denne test har modellen her fået energiklassen A+.  

Ovnkapacitet

Hvis der er en større familie i husstanden, så er det vigtigt at i har en god ovnkapacitet, hvilket Siemens HB672GBS1S levere til jer. Den har en stor ovnkapacitet, på hele 71 liter i rummelighed, hvilket gør at en større familie let kan købe den, uden at være bekymret for om der er plads nok.

Størrelse

Størrelsen er vigtig at kigge på, før du køber en ny indbygningsovn, da du kan risikere ikke at have plads nok. Så du ikke kan montere den, denne model har nogle mål der lyder således 595 x 595 x 548 millimeter.

Pris

Høj kvalitet behøver ikke være dyrt, derfor er denne indbygningsovn også billig, den har en lav pris på kun 4.444 kr. Dette betyder at du ikke skal ud og bruge mange penge, hvis du gerne vil have en ny indbygningsovn, eller er ved at renovere dit gamle køkken.

Ekstraudstyr

Der er ekstraudstyr med i købet, en af disse smarte funktioner, det er pyrolyse så du ikke selv skal bruge mange timer, på at rengøre den.


Bosch HBG672BS1

Den første og eneste indbygningsovn fra Bosch, er den her utrolige flotte model, som let fanger dit blik når du træder ind i rummet. Det er en meget innovativ model, fordi du kan vælge imellem mange forskellige, som du kan vælge imellem på det flotte betjeningspanel. Den blev kåret som testvinder, af forbrugerrådet Tænk.dk i 2017, hvor den blev testet imellem flere forskellige indbygningsovne. Derudover har den en rigtig god energiklasse, som betyder at den ikke koster mange penge, når man anvender den dagligt i hverdagen. Imens den også har en stor ovnkapacitet, så du kan bage flere ting ad gangen, ydermere har den meget gennemsnitlige mål når det kommer til størrelse. Det er ikke nogen dyr model, hvilket også gør den særligt attraktiv, hvis du som forbruger skal ud og købe en ny indbygningsovn.

Energiklasse

Denne indbygningsovn har også en god energiklasse, i testen over energiklasse har den fået karakteren A+, som er en af de bedste den kan modtage. Den har et forbrug på 0,69 kWh ved varmluft, imens den ved konventionel varme har et forbrug på kun 0,87 kWh.

Ovnkapacitet

Den har samme ovnkapacitet, som modellen fra Siemens som vi tidligere har nævnt, hvilket betyder at ovnkapaciteten ligger på 71 liter. Dette gør at du sagtens, kan tilberede en stor steg, eller anvende flere bageplader fordi du bager boller. Fordi den har en stor ovnkapacitet, kan du også hurtigere tilberede maden, da du ikke skal vente på at den ene plade er færdig i ovnen.

Størrelse

Når du skal montere Bosch HBG672BS1, skal du sikre dig at pladsen er stor nok, da denne model har disse mål 595 x 595 x 548 millimeter. Imens indbygningshøjden er 585 x 560 x 550 millimeter, når den er monteret, hvor det meste af den selvfølgelig bliver skjult.

Pris

Hvis du gerne vil købe Bosch HBG672BS1, så har den en lav indkøbspris, hvilket gør at du ikke skal have et stort budget. Når du skal ud og købe den, som altid er en stor fordel, da beløbet hurtigt kan løbe op når du skal renovere. Den koster kun 4.444 kr. for høj kvalitet, men som stadig er en utrolig god pris.

Ekstraudstyr

Der er softclose udstyret, så den ikke smækker hårdt i når du lukker den, samt der også er selvrens som hedder pyrolyse.


Electrolux EOP601X

Den sidste model som er på denne liste, er den først og eneste model, som er fra producenten Electrolux. Fordi det er en sidste på listen, betyder det ikke at det er den dårligste, indbygningsovn som er på listen. Den har en af de bedste energiklasser, som der er finde blandt vores liste, som også gør at den har et lavt strømforbrug. Denne indbygningsovn har den største, ovnkapacitet blandt disse 5 forskellige indbygningsovne, så den passer til en familie på 5-6 personer. Den har den samme bredde og højde, mens den kun har en mindre dybde, så du skal selvfølgelig sørge for at køkkenet er forberedt til dette. Selvom Electrolux laver køkkenudstyr, som er i rigtig høj kvalitet, så skal det stadig ikke være for dyrt, derfor er prisen på den her model også meget lav.

Energiklasse

Modellen her har en god energiklasse, som kun bruger 0,93 kWh ved konventionel varme, mens den også kun bruger 0,69 kWh ved varmluft. Dette gør at den har en energiklasse, der ligger på A+, det er svært at finde en med en bedre energiklasse på markedet.

Ovnkapacitet

Electrolux EOP601X har den største ovnkapacitet, dette er dog rimelig tæt på nummer 2 på listen, Electrolux er kendt for deres høje kvalitet. Denne model har en ovnkapacitet på 72 liter, hvilket gør at den passer ind hos de fleste familier, samt de fleste større familier.

Størrelse

Fordi den ikke er ligeså dyb, så har den stadig samme bredde og højde, som de andre modeller. Højden på modellen her før den skal monteres, lyder på 594 x 595 x 546 millimeter, når den er monteret lyder de på 590 x 594 x 560 millimeter.

Pris

Man tror automatisk at, fordi en indbygningsovn er produceret, af en kendt producent så koster den mange penge. Det er denne model et klart modsvar på, selvom Electrolux producerer høj kvalitet, i stærke materialer koster den 3.499 kr.

Ekstraudstyr

Ovnen slukker automatisk, mens der heller ikke kommer fedtfingre på det rustfrie stål, desuden er der også børnesikring. Dette er bare nogle få, blandt rigtig meget ekstraudstyr som indbygningsovnen leveres med.


Gram IO 11610-91

Er der ikke et stort budget i hjemmet, så gælder det ofte om at spare, hvor man kan når man køber ind. Derfor vil det være en god ide at spare penge når du skal købe en indbygningsovn, fordi selvom det er høj kvalitet behøver den ikke være dyr. Det kan den her model, være et utrolig godt eksempel på, den er nemlig billig men stadig utrolig effektiv. Den har en god energiklasse, som gør at den ikke koster mange penge, hvert år i strøm men også er god mod miljøet. Derudover har den også en meget god ovnkapacitet, hvilket gør at den gør sig velegnet, til en familie på 3-4 mennesker, som anvender den hver eneste dag. Størrelsen er også meget gennemsnitlig, da forbrugerne ellers skal ændre, på størrelsen af det rum der er skåret ud i køkkenet. Det er den billigste indbygningsovn, som der overhovedet er at finde, på vores listen over disse 5 forskellige indbygningsovne.

Energiklasse

Der er meget stor forskel på produkter, når det kommer til, hvilken energiklasse de har. Den bedste energiklasse et produkt kan have, det er A+++ imens det dårligste den kan have, det er karakteren D. Den her model har en energiklasse der ligger, på karakteren A som er rigtig godt, ikke det bedste men stadig billig i drift.

Ovnkapacitet

Fordi den er velegnet, til en familie på 3-4 medlemmer, betyder det at den har en ovnkapacitet på 66 liter. Med den ovnkapacitet, kan du uden problemer tilberede mad nok, på samme tid imens du bruger Gram IO 11610-9. Det kan desværre tage lang tid at skulle lave mad til flere personer, fordi man ikke kan bruge ovnen med flere plader, det problem vil du ikke opleve med denne indbygningsovn.

Størrelse

Med en totalvægt på 35,6 kg, har den også en højde på 595 millimeter, en bredde på 595 millimeter og en dybde på 575 millimeter. Disse mål er målene, på indbygningsovnen før den er monteret, imens den er monteret har den en højde på 560 millimeter, bredde på 560 millimeter og en dybde på 560 millimeter.

Pris

Det skal ikke være alt for dyrt at købe, en indbygningsovn som er meget effektiv, samt har nogle gode funktioner. Denne indbygningsovn koster kun 2.335 kr. det er den billigste indbygningsovn, som er på den her liste over 5 forskellige indbygningsovne.

Ekstraudstyr

Af forskelligt ekstraudstyr, kan vi blandt andet nævnes børnesikring, kold ovnlåge, damprengøring og en ekstra dyb bradepande.


Gram IO 11610-91 X

Forskellen på den her model og den anden fra Gram, det er at den her, kommer i en anden farve som er sort. Den anden model bliver leveret, i en hvid farve, derfor skal du vælge hvilken model som passer bedst ind i dit hjem. Den har en funktion, som gør at ovnen bliver lynhurtigt varm, den kan faktisk blive hele 180 grader på kun 5 minutter. Med en rigtig god energiklasse, kommer du ikke til at bruge mange penge, hvert år i strøm fordi den er faktisk ret billig i strøm. Den har en god ovnkapacitet, til en familie på 3-4 mennesker, dog kan den godt bruges til flere. Imens den har de standardmål, som en indbygningsovn typisk har, når de skal monteres. Prisen er kun lidt højere, end den anden model fra Gram, dog ikke et beløb som du vil kunne mærke.

Energiklasse

Den har en energiklasse, som er på A over den brede skala, det betyder at den er tæt på toppen. Når du bruger varmluft har den kun et forbrug på 0,88 kWh, imens den under konventionel varme har et energiforbrug på 0,99 kWh. Hvilket ikke er særlig meget, så du kan købe en miljøvenlig indbygningsovn, til en meget lav pris.

Ovnkapacitet

Fordi der ikke er den store forskel, på den her model og den anden, så har de den samme ovnkapacitet. Den her ovnkapacitet, som ligger på 66 liter, som er rigtig fin til 3-4 personer. Hvis du ikke gør din ovn rent ofte, så kan du risikere at bruge mange timer, på at rengøre den. Det problem vil du ikke opleve, med en model som Gram IO 11610-91 X, den har nemlig damprengøring så alt snavs bliver fjernet effektivt.

Størrelse

Der er meget lille forskel, når man kigger på størrelsen, af en indbygningsovn. Fordi hvis der er forskel, på alle sammen bliver, det besværligt for de firmaer der producere køkkener. Derfor er målene ikke anderledes, en alle andre på den her liste, som er 595 x 595 x 575 millimeter før den er monteret.

Pris

Gram IO 11610-91 X har en relativt lav indkøbspris, som kun er på små 2.529 kr. som også gør at, selv hjem med et lille budget. Vil kunne finde råd til at købe den, hvis uheldet skulle være ude og den gamle er gået i stykker, eller i egentlig bare trænger til en ny indbygningsovn.

Ekstraudstyr

Der er blevet nævnt alt det ekstraudstyr som er med i handlen.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste indbygningsovne i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, ovnkapacitet, størrelse, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige indbygningsovne når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse indbygningsovne, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige indbygningsovne og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.