Hvordan vælger man det rette kollagenpulver?

Hvis du har et ønske om at købe kollagenpulver, er der en lang række muligheder at vælge mellem. Derfor er det ikke alle, der mener, at det er nemt at vælge. Har du besluttet dig for, at du vil købe sådant pulver, er det vigtigt, at du ikke blot vælger en vilkårlig løsning.

Grunden til, at du ikke skal vælge et vilkårligt pulver er, at der er stor forskel på både kvalitet og indhold. Hertil er det også værd at nævne, at du kan få kollagen i form af tabletter. Du er derfor ikke tvunget til at vælge pulver, men alligevel ender de fleste med at gøre dette.

Vigtigt at du vælger hydrolyseret kollagen

Tager du et kig på det store udvalg af kollagenpulver på det danske marked, kan det virke uoverskueligt at vælge mellem det. Det får mange til at træffe et vilkårligt valg, men det er ikke en god idé. I stedet skal du sørge for at vælge med stor omhu.

Bl.a. er det vigtigt, at du sørger for at vælge et pulver, der er baseret på hydrolyseret kollagen. Det er der flere grunde til, men det handler dog i høj grad om, at det er let at optage i kroppen. Det skyldes, at det er blevet nedbrudt i mindre dele, hvorfor din krop ikke skal gøre dette.

For at din krop skal kunne optage et protein, er det et krav, at det først er brudt ned i mindre dele, som kaldes for peptider. Hvis det ikke er det, vil det ikke være muligt for din krop at optage det protein, du har indtaget. Med andre ord, så vil det ingen effekt have.

Sørger du for at vælge hydrolyseret kollagen, vil det være nedbrudt til peptider på forhånd. Derfor vil din krop være i stand til at optage det med det samme. Af denne grund skal den heller ikke bruge energi på at nedbryde det rå kollagen, hvilket er en klar fordel.

Det er bedst at vælge kollagen fra fisk

Det er ikke alle, der ved, at der faktisk findes flere kilder til kollagen. Til trods for, at der er flere kilder at vælge mellem, er de to mest brugte kilder hhv. kvæg (bovine) og fisk (marine). De to kilder adskiller sig fra hinanden på flere punkter, hvorfor det er vigtigt at vælge den rette kilde.

Læser du en kollagenpulver test vil der være en god chance for, at det er et tilskud, der er baseret på kollagen fra fisk, der har vundet. Det er der – som sagt – flere grunde til, men det handler dog i høj grad om, at det bedre optages i kroppen. Dermed får du mere ud af indtaget af kollagen.

Op til flere studier har vist, at kollagen fra fisk optages op mod 1,5 gange bedre i kroppen. Hertil er det også værd at nævne, at det belaster klimaer i mindre grad, end hvis du vælger kollagen fra kvæg. Det er derfor også værd at have med i sine overvejelser.

Værd også opmærksom på kvaliteten

Hvis du skal købe kollagenpulver, er det også vigtigt at sikre, at det byder på høj kvalitet. Derfor er du nødt til at have fokus på, hvilke forhold, kilden har lavet under. Det skyldes, at det har stor betydning for dets renhed og effektivitet, når du indtager det.

Får dyrene ikke de rette næringsstoffer, vil det betyde, at du får et tilskud, der ikke byder på tilpas høj kvalitet. I værste fald kan det betyde, at du får et tilskud, der har et indhold af både tungmetaller og forurening. Derfor er det vigtigt at gå efter tilskud med sporbar produktion.