Hvordan vælger man den bedste fiskeolie?

Det er en rigtig god idé at tage fiskeolie som tilskud til sin kost. Det er nemlig et tilskud, der er naturligt rige på Omega 3. Det er især vigtigt, at du får et sådant tilskud til dagligt, hvis din diæt ikke byder på specielt meget fed fisk.

Har du besluttet dig for, at du vil til at tage fiskeolie som tilskud, er det dog vigtigt, at du ikke blot tager det første og bedste. Der er nemlig forskel på fiskeolie, hvilket betyder, at det er vigtigt, at du tager dig tid til at vælge mellem de mange muligheder.

Sådan vælger du den bedste fiskeolie

Når du skal købe den bedste fiskeolie, er der flere ting, der skal være i fokus. Først og fremmest handler det dog om at sikre, at du får købt en fiskeolie, der kan bryste sig af en høj kvalitet.

I denne forbindelse er der aspekter, der er værd at fokusere på, men det er især værd at huske, at man får, hvad man betaler for, når det kommer til fiskeolie. Vælger man et billigt alternativ, vil det som regel have betydning for fiskeoliens virkning.

Gode tips til valg af fiskeolie

Det er ikke alle, der føler, at det er nemt at vælge den rette fiskeolie. Er du en af dem, der har svært ved at vurdere, hvor du skal starte, bør du tage disse tips til dig:

  • Vælg en olie, der er baseret på sardiner og ansjoser, da de har en lav levetid og derfor ikke når at opsamle nær så mange affaldsstoffer i vandet
  • Vær opmærksom på lugten, da det siger en del om kvaliteten. En god fiskeolie skal derfor ikke lugte grimt af fisk
  • Hold dig fra de koncentrerede olier, og køb i stedet de naturlige, der altid maksimalt indeholder 38% EPA-DHA
  • Hold øje med oliens perioxidtal, da det er et udtryk for oliens harskningsgrad. Gå efter en olie, der har et perioxidtal, der er under fem, men meget gerne under to

Har alle brug for fiskeolie?

Det er ikke alle, der har brug for fiskeolie, men der er rigtig mange danskere, der ikke får tilstrækkeligt med fed fisk.

Gør man ikke det, går man glip af vigtige omega-3-fedtsyrer. For at sikre, at man får et indtag af disse til dagligt, kan man med fordel vælge at supplere med fiskeolie, da det er tilskud, de har et højt indhold af netop dette.