Hvordan vælger jeg den bedste autostol?

I dette indlæg kommer vi omkring valget af den rette autostol. Det er ikke altid lige nemt, og det kan hurtigt blive en jungle for forbrugeren, når valget på autostolen skal foretages. Autostolen er en ret essentiel ting til barnet, eftersom børn helt naturligt skal transporteres fra A til B, samtidig med at komfort og sikkerhed er i top. Desuden er det naturligvis også et lovkrav for børn under 135 cm skal sidde i en form for autostol under transport. 

Ønsker du at blive en smule klogere på autostolen, og hvordan man vælger den bedste model på markedet, kan vi anbefale at blive lidt længere på indlægget her. 

Dette skal du være opmærksom på

Først og fremmest vil vi gerne slå et slag for de mange grundige og gennemarbejde undersøgelser der findes på nettet omkring autostole. En af disse er blandt andet denne autostol test, der tager højde for markedets nyeste modeller og seneste viden på området. Denne test kan du passende dykke ned i efterfølgende, når du er nået igennem indlægget her. 

Det første du altid skal være opmærksom på, er om autostolen passer til bilens størrelse. Det er afgørende at der er en god plads, sådan autostolen kan placeres retmæssig i bilen, og barnet oplever den nødvendige transport under kørsel. 

Dernæst kan du begynde at nørde de forskellige funktioner autostolen kommer med. Mange af de nyere modeller kommer i dag med en 360 graders rotations-funktion, som gør stolen væsentlig mere handy og fleksibel. På den måde kan barnet nemt placeres i stolen – både ved afkørsel og ankomst. 

Udover de mange forskellige funktioner som du helt sikkert kan bruge timevis på at undersøge, er det selvfølgelig afgørende at den lever op til de sikkerhedsregler der er sat i Europa for brug af autostole. 

Sidst men ikke mindst, er det også en rigtig god idé at kigge efter autostole hvor barnet har mulighed for at vokse, uden det bliver nødvendigt at gå ud at købe en ny autostol. 

Disse brands skal du kigge efter 

Nogle af de brands som du bør kigge efter ved valg af en ny autostol, er Maxi-cosi, Cybex, Axkid og Joie Bold Ember. Disse er anerkendte mærker, der alle har formået at producere nogle kvalitetsbevidste autostole, hvor krav og sikkerhed indfries. 

Er du yderligere i tvivl hvorvidt om du har kig på den rigtige autostol, kan vi anbefale dig at kontakte din lokale børneforhandler, hvor du kan hente yderligere information og sparring på området. Dog er det altid en god idé at lave sit eget forarbejde først, for at danne det bedst mulige udgangspunkt. 

Vi håber at dette indlæg har kunnet hjælpe dig lidt videre i din beslutning om hvorvidt hvilken autostol du skal vælge, og ikke mindst hvad du bør være opmærksom på i processen.