Hvad kan et hybridanlæg af solceller og batteri gøre for dit strømforbrug

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du allerede har solceller installeret, forstår du allerede, hvor vigtigt det er, at dit solcelleanlæg batteri er korrekt installeret i dit elnetværk. Batterierne kommer i mange forskellige størrelser og har varierende funktioner, som kan hjælpe dig i din individuelle situation. Alternativt står du måske og ikke har installeret solceller endnu, og ligeledes har du ingen information om batterierne. Solceller kan være en god investering til at forbedre dit elforbrug, så læs med her for at blive klogere.

En pakkeløsning til et grønnere strømforbrug.

Solceller er en måde at få jævnet udsving i din elregning, mens du gør dit strømforbrug mere bæredygtigt og miljøvenligt. For at sikre den maksimale effektivitet er det vigtigt, at dit batteri passer til din installerede løsning. Med et hybridanlæg, dvs. et hvor solcellen og batteriet kommer sammen, sikrer du, at energien bliver opbevaret, så du kan bruge strømmen, når du faktisk har brug for den – frem for at sælge den tilbage til elnettet. Et hybridanlæg er derfor en mere frigivende løsning, der sikrer, at du har kontrol om den strøm, som dit anlæg indsamler, og du kan bruge den på dine egne vilkår.

Gennemgang af forskellige typer solcellebatterier på markedet

Batterier til solceller kommer i mange varianter, så hvis du skal have et til din løsning, skal den reflektere de behov, som solceller dækker for dig. De mest populære batterier er lithium-ion batterier, som er bedst kendt for at have lang levetid og høj effektivitet, hvilke også reflekteres i prisen, der kan være høj. Et billigere alternativ er nickel-cadmium (NiCd) eller nickel-metalhydrid (NiHM) batterier. Den lavere pris gør også, at de har mindre levetid og er mindre effektive. Sidst har man lead acid batterier, som er billigere end de andre, men igen har de mindre levetid. Levetid og effektivitet er altså de to faktorer, du skal vurdere, når du skal fastslå, hvad du vil investere i et batteri, så tænk prisen ind i, hvor meget værdi du ellers forventer at hente hjem fra solceller.

Husk at få professionel hjælp til installeringen

Selvom solceller kan virke som et mindre projekt, er det vigtigt, at man får professionel hjælp til at føre det ud i livet. Både med valget af udstyr og installationen. Solenergi er ikke “bare” billigere energi, men en opgradering til dit samlede strømforbrug. En ny energikilde kan påvirke brugen på alle elektriske løsninger, så ekspertisen skal være på plads, både når du installerer cellen og forbinder den til batteriet. For sikkerhedens skyld så det virker rigtigt, og så du får den maksimale effektivitet ud af installeringen.