Hvad er din primære og sekundære opvarmningskilde til opvarmning af din bolig

Gør du ligesom over halvdelen af den danske befolkning, og opvarmer din bolig med fjernvarme? Så er du blandt de 50% plus, der opvarmer boligen med fjernvarme. Over 60% af fjernvarmen kommer fra vedvarende energikilder. Det må siges at være den primære måde danske hjem opvarmes på. Men foruden den primære varmekilde fra fjernvarme, har rigtig mange danske hjem installeret en brændeovn. Det er en dejlig og hyggelige måde at supplere opvarmningen af dit hjem i de kolde måneder. Er du også en af dem? 

En brændeovn er skøn, men er der bedre alternativer? 

Hvis du har installeret en brændeovn i dit hjem, nyder du sikkert godt af både den varme den giver og den hyggelige stemning en brændeovn giver. Men disse fordele kommer ikke uden en pris. En brændeovn sviner, og giver ekstra rengøring. Både aske og brænde skaber ekstra støv og ekstra rengøring til dig. Men, er der et bedre alternativ? Et alternativ, hvor du ikke går på kompromis med hyggen, men går ned på rengøringen? Heldigvis er svaret ja, erstat din brændeovn med en pilleovn

Hvorfor er en pilleovn en perfekt erstatning af din brændeovn? 

Her får du en ovn som giver den samme hygge og varme som din gamle brændeovn, men uden alt griset. Du får stadig en ovn med samme look, så du behøver ikke være nervøs for om den passer ind i din stue. Og fordelene stopper ikke her. Ved at installere en pilleovn i steder for din gamle brændeovn, har du mulighed for automatisk optænding, som i al sin enkelhed betyder at du kan sætte en timer, der indikerer, hvornår pilleovnen skal tænde op – også helt ude at du behøver at være til stede. 

Hvordan fungerer en pilleovn så?

En pilleovn fungerer ikke på samme måde som din brændeovn. Den fungerer mere automatisk end den velkendte brændeovn, hvilket faktisk er helt til din fordel. Pilleovnen har et magasin, hvor der opbevares træpiller. Herfra vil pilleovnen automatisk selv forsyne sig med træpiller, da den er installeret med en termostat, som fortæller hvornår den har brug for mere brændsel. Alt efter hvor meget en pilleovn skal varme op kan den holde sig i gang i alt fra en til flere dage. Sidste prik over i’et, er at varmen fra pilleovnen bliver cirkuleret rundt i rummet, og denne funktion besidder en traditionel brændeovn ikke.