Højtryksrenser test 2023 – De 5 bedste kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste højtryksrensere på markedet, når man skal ud og købe en ny højtryksrenser. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte højtryksrensere. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, maksimalt tryk, pumpe mængde, vægt og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


KÄRCHER K4 Premium FullControl Home

Den første som bliver nævnt på vores liste, over bedste højtryksrensere i test, er dette produkt fra Kärcher. Den har fået enormt gode anmeldelser, af både ekspert testere men også forbrugerne, som har købt den og givet en anmeldelse efter test af den. Den har en fin effekt, som sørger for at holde strømforbruget nede, imens den også har et højt maksimalt tryk. Den kan bruge en stor mængde vand i timen, så du hurtigt kan få højtryksrenset, de ting som der er brug for at blive renset. Det er et produkt, som ikke er svær at flytte rundt med, fordi den har en relativt lav vægt.

Effekt

Det kræver en stærk motor, for at kunne levere et meget højt tryk, som en højtryksrenser er kendt for. Ofte bruger sådan en motor meget strøm, som også er regnet i effekt, dog er den her højtryksrenser i den lave ende, fordi den har faktisk kun en effekt på 1.800 Watt. Som også betyder at den ikke koster ret mange penge, hvert år i strøm fordi effekten er i den lave ende.  

Maksimalt tryk

For at snavs og skidt, hurtigt kan blive fjernet, så kræver det at du har et højt maksimalt tryk. KÄRCHER K4 Premium FullControl Home, har et maksimalt tryk på 130 bar, som let kan fjerne alt snavs. Dette gør at den gør sig let egnet til bilen, huset, fliserne eller lignede.

Pumpe Mængde

Den kan pumpe en god mængde vand ud i timen, faktisk har den en pumpe mængde på hele 420 liter i timen, så du hurtigt kan få vasket bilen eller motorcyklen.

Vægt

For at du let kan flytte rundt på denne højtryksrenser, så er det vigtigt at produktet har en lav vægt, fordi så skader du ikke ryggen eller lignede. KÄRCHER K4 Premium FullControl Home har en totalvægt, som ligger på cirka 11,9 kg.

Ekstraudstyr

Der er selvfølgelig meget ekstraudstyr med, der kan blandt andet nævnes teleskop håndtag, integreret vandfilter, terrasserenser, sten renser og en haveslange adapter.


KÄRCHER OC3 – Bike

Den her højtryksrenser er ikke som de andre på listen, fordi den her er nemlig transportabel, hvilket betyder at den kører på et batteri. Så du kan have den med i en taske, hvis du er ude at cykle, eller hvis du har gået en lang tur med din barnevogn og den er blevet beskidt. Den har en meget lav effekt, fordi den bruger batteri med en driftstid, som ikke er meget lang men stadig rigtig fin. Den har et maksimalt tryk som er lavt, men du har ikke behov for mere på farten, derudover har den en vandtank så den er begrænset af driftstiden, sidst men ikke mindst har den en meget lav vægt.

Effekt

Som tidligere nævnt er denne højtryksrenser udstyret med et batteri, som har en driftstid på 15 minutter før den skal oplades igen, dette batteri har en opladningstid på 180 minutter. Batteriet sørger for at holde effekten nede, så den kun har en effekt på 45 Watt, der betyder den er billig i drift.

Maksimalt tryk

Fordi den er beregnet til at vaske cyklen eller andre mindre ting, så er det fordi den ikke har et højt tryk, dette er også fordi den er transportabel og du let kan have den med på farten. Den er udstyret med et mindre tryk, som maksimalt opnår 5 bar, når den er under drift.

Pumpe Mængde

Fordi den ikke er tilsluttet en vandhane, så har den ikke en pumpe mængde, dette produkt er udstyret med en vandtank. Den her vandtank skal opfyldes før du tager på tur, så den er klar til brug med det samme, den kan rumme hele 4 liter vand.

Vægt

Som tidligere nævnt er KÄRCHER OC3 – Bike let at transportere, dette gør også at den har en meget lav vægt, som gør at selv unge mennesker kan flytte med den. Den har en vægt, som lyder på kun 2,2 kg, hvilket er meget belejligt hvis du skal ud og cykle, imens du bagefter gerne vil vaske din cykel rent for snavs.

Ekstraudstyr

Der medfølger rengøringsmiddel, mikrofiber klud til at tørre cyklen af efter vask, imens der også medfølger en opbevaringskasse.


KÄRCHER K5 Premium FullControl Plus Flex Home Wood

Er du ikke en erfaren bruger af højtryksrensere, så kan den her model måske være noget for dig, den er meget brugervenlig og hurtig at anvende. Det eneste du skal gøre, det er at sætte vand til maskinen, samt sætte den til strøm så er du klar til brug. Den fylder desuden ikke ret meget, når du har pakket den sammen, hvilket gør at du let kan have den stående i et lille rum. Den har en høj effekt, på grund af en meget kraftig motor, men alligevel ikke en motor som bruger meget strøm. Det maksimale tryk er meget højt, så du hurtigt kan få alt snavs væk, dette betyder også at den har en stor pumpe mængde til at rengøre flere overflader. Dette er en af de tunge drenge, som gør at den også er meget stabil og ikke vælter over, men holder sig på sin plads.  

Effekt

Motoren som den her højtryksrenser er udstyret med, er stor og kraftig men som også bruger en del strøm, men det giver jo sig selv at en stor motor kræver meget strøm. Den har en effekt på 2.100 Watt, hvilket betyder at den også har et højt maksimalt tryk, så du kan få dine ting gjort rent helt ned til den lille detalje.

Maksimalt tryk

Der er blevet nævnt at den har en stor motor, dette betyder også at du kan købe en maskine, som har et højt maksimalt tryk. Dette maksimale tryk gør at du kan anvende den, til alle områder som du har brug for, om det er til en væg uden på huset. Eller du har brug for at rense en sti, der er belagt med brosten, eller din bil trænger til en kraftig rengøring.

Pumpe Mængde

Det kræver en stor pumpe mængde, for at du kan rengøre ting hurtigt og effektivt, det er KÄRCHER K5 Premium FullControl Plus Flex Home Wood selvfølgelig ikke foruden. Den har en pumpe mængde, som lyder på hele 500 liter i timen, som betyder at den kan skyde 500 liter vand ud i timen.

Vægt

Det er aldrig rart med en højtryksrenser, som vælter over hele tiden fordi den ikke er stabil, eller at vægten er fordelt forkert. Det har Kärcher sørger for, at den her er meget stabil og ikke pludselig bare vælter.

Ekstraudstyr

Der medfølger et teleskop håndtag, 3-i-1 multi jet pistol, samt en haveslange adapter.


KÄRCHER K7 Premium FullControl Plus Home

Det her er den kraftigste højtryksrenser på vores liste, som let kan klare alle de opgaver, som du sætter dig for at den skal kunne klare. Den har de højeste funktioner, blandt alle disse højtryksrensere, den har den højeste effekt, som også betyder at den koster mere i strøm. Den har det højeste maksimale tryk, så du kan fjerne selv meget gammelt snavs, som har sat fast i mange år. Dette betyder også at den har en stor pumpe mængde, så du kan rengøre en stor overflade i timen, det er en tung maskine som ikke er så let at flytte rundt med, hvis man ikke har særligt mange muskler.

Effekt

Du skal købe den her højtryksrenser, hvis du er på udkig efter en meget kraftig model, som har en utrolig stærk motor. Den har en effekt på hele 3.000 Watt, dette betyder dog også at den er ret dyr i strøm, fordi jo højere en effekt er, jo mere strøm bruger den ad gangen. Dette betyder dog også, at den har en stor motor, der kan levere et højt tryk.

Maksimalt tryk

Det er let at regulere trykket, det kan du hurtigt gøre ved håndtaget, hvor der er 2 knapper med plus og minus. Du kan regulere trykket helt ned til kun 20 bar, hvor det maksimale tryk den kan levere er 180 bar, som fjerner alt snavs den kommer i nærheden af. Du skal hellere ikke sætte den tæt på huden, da det kan gøre meget ondt at blive ramt af dette store tryk.

Pumpe Mængde

På grund af det høje tryk, så kan KÄRCHER K7 Premium FullControl Plus Home selvfølgelig også skyde med meget vand, hvilket betyder den har en stor pumpe mængde. Hver eneste time, hvis den kører på fuld tryk, så har den en pumpe mængde på hele 600 liter i timen.

Vægt

Det er en meget tung højtryksrenser, som ikke er så let at flytte rundt med, det er dog stadig muligt. Men ikke beregnet til ældre mennesker, eller børn som skal flytte rundt på den, den har en vægt på 18 kg.

Ekstraudstyr

Bliver leveret med terrasserenser, imens der også medfølger rengøringsmiddel til en facade.


Nilfisk Högtryckstvätt E 145.4-9 PAD X-TRA

Den første model fra Nilfisk, men også den sidste model som bliver nævnt på vores liste, er den her super effektive højtryksrenser. Den er designet så den er meget let at anvende, det er nemt at komme rundt om bilen med den, da den har en slange på hele 10 minutter. Den har en lav effekt, hvilket sørger for at holde strømforbruget nede, så du ikke skal bruge mange penge hvert på at bruge den. Den har et højt maksimalt tryk, så du ikke skal bruge lang tid, på at fjerne gammelt snavs. Med et højt tryk når du anvender den, får du også en rigtig fin pumpe mængde, men ikke oplever spild, det er en tung maskine som gør at den ikke er let at løfte rundt på.

Effekt

Selvom en motor har en lav effekt, betyder det ikke at den ikke er stærk, men at den ikke har så højt et strømforbrug. Da den her højtryksrenser blev testet, blev den mål til at have en effekt på 2.100 Watt, hvilket gør at den er billig i drift, da den ikke koster mange penge om året i strøm.

Maksimalt tryk

Til trods for at den er billig i drift, så har den stadig et højt, maksimalt tryk på hele 145 bar. Som betyder at hvis du køber den, ikke vil komme til at bruge lang tid det samme sted, for at fjerne gammelt snavs eller lignede.

Pumpe Mængde

Du kan opleve at du køber en højtryksrenser, som bruger rigtig meget vand, hver gang du anvender den. Dette kaldes også spildevand, som egentlig ikke bliver brugt til noget fornuftigt, men bare ender ud i naturen. Det vil du ikke opleve med Nilfisk Högtryckstvätt E 145.4-9 PAD X-TRA, da den kun bruger 420 liter vand i timen, så du kommer ikke til at opleve at du spilder meget vand på ingenting.

Vægt

Den har en høj vægt på 18,6 kg, som betyder at den er meget stabil og ikke vælter ret let, men også kan vanskeliggøre at transportere den. Dog har den indbygget hjul, så den er utrolig let at flytte på, hvis du skal flytte den fra garagen ud til bilen.

Ekstraudstyr

Click&Clean Tornado til Dynamic-PG, Click&Clean Powerspeed dyse, Click&Clean Skumsprayer inkl. Dunk, Roterende børste, Patio terrassevasker, G4 Nozzle Tube Short, Spulehåndtag SoftGrip. G4


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste højtryksrensere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, effekt, maksimalt tryk, pumpe mængde, vægt, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige højtryksrensere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse højtryksrensere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige højtryksrensere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.