Harddisk Test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste harddiske markedet, når man skal ud at købe en ny harddisk. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte harddiske. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, kapacitet, hastighed, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Seagate BarraCuda 3.5″ ST2000DM008

En harddisk er en nødvendig del, af din computer hvis du gamer meget, eller har rigtig mange filer på din computer. Hvor en almindelig harddisk, som dem på den her liste, vil være super effektive at opbevare større filer eller spil, hvis man ofte mangler plads til det. Den fylder utrolig lidt, når den skal sidde i din computer, hvor den desuden kun vejer 415 gram. Den er 101,6 millimeter bred, 146,99 millimeter dyb og 20,17 millimeter høj. Kapaciteten er ikke den største, men stadig rigeligt, til en almindelig gamers forbrug i hverdagen, hvor denne model har en god kapacitet. Den er desuden ikke særlig langsom, når det kommer til en harddisk som disse, så er det en ret hurtig harddisk på markedet. Det er en super billig model, det betyder dog på ingen måde at, kvaliteten på den her harddisk er helt i toppen.

Kapacitet

Det er den mindste model, af en harddisk som er på, den her liste over disse 5 forskellige harddiske til computeren. Det betyder dog ikke at, det er nogen ubrugelig harddisk, da den stadig har en rigtig god kapacitet, hvis du køber denne harddisk, så har du mulighed for at have op til 2 tb kapacitet.

Hastighed

Både den interne men også, den eksterne hastighed på, en harddisk som Seagate BarraCuda 3.5″ ST2000DM008. Det er en rigtig god hastighed, med en høj hastighed let, kan overføre større filer på kortere tid. Den eksterne hastighed er på 600 MBps, mens den interne hastighed, den er er på 210 MBps.

Pris

Fordi kapaciteten er i den mindre ende, betyder det også at, prisen heller ikke er særlig høj når den skal købes. Det betyder i sidste ende at, du betaler en lav pris, for en let og hurtig opgradering af din computer. Hvis pengene ikke er der, til at købe et grafikkort eller lignede, så kan du betale et beløb på 421 kr. for den her lille men effektive opgradering.

Ekstraudstyr

Du kan downloade og slette filer, enormt mange gange før, din harddisk er nødt til en udskiftning som er en stor fordel.


WD Red NAS WD40EFAX

Producenten af denne model af en harddisk, det er en veletableret producent, som er på markedet over harddiske til en computer. Hvor du får rigtig meget harddisk, for dine penge når du køber den, hvor det her er en meget effektiv en af slagsen. Der skal dog købes strømkabler, ved siden af hvis du køber, den her model da dette ikke er inkluderet med i handlen. Den har en af de større kapacitet, hvor du får rigtig meget plads, til mange forskellige film eller spil hvis det er nødvendigt. Det er dog ikke, den hurtigste harddisk du kan købe, hvis man skal købe en helt almindelig harddisk, hvor du skal opbevare dine filer på. Når man kigger på kapaciteten, så skulle man tro at, det var en dyr harddisk, det er dog slet ikke tilfældet fordi den er faktisk ret billig at købe.

Kapacitet

Kapaciteten på en harddisk er vigtig, før du vælger at købe nogen som helst harddisk, fordi du skal vide hvor meget plads du skal have til rådighed. Nogle har nemlig brug, for mere kapacitet end andre, hvor en harddisk som denne er en god mellem vej. Den her harddisk giver dig, op til 4 Tb kapacitet, hvor du kan gemme rigtig store filer på den.

Hastighed

Den har en super hurtig ekstern hastighed, mens den interne hastighed, ikke er alt for høj. Det er dog den eksterne, man skal kigge på før, man køber den til hjemmet. Den interne skive rotere med, en hastighed på 5.400 omdrejninger i minuttet, der også giver en ekstern hastighed på 600 MBps.

Pris

Fordi den har en høj kapacitet, samt er super effektiv, når den anvendes i en computer. Det betyder dog ikke at, det er nogen super dyr harddisk at købe, fordi WD Red NAS WD40EFAX har en rigtig skarp pris. Hvor denne harddisk fra en solid producent, kun har en pris på 763 kr.

Ekstraudstyr

Du vil med kun en mikroskopisk risiko, opleve at der sker fejl på din harddisk, da en forventet tid mellem fejl er på 1 million timer.


Toshiba N300 NAS HDWQ140UZSVA

Hvis man kender lidt til computere, så ved man at en producent, som Toshiba er kendte for deres høje kvalitet. Det er ikke en producent, som man går fejl af, hvis man vælger at købe en harddisk fra Toshiba. Størrelsen på selve harddisken, det er ikke en alt for stor en størrelse, så du ikke behøver at finde ekstra plads inde i dit kabinet, når du køber denne model. Der er en meget fin kapacitet, på denne type harddisk fra Toshiba, så du ikke vil opleve at du ikke har kapacitet nok på din computer. Den kan desuden overføre filer, super hurtigt fordi den, har en høj hastighed når dine filer skal fra den ene harddisk til den anden. Det skal ikke være dyrt, når du gerne vil opgradere din gamle harddisk, hvor en ny harddisk faktisk er en af de billigere løsninger for en hurtig opgradering.

Kapacitet

Dette er en meget god harddisk at købe, hvis du har brug for noget ekstra kapacitet, hvis din nuværende kapacitet ikke er nok. Så vil du ved, denne harddisk som har en kapacitet, der er på 4 TB have mere end rigeligt, med plads til dine film eller gamle filer på dine eksterne harddiske.  

Hastighed

Dette er en af de hurtigste harddisk, der er på den her liste, især hvis man kigger på prisen på den. Så køber du en harddisk, med en meget høj hastighed, som let kan levere høj hastighed til din computer. Den eksterne hastighed på 600 MBps, kan hurtigt og let flytte filer, fra den ene harddisk til den anden.

Pris

De fleste vil let kunne, finde penge til at købe, en harddisk som Toshiba N300 NAS HDWQ140UZSVA, fordi prisen på en harddisk af den her kvalitet er helt i top. Hvor prisen er sparket helt i bund, så du ikke betaler noget højt beløb, for en effektiv harddisk der også er i høj kvalitet, koster den omkring 799 kr.

Ekstraudstyr

Der er stødsensor integreret, mens den også er halogen fri, den bruger desuden også utrolig lidt strøm under brug.


Seagate BarraCuda 3.5″ ST4000DM004

Går du efter kvalitet, når du skal købe en harddisk, så skal du tage efter et ekstra kig på denne model af en harddisk. Det er en harddisk, som har fået utrolige gode anmeldelser, af både forbruger men også af eksperterne, som har testet den under meget specifikke krav for en helt ny harddisk. Med et super lavt strømforbrug, slipper du for at købe, en harddisk med et høj strømforbrug, hvilket ofte betyder en højere regning fordi andre dele skal opgraderes. Kapaciteten er rigtig fin, faktisk burde den være nok, for den helt almindelige hverdags gamer, som lige har brug for den ekstra plads. Den har også en god hastighed, så slipper for at vente når, du skal overføre større filer eller skal downloade film eller spil. Prisen er rigtig lav, så du ikke behøver betale en formue, for en harddisk der er meget effektiv men stadig gerne vil købe super høj kvalitet.

Kapacitet

Kapaciteten er meget gennemsnitlig, hvad angår den her liste, over disse 5 forskellige harddiske. Hvor en kapacitet som, der er er på 4 TB, passer ind hos de fleste hjem. Uanset om du er gamer, eller om du har brug for en harddisk, med en god kapacitet til et hverdags brug.

Hastighed

Om du vil bruge den som, din primære harddisk vil, du let kunne gøre med den her model. Fordi Seagate BarraCuda 3.5″ ST4000DM004, den er faktisk ret hurtig under brug. Den eksterne læsehastighed det er en hastighed, som er på 600 MBps, mens den interne er på 190 MBps.

Pris

Kvalitet behøver ikke være dyrt, hvis du vil købe en harddisk, som er yderst effektiv men også billig at købe. Denne harddisk har en pris, der egner sig selv til en studerende, som ikke altid har for mange penge, når der skal opgraderes computer. Det betyder at prisen, på en harddisk som den her, det er en pris som er på 674 kr.

Ekstraudstyr

Det er ikke ofte at, en harddisk bruger meget strøm, hvilket den her harddisk er en del af. Den bruger utrolig lidt strøm, når den er ved at flytte filer, så bruger den kun 5 Watt i timen.


HGST WD Ultrastar DC HC530 WUH721414ALE6L4

Nu kommer rosinen i pølseenden, men måske også den bedste, model af en harddisk blandt alle disse harddiske på den her liste. Hvor du under alle funktioner, får en effektiv men også, en meget brugervenlig og brugbar harddisk til din computer. Den har den største kapacitet, hvor den slår de andre modeller, meget stort i forhold til kapacitet. Hvor den har en gennemsnitlig ekstern hastighed, men en super hurtig intern hastighed, alt efter hvad dit behov det er. Det betyder dog også at, prisen er en smule højere, men bestemt alle pengene værd i sidste ende når det gælder en harddisk. Hvis du vil købe, en harddisk som kan holde i mange år, fordi den er bygget i meget stærke materialer så er det her måske den, model som passer lige til det behov.

Kapacitet

Der er en kæmpe stor kapacitet, på den her harddisk fra HGST, hvor du uden problemer vil have plads til mange film på samme tid. Uden at det kommer, til at påvirke din hastighed, på din computer eller at du kommer til at mangle plads, det kan du med en harddisk med en kapacitet på 14 TB.

Hastighed

Det kan godt være at, den kun har en gennemsnitlig hastighed, når det gælder overførselshastigheden ved den her harddisk. HGST WD Ultrastar DC HC530 WUH721414ALE6L4, har en overførselshastighed der er på 600 MBps, mens den interne datahastighed er på 267 MBps.

Pris

De funktioner som denne harddisk, den har under brug, det er nogle enormt effektive funktioner. Det er en kraftfuld harddisk, der kan købes til et mindre beløb, det er dog den dyreste harddisk på den her liste. Du får dog enormt meget harddisk, for dine penge ved at, købe den her model for en pris på 2.645 kr.

Ekstraudstyr

Der er en sikkerhedsfunktion, som sikrer indholdet af harddisken, ved vibrationer som nogle gange kan skade dine filer.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste harddiske i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom kapacitet, hastighed, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige harddiske når de skal ud at købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af harddiske, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige harddiske og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.