Gulvrenser Test 2023 – De 5 bedste kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste gulvrensere på markedet, når man skal ud og købe en ny gulvrenser. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte gulvrensere. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, driftstid, pris, kapacitet og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


iRobot Braava 390T

Har du en travl hverdag, som gør at du ikke har tid til at bruge tid på rengøring, dette kan være frustrerende for de fleste at efterlade hjemmet beskidt. Det findes der dog hjælp til, da man udover en robotstøvsuger og kan købe en automatisk gulvrenser, som gør hele arbejdet for dig i hverdagen. Fordi denne maskine har en opladningsstation, kører den automatisk selv til opladning, den har en god driftstid som kan køre i drift i lang tid. Den har en rigtig god pris, dog i den høje ende men det er det værd, den har kun en kapacitet til rent vand og støv. Denne robotgulvrenser kommer ind på en stærk førsteplads, da den renser gulvet til næsten perfektion, uden du selv skal gøre noget udover at starte den.

Effekt

Er udstyret med et stort batteri, som yder en god kraft til enten støvsugning eller gulvrensning, den efterlader gulvet skinnede rent og støvfrit. Alt dette kan gøres uden du skal røre en finger, dog skal du sørge for der ikke ligger ting på gulvet, som ikke er støv eller lignede. Hvis du ikke har tiden til at gøre rent, så er denne robotgulvrenser en perfekt mulighed, for en familie med en meget travl hverdag.

Driftstid

Denne robot kan både støvsuge og vaske dit gulv, der er dog forskel på driftstiden hvis den skal gøre begge dele, fordi det kræver en del flere kræfter at vaske gulvet også. Hvis den udelukkende skal støvsuge, så har den et arbejdsareal på 93 kvm, hvis den også skal vaske dit gulv har den kun et arbejdsareal på 33 kvm. Den har fået meget gode anmeldelser, for blandt andet støvsugningen da den er god til at suge det hele op, imens den også er ekstrem god til at vaske gulvet.

Pris

Som den dyreste på vores liste, kan det måske godt lyde som mange penge, du skal betale når du skal købe en robot som denne. iRobot Braava 390T har en pris som lyder på 2.299 kr. hvilket godt kan skræmme mange, da det kræver mere end en overførselsindkomst for at have råd til at købe denne gulvrenser.

Kapacitet

Denne robot afgiver en alarm, når beholderen er ved at være tom, eller beholderen til støv er fyldt. Som er en kæmpe fordel, så den ikke bare går i stå midt ud af ingen ting.

Ekstraudstyr

Bliver leveret med ekstra mikrofiberklude, så du ikke behøver vaske en enkelt klud ad gangen.


iRobot Braava Jet 240

Er designet til effektiv gulvrensning, den er blevet designet med fokus på høj rengøringsevne, så du ikke skal rengøre manuelt efter den er færdig. Den er utrolig effektiv når den skal vaske dit gulv, fordi den følger et mønster som du selv ville gøre, hvis du manuelt skulle vaske dit gulv med en moppe eller vaskeklud. Det er en utrolig effektiv gulvrenser, som udfører rengøringen til punkt og prikke, den kan desuden styres via en app fra mobilen eller tablet. Driftstiden er ikke så lang, hvis du har et større hjem vil det tage et par omgange, før den er færdig med hjemmet. Prisen er ikke særlig høj, hvis man skal ud og købe en gulvrenser som denne, den har en fin kapacitet til vand som sprøjtes ud fra fronten.  

Effekt

På fronten sidder der en jetspray, som sprøjter et fint lag vand ud, mens moppen vibrerer frem og tilbage så den skrubber gulvet. Den har en meget stillegående motor, som gør at denne robotgulvrenser er næsten helt lydløs, der kan vælges imellem 3 forskellige rensetyper. Disse 3 forskellige rengøringstyper, bliver valgt ved at sætte en anden slags moppe på robotten, alt efter hvor effektivt den skal gøre rent.  Blå er en meget effektiv våd rengøring, orange er en fugtig rengøring som er mindre effektiv end blå, det sidste program er med en hvid moppe som fejning og brug af tør klud uden brug af vand.

Driftstid

Fordi den er så grundig som den er, så er driftstiden heller ikke særlig lang, imens arbejdsarealet er helt okay. På grund af at driftstiden ikke er særlig lang, skal iRobot Braava Jet 240 rengøre hjemmet over flere omgange, hvis du har et større hus eller lejlighed. Den har en driftstid på cirka 40 minutter, imens arbejdsarealet er imellem 20-25 kvm, imens opladningstiden er 2 timer fra 0% til 100%.

Pris

Kan købes til en overkommelig pris, som de fleste der har brug for en robotgulvrenser, burde have råd til at kunne købe. Med en pris på kun 1.499 kr. har de fleste plads i økonomien, til at kunne købe denne model fra iRobot.

Kapacitet

Denne robotgulvrenser har en vandbeholder, som har en kapacitet 0,150 liter, som nogle gange godt kan kræve at blive genopfyldt hvis du bor i et stort hus. Da den ikke har støvsuge funktion, har den ikke en beholder til støv eller lignede, hvilket gør du ikke har behov for at tømme den for snavs.

Ekstraudstyr

Bliver leveret med 2 vådklude, 2 tørreklude, samt oplader til batteriet.


Morphy Richards 9i1

For at hjælpe hjem som er ramt af allergi, har Morphy Richards designet denne gulvrenser, som kan hjælpe imod allergien da den er meget effektiv. Du kommer til at slippe for at være på knæ, for at gøre gulvet rent med en klud og en spand sæbevand, den sparer dig desuden også meget tid da den er hurtig i rengøring. Den har en generator, som tilføjer gulvrenseren styrke og stærke effekt, så du får gjort helt rent hver gang. Den har ikke en lang driftstid, som også betyder at du skal fylde vandbeholderen ofte, dette tager dog ikke lang tid at gøre. Det er en billigste gulvrenser på vores liste, imens den har en vandbeholder med en fin kapacitet.

Effekt

Ved at have en høj effekt, sikrer du dig selv at du får en god rengøringsevne, dog koster et produkt med en høj effekt også mere i strøm. Denne model har en effekt på 1.500 Watt, som giver dig en god rengørings, men også en højere driftspris i forhold til en spand vand og sæbe. Dog vil vi altid anbefale en gulvrenser, da det er lettere og hurtigere at gøre rent med, især hvis man ikke har meget tid i forvejen.  

Driftstid

Når vandbeholderen er fyldt op med vand, så har Morphy Richards 9i1 en driftstid på 14 minutter, før du skal påfylde vand igen. Dette er ikke en lang driftstid, som også gør at du kommer til at bruge længere tid på rengøringen, ved at du netop skal påfylde vand hvert 14 minut. Det tager dog ikke lang tid at påfylde beholderen med vand, men er bare en lettere irriterende post, når man skal rengøre sit gulv.

Pris

Når du skal ud og købe denne gulvrenser, som desuden også er den billigste på vores liste, skal du kun af med et beløb som lyder på 739 kr. som er utroligt billigt, når man tænker på at du får en effektiv gulvrenser.

Kapacitet

Med en vandbeholder på 0,4 liter, får du en rummelig vandbeholder, som kan holde på en god portion vand. Dog kan denne model kun køre 14 minutter, før beholderen er blevet tømt for vand.

Ekstraudstyr

Der er inkluderet en pakke med dyser og børster, når du køber denne gulvrenser.


Leifheit Clean Tenso

Det her er en damprenser som er utrolig effektiv, hvad angår rensning af gulv i hjemmet, denne damprenser fra Leifheit har fået enormt gode anmeldelser. Den har fået gode anmeldelser, af både forbrugerne men også eksperttesterne, hvilket gør at den er kommet på vores liste over gulvrensere. Den er udstyret med en generator, som udgiver en utrolig høj effekt, hvilket også sikrer dig en perfekt rengøring. Har en meget lang driftstid, som gør at du burde kunne rengøre hele hjemmet, uden at du skal være bange for den løber tør. Det er en meget billig gulvrenser, som gør den særligt attraktiv til personer med en mindre indkomst. Er udstyret med en stor vandbeholder, som er med til at sikre dig din lange driftstid.

Effekt

Er udstyret med en generator som kan yde en høj effekt, som giver en super god rengøring hver gang, hvilket også afspejler anmeldelserne af denne gulvrenser. Det er en gulvrenser der anvender varm damp til rengøring, hvilket dræber næsten 100% af alle bakterier, samt har en høj rengøringsevne. Denne model fra Leifheit har en generator, der kan yde hele 1.200 Watt, imens den hurtigt er klar til at påbegynde rengøringen.

Driftstid

Det er vigtigt med en lang driftstid, når du skal rense sit gulv, fordi det er ikke sjovt at skulle genopfylde tanken hele tiden. Det skal du næsten heller ikke gøre med denne, selvfølgelig kommer det an på størrelsen af hjemmet, men den har en driftstid på hele 40 minutter per tank.

Pris

Med de mange gode kvaliteter skulle man tro det var en dyr gulvrenser, det er den her model slet ikke, den er utrolig billig at erhverve sig. Den er desuden meget holdbar og let at anvende, med det sagt ligger prisen kun på 799 kr.

Kapacitet

Leifheit Clean Tenso har en meget stor kapacitet, hvilket også giver den lange driftstid, fordi denne gulvrenser bruger ledning skal man kun koncentrere sig om vandbeholderen. Denne model har en kapacitet på hele 550 ml, hvilket betyder at den uafbrudt kan bruges i 40 minutter.

Ekstraudstyr

Når du køber denne gulvrenser, medfølger der 6 forskellige dyser til forskellige behov for rengøring.


Philips AquaTrio Pro

Er en stilfuld og super smart gulvrenser, der ikke bare kan rense dit gulv, men også støvsuge gulvet på samme tid. På den måde skal du ikke gå flere gange og skifte maskine, men bare køre denne ene gulvrenser, den er designet så smart at den ikke spilder noget vand. Imens der er to tanke på denne gulvrenser, hvor den ene tank er med rent vandt, mens den anden tank er til beskidt vand og støv den er suget op. Selvom den ikke har en høj effekt, så er den stadig rigtig god og er billig i drift, har en god driftstid der giver et stort arbejdsareal. Prisen er i den meget høje ende, men denne producent er anerkendt for deres høje kvalitet, sidst men ikke mindst har den en stor kapacitet til vand.

Effekt

Selvom man skulle tro at en høj effekt betyder god rengøring, så er det ikke altid rigtigt, det kan vises på denne model, da den kun har en effekt på 500 Watt. Dette er dog ikke nogen hindring, da den har en meget god rengøringsevne, fordi den kan både støvsuge og vaske gulvet. Med en effekt der kun er 500 Watt, betyder det at den er billig i drift, fordi den ikke bruger særlig meget strøm.

Driftstid

Har en lang driftstid som kan gøre store overfalder rent, denne model fra Philips har et arbejdsareal på minimum 60 kvm, den benytter ledning til strøm. Ved at den kun bruger ledning til strøm, gør det at du ikke skal tænke på at oplade den, men bare skal sørge for at vandbeholderen er fyldt op med vand.

Pris

Denne gulvrenser ligger i den helt tunge ende, dog behøver du ikke købe en støvsuger ved siden af, netop fordi den kan begge dele. For at kunne købe en gulvrenser som denne, skal du betale 1.999 kr. som godt kan virke som mange penge, men en støvsuger koster jo også mange penge i sig selv. Derfor kan du med god samvittighed, købe en gulvrenser som denne der også kan støvsuge gulvet.

Kapacitet

Philips AquaTrio Pro har 2 vandbeholdere, hvor den ene er til rent vand som den bruger til rengøringen, mens den anden er til det beskidte vand og støv som den suger op. Hvor beholderen med rent vand har plads til 0,6 liter, mens beholderen med beskidt vand har en vandkapacitet på hele 0,8 liter.

Ekstraudstyr

Når du køber denne gulvrenser, får du en skyllebakke inkluderet i købet.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste gulvrensere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, driftstid, pris, kapacitet, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige gulvrensere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse gulvrensere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige gulvrensere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.