Guide: sådan spiser du en mere varieret kost

Selvom man måske ikke skulle tro det, så kan det være rigtigt svært at spise varieret. Dette gælder især, hvis man lever i en travl hverdag, hvor udforskende madretter ikke står øverst på listen. Ønsker du alligevel at spise mere varieret og spændende kost, er der dog flere forskellige ting, du kan gøre. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du kan spise mere varieret kost i din hverdag. 

Læg en madplan

Det første du selv kan gøre for at spise mere varieret kost, er, at lægge en madplan. Handler man fra dag til dag, ender man ofte med at købe det samme, fordi man på denne måde ved, hvad man har at arbejde med. Madpakkerne bliver ofte ens, og aftensmaden står på en simpel ret, man også fik for en uge siden. Gennem en madplan kan du udforske nye retter, du ikke nødvendigvis har prøvet før. Madplanen er overskuelig, fordi du ved, præcist hvad du skal have, og hvad du skal handle til retten. Du behøver ikke tage stilling til aftensmaden ti minutter inden, den skal laves. 

Opdater din indkøbsliste ofte

En anden måde hvorpå du kan spise mere varieret, er ved at opdatere din indkøbsliste ofte. Rigtigt mange handler ud fra den samme indkøbsliste hver uge, fordi den igen er genkendelig og let at komme igennem. Det kan for mange være rigtigt uoverskueligt altid at skulle handle nye og ukendte varer. Hvis du er en af dem, der har svært ved at udfordre dig selv på din handletur, kan du starte let ud. Du kan eksempelvis starte med at handle tre nye ting, du ikke har prøvet før. Du kan også opdatere din indkøbsliste ved helt lavpraktisk at skifte æbler ud med eksempelvis pærer. På denne måde får du altid en ny madvare med hjem fra din indkøbstur!

Invester i måltidskasser

Har du ikke tid til at afprøve nye retter hver eneste uge, og skabe en ny indkøbsliste, kan du vælge den nemme løsning. For mange er den nemme løsning en måltidskasse, og i Danmark kan du faktisk finde nogle af de bedste måltidskasser.

Der er ingen tvivl om, at måltidskasserne er en genial opfindelse! Med en måltidskasse vælger du selv dine ugentlige retter, og herefter bliver de leveret lige til din dør, så du er klar til at lave mad. Med i måltidskassen får du både opskrift, tips og tricks. Lyder en måltidskasse som noget for dig? Find en oversigt over de bedste måltidskasser!